• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Spada Coffee Shop & Roastery.

Hocam bu pahalı da bir çekirdek, Spada üzdü. İletişim kurup geri mi gönderseniz ki? Ya da varsa imkanınız vakum deneyebilirsiniz ama vakum için bile eski bir çekirdek bence.
Burayı okurlar diye düşünüyorum,daha açmadım paketi.Umarım bir basım hatası çıkar ben de uğraşma durumunda kalmam.

ben kendi deneyimimi söylemem gerekirse özellikle bazı kahveler 1 aydan sonra bayatlıyor daha önce kahvefabrikası hambela wamena almıştım tabı güncel kavurup gönderdiler bende öyle yavaş yavaş tükettiğim için bir ay sonunda tadın bozulduğunu farketmeye başladım ve buzluğa attmı şu an cold brewe gidiyor bence makul değil bu kadar eskı stoktan göndermeleri

Hocam 1 ay icerisinde nasil bir farklilik gozlemlediniz kahvede ne gibi değisimler oldu ?

Burayı okurlar diye düşünüyorum,daha açmadım paketi.Umarım bir basım hatası çıkar ben de uğraşma durumunda kalmam.
Merhabalar,
Urun tarihiyle ilgili yasadiginiz sorun icin uzgunum. Dilerseniz bize siparis numaranizi yazarsaniz , bayram sonrasi yenileyebilirz. Bayramda kahvesiz kalmamaniz adina bu ürünü de tüketebilirsiniz.

Tecrübe ve deneyinlerime dayanarak Küçük bir dip not iletmek isterim ki, bence su an o kahve tamamen dinlenmiş ve çok iyi seviyede
Kesinlikle denemelisiniz:)

25.06 olabilir mi? Dediğiniz gibi kavrum tarihi 25 Mayıs ise kabul edilebilir bir şey değil bu.
Merhabalar,

Siz aldığınız ve eski kAvrum dediğiniz 15 günlük kavrumlu kahveniz ile bir sorun yasadiniz mi? Deneyimlerinizi ve dönüşlerinizi almak isterim teşekkürler.

Merhabalar,
Urun tarihiyle ilgili yasadiginiz sorun icin uzgunum. Dilerseniz bize siparis numaranizi yazarsaniz , bayram sonrasi yenileyebilirz. Bayramda kahvesiz kalmamaniz adina bu ürünü de tüketebilirsiniz.

Tecrübe ve deneyinlerime dayanarak Küçük bir dip not iletmek isterim ki, bence su an o kahve tamamen dinlenmiş ve çok iyi seviyede
Aradigimiz ilgi bu. Helal olsun. Belirgin bir hata degil bence olabilir, bazi kisiler hatta oyle tercih edebilir. Ama her ne olursa olsun musterinin memnuniyetsizligini karsilamak icin hizli cevap, hizli sonuc. Tesekkurler @SpadaCoffeeRoastery

Merhabalar,

Merhaba sipariş numaram 2114.

Paketi açmadım,yukarda belirttiğim gibi kahvem var ayrıca sizden bir pakette 21.06 kavrumlu panama altieri almıştım.O yüzden kahvesiz kalma gibi bir durum yok paketi size geri göndereceğim.Sizden ricam bana varsa yeni kavrum göndermeniz.

Merhaba sipariş numaram 2114.

Paketi açmadım,yukarda belirttiğim gibi kahvem var ayrıca sizden bir pakette 21.06 kavrumlu panama altieri almıştım.O yüzden kahvesiz kalma gibi bir durum yok paketi size geri göndereceğim.Sizden ricam bana varsa yeni kavrum göndermeniz.
Tabiki siz nasil isterseniz. Bayram sonrasi urun elimize ulastiktan sonra size yenisini gonderelim.

bugün 2 demleme yaptım 21/6 kavrumlu panama altieri catuai ile, ikisi de birbirine yakın demlemelerdi. buradan çıkardığım birkaç sonuç var önce onları yazayım sonra reçeteler ve tadım notları.

1. kahve su tutmuyor. bu sebeple gidebildiğim kadar inceye gitmeye çalışacağım.
2. bu kahvede 1:16 oran bence sulu olacaktır. 1:15,6 ve 1:15,7 denedim onlar bile bir tık açık geldi. bir sonrakinde direkt 1:15 ve 1:14,5 deneyeceğim.

gelelim reçetelere;
her ikisinde de ortak:
-hario v60 02 ve hario 40lı japon filtre
-kuzeyden su

1.
kpro 73
su 94-95 derece
19/300
1:1:1 döküşler
tbt 3:05

2.
kpro 72
su 92 derece
16/250
30sn arayla 60-80-50-60
tbt 2:10

ikisinde de son derece tatlı çıktılar aldım. ilk tarifte soğudukça bahsedilen limon otu/yeşil elma notaları belirginleşti. kremamsı orta gövdeli, yer yer çiçek balı tatlarının ortaya çıktığı, damakta muzumsu bir tatlılık bırakan bardaklar oldu her ikisi de. şahsen asiditeyi mandalinadan çok yeşil elmaya benzettim ben. bitterlik 0 bu arada. ben çok beğendim, bakalım haftaya ne gibi sonuçlar ortaya çıkacak.

Spada Coffee'yi toplu alimla tanımış biri olarak, indirimden yararlanarak 2kg ustu kahve alimi gerceklestirdim. La Reforma benim icin cok ideal bir kahve oldu hem is yeri hem de ev icin alim gerçekleştirdim. Is yerinde epey kahvem oldugu ve degas suresi uzun oldugu icin 250gr La Reforma'yi tuketmeyi unuttum. 1 ay sureyi geckin sekilde tuketimini yaptigimda kahve baska bir boyuta çıktı. Normalde 15gun beklettigim kahveleri simdi 20gunu gecmeden tuketmiyorum. Kahveyi yeni taniyan biri olarak sanirim degass icin en guzel sure 20gun sonrasi kahve verebileceginin en iyisini veriyor.

Spada Coffee'yi toplu alimla tanımış biri olarak, indirimden yararlanarak 2kg ustu kahve alimi gerceklestirdim. La Reforma benim icin cok ideal bir kahve oldu hem is yeri hem de ev icin alim gerçekleştirdim. Is yerinde epey kahvem oldugu ve degas suresi uzun oldugu icin 250gr La Reforma'yi tuketmeyi unuttum. 1 ay sureyi geckin sekilde tuketimini yaptigimda kahve baska bir boyuta çıktı. Normalde 15gun beklettigim kahveleri simdi 20gunu gecmeden tuketmiyorum. Kahveyi yeni taniyan biri olarak sanirim degass icin en guzel sure 20gun sonrasi kahve verebileceginin en iyisini veriyor.
Dediğiniz gibi bazı kahvelerde 15-20 gün arasında artık oturmuş dediğim halde 1 ay sonrasında ayrı bir boyuta geçen durumlar oluyor bundan dolayı kavurucunun kavurma profiline göre bilgi alıp verilen degassing süresine uymak çok önemli. Kahvenin tek doğrusu olmadığından genelleme yapmak doğru olmuyor tabi. Bundan dolayı ben 10. Günden başlayıp 20 gün içerisinde genelde tüketmiş oluyorum 250gr lık bir kahveyi ve bu sayede süreç boyunca oluşan farklılıkları deneyimleyebiliyorum. Sizede öneririm

Dediğiniz gibi bazı kahvelerde 15-20 gün arasında artık oturmuş dediğim halde 1 ay sonrasında ayrı bir boyuta geçen durumlar oluyor bundan dolayı kavurucunun kavurma profiline göre bilgi alıp verilen degassing süresine uymak çok önemli. Kahvenin tek doğrusu olmadığından genelleme yapmak doğru olmuyor tabi. Bundan dolayı ben 10. Günden başlayıp 20 gün içerisinde genelde tüketmiş oluyorum 250gr lık bir kahveyi ve bu sayede süreç boyunca oluşan farklılıkları deneyimleyebiliyorum. Sizede öneririm
Aslinda ben de sabirsizligimla beraber, hem degass oncesi hem de degass sonrasi tadimlarini ogrenmek ve kahveyi tanimak adina demleme yapiyordum. Hatta Spada ile bu kadar uzun degass suresini tanidim desem yanlis olmaz. Normalde 10gunu dolduran paketleri tuketmeye basliyordum. Yine sizin de dediginiz gibi kavurucunun onerisi uzerine bekleyip demleme yapmak en saglikli fincani sunuyor. Oneriniz icin tesekkur ederim dikkate alacagim😊

spada nikaragua bueno aires kahvesini sevmedim, lezzetsiz buldum.

spada shantewene beğenmedim. çay çiçeksilik alınıyor ama lezzetsiz geldi. coffeenutz shantewene yorumu çok daha iyi ve limonluydu.

spada motion, elimde olan william brezilya santos'tan çok daha iyi. daha canlı ve asidik bir kahve. espressocular deneyebilir.

spada el salvador finca la reforma, harikaydı. bitmesi üzdü.. son 6 ay içtiklerim arasında en iyilerdendi.

spada nikaragua bueno aires kahvesini sevmedim, lezzetsiz buldum.

spada shantewene beğenmedim. çay çiçeksilik alınıyor ama lezzetsiz geldi. coffeenutz shantewene yorumu çok daha iyi ve limonluydu.

spada motion, elimde olan william brezilya santos'tan çok daha iyi. daha canlı ve asidik bir kahve. espressocular deneyebilir.

spada el salvador finca la reforma, harikaydı. bitmesi üzdü.. son 6 ay içtiklerim arasında en iyilerdendi.
Spada'nın shantewene'si ulusal'ın değil, o yüzden farklıdır muhtemelen. Ben de motion'ı beğendim, gayet keyifli ve asidi düşük geldi bana. Daha çok sütlü içeceklerde kullanıyorum ama.

Ulusal gidanin etiyopya arbegona cekirdeginin 3 farkli kavurucudan ilk degassing i biten spada coffee nin kavrumunu iciyorum su an da. Oncelikle sunu soylim yine dikkatsizligimin eseri oldum. Th1 la demlerim normalde ona gore de oguttum ama ne yazikki kalmamis elimde o yuzden hario nun bol poset 100lu filtresiyle demledim. Bu sebeple az da olsa govdeli cikti kahve. Ama yinede tropikal tatliligi cok acik bir sekilde geliyor. Papaya mi bilmem ama o tarz bir meyvenin az asiditesi bol tatliligi agzimda. Filtreden dolayi recete mukemmel degil ama yinede cok keyifli bir kahve. Bu kadar kavurucunun neden bunu tercih ettigi gayet net.

Recete:
20 gram spada etiyopya arbegona
Comandante mk4 red clix 38click
Buzdagi su 95 derece (seramik v60 kullandigim icin. Pilastik veya metal kullananlar 92 deneyebilir.)
Hario bol poset v60 filtre (cafec th1 ile kesinlikle daha iyi cikicagini dusunuyorum.)
Seramik 02 V60

1/15 demleme
60gram 25 saniye blooming.
200 grama 55 saniye ye kadar dairesel dokus.
Ufak bir swirl
1.15 de baslayis 1.40 a kadar 300 grama tamamlama
2.34 bitis oldu. (2.20 lerde th1 ile daha iyi cikicagini dusunuyorum)

Espresso denemek icinde sabirsizlaniyorum ama v60 daki blooming in fazlaligini gorunce 4-5 gun daha bekleyip oyle deneyecegim.

Ellerinize saglik @SpadaCoffeeRoastery

Ulusal gidanin etiyopya arbegona cekirdeginin 3 farkli kavurucudan ilk degassing i biten spada coffee nin kavrumunu iciyorum su an da. Oncelikle sunu soylim yine dikkatsizligimin eseri oldum. Th1 la demlerim normalde ona gore de oguttum ama ne yazikki kalmamis elimde o yuzden hario nun bol poset 100lu filtresiyle demledim. Bu sebeple az da olsa govdeli cikti kahve. Ama yinede tropikal tatliligi cok acik bir sekilde geliyor. Papaya mi bilmem ama o tarz bir meyvenin az asiditesi bol tatliligi agzimda. Filtreden dolayi recete mukemmel degil ama yinede cok keyifli bir kahve. Bu kadar kavurucunun neden bunu tercih ettigi gayet net.

Recete:
Buzdagi su 95 derece (seramik v60 kullandigim icin. Pilastik veya metal kullananlar 92 deneyebilir.)
Hario bol poset v60 filtre (cafec th1 ile kesinlikle daha iyi cikicagini dusunuyorum.)
Seramik 02 V60

1/15 demleme
Ufak bir swirl

Espresso denemek icinde sabirsizlaniyorum ama v60 daki blooming in fazlaligini gorunce 4-5 gun daha bekleyip oyle deneyecegim.

Biz teşekkür ederiz. :)

Recete:
Seramik 02 V60

1/15 demleme
Ufak bir swirl

selamlar, 3 farkli kavurucu arasinda gordion var mi? varsa hangisini daha cok begendiniz?

Geri