• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Spada Coffee Shop & Roastery.

Ankara festivalinde Etiyopya Arbegona Boreta kalita deneme şansım oldu. Degas süresi tamamlanmış şekilde aldığımdan hemen deneme şansım oldu. En iyi sonucu pour-over'da aldım. Aromatik bir öğlen kahvesi için ideal

Aroma: Limon Otu, Papaya, Çiçeksi
Bölge: Sidama Arbegona
Çiftlik: Boreta
Tür: 74158
İşlem: Natural
Yükselik: 1920-2300 m
Hasat: 2022
Tedarikçi: Ulusal Gıda
Agtron: 91
SCA Puanı: 87,50

İstanbul Kahve Festivali'nde Brezilya Sitio Mantiqueira almıştım fakat birçok farklı demleme yapmama ve festivalde o kahveyi deneyip beğenmeme rağmen evde iyi bir sonuç alamadım. Önereceğiniz yöntem/reçete var mı?

Bir de paket zip'li değildi. Üstten kestikten sonra mandalla tutturmak zorunda kaldım. Festivale özel böyle mi satıldı yoksa hep böyle mi satılıyor?

İstanbul Kahve Festivali'nde Brezilya Sitio Mantiqueira almıştım fakat birçok farklı demleme yapmama ve festivalde o kahveyi deneyip beğenmeme rağmen evde iyi bir sonuç alamadım. Önereceğiniz yöntem/reçete var mı?

Bir de paket zip'li değildi. Üstten kestikten sonra mandalla tutturmak zorunda kaldım. Festivale özel böyle mi satıldı yoksa hep böyle mi satılıyor?
Merhabalar. Normalfe tüm paketlerimiz zipli ve valflidir. Bazen tedarik sorunu ysadiğımizdan nadirde olsa zipsiz kullanabiliyoruz.
Evde kullandiğıniz recete nedir? kompleks bir kahve değil demlemesi kolay bir cekirdek. Recetenizi paylasirsaniz sevinirim.

Merhabalar. Normalfe tüm paketlerimiz zipli ve valflidir. Bazen tedarik sorunu ysadiğımizdan nadirde olsa zipsiz kullanabiliyoruz.
Evde kullandiğıniz recete nedir? kompleks bir kahve değil demlemesi kolay bir cekirdek. Recetenizi paylasirsaniz sevinirim.
Birçok reçete denedim, bazıları şöyle,
  • Kalita Wave 185: 15gr / 240 ml, CMD 22 klik, 30sn'de bir 60ml döküş - 92 C
  • Aeropress düz: 15 gr / 220 ml, CMD 15 klik, 50 ml ile 30sn blooming, kalanını ekleyip 2:30'a kadar bekle ve yavaşça bas, 85 C
  • V60: 15 / 250, CMD 20/22 klik, 50 ml ile 30 sn blooming, 30sn'de bir döküşle 120'ye tamamla, 180'e tamamla, 250'ye tamamla - 90/92/93 C
  • V60: 15 / 250, CMD 20 klik, 50 ml ile 30 sn blooming, 30sn'de bir döküşle 150'ye tamamla, 250'ye tamamla - 95 C
V60 filtreleri Hario bol, Hario 40'lı, TH3. Dediğim gibi festivalde kahveyi çok beğenmiştim ama onun yanından bile geçmeyecek bir sonuç elde ediyorum. Su olarak her kahvemde (daha önceki forum toplu alımda da aldığım) sorunsuz kullandığım damacana suyum var. Bir de Buzdağı denedim sanırım. Sizin degas'ların uzun sürdüğünü önceki alımımdan bildiğim için degassing için 20 gün civarı bekledim.

Birçok reçete denedim, bazıları şöyle,
  • Kalita Wave 185: 15gr / 240 ml, CMD 22 klik, 30sn'de bir 60ml döküş - 92 C
  • Aeropress düz: 15 gr / 220 ml, CMD 15 klik, 50 ml ile 30sn blooming, kalanını ekleyip 2:30'a kadar bekle ve yavaşça bas, 85 C
  • V60: 15 / 250, CMD 20/22 klik, 50 ml ile 30 sn blooming, 30sn'de bir döküşle 120'ye tamamla, 180'e tamamla, 250'ye tamamla - 90/92/93 C
  • V60: 15 / 250, CMD 20 klik, 50 ml ile 30 sn blooming, 30sn'de bir döküşle 150'ye tamamla, 250'ye tamamla - 95 C
V60 filtreleri Hario bol, Hario 40'lı, TH3. Dediğim gibi festivalde kahveyi çok beğenmiştim ama onun yanından bile geçmeyecek bir sonuç elde ediyorum. Su olarak her kahvemde (daha önceki forum toplu alımda da aldığım) sorunsuz kullandığım damacana suyum var. Bir de Buzdağı denedim sanırım. Sizin degas'ların uzun sürdüğünü önceki alımımdan bildiğim için degassing için 20 gün civarı bekledim.
Bu kahve icin net recete budur diyemem su an icin fakat benim gozlemledigim 15 gr kahve icin bence fazla kalin ogutuyorsunuz.
CD 18 / 15 -270 toplam 4 dokus deneyebilirsiniz. Sure 3:00 uzeri olacaktir sorum degil.

Bu tarif kesinlikle benimkilerden daha iyiydi. Hala aroma biraz gizli ama onu da kendi suyuma göre ayarlarım artık, teşekkürler.

Bence siteye referans reçeteler ekleseniz faydalı olur, öyle böyle derken paketin yarısından çoğu bitti :)

Endonezya kahvesinin tedarikçisi Tropika. O dikkatimi çekti. Kahvelerini deneyen var mı? Festivale de katılmışlar sanırım

"Wake up babe yeni tedarikçi dropped" dedirtecek bir gelişme olmuş. Konu açmaya üşendim ama siteleri falan var, indirim de yapıyorlarmış bu ara. Kendi kavrumları nasıldır emin olamadığım için (ve diğer sebeplerden dolayı) sipariş vermedim ama takipte olacağım. Spada'nın yanı sıra Niji ve Kungpow da almış kahvelerini gördüğüm kadarıyla. Hayırlı olsun diyelim.

Yeni paketler gordum 🤩. Yeni cekirdekler gördüm 😍. Ama Fiyatlar😐 o yuzden ya indirim bekliyoruz ya da deneyenler de oneri 🙃

Görünüşe göre artık 20-30% "Spada Premiumu" ödenmesi gerekiyor . Instagram'da izlediğim kadarıyla galiba premium bir marka olarak konumlanma stratejisi var ve onun parçası. Paketlerde değişmiş, daha "premium" olmuş. Ben olsam, bu sektörde ben de aynısını yapmaya çalışırdım ama müşteri olarak çember daralmaya başladı. Bunu yapan kavurucuların sayısı hızla artıyor.

Herkese merhabalar.

Yeni gelen çekirdekler gerçekten çok özel ve kendini ıspatlamış dünyaca bilinen çiftlikler. Şeffaf olmak gerekirse hepsi 20€ üzerinde. Kaliteleri fincanda da anlaşılacağı gibi temiz çok üst düzey.

Amacımız böyle iyi kahveleri Türkiye'de kahve severlerle buluşturmak. Seçki kalitesini yükseltirken, bunları en iyi şekilde roast ederek piyasada std. alışa gelmiş paketlerden farklı bir pakette sizlere sunmaya , dünya standartlarında işler çıkarmaya çalışıyoruz.

Satışlar ve olumlu geri dönüşler oldukça yüksek ilginize teşekkür ederiz.

Herkese merhabalar.

Yeni gelen çekirdekler gerçekten çok özel ve kendini ıspatlamış dünyaca bilinen çiftlikler. Şeffaf olmak gerekirse hepsi 20€ üzerinde. Kaliteleri fincanda da anlaşılacağı gibi temiz çok üst düzey.

Amacımız böyle iyi kahveleri Türkiye'de kahve severlerle buluşturmak. Seçki kalitesini yükseltirken, bunları en iyi şekilde roast ederek piyasada std. alışa gelmiş paketlerden farklı bir pakette sizlere sunmaya , dünya standartlarında işler çıkarmaya çalışıyoruz.

Satışlar ve olumlu geri dönüşler oldukça yüksek ilginize teşekkür ederiz.
Emeğinize sağlık ⭐💛

Spada boreta
15/240
Cmd:22 klik
Su:Nestle 93 derece
Dripper:Origami
60-60-60-60 30 saniye aralıklarla demledim.Kavrumundan 2 ay geçmesine rağmen hala çok taze çiçeksi tatlı bir gövde origami ile asidite baya parlıyor v60 da o kadar fark edilmiyor ama.Spada hiçbir zaman üzmüyor ya nitelik kahveye yine onların bir kolombiyasıyla başlamıştım o günden bu güne yaklaşık 5 sene olacak.Hiç kötü kahve içmedim her dönem mutlak damga vurdukları bir kahve oluyor.Volcan azul harikaydı boretayı zaten festivallerde denemiştim şimdi kendim yapıp içerken daha keyifli oldu.Elinize sağlık.

Merhaba,

Kosta Rika / El Mirador / Naturel kahvenizi aldım ve doğru demleme için paylaşmış olduğunuz reçeteyi kullanmak istiyorum.
Ancak bugüne kadar denk geldiğim reçetelerden farklı bir anlatım olduğu için doğru uygulamayı başaramadım.

Paylaştığınız reçete:
ön demleme 50 ml 40 sn.
ilk döküş. 135 ml 1:00 dk

ikinci döküş. 220 ml 1:30 dk
üçüncü döküş 306 ml 2.10 dk
bitiş 3:30 dk

Ön demlemeye 50ml su ile başlayıp, 40. saniyeye kadar bekliyoruz.
"İlk döküş" olarak tanımlanan ikinci aşamada işler benim için karışıyor. 1:00dk'da 135ml'ye tamamlamak üzere döküşe başladığımızı varsayıyorum.
Bu durumda 40. saniyede tamamlanan blooming ile ilk döküş arasında 20sn boşluk kalıyor.

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Kolaylıklar.

Merhaba,

Kosta Rika / El Mirador / Naturel kahvenizi aldım ve doğru demleme için paylaşmış olduğunuz reçeteyi kullanmak istiyorum.
Ancak bugüne kadar denk geldiğim reçetelerden farklı bir anlatım olduğu için doğru uygulamayı başaramadım.

Paylaştığınız reçete:
ön demleme 50 ml 40 sn.
ilk döküş. 135 ml 1:00 dk

ikinci döküş. 220 ml 1:30 dk
üçüncü döküş 306 ml 2.10 dk
bitiş 3:30 dk

Ön demlemeye 50ml su ile başlayıp, 40. saniyeye kadar bekliyoruz.
"İlk döküş" olarak tanımlanan ikinci aşamada işler benim için karışıyor. 1:00dk'da 135ml'ye tamamlamak üzere döküşe başladığımızı varsayıyorum.
Bu durumda 40. saniyede tamamlanan blooming ile ilk döküş arasında 20sn boşluk kalıyor.

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Kolaylıklar.
40.snde döküşe başlayacaksınız 1.dkya kadar döküşü bitirmiş olacaksınız.

Geri