• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Spada Coffee Shop & Roastery.

Evet tam olarak bu şekilde. teşekkürler yardım için

Merhaba,

@SpadaCoffeeRoastery

Bu söylediğinize göre, su eklemeyi her iki aşama arasına yayıyoruz. Sorun şu ki, bu durumda 3. aşama boşa düşüyor, ya da bitiş 3:30 olamıyor.

Ben kahve konusuna geçtiğimiz Eylül ayında başladım, bu nedenle bir şeyleri atlıyor olabileceğimi düşünerek biraz daha detaylandırmak isterim.

Başlangıç Bitiş İlave edilen suNot:
ön demleme 50 ml 40 sn.0:000:4050ml
ilk döküş. 135 ml 1:00 dk0:401:0085ml20sn. içinde 85ml su ilavesi
Yukarıdaki mantıkta devam edecek olursak:
ikinci döküş. 220 ml 1:30 dk1:001:3065ml30sn. içinde 65ml su ilavesi
üçüncü döküş 306 ml 2.10 dk1:302:1086ml40sn. içinde 86ml su ilavesi
bitiş 3:30 dk

Su ilavesini ne kadar yavaşlatırsanız yavaşlatın, saniyede 2ml su döküşü gibi bir hız mümkün değil.
3. döküşü 2:10'da bitirdiğimizde, kahvenin yapısı ve öğütüm kalınlığı nedeniyle 3:30 bitişi yakalamak da mümkün olmuyor.

Kolaylıklar,

Hiçbir şey atlamıyorsunuz,anlamamakta haklısınız ben de anlamadım.Hatta bir ara sordum,hiç de açıklayıcı olmayan ve reçeteyi düzeltmeyen bir cevap almıştım,teşekkür edip geçmiştim.

Tarife göre belirtilen sürede bitmesi imkansız. 50ml ön demleme 40sn ve ilk döküş 1.dk diyor reçetede,daha en başta tuhaflık var.

ENDONEZYA / AGROPURE / NATURAL reçetesi örneğin​

ön demleme 50 ml 40 sn.

ilk döküş. 135 ml 1:00 dk

ikinci döküş. 220 ml 1:30 dk

üçüncü döküş 306 ml 2.10 dk

bitiş 2:50 dk

3.döküşü 2:10'da 86ml dökersem bitiş nasıl 2:50 olabilir:)

İlk döküş 1.dk'da ise 50ml ön demleme 40sn ne anlama geliyor? Ön demleme 1dk mı o zaman? Reçetede anlatım bozukluğu ve yanlış olduğu çok net ' de bunu yazan beyfendinin bu tuhaflığı anlamaması tuhaf:)Ama kahvelerini severek içiyorum,umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsınız. @SpadaCoffeeRoastery

Bu tarife göre demlediğim kahve 4:28 dk sürmüştü:)

Hiçbir şey atlamıyorsunuz,anlamamakta haklısınız ben de anlamadım.Hatta bir ara sordum,hiç de açıklayıcı olmayan ve reçeteyi düzeltmeyen bir cevap almıştım,teşekkür edip geçmiştim.

Tarife göre belirtilen sürede bitmesi imkansız. 50ml ön demleme 40sn ve ilk döküş 1.dk diyor reçetede,daha en başta tuhaflık var.

ENDONEZYA / AGROPURE / NATURAL reçetesi örneğin​

ön demleme 50 ml 40 sn.

bitiş 2:50 dk

3.döküşü 2:10'da 86ml dökersem bitiş nasıl 2:50 olabilir:)

İlk döküş 1.dk'da ise 50ml ön demleme 40sn ne anlama geliyor? Ön demleme 1dk mı o zaman? Reçetede anlatım bozukluğu ve yanlış olduğu çok net ' de bunu yazan beyfendinin bu tuhaflığı anlamaması tuhaf:)Ama kahvelerini severek içiyorum,umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsınız. @SpadaCoffeeRoastery

Bu tarife göre demlediğim kahve 4:28 dk sürmüştü:)

Merhabalar. 40sn. Ondemleme sonrasi 2.ci dokuse geciyorsunuz aslinda. Cok karmasik degil ama belkide alisa gelmisten farkli olmus olabilir. Recete tam olarak calismaktadir. Tds / ext degerlerine kadar test edilip calisilmis recetelerdir.
kahveleri begenmeniz bizim icin cok degerli, tesekkur ederiz☺️🙏🏼

Bu videolarda da recetelerin calistigini gorebilirsiniz. Receteler farkli gelmis olabilir. Takildiginiz birsey varsa seve seve anlatiriz.

Merhaba,sizden aldığım kahveleri ben de böyle demledim,başka olasılık yok zaten , benim demek istediğim tarifte anlatım bozukluğu olduğu idi.

Şöyle olsa daha anlaşılır olmaz mıydı?
Ön demleme 50ml
İlk Döküş 40.sn 135ml
İkinci Döküş 1:30dk 220ml
Üçüncü Döküş 2:10dk 306ml
Bitiş 3:00dk...

Duwancho'nun tarifi yok sayfasında,öneriniz var mı?

Son düzenleme:
@SpadaCoffeeRoastery,

Sizden iki hafta önce kadar ilk defa kahve aldım. (Kolombiya / El Oasis ve Kosta Rika / El Mirador)

Mail yoluyla gelen geri bildirim formu ve Instagram aracılığıyla yazdım, ancak madem burada aktif olarak bulunuyorsunuz, buradan da yazmak isterim.

Kahve ambalajlarınız görsel olarak oldukça güzel. Amacına uygun şekilde "premium" hissini ilk bakışta veriyor.

Ancak sorun şu ki, gelen her iki kahve ambalajında da kilitler paketin bir duvarına hiç yapışmamış şekilde geldi. Bu da demek oluyor ki aslında ambalajı bir kez açtığınızda bir daha kapanması mümkün olmuyor.

Kahvenin lezzeti ve tasarıma verilen emeğe yakışmayan bir deneyim yaşatıyor sonunda.

Bir daha böyle bir soruna denk gelmemek ümidiyle.

Kolaylıklar.

@SpadaCoffeeRoastery,

Sizden iki hafta önce kadar ilk defa kahve aldım. (Kolombiya / El Oasis ve Kosta Rika / El Mirador)

Mail yoluyla gelen geri bildirim formu ve Instagram aracılığıyla yazdım, ancak madem burada aktif olarak bulunuyorsunuz, buradan da yazmak isterim.

Kahve ambalajlarınız görsel olarak oldukça güzel. Amacına uygun şekilde "premium" hissini ilk bakışta veriyor.

Ancak sorun şu ki, gelen her iki kahve ambalajında da kilitler paketin bir duvarına hiç yapışmamış şekilde geldi. Bu da demek oluyor ki aslında ambalajı bir kez açtığınızda bir daha kapanması mümkün olmuyor.

Kahvenin lezzeti ve tasarıma verilen emeğe yakışmayan bir deneyim yaşatıyor sonunda.

Bir daha böyle bir soruna denk gelmemek ümidiyle.

Kolaylıklar.
Merhaba kutu olan paketlerde bazen olabiliyor ama yeni paketleri zaten bu tarz sorunlardan dolayi istedigimiz sekilde ve kalitede yaptirdik.

Bazen uzun yazınca konu anlaşılamayabiliyor. Sorun zaten yeni paketinizin bu şekilde gelmiş olması.

Kolaylıklar.
Rica etsem sorunnyasadiginiz paketin gorselini paylasirmisiniz bizimle?

Duwancho'nun tarifi yok sayfasında,öneriniz var mı?

Bu videolarda da recetelerin calistigini gorebilirsiniz. Receteler farkli gelmis olabilir. Takildiginiz birsey varsa seve seve anlatiriz.

@SpadaCoffeeRoastery Sizin de farkedeceğiniz üzere, videolarda her adımdaki su miktarı belirtilse de booming sonrası süreleri görmüyoruz.

Ancak ikinci video, tarifin süre olarak hata içerdiğinin bir göstergesi durumunda. Tarifte 3:30 olarak verilen bitiş, demlemede 3:00'da bitiyor.
Benim de bu konuyu açma sebebim zaten nasıl denersek deneyelim bu sürelerin mümkünsüzlüğü.

Bu noktada, örneğin aşağıdaki kahvelerden biri için, kendi verdiğiniz reçeteyi uygulayan kısa bir video paylaşabilirseniz, alışılmışın dışında olan reçetenizi anlamımızda faydası olacaktır:

KOSTA RİKA / EL MİRADOR / NATURAL​

V60 02
Öğütücü : COMANDANTE - 21 Click
Ketle : 93 DERECE
RATİO : 1*18
DOSE: 17 GR

EXTRACTİON : 21,20%

ön demleme 50 ml 40 sn.
bitiş 3:30 dk

KOLOMBİYA / EL OASIS / NATURAL EF2​

Önerilen Reçete
V60 02
Öğütücü : COMANDANTE - 16 Click
Ketle : 93 DERECE
RATİO : 1*18
DOSE: 15 GR

EXTRACTİON : 21,5%

ön demleme 50 ml 40 sn.
ilk döküş. 120 ml 1:00 dk
ikinci döküş. 200 ml 1:50 dk
üçüncü döküş 270 ml 2.40 dk
bitiş 3:20 dk

Kolaylıklar,

Son düzenleme:
Merhaba @SpadaCoffeeRoastery

Şehir dışında olduğum için ancak dönebiliyorum mesajınıza.

Fotoğraf üzerinden anlatmak zor olacağı için dün gece dönünce hızlı bir video çekmek daha kolay oldu.

(Video herkese açık değil, yalnızca bu link üzerinden izlenebiliyor)

Kolaylıklar.

basbayağı üretim hatası

Merhaba @SpadaCoffeeRoastery

Şehir dışında olduğum için ancak dönebiliyorum mesajınıza.

Fotoğraf üzerinden anlatmak zor olacağı için dün gece dönünce hızlı bir video çekmek daha kolay oldu.

(Video herkese açık değil, yalnızca bu link üzerinden izlenebiliyor)

Kolaylıklar.

Merhaba. Paketi ters yüzünden açmışsınız.

Ekli dosyalar

• 5B613AD1-1705-409E-AFC2-529DBD2B9D55.jpeg
    5B613AD1-1705-409E-AFC2-529DBD2B9D55.jpeg
    232.8 KB · Görüntüleme: 132
  • 47F3B0B4-B402-4E70-8724-564FB372EDB6.jpeg
    47F3B0B4-B402-4E70-8724-564FB372EDB6.jpeg
    110.5 KB · Görüntüleme: 131
Merhaba. Paketi ters yüzünden açmışsınız.
Merhaba.

Paylaşmış olduğunuz görsel için teşekkürler. Bu şekilde sorun ortadan kalkıyor.

@SpadaCoffeeRoastery 'nin paket tasarım/üretimiyle ilgilenlerin dikkatine:
Ambalajın her iki tarafında da yırtma dilinin olması, hangi tarafdan açılması gerektiğiyle ipucu vermiyor. Gördüğünüz gibi ben paketi elime aldığımda, marka ve kahve bilgilerinin yer aldığı ön yüzdeki dili tutup yırttım.
Arkada yer alan dili @MuratAttila resim paylaşmasaydı farketmedim bile.

Bundan sonra kahveleri bu paketlerle eline ulaşacakların dikkatine diyelim.

Tekrar teşekkürler @MuratAttila

Geri