• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Spada Coffee Shop & Roastery.

Demleme Reçetesi

Kavurucu: Spada
Çekirdek: Motion
Demleme Yöntem ve Detayları: Gaggia New Classic stok makine
20 Gr kahve cmd red clix 14 klik öğütüm
Su: Nestle pure life
30 saniyede 40 ml civarında çıktı alınca akışı durdurdum.
Sade halinde çikolata, badem noktalarının olduğu keyifli bir espresso oldu. Kahve sütlü halinde de oldukça dengeli. Süt ile kahve birbirinden rol çalmıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20230605_125739.jpg
    IMG_20230605_125739.jpg
    153.3 KB · Görüntüleme: 67
Aynısını buzdağı suyla denedim. Bence gerçekten de tadım notasında yazan karanfil ve yasemini andıran tatlar geliyor. Koku da daha yoğun hissettirdi. Ama acılık da dahil oldu. Hangisini daha çok sevdim bilemiyorum 😁
merhabalar 4 dakika biraz uzun bir süre olmuş , acılığı azaltmak için ratio 1/18 denenebilir. gramajıda 16/306 gibi deneyebilirsiniz.

merhabalar 4 dakika biraz uzun bir süre olmuş , acılığı azaltmak için ratio 1/18 denenebilir. gramajıda 16/306 gibi deneyebilirsiniz.
2 gram daha koysam? 😁

Teşekkürler tavsiye için. Aslında immersion olduğu için normalde bu sürelerdeki sonuçlar da benim damak tadıma uyuyor ama önerilerinizi de değerlendireceğim. İki tarif arasında değişen tek şey su olduğu için suyun etkisini tartmaya çalışıyorum biraz da. Her ayki toplu alımda su uydurma sorunu yaşıyorum biraz.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Spada
Çekirdek: Aricha Adorsi 31 mayıs kavrumu, kavrumdan 7 gün sonra
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch / Hario 40'lı filtre
Öğütüm Detayları: comandante 19 klik
Su Detayları: nestle pure life 5 veya 10 litre ile ile pınar uludağ 5 litrelik sular 60 ppm olacak şekilde karıştırılmış, 97 derece
Toplam Süre: 4 dakika 5 saniye
Kahve Miktarı: 18 gram
Oran: 18/300 = 1/16.6

Demleme Basamakları: Önce kahve sonra su. Suyu dökerken tek seferde döküyoruz ama ml değerine göre döküşü değişiyorum. Yani kesintisiz döküyorum ama ilk 50ml düşük debili ve dairesel, sonra 200 ml oluncaya kadar tam ortaya yüksek debili, sonra 300 oluncaya kadar yine dairesel ve yavaş. Totalde 2.30 olunca mandalı aç, su yarılanınca sağlam bir swirl.

Tadım Detayları: Bu tarif switch için artık her kahvede denediğim bir tarif oldu. Hiçbir zaman kötü bir fincan çıkarmadı. Kahveyi tanımamı da sağlıyor. Bu şekilde deneyip sonra tricolate ile demliyorum genelde. Mesela demleme süresi normal tercihime göre uzadı, belli ki su tutan bir çekirdek. Ancak hiç acılık yoktu, dilediğimce çözerim artık 😄 Tuhaf tatlar, burukluk, ekşilik falan olmadığı için suyla da uyum sağlıyor diye düşünüyorum. Yine de aynı tarifi bir de buzdağı ile denerim.

Tat profili "oh yıkanmış" dedirtiyor bana 😄 Şu sıralar çok anaerobik ve normal tercihime göre biraz fazla kavrulmuş natüreller deniyordum. Böyle tertemiz bir kahve içmek iyi geldi. Tadım notalarını hissettiğimi söyleyemem ama genelde hissetmem zaten. Ancak kesinlikle biraz daha beklenebilir degas için. Şuanki haliyle bir "boş" gelebiliyor sıcakken.
Birebir aynı tarifle kolombiya choco denedim. Su tutmuyormuş, hızlıca süzüldü. Nestle su ile sadece fındık fıstık tatları gelirken buzdağı 1.5 litre ile vişne tadı alıyorum. Denediklerime nazaran spada ile buzdağı uyumlu diyebilirim.

Son düzenleme:
@SpadaCoffeeRoastery sitede paylaştığınız extraction’ı sağlamak için reçetelerinizde kullandığınız su kaç ppm ya da öneriniz nedir?

El Oasis,El Mirafor ve Maracay için?

Merhabalar , aritma ~70ppm ya da buzdagi oneriyoruz.
Merhaba, Aricha için bir reçeteniz var mı acaba? Kendi demlemelerimde zengin bir başlangıç yakalıyorum ama bekledikçe ekşilik çok artıyor kahvede. Naranciye çok hissedilirken yasemini hiç alamadım ne yazık ki.

v60
Cmd 23
Erikli 94 derece
1:16 60-60-60-60 ile 2:30-2:20 arası bitiyor

Son düzenleme:
Ben kurumsal fatura seçmiştim fakat gelen pakette fatura çıkmadı. İnstagramdan da yazdım ama cevap alamadım. Yardımcı olabilir misiniz

Dün siparişlerim ulaştı, brezilya ve ruanda sipariş etmiştim 05.06 kavrumlu ruandayı dün denedim dinlenmesi gerek ama yine de güzeldi fermente tat yok çok temiz duruyor dinlenince tekrar denicem. Brezilyayı çok beğendim 06.06 kavrumlu bu gün demledim, çikolata gibi kahve hafif soğuyunca kahve tatlılaşıyor azıcık asidite geliyor ferahlık veriyor kahveye. Kavrumlar açık ve homojen çok hoşuma gitti 2. siparişi geçicem gibi duruyor, yeni kahve gelecek mi ay içerisinde?

Brezilya için reçeteyi de paylaşıyorum denemek isteyen olursa diye.

Timemore 01 dripper
Hario 02 100'lü kutu (ters çevirdim, dış kısmı içinden daha iyi diye 😀 ve drippera tam otursun diye fazlalığı kestim)
93 derece nestle su
18 click cmd (Öncesinde iri öğüttüm chaffları aldım)
10g/180g
30g bloom 40s.
80g a tamamla yavaş döküş
120 ye tamamla @1.10
180 e tamamla @1.40
Baya su tutuyor çok yavaş süzüldü 3 dkyı geçicek diye 2.50 gibi aldım dripperı süzülse de olurmuş.

Merhaba, Aricha için bir reçeteniz var mı acaba? Kendi demlemelerimde zengin bir başlangıç yakalıyorum ama bekledikçe ekşilik çok artıyor kahvede. Naranciye çok hissedilirken yasemini hiç alamadım ne yazık ki.

v60
Cmd 23
Erikli 94 derece
1:16 60-60-60-60 ile 2:30-2:20 arası bitiyor
Ratio nedir?

Recetenizi cok degistirmeden;

CD klik 19
Ratio 15/270

Denemenizi tavsiye ederim.
Bu tavsiyeyi modifiye ederek kullandım şimdi sizin tavsiyenizi görünce.
cmd 21 klik 25 gram kahve
su 94 derece buzdağı 1.5 litre
75 ml bloom
30 saniye olunca 200'e tamamla
1.20'de 450'ye tamamla. Son 150 ml tam ortaya döküş.
bitiş 3.10 gibi oldu.

Şuana kadarki en iyi Aricha demlemem oldu. Teşekkürler

31.05 kavrumlu çekirdeklerimi yeni açmaya başladım ilk izlenimlerimi kendimce dile getirmeye çalışayım.

14. Gün El Oasis’i ve bu sabah El Mirador’u kavurucunun önerdiği gibi 70 ppm su ile sitesinde verdiği reçetelerin aynısını tekrarlayarak ( sürelerde saniyesine kadar denk geliyor abaca ile) uyguladım.

El Oasis parfüm gibi kokan tam bir anaerobik kahve ben üzerinde yazan notaları yakalayamadım ve hala degassing acılığı vardı sanki biraz ama dokusu içimi kadife gibiydi 2-3 gün sonra tekrar deneyeceğim.

El Mirador ise başka hikaye koku olarak ekstra bir yorumum yok ama lezzet olarak çok keyifli üzerinde yazan nota olayına inanmasam da fikir olarak demleyecek arkadaşlara şöyle diyebilirim sıcakken şarabımsı bir asidite size eşlik ediyor, biraz da gövdeli bir kahve ama soğudukça gövde düşüyor meyvemsi tatlar vurucu hale geliyor after taste kısmına kadar keyifli bir kahve.

Edit: Şimdi eşime kahve yaparken baktım da El Mirador kokusu da harikaymış

Ekli dosyalar

• F9BDC8E8-E80D-4E8D-AED7-81DB46551728.jpeg
    F9BDC8E8-E80D-4E8D-AED7-81DB46551728.jpeg
    70.2 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
#hondurasta degass süresi ne kadar? 31.05 bendeki. 3 demleme yaptım, biri aeropress, iyi yanıt alamadım henüz. bi hafta daha bekletip demlemeye devam edicem, nihai sonuca o zaman varmış olurum. umarım hayal kırıklığı olmaz.

#brezilya sitio espresso, sütlüler, filtre, sıcak, soğuk her türlü iyi çıkıyor; fiyat performansıyla memnun kaldım.

Selamlar...

Kavurucu: Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Kolombiya Maracay Washed Anaerobic Strawberry
Dripper: Origami M
Filtre: Kalita Wave 185
Ratio: 1/18
Kahve-Su: 10 - 180
Öğütüm: 1Zpresso K-max 69 klik
Su: 94 C° (Erikli ve Gümüş karışımı 71 ppm)
Demleme Basamakları: 50 ml blooming 30sn. - 65 × 2 Son döküş dıştan toplayarak
Demleme Bitişi: 2.02
Tadım Detayları: Kuru kokuda ve demlemede çilek notaları. Kupada aroma, asidite ve gövde dengeli. İlk yudumdan bitişe kadar (yoğun fakat yormayan) çilek notalarına alttan eşlik eden kırmızı meyveler. Şekersiz çilek reçeli gibi 😃 .
Çilek düşkünü biri olarak beni oldukça memnun etti. Teşekkürler @SpadaCoffeeRoastery

Son düzenleme:
Geri