• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şişede Kahve Vakumlama ve Saklama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaLiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vacu Vin için hap niyetine tıslamalı, klik-klik sesli videomuz hazır. İyi seyirler. :)
@Heh hocam sağolsun, tedariği sayesinde yaptık Vacu Vin Concerto için.

Arkadaşlar, İzmir'deki Glascam isimli firmanın aşağıda bağlantılarını verdiğim şişelerine rastladım internette şişe ararken. Firma perakende satış yapıyor ama bazı durumlarda istisnaen satabileceklerini söylediler. Ben de kendilerine forumdan da bahsederek bir mail attım. Caligula (evet ismi bilen bilir 😅 ) ve Oliena modellerini beğendim, Caligula biraz uzun görünüyor, o yüzden Oliena'yı da tercih edebilirim alacak olursam. İsterseniz siz de bakın, belki bir toplu alım girişimi olur.

Not: Şişelerin ağız çapı bilgisi yazmıyor bağlantılarda, uygun olanı almak gerekir, unutmamak lazım.
Şişe için bir gelişme var mı hocam? Ben de 250 gr çekirdeği alabilecek koyu renkli ve fazla yüksek olmayan görsel olarakta güzel şişelerden edinmek istiyorum. Sanırım 500 ml lik hacim yetmez 750 ml gerekir.

Evet, bazı modeller tükenmiş ama 1-2 tane belirleyebildim. Fırsatım olunca size ayrıntıları bildireyim :)
Tamamdır hocam 😊 teşekkür ederim. Detaylar belli olursa belki başka isteyenlerde olur. Birçok kişide vacu vin var artık.

Konuyu yeni yeni anlamaya başlıyorum, önceki mesajlarda kaçırmış veya tam çıkarım yapamamış olabilirim. Sormak istediğim şu: Kahve kendi valfli paketinde hiç açılmadan degas süresini tamamlıyor, sonrasında şişelere aktarıp vakumluyoruz doğru mudur?

Konuyu yeni yeni anlamaya başlıyorum, önceki mesajlarda kaçırmış veya tam çıkarım yapamamış olabilirim. Sormak istediğim şu: Kahve kendi valfli paketinde hiç açılmadan degas süresini tamamlıyor, sonrasında şişelere aktarıp vakumluyoruz doğru mudur?
Olay mantığını madde madde özetliyeyim.

- Degassing kahveden CO2 çıkma süreci
- Kahvenin yoğun CO2 bulunan ortamda saklanması lezzeti olumsuz etkileyebiliyor. Ayrıca paketin çıkan CO2 den patlama riski mevcut. Tek yönlü valf bu noktada işe yarıyor. İçerideki havayı dışarı atarak, paketin patlaması veya olumsuz tat riskini önlüyor.
- Degassing süresi bitmeden, kahveyi kapalı bir kavanoz yada şişede saklarsanız, çıkan CO2 dışarı atılamayacağından bir üst madde deki problemleri yaşayabilirsiniz.
- Fakat yine de degasssing bitmeden saklamak isterseniz, günlük ağızını açarak saklaya bilirsiniz. Yani tek yönlü valfin otomatik üstlendiği işi el ile yapabilirsiniz.
- Degassing ne zaman biteceği, kahve çekirdeği türü, varyetesi, kavrum profili vs gibi durumlar ile değişken bir süreç. Minimum 7-9 günlük süre tahmini genel geçer bir süre zaten. Fakat gün geçtikçe gaz çıkışı azaldığı için 7-9 gün sonrasında artık kapalı yada vakumlu saklanabilecek bir duruma gelmiş oluyor.

İlgilenenlere

Vacu Vin Set+4 Tıpa yı ben de @Heh arkadaşımızdan aldım kısa süre önce henüz kullanmaya başlamadım. Sormak isterim Vacu Vin edinmeden önce derin dondurucuya atmış olduğum kahvelerim var , ya da ileride kampanyalardan alırsak uygun fiyatlı kahve paketi açmadan derin dondurucuya koymak mı ? elbette degassing sonrası yoksa bir müddet açmayacaksak bile vakumlamak mı daha iyi sonuç verir. Birde Vaku Vin kullanımına uygun daha büyük hacimli ve sağlıklı şişe tavsiyesi olan var mı? İyi hafta sonları.😊

Vacu Vin Set+4 Tıpa yı ben de @Heh arkadaşımızdan aldım kısa süre önce henüz kullanmaya başlamadım. Sormak isterim Vacu Vin edinmeden önce derin dondurucuya atmış olduğum kahvelerim var , ya da ileride kampanyalardan alırsak uygun fiyatlı kahve paketi açmadan derin dondurucuya koymak mı ? elbette degassing sonrası yoksa bir müddet açmayacaksak bile vakumlamak mı daha iyi sonuç verir. Birde Vaku Vin kullanımına uygun daha büyük hacimli ve sağlıklı şişe tavsiyesi olan var mı? İyi hafta sonları.😊

Bence cevap mesajınızda verilmiş bile. Bu arada ben de 330ml'lik soda şişeleri kullanıyorum günlük tükettiğim çekirdekler için. Uzun süreli ve 250gr'lık çekirdekler içinse 750ml'lik şişeler gayet güzel iş görüyor, hatta yer bile artıyor. Bu 750ml'lik şişeler çok rahat 350gr çekirdek alır.

LIpQse.jpg

Bence cevap mesajınızda verilmiş bile. Bu arada ben de 330ml'lik soda şişeleri kullanıyorum günlük tükettiğim çekirdekler için. Uzun süreli ve 250gr'lık çekirdekler içinse 750ml'lik şişeler gayet güzel iş görüyor, hatta yer bile artıyor. Bu 750ml'lik şişeler çok rahat 350gr çekirdek alır.

LIpQse.jpg
hocam bunu dondurucuya atabiliyor muyuz yoksa bu şekilde dışarıda kaç ay saklanabiliyor? kullanıcı olarak yorumlarınız nelerdir? bu ara vakum makinesi ve vacu vin arasında gidip geliyorum da.

hocam bunu dondurucuya atabiliyor muyuz yoksa bu şekilde dışarıda kaç ay saklanabiliyor? kullanıcı olarak yorumlarınız nelerdir? bu ara vakum makinesi ve vacu vin arasında gidip geliyorum da.
Forumda da aynen bu şekilde (degassing süresi bitmesine müteakip elbette) direkt dondurucuya atan kullanıcılar var (uzun vadeli ve özel çekirdek stoğu yapanlar bilhassa)
Ancak ben oda sıcaklığında güneş görmeyen bir yerde (dolap içinde, rafta) saklıyorum. Zaten 1 veya 1.5 ay içerisinde tüketmiş oluyorum.
O vakum makinalarından ben de alayım istedim ama n11, trendyol, vb. sitelerdeki Çin işi aygıtların çabuk bozulduğu yada tam verimli (marketlerdeki, şarküterilerdeki endüstriyel tip gibi) vakumlama yapamadığını görünce Vacu Vin'e geçtim.

Cevap için teşekkür ederim @DenizKSK filtre kahve ; V60 ; espresso ve Türk kahvesi tüketiyoruz 4 kişiyiz 2 fincandan fazla içemiyoruz sağlık açısından , alım yaparken kargo ödememek veya promosyon derken kahveler birikiyor 1 veya 1,5 ay da bitmeyebiliyor bizim evde. Ben açamadığım kahveyi derin dondurucuya atarım , açtığımı da bitene kadar vakumlayarak kullanırım (yavaş tüketim sebebiyle) diye düşünüyordum. Derin dondurucu da bekletenler ne kadar süre bekletiyor örnek 2 ay sonra aromalarında çok kayıp oluyor mu ? Paylaşırlarsa benim gibi merak edenler var zannedersem. Başka konuda geçtiyse henüz göremedim ayrıca.

@ercuozcan dondurucu = vakum
1-2 ay saklama = vaku vin.
Vaku vin stok için değil 1-2 ay kullanim sirasinda saklamak için.
Vakum= stok yapmak için.4-6 ay arasinda saklayanlar var.
Size uygun olan vaku vin.1-2 ay goturebilir.
Vaku vin buzluga atmaniz tavsiye edilmez.Eğer hava alırsa çekirdekler çöp olur.Saglam bir vakum lazim onun için.

Geri