• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Anketi
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firmasını belirlemek için anketimiz başladı, detayları bu konudan öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı ve Instagram adresimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Şişede Kahve Vakumlama ve Saklama

HaLiL

İyi Bilinen Üye
Konum
Gaziantep
İsim
İbrahim Halil
Daha fazla  
İsim
İbrahim Halil
Değirmen
C40
Ekipmanlar
Kalita 155, Delter Press, V60, Espro, Stagg Ekg
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Merhabalar. Mart ayının başından beri şarabın okside olmasını önlemek, tazeliğini olabildiğince muhafaza etmek için geliştirilen şişe vakumlama yöntemini kavrulmuş kahve çekirdeğini muhafaza etmek için kullanıyorum. Sistem basit: Vakum tıpasını şişenin ağzına yerleştirin ve vakum pompasını kullanarak içerideki havayı çıkartın.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.

Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
photo5857170360846365475.jpg
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894

İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.

Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.

Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.

Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.

453D110D-C703-4D4B-B027-42F30865501E.jpeg
 

frturk

Aktif Üye
Konum
İzmir
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Comandante C40 / Red Clix
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy Brewing Scale, Delter Coffee Press, Origami Dripper, Bonavita Immersion Dripper, V60 Dripper, Konchero Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bayraklı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bornova
Ben de @Cihan abinin paylaşımında görüp, merak ettiklerimi kendisine sorup almıştım. Kullanmaya başlayalı daha yeni 1 ay oldu bu yüzden tazelik üzerindeki etkisini anlamam için daha erken ancak şişenin bir tanesini 3 hafta sonra tekrar vakumlamak istediğimde ''klik'' sesini duyup içerisine hava almadığını gözlemledim. Pompa ve tıpa malzemesi kaliteli ve yıkanabilirliği sayesinde uzunca yıllar kullanılabilir diye düşünüyorum.

@Kahveciningalaksirehberi 'nin de özellikle belirttiği üzere poşet içerisinde vakumlayıp, buzlukta saklamakla aynı yöntem değil.
 

mimds

İyi Bilinen Üye
İsim
Denizhan
Merhabalar. Mart ayının başından beri şarabın okside olmasını önlemek, tazeliğini olabildiğince muhafaza etmek için geliştirilen şişe vakumlama yöntemini kavrulmuş kahve çekirdeğini muhafaza etmek için kullanıyorum. Sistem basit: Vakum tıpasını şişenin ağzına yerleştirin ve vakum pompasını kullanarak içerideki havayı çıkartın.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.

Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
Ekli dosyayı görüntüle 2338
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894

İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.

Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.

Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.

Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2345
Her şişeye oluyor mu bunlar?
 

frturk

Aktif Üye
Konum
İzmir
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Comandante C40 / Red Clix
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy Brewing Scale, Delter Coffee Press, Origami Dripper, Bonavita Immersion Dripper, V60 Dripper, Konchero Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bayraklı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bornova

Cihan

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto , Comandante C40 , Lelit Fred PL043
Ekipmanlar
Hario V60, Origami dripper, American press, Brewista smart filter, French press, Bialetti Brikka Mokapot, Syphon, Cold dripper, Soy cezve
Her şişeye oluyor mu bunlar?
Daha önce Kahve saklama konusunda da yazmıştım ."Standart şişelerin hepsinin ağız iç kısmı 18,5 mm.çapında." Bira ,soda ,şarap vs.
Vacu Vin gerçekten sorunsuz , pratik ve işe yarar bir saklama yöntemi arkadaşlar.
Lütfen henüz kullanmıyorsanız bir daha düşünün.Hiç hava almayan renkli sağlam ve bedava cam şişeler diyorum...bitti 😘
 

Cihan

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto , Comandante C40 , Lelit Fred PL043
Ekipmanlar
Hario V60, Origami dripper, American press, Brewista smart filter, French press, Bialetti Brikka Mokapot, Syphon, Cold dripper, Soy cezve

selamet

İyi Bilinen Üye
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Ürünü ilk defa duydum. Kesinlikle faydalı olabilir. Kısa zamanda edinicem.
Vakumlanmış şişeyi derin dondurucuda saklamayı deneyen var mı ?
 

namenola

Aktif Üye
Konum
İstanbul
İsim
Ufuk
Daha fazla  
İsim
Ufuk
Değirmen
Timemore Slim
Ekipmanlar
V60, Moka Pot, Aeropress, French Press
Ürünü ilk defa duydum. Kesinlikle faydalı olabilir. Kısa zamanda edinicem.
Vakumlanmış şişeyi derin dondurucuda saklamayı deneyen var mı ?

cam ürünlerin derin dondurucuda çatlama / patlama gibi riskleri var diye biliyorum.
 

selamet

İyi Bilinen Üye
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
cam ürünlerin derin dondurucuda çatlama / patlama gibi riskleri var diye biliyorum.

içinde sıvı varsa, hacim değişikliğinden dolayı patlama çatlama olabiliyor.
Kahve gibi katı da sorun olmaması gerekir. Ama çok emin olamadım. Biraz araştırıcam.
 

muec

İyi Bilinen Üye
İsim
muec
Daha fazla  
İsim
muec
250 gramlık bir kahve paketi kaç soda şişesine sığıyor acaba, ölçebilen oldu mu?
 

frtsvn

Üye
Konum
İzmir
İsim
Fırat
Daha fazla  
İsim
Fırat
Espresso Makinesi
Henüz yok
Değirmen
Hario, melitta ve çok yakın zamanda comandante
Ekipmanlar
V60, mokapot, delterpress, vietnam phin filtre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Dikili
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Dikili
Merhabalar. Mart ayının başından beri şarabın okside olmasını önlemek, tazeliğini olabildiğince muhafaza etmek için geliştirilen şişe vakumlama yöntemini kavrulmuş kahve çekirdeğini muhafaza etmek için kullanıyorum. Sistem basit: Vakum tıpasını şişenin ağzına yerleştirin ve vakum pompasını kullanarak içerideki havayı çıkartın.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.

Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
Ekli dosyayı görüntüle 2338
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894

İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.

Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.

Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.

Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2345
Aldığınız site güvenilir mi acaba?
 

frturk

Aktif Üye
Konum
İzmir
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Comandante C40 / Red Clix
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy Brewing Scale, Delter Coffee Press, Origami Dripper, Bonavita Immersion Dripper, V60 Dripper, Konchero Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bayraklı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bornova
Kahve poşetlerini kesip foroğraftaki gibi şişenin üzerine lastikliyorum. Bu fotoğrafta görünmüyor ama şişenin arkasına da demleme notlarını iliştiriyorum.

En sağdaki 50cl şişe ortalama çekirdek türüne göre 200gr kahve alıyor.

B16FA00F-A38F-4502-B8F3-A42B023DF031.jpeg
 

frturk

Aktif Üye
Konum
İzmir
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Comandante C40 / Red Clix
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy Brewing Scale, Delter Coffee Press, Origami Dripper, Bonavita Immersion Dripper, V60 Dripper, Konchero Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bayraklı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bornova
Üst