• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tetra N Roastery olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şişede Kahve Vakumlama ve Saklama

HaLiL

Üye
Konum
Gaziantep
İsim
İbrahim Halil
Daha fazla  
İsim
İbrahim Halil
Espresso Makinesi
Cafelat Robot
Değirmen
Eureka MSD, 1Zpresso K-Plus&X Pro👍🏻, Sözen♾,
Ekipmanlar
Clever Dripper, Kalita 155, V60(01-02 plastik+02 İmmersion), Aeropress&Delter Press, Espro, Stagg Ekg
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Merhabalar. Mart ayının başından beri şarabın okside olmasını önlemek, tazeliğini olabildiğince muhafaza etmek için geliştirilen şişe vakumlama yöntemini kavrulmuş kahve çekirdeğini muhafaza etmek için kullanıyorum. Sistem basit: Vakum tıpasını şişenin ağzına yerleştirin ve vakum pompasını kullanarak içerideki havayı çıkartın.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.


Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
photo5857170360846365475.jpg
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894

İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.

Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.

Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.

Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.

453D110D-C703-4D4B-B027-42F30865501E.jpeg
 
Ben de @Cihan abinin paylaşımında görüp, merak ettiklerimi kendisine sorup almıştım. Kullanmaya başlayalı daha yeni 1 ay oldu bu yüzden tazelik üzerindeki etkisini anlamam için daha erken ancak şişenin bir tanesini 3 hafta sonra tekrar vakumlamak istediğimde ''klik'' sesini duyup içerisine hava almadığını gözlemledim. Pompa ve tıpa malzemesi kaliteli ve yıkanabilirliği sayesinde uzunca yıllar kullanılabilir diye düşünüyorum.

@Kahveciningalaksirehberi 'nin de özellikle belirttiği üzere poşet içerisinde vakumlayıp, buzlukta saklamakla aynı yöntem değil.
 
Merhabalar. Mart ayının başından beri şarabın okside olmasını önlemek, tazeliğini olabildiğince muhafaza etmek için geliştirilen şişe vakumlama yöntemini kavrulmuş kahve çekirdeğini muhafaza etmek için kullanıyorum. Sistem basit: Vakum tıpasını şişenin ağzına yerleştirin ve vakum pompasını kullanarak içerideki havayı çıkartın.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.


Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
Ekli dosyayı görüntüle 2338
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894

İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.

Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.

Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.

Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2345

Her şişeye oluyor mu bunlar?
 
Her şişeye oluyor mu bunlar?
Daha önce Kahve saklama konusunda da yazmıştım ."Standart şişelerin hepsinin ağız iç kısmı 18,5 mm.çapında." Bira ,soda ,şarap vs.
Vacu Vin gerçekten sorunsuz , pratik ve işe yarar bir saklama yöntemi arkadaşlar.
Lütfen henüz kullanmıyorsanız bir daha düşünün.Hiç hava almayan renkli sağlam ve bedava cam şişeler diyorum...bitti 😘
 
Ürünü ilk defa duydum. Kesinlikle faydalı olabilir. Kısa zamanda edinicem.
Vakumlanmış şişeyi derin dondurucuda saklamayı deneyen var mı ?
 
cam ürünlerin derin dondurucuda çatlama / patlama gibi riskleri var diye biliyorum.

içinde sıvı varsa, hacim değişikliğinden dolayı patlama çatlama olabiliyor.
Kahve gibi katı da sorun olmaması gerekir. Ama çok emin olamadım. Biraz araştırıcam.
 
250 gramlık bir kahve paketi kaç soda şişesine sığıyor acaba, ölçebilen oldu mu?
 
Merhabalar. Mart ayının başından beri şarabın okside olmasını önlemek, tazeliğini olabildiğince muhafaza etmek için geliştirilen şişe vakumlama yöntemini kavrulmuş kahve çekirdeğini muhafaza etmek için kullanıyorum. Sistem basit: Vakum tıpasını şişenin ağzına yerleştirin ve vakum pompasını kullanarak içerideki havayı çıkartın.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.


Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
Ekli dosyayı görüntüle 2338
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894

İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.

Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.

Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.

Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2345

Aldığınız site güvenilir mi acaba?
 
Kahve poşetlerini kesip foroğraftaki gibi şişenin üzerine lastikliyorum. Bu fotoğrafta görünmüyor ama şişenin arkasına da demleme notlarını iliştiriyorum.

En sağdaki 50cl şişe ortalama çekirdek türüne göre 200gr kahve alıyor.

B16FA00F-A38F-4502-B8F3-A42B023DF031.jpeg
 
Geri
Üst