HaLiL
Üye
- Konum
- Gaziantep
- İsim
- İbrahim Halil
Daha fazla
- İsim
- İbrahim Halil
- Espresso Makinesi
- Cafelat Robot
- Değirmen
- Eureka MSD, 1Zpresso K-Plus&X Pro, Sözen♾,
- Ekipmanlar
- Clever Dripper, Kalita 155, V60(01-02 plastik+02 İmmersion), Aeropress&Delter Press, Espro, Stagg Ekg
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Gaziantep
Merhabalar. Mart ayının başından beri şarabın okside olmasını önlemek, tazeliğini olabildiğince muhafaza etmek için geliştirilen şişe vakumlama yöntemini kavrulmuş kahve çekirdeğini muhafaza etmek için kullanıyorum. Sistem basit: Vakum tıpasını şişenin ağzına yerleştirin ve vakum pompasını kullanarak içerideki havayı çıkartın.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.
Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894
İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.
Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.
Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.
Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.
"Tık" sesi optimum vakum düzeyine eriştiğinizi gösterir.
Ben bu amaçla Vacu Vin ürünlerini kullanıyorum. Ürünü de buradan aldım. Bu kısa girişten sonra asıl meselemize dönelim.
Bu amaçla forum olarak herkesin bildiği çoğunluğunda sevdiği 9 Mart kavrumlu EL BOQUERON, GUATEMALA çekirdeğini seçtim. Degassing için paketi açmadan bir hafta bekledim. Ardından iki adet maden suyu şişesini doldurup kaldırdım:
İlk şişeyi nisan sonunda açtım. Bütün lezzetiyle ve tadım notalarıyla tazeliğini muhafaza ettiğini gösteriyordu. Bu demlemenin ayrıntıları burada: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-10894
İkinci şişeyi ise 18 Mayısta biraz gecikmeli de olsa açtım. Notalarda ve tatlılıkta belirgin bir azalma olmakla birlikte içimi son derece keyifliydi, hatta bu haliyle yurt dışından aldığım 90 ve 91 puanlı kahvelere kesinlikle tercih edeceğim bir fincandı.
Bonus: Fotoğrafta maden suyu şişelerin sağında gördüğünüz ve göremediğiniz vakumlu şişelerde kulüp toplu alımından coffeemamma çekirdekleri var. Soğuk demleme için ayırdığım bu çekirdekleri dün bir deneyeyim dedim:
1/16-16.5 oranında 92 derece pınar uludağ suyuyla keyif veren damakta bitter kalıcılığıyla bir V60 fincanı hem şaşırttı hem de sevindirdi.
Toparlayacak olursak kavrulmuş kahve çekirdeğini bu yöntemle saklamak son derece pratik, keyifli ve kavanoza göre birçok avantajı bulunmakta. Bu yöntemi kullanan diğer arkadaşlarımızın yorum ve deneyimini de yine bu başlık altında paylaşmalarını rica ediyor, lezzetli ve keyifli kahveler diliyorum.
Teşekkür: Forumda benimle birlikte vacu vin kullanmaya başlamamıza vesile olan, bu dahiyane fikri ilk bulup, uygulayıp bizlerle deneyimini paylaşan sevgili @Cihan 'a çok teşekkür ediyorum.