Şişe için huni arayanlar için resimdeki ürünü kullanıyorum. Laboratuvar malzemelerinde toz hunisi diye geçiyor. Uç kısmı normal hunilere göre daha geniş tabiki, ama tam şişe ağızı ölçüsü değil, bir miktar payı var. Bir kaç boyu var ben 65mm olanı aldım. Bu ölçü geniş ağız kısmının. Sanırsam hepsinin ince uç kısmı aynı ölçüde.
Almak isteyen varsa benim aldığım ürünün linki şu şekilde:
Aldığım adres Güncel fiyatı 7.25TL.
Gerçi aldığım yerden almanızı tavsiye etmem çünkü kargo ücreti fazla, ve kargo ücretini kapıda ödüyorsunuz. Bu çok anlama veremediğim bir durum. Laboratuvar malzemesi satan başka dükkan yada sitelerden, aynı yada farklı markalar alabilirsiniz sanırım.
Peki huniyi tavsiye edermiyim, hem evet hem hayır. Ben ilgili siteden farklı ürünleri alıyorken sepete ekledim. Yani amacım huni almak değildi, görünce denemek istedim. Huni dökmede, kolaylık sağlıyor ama tıkandığı vs oluyor. Böylelikle bütün sorunlara çözüm olmuyor. Eskiden dökerken pratik olarak kağıttan huni yapıyordum. Aynı şekilde yine tıkandığı oluyordu. Burada asıl mevzu şişe ağızlarının dar oluşu. Her türlü o boyutta bir delikte çekirdekler tıkanacak bir şekil alıyorlar. Resimde ki huninin asıl avantajı ise temizlemesi kolay olması. Bulaşık makinesine atıyorum. Böylelikle temizlik vs sorunlarını düşünmeden elimin altında hazır olarak kullanılmayı bekliyor.

Vacu-vin için düşüncelerim ve kullanma biçimim üzerine bir kaç paragraf daha yazayım hazır başlamışken.
Vacu vin'i sevme sebebim ve 2020'de aldığım en iyi ekipmanı seçme sebebim kahve alırken elimdeki mevcut kahve stoğunu düşünmeden alışveriş yapabilmemden ibaret. Bu sayede elimde her zaman içemeye hazır 4-5 çeşit kahve bulundurabiliyorum. Eskiden nasıl yapıyordum, kahve stoğumu anlık gözetip, bitmesine yakın alacağım kahvenin degassing süresini de hesaba katarak sipariş veriyordum. Ve zaman zaman siparişler sorunlar oluyordu, kavrulma tarihi, kargo gecikmesi vs ile alakalı. Aldığım gramajları mecbur minimum tutmaya çalışıyor, uygun zamanda tüketebileceğim miktarda alımlar yapıyordum.
Rakamsal anlatmam gerekirse: güncel demlemelerimde 20gram kahve kullanıyorum. Bu gramajla 250 gram paket kahveden 12.5 porsiyon çıkıyor. Yani günde minimum 1 bardak içsem zaten paket 12 günde kahve bayatlamadan bitiyor. (kaldıki günde 1 bardaktan fazla içiyorum.) Sorun ettiğim kısım, 12 gün boyunca aynı kahveyi içmek istememem ve aynı kavurucudan genelde birden fazla çekirdek denemek istemem. Vacu vin ile, artık alış veriş sırasında aynı satıcıdan bir kaç farklı çekirdeği bitiş süreleri vs düşünmeden alıyorum. Örnek olarak 4*250 aldığımda aynı dozaj hesabı ile kahvelerin tükenmesi 48 gün sürecek. Bu tarz durumlarda vacu vin fark yaratmaya başlıyor benim için.
Eskiye nazaran yapabildiğim diğer bir yenilik ise sevdiğim ve hoşuma giden kahvelerden bir şişe kadar özellikle içmiyorum ve sonrası için saklıyorum. (maksimum 2.5 - 3 ay ) Burada hem aynı kahvenin zaman içerisinde olumlu veya olumsuz gelişimini deneyimliyorum, hemde arzu ettiğimde içmek üzere damak hafızamı yenileyecek güzel bir alternatif bulundurmuş oluyorum. Misal CoffeaCircular - Shewa için son kalan tek demlemelik porsiyonu 2-3 gün önce bitirdim. (Yaklaşık 60 gün sonra)
2020'de kulübe katılmam ile, kulüp alımları faktörü de etkili vacu vinden hoşlanmamda. Toplu alımda ki paketler bazen arzu ettiğimizden fazla veya o anki kahve ihtiyacımızdan çok fazla gramajlı oluyor. Yada
@NoDRaC süpriz bir alım organize ediyor. (Sahi Kawa ne durumda ?

) Sonuç olarak bu ve bu tarz durumlarda çok dert etmeden elimde vakumlayacağım tıpam var ise kafam rahat sipariş verebiliyorum artık.
Sanırsam iyi bir fincan için öncelik sırasının: Nitelikli Çekirdek Kahve - Değirmen - Su - Demleme Yöntemi ve Ekipmanı olduğundan hem fikiriz. Nitelikli Çekirdek kahve kısmı için: yetiştiği yer, işlenme biçimi, yeşil haldeyken saklanma koşulları, hasat yılı, kavrulma profili önemini sıkça konuşuyoruz. Kavrulduktan sonra nasıl ve hangi koşullarda saklandığı, kaç gün içinde tüketildiği gibi faktörlerde aynı zamanda iyi kahve çekirdeğin bir parçası. Yukarıda ki iyi fincan zincirini düşündüğümüzde, saklanma yönetemi zincirin ilk ve önemli kısmında. Benim amacım da elimden gelenin en iyisini kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda yapabilmek.
Umarım bu yazdıklarım vacu vin kendi kullanım koşullarınızda ne kadar gerekli yada beklentilerinizi ne derece karşılıyacağı konusundan yardımcı olur.