• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şişede Kahve Vakumlama ve Saklama

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaLiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün 2 adet 6'lı Tıpa daha sipariş ederek toplam tıpa sayımı 19 'u çıkartmanın mutlulu içerisindeyim. Artık bütün kahveleri 200ml soda şişelerinde ufak ufak saklıyacağım.

Bu arada Lüks Bazaar hakkında olumlu görüşlerimi de paylaşmak isterim. Sipariş hakkında sorunumu anında, ve pozitif bir şekilde çözdüler. Hem hızlı cevap vermeleri hemde müşterinin problemini anlayıp çözüm bulacak şekilde hareket etmelerinden çok memnun kaldım açıkçası.
 
Bugün 2 adet 6'lı Tıpa daha sipariş ederek toplam tıpa sayımı 19 'u çıkartmanın mutlulu içerisindeyim. Artık bütün kahveleri 200ml soda şişelerinde ufak ufak saklıyacağım.

Bu arada Lüks Bazaar hakkında olumlu görüşlerimi de paylaşmak isterim. Sipariş hakkında sorunumu anında, ve pozitif bir şekilde çözdüler. Hem hızlı cevap vermeleri hemde müşterinin problemini anlayıp çözüm bulacak şekilde hareket etmelerinden çok memnun kaldım açıkçası.
direk 6lı tıpa set göremedim ama ben 2li olarak mı sipariş verdiniz ?
 
sadece tıpa yeterli oluyor mu?bir de pompası oluyor bunların, o da gerekmiyor mu vakumlamak için?
 
Biraz önce pompa siparişi de verdim, şu anda sayfada pompa almak isterseniz liste boş geliyor.
Stokları ben tüketiyorum sanırım 😬
 
cam ürünlerin derin dondurucuda çatlama / patlama gibi riskleri var diye biliyorum.
Su, Bizmut, Antimonun, Galyum ve Germanyum sıvı formdan katı forma geçerken, yani donarken hacmen genişler. Kahve çekirdeği zaten hali hazırda katı formda ve aralarında boşluk var. Aradaki boşluğun içindeki havayı vakumladığınızda da nem oranını etkileyecek oksijeni de bayağı bi düşürmüş oluyorsunuz. O yüzden ben vakumlanmış cam şişelerin çatlayacağını düşünmüyorum
 
Deneyimlerim:

1. Vacu Vin ile vakumlayıp buzluğa atmanın hiçbir sakıncası yok. Cam şişe çatlamaz, patlamaz. (içindeki su değil sonuçta)
2. 5 aylık çekirdeği içiyorum, gayet güzel, aromalar belirgin, taze.
3. Soda şişeleri, vakumlayıp buzluğa atmak için en ideali; 85-90 gr alıyor. (Uludağ premium soda şişeleri de var daha şık ve 120 gr kadar alıyor.)
4. Buzluktan çıkardıktan sonra tüketmek için uygun bir gramaj (90 gr vs) zira vakumlanan çekirdeğin aromalarını biraz daha hızlı kaybettiğini de hesaba katınca bu şekilde daha mantıklı.
5. Büyük şişede vakumlamanın dezavatajı, şişe doluyken sorun yok ancak azaldıkça vakum pompası ile vakumlamak daha fazla zaman alıyor her seferinde, diğer bir şey kapladığı hacim, başka bir şey de bu şekilde buzluğa atmak 4. maddedeki sıkıntıya sebep olacaktır.
6. Çok memnun olduğum bir saklama yöntemi, sadece cam şişeleri buzlukta istiflemenin normal vakumlamaya göre zorluğu, dezavantajı mesele.. Ancak çok fazla vakumlama yapmıyorsanız (2 kg ve üstü mesela) vacu vinler şık, kullanışlı ve faydalı diye düşünüyorum.
 
Vacu vin kullandığımız şişeyi mutlaka buzlukta mı saklamalıyız? Yoksa karanlık, oda sıcaklığı ortamı olur mu?
Vacu vin daha çok oda sıcaklığında saklamaya yönelik, ben mutfak dolabımda saklıyorum. Dilerseniz buzlukta da kullanabilirsiniz lakin şişelerin patlama riski var. Buzlukta saklamak isterseniz vakumlu poşetlere yönelmek daha pratik olacaktır.
 
Uzun süredir kullanmaktayım. Yakın zamanda kullanmayacağım ürünleri dondurucuya koyuyorum ancak bugüne değin hiç patlama tecrübem olmadı.
 
Aliexpress'ten aldım ben şişe vakumlayıcıları, vergi 16,50₺ civarı geldi, ürünün kendisini ise kuponla 1,15$'a aldım. Eylül'de sipariş vermiştim, daha bugün teslim aldım. Azerbaycan üzerinden gelmiş, PTT şubesinde bekletiyorlarmış, gitmesem geleceği yok :) Kahveleri tek tip şişelerle saklama planım olduğundan, işe yarayacağını gönülden ümit ediyorum.
 
Geri
Üst