- İsim
- Gökhan Selamet
Daha fazla
- İsim
- Gökhan Selamet
Oda sıcaklığında ve buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluk kısmı biraz daha orta vadeli saklamalar için bir tercih meselesi.Vacu vin kullandığımız şişeyi mutlaka buzlukta mı saklamalıyız? Yoksa karanlık, oda sıcaklığı ortamı olur mu?
Vacu vin daha çok oda sıcaklığında saklamaya yönelik, ben mutfak dolabımda saklıyorum. Dilerseniz buzlukta da kullanabilirsiniz lakin şişelerin patlama riski var. Buzlukta saklamak isterseniz vakumlu poşetlere yönelmek daha pratik olacaktır.
Şişelerin patlama riski yok. Cam şişeler buzlukta patlama olayı içerisinde sıvı olması, ve sıvının donarken ki hacim değişiklikleri ile alakalı. Kahve gibi katı bir madde saklandığımız için böyle bir risk mevcut değil.
Bende buzlukta vacu vin kullanıyorum fakat vacu vin aslında normal poşetli vakum alternatifi olarak düşünmemek gerekiyor. Vacu vin poşetli vacum kadar iyi vakumlama yaptığını düşünmüyorum ve stoklama amaçlı hem yer kaplama hemde performans olarak buzlukta saklama için çok uygun değil diye düşünüyorum. Bu konu hakkında forumda yazılmış yazılar var zaten.
Elde imkan vs varsa, kahveleri 5 farklı koşulda bekletip yanyana karşılaştırma yaparak vacu vin performansının nasıl olduğu diğer yöntemlere oranla ortaya çıkartılabilir.
1- normal poşetinde
2- vacu vin
3- vacu vin buzluk
4- poşet vakum
5- poşet vakum buzluk