• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şişede Kahve Vakumlama ve Saklama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaLiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vacu vin kullandığımız şişeyi mutlaka buzlukta mı saklamalıyız? Yoksa karanlık, oda sıcaklığı ortamı olur mu?
Oda sıcaklığında ve buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluk kısmı biraz daha orta vadeli saklamalar için bir tercih meselesi.
Vacu vin daha çok oda sıcaklığında saklamaya yönelik, ben mutfak dolabımda saklıyorum. Dilerseniz buzlukta da kullanabilirsiniz lakin şişelerin patlama riski var. Buzlukta saklamak isterseniz vakumlu poşetlere yönelmek daha pratik olacaktır.

Şişelerin patlama riski yok. Cam şişeler buzlukta patlama olayı içerisinde sıvı olması, ve sıvının donarken ki hacim değişiklikleri ile alakalı. Kahve gibi katı bir madde saklandığımız için böyle bir risk mevcut değil.

Bende buzlukta vacu vin kullanıyorum fakat vacu vin aslında normal poşetli vakum alternatifi olarak düşünmemek gerekiyor. Vacu vin poşetli vacum kadar iyi vakumlama yaptığını düşünmüyorum ve stoklama amaçlı hem yer kaplama hemde performans olarak buzlukta saklama için çok uygun değil diye düşünüyorum. Bu konu hakkında forumda yazılmış yazılar var zaten.

Elde imkan vs varsa, kahveleri 5 farklı koşulda bekletip yanyana karşılaştırma yaparak vacu vin performansının nasıl olduğu diğer yöntemlere oranla ortaya çıkartılabilir.
1- normal poşetinde
2- vacu vin
3- vacu vin buzluk
4- poşet vakum
5- poşet vakum buzluk

En pratik yontem bende aldım memnunum...

Bende de 1 pompa 16 tıpa var, iyi ki almışım diyorum.

Şu iki ürünü alıp kilitli kavanozdan cam sistemine geçeyim diyorum:

Elimde iki tıpa ve bir pompa var; orijinal Vacuvin değiller ama bunlara uyacağını düşünüyorum. Fikri, tavsiyesi olan var mıdır?

Ayrıca, Hammaddeler'de güzel şişeler var ama daha düşük miktarlarda satış yok sanırım, bir türlü ulaşamadım kendilerine.

Şuradaki şişeler de güzel:

Bu linkteki gibi şişelere de bakabilirsiniz. Aynılarını kullanıyorum kahve saklamak için. Vacu Vin ile de birebir uyumlu. Linkteki fiyat biraz pahalı. Züccaciyecilerde aynı şişeleri tanesi 8.5 ila 10 lira aralığında bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Tombul şişeler daha rahat oluyor yüksek olmadıkları için. Perrier 330luk soda şişeleri yeşil ve üzerlerinde rahatsız edecek kabartma vs yok. 200grama yakın kahve alıyorlar zorlaya zorlaya. zaten degassing bitip biraz deneyince de 200 gram anca kahve kalıyor :)
büyük şişelerden kahveyi dökmek de pek güzel bir deneyim değil ağırlıktan dolayı. küçük şişeyi vakumlamak da çok az efor istiyor, hele kalan boşluk azsa bir iki çekişte klik sesini alıyorsunuz

DF115090-C354-4532-BBFF-527CB9BDAAB1.jpeg
uzun olan Tuborg Frederik serisinin şişesi yaklaşık 200-210 gr arası çekirdek alıyor, seven ve denememiş olan varsa o seriyi, tatlarıda güzel şişeleride 😁 ama biraz zor çıkıyor etiketleri

vacu-vinle buzlukta kahve saklayan oldu mu?
Varsa, deneyimler nasıl?
Bugün buzluktan bir şişe çıkardım.

Bayatlama vs yok.

1:1:1 orjinal tarifini Commandante 27 Klik ile Cafec TH3 filtrede demliyorum.

Sıcakken çok keyif aldım. Hafif Çilek, Şeftali belirgin. Asidite yerinde dengeli.
Soğudukça tatlar gitti. Geriye baskın elma asiditesi kaldı. Soğuk hali sıcak hali kadar zevk vermedi.
Sayın @selamet saklıyor.

teşekkürler.
peki, şişeyi tamamen doldurmaya gerek var mı?
buzluktan şişeyi çıkarınca oda sıcaklığına gelmesini beklemek gerekir mi?
kısacası vakumlamadaki her şey burada da geçeli mi?

teşekkürler.
peki, şişeyi tamamen doldurmaya gerek var mı?
buzluktan şişeyi çıkarınca oda sıcaklığına gelmesini beklemek gerekir mi?
kısacası vakumlamadaki her şey burada da geçeli mi?
Oda sıcaklığına gelmesini bekleminiz gerekir. Yoğuşma ve üzerinin su ile kaplanma ihtimali var sonuçta.
Ben buzluktan çıkan şişeyi geri koymuyorum. Zaten şişeler soda şişesi. 70-90 gram arası kahve alıyor. Bittikçe dolaptan şişe çıkartıyorum oda sıcaklığında içmeye hazır 3-4 şişe (genelde her şişede farklı çekirdek) bekliyor.

Vakum uzun vadeli saklamak için avantajlı. hem vakumlama performansı hemde az yer kaplıyor dolapta.
Vacu vin ise hem buzlukta 2-3 ay arası saklama. Hemde oda sıcaklığında içtiğiniz kahveleri saklama, aç-kapa yapıp içme olarak daha avantajlı.
Amacınız stok yapmak, aldığınız kahveyi 6-12 ay sonra içmek vs konularında vakum mantıklı. İçmek için aldığınız kahveyi düzgün saklamak istiyorsanız vacu-vin avantajlı.

Tabi elinizde vacum makinesi varsa, tek dozluk porsiyonlayıp buzluğa atmak ta bir seçenek. Hem saklama hemde içme rahatlığı açısından en ideal çözüm olabilir. Sanırsam @Kahveciningalaksirehberi bu yöntemi kullandığı oluyor.

Vakum poşet maliyeti ve atık olarak doğaya etkisini de düşünerek benim tercihim Vacu-Vin olmuştu. Kaldı ki 2020 yılında aldığım en iyi ekipmandır vacu-vin gayet memnunum.

Vacu Vin'in konusu varmış yeni gördüm, tam da bu konuyu araştırıyordum. :) EuropeanCoffeeTrip kanalının testlerine göre 2 haftalık tüketime kadar kahvenin kendi zipli paketi ile vakumlama arasında kayda değer bir fark yok. Ben de genelde bir pakedi 15 16 günde bitiriyorum. Kullananların da fikirlerini duymak isterim, bu süreç için almaya değer mi? (KLT kullanıyorum.)

Geri