• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar, Rwanda bence oldukça güzel ve keyifli bir kahve. Biliyorsunuz ben genelde kahvelerin puanlamalarını pek ciddiye almam ama Almanya'daki broker 2 Q-Grader puanlamasını da bizimle paylaştığı ve insanlar da genel olarak puanları merak ettiği için ben de sizinle paylaştım. Hatta raporu da paylaştım akıllara bir soru işareti oluşmaması için. Çok fazla kahve kavurduğum için kavurma sonrası tadım yapacak çok kahve oluyor, o nedenle her kahvede her kavurmayı satışa koymadan önce bir maksimum iki kez içebiliyorum ancak Rwanda'yı ben de geldiğinden beri sürekli içiyorum ve çok da seviyorum. Bu işin bir yanı.

Diğer bir yanı ise sonuçta her kahveyi herkes sevecek diye bir kural yok. Tabii ki bazı kahveleri bazılarımız sevmeyebiliriz. Bu çok normal bir durum. Uzunca bir süredir bu işi yapıyoruz ve forumlarda da mümkün olduğunca aktif olmaya çalışıyorum. Ayrıca hem instagram üzerinden hem de sitede yer alan telefondan bize ulaşan herkesle doğrudan ben görüşüp elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Eminim ki pek çoğunuz öyle veya böyle benimle ya görüşmüştür ya da yazdığımdan çizdiğimden az çok beni tanımıştır. Sorun ister bizden kaynaklasın, ister bizimle alakası olmasın her zaman yapıcı bir şekilde sorunu çözmeye çalışırım. O öyle bu böyle diye uyduruk bahanelere sığınmak hiçbir konuda benim tarzım değildir. Ancak forumlarda sadece kendimi değil aynı zamanda bir markayı da temsil ettiğim için karşılıklı tartışmalara yol açacak cevaplar vermeyi sevmiyorum çünkü belirli bir saygı ve üslup çerçevesinde konuşulmadığında o konuşmanın sonu güzel bitmiyor. Benim için bir kahveyi beğenmek ya da beğenmemek farklı bir konu, konuyu buradan açıp sakız gibi uzata uzata yok kavurması kötü yok iade politikası bilmem ne diye işi başka niyetlerle başka mecralara çekmeye çalışmak başka bir konu. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. İade politikası konusuna gelirsek, samimiyetine inandığım herkesin bu konudaki isteğini yerine getirmeye çalışıyorum. Hatta zaman zaman böyle bir talep yokken bile beğenmediyseniz yenisini yollayalım, farklı kahve yollayalım, para iadesi yapalım diye ben teklif ederim ve inanın çoğu zaman bunu reddeden müşteri olur. Ancak bunun suiistimal edilmesine de izin vermek benim yapıma pek uyan bir durum değil. Ben şu kadar kahve aldım, şu kadarını içtim bu kadarını içtim beğenmedim. Bunu iade alın diye bir iade politikası olduğunu da pek sanmıyorum.

Özetleyecek olursam biz işimizi mümkün olduğunca düzgün yapmaya çalışıyoruz. Fiyatlarımızı mümkün olduğunca herkes için ulaşılabilir seviyelerde tutmaya çalışıyoruz. Hizmet kalitemizi kahve seçim sürecimizden başlayarak, kavurmalarımıza, kullandığımız ekipman ve makinelere, kullandığımız ambalajlardan kargo kutularına, müşterimizin aldığı kahveye bakarak hoşuna gidebilecek başka bir kahveden hediye numune yollamaya, müşteri ilişkilerimize ve iletişimimize kadar aklıma gelen gelmeyen pek çok konuda elimizden geldiğince yüksek tutmaya çalışıyoruz. Kargo süreçlerini mümkün olduğunca sorunsuz yürütmek için Yurtiçi kargoyla çalışıyoruz ve kahvelerimiz size ulaşana kadar her bir siparişi tek tek takip ediyoruz. Hatalarımız oluyor mu? Mutlaka oluyor. Olduğunda düzeltmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Karşılıklı sevgi saygı ve iyi niyet çerçevesinde olduğu sürece de işimizi severek ve mutlulukla yapıyoruz. Bu çerçeve dışında da tartışmalara girmek istemiyoruz. Oldukça uzadı, başınızı şişirdim. Lütfen kusura bakmayın :)
Konuyu buraya açmamın sebebi herkesin görmesiydi benimki bir yorum sonuçta insanlar bu yorumları dikkate alıyor nasıl ki benim iyi Yorumlardan etkilendiğim gibi bu sizden bağımsız birşey
Sakız gibi uzamasının sebebi diğer arkadaşlara cevap vermem
Kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum
Sadece gördüğümü söylemek istedim bu kadar basitti
Anlamadığım şu kötü yorum yapmak yasak mı varsa böyle bir kural moderatörlerden duymak isterim?
İyi yorumları özelden yazın demiyorsunuz değil mi ?
İade almadığınızı bildiğim için böyle bir talebim ısrarım olmadı zaten sandığınızın aksine bu şekilde iade alan şirketler var bu arada

Ruanda ülkesinin kahveleri çok ilgimi çekiyor. Şu ana kadar tükettiklerimin tatları genellikle damak tadima uydu. Sezy Coffee'nin bu kahvesini de arkadaşlar bu kadar övünce sipariş verdim ben de. Hem bu vasıtayla Serkan Bey'in firmasını da denemiş olurum. Bakalim, beklentiler yüksek :)
Siparişiniz için teşekkür ederiz. Şimdiden afiyet olsun.

Geçen hafta Rwanda siparişi vermiştim. Biraz da tereddütlüydüm, hem Sezy’i de ilk defa deniyordum. Hiç sabredemedim, açtım paketi hemen 20gr demledim. Çok iyiydi! Kahveyi yudumlarken hem paket hem de içindeki küçük bir şey dikkatimi çekti. Farklı bir kahveden deneme paketi gelmişti.

Bir insanın işine duyduğu saygıyı, ilgisini nasıl anlarsınız. Bunlar ufacık, basit şeyler değil aslında. Özenin, ilginin ve öncelikle de saygının ifadesi. Aman bunlardan vazgeçmeyin. Sonraki siparişlerimde artık listemde siz de varsınız. Teşekkür ediyorum.

Muraho için not düşeyim. Her geçen gün daha çok beğeniyorum, degas için süre vermeniz iyi olabilir. Ayrıca kesinlikle çok çözmeyin ve 1:15 gibi oranlarda kalın ve 90 derece iyidir. Su olarak buzdağı 5L ile uyumlu buldum ben. Tat profili sıcakken düz geliyor, soğudukça güzelleşiyor. Umarım iyi verim alamayanlara faydalı olur.

Son düzenleme:
Muraho için not düşeyim. Her geçen gün daha çok beğeniyorum, degas için süre vermeniz iyi olabilir. Ayrıca kesinlikle çok çözmeyin ve 1:15 gibi oranlarda kalın ve 90 derece iyidir. Su olarak buzdağı 5L ile uyumlu buldum ben. Tat profili sıcakken düz geliyor, soğudukça güzelleşiyor. Umarım iyi verim alamayanlara faydalı olur.
Selamlar. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Seems that this coffee doesn't like high temperatures. Same there, I got a bad result with that Rwanda at first with aeropress. Then tried coarser with v60 at lower temperature, like 90-92 C.
And it seems ok. Can't say its extremely delicious, but its nice. Drinkable. No harshness, pleasant coffee.

20gr - 25clicks (comandante)
bloom 60ml 40sec
kind_j.hoffman_pulse technique: pour 50ml within 10sec with 10 sec rest after

325ml in. 3:00 brew time.
1/16 ratio is recommended for coffees less than 20 grams. 30 seconds of 1/3 blooming followed by a slow single pour. For over 20 grams, 1/15 ratio and 2 pours after blooming.

Rwanda Muraho için az önce picopressoyla bir deneme yapayım dedim. Meyve likorü içiyorum şu an. Çok şaşırdım. Espresso için biraz açık kavrumu bu yüzden tampı biraz fazla yaptım normale göre ancak kaplan desenini yer yer yakaladım. Fotoğraf atmak isterdim de maalesef heyecanıma yenik düşerek ilk yudumu aldıktan sonra aklıma geldi. Espressoda da tavsiye edilir.

Congo Kivu 08.02 kavrum
13/200, 50-75-75
90° su, 1.55'
Çoklu döküş önerilmese de bu reçeteyle çoğu kahvede verim alıyorum ki bu kahvede de çalıştı. Kavrumdan bi 10 gün sonra kahve açılıyor kavrum tadı gidiyor çaysı asidik bir hal alıyor. Kahveyi başka kavurucudan da denemiştim ama Serkan abinin yorumu bir tık daha hitap etti bana.

Rwanda Muraho 09.02 kavrum
16/240, 60-180
90° su, 2.20'
Bu kahve de yine 10 gün bekletilebilir bekledikçe lezzeti artıyor. Blooming sonrası çok yavaş döküşle demlemeyi bitirip çok çözmemek iyi gibi. Congo'dan biraz daha tatlı ve yine onun gibi asidik güzel bir kahve. Bu arada kahve öğütüldüğünde ketçaplı, biftekli cips ve domates sosu kokuyor. Leziz 😋

Geçenlerde indirimle birlikte Rwanda ve Honduras aldım. Demlemelerimde hiçbir tad çıkmayınca şüphe ettim bir cupping yaptım ancak maalesef kahvelerde roast kaynaklı bir defect olduğuna kaanat ettim. Kahvelerden sıfır aroma ve tad aldım, underdevoloped bir kahve olduğu şüphesiz.

Kendilerine yazmak istiyordum aslında firmaya ancak zaten defaatle açılan paket için yardımcı olamayız denmiş.

Keyfimizden alıp açıp deneyip iade istemicez tabi ancak bir firmanın böyle bir politika belirlemesi ve bunu belirtmesi firmanın başarısızlığını gösteriyor. Bir firma ürününün ardında durup, gerekirse müşteri memnuniyeti için iade yapabilmeli. Zira Sezy gibi nitelikli kahve sattığını iddaa eden firmalardan kimse keyfi bir alışveriş yapmıyor, haliyle bu durumun çokta suistimale müsait olduğunu düşünmüyorum.
Mantıklı olan tek açıklama firmalar müşterileri değil kendi memnuniyetlerini önemsiyor.
Nitelikli kahve alışverişi son 1 senede artık kumar oynamaya döndü resmen. Kötü çıkmasın yeter seviyesine geldik artık.

Geçenlerde indirimle birlikte Rwanda ve Honduras aldım. Demlemelerimde hiçbir tad çıkmayınca şüphe ettim bir cupping yaptım ancak maalesef kahvelerde roast kaynaklı bir defect olduğuna kaanat ettim. Kahvelerden sıfır aroma ve tad aldım, underdevoloped bir kahve olduğu şüphesiz.

Kendilerine yazmak istiyordum aslında firmaya ancak zaten defaatle açılan paket için yardımcı olamayız denmiş.

Keyfimizden alıp açıp deneyip iade istemicez tabi ancak bir firmanın böyle bir politika belirlemesi ve bunu belirtmesi firmanın başarısızlığını gösteriyor. Bir firma ürününün ardında durup, gerekirse müşteri memnuniyeti için iade yapabilmeli. Zira Sezy gibi nitelikli kahve sattığını iddaa eden firmalardan kimse keyfi bir alışveriş yapmıyor, haliyle bu durumun çokta suistimale müsait olduğunu düşünmüyorum.
Mantıklı olan tek açıklama firmalar müşterileri değil kendi memnuniyetlerini önemsiyor.
Nitelikli kahve alışverişi son 1 senede artık kumar oynamaya döndü resmen. Kötü çıkmasın yeter seviyesine geldik artık.

Belki de ucuz etin yahnisi bundan yavan

16.02 kavrumlu Honduras Joaquin paketinin arkası bu şekilde yırtık geldi. Ancak bunu sorun etmedim ve farklı bir torbaya aktardım o şekilde kullanacağım.
Ancak yaptığım V60 demlemesinde hiç aroma alamadım. Yanık tatlar baskındı. Degassing için çok mu erken? Yoksa başka bir şey tavsiye eder misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20230223_211349.jpg
    IMG_20230223_211349.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 107
16.02 kavrumlu Honduras Joaquin paketinin arkası bu şekilde yırtık geldi. Ancak bunu sorun etmedim ve farklı bir torbaya aktardım o şekilde kullanacağım.
Ancak yaptığım V60 demlemesinde hiç aroma alamadım. Yanık tatlar baskındı. Degassing için çok mu erken? Yoksa başka bir şey tavsiye eder misiniz?
Merhaba. Sipariş numaranızı paylaşabilir misiniz lütfen? Onun yerine yarın yenisini yollayalım. Bu arada dış kutuda bir hasar var mıydı?

Akşam kavurması için dükkandayım. 16 şubat kavurmasından hem çekirdek fotoğrafı hem öğütülmüş fotoğrafı aldım ve demleme de yaptım. En ufak bir yanık tadı almadım. Rica etsem bir de aşağıdaki parametrelerle deneyebilir misiniz lütfen?

20gr kahve/320 ml su
60 ml blooming 30 saniye
Kalan su tek yavaş döküş
Demleme toplam süres 1:55
Su sıcaklığı 90 derece

Bir de mümkünse çekirdek fotoğrafı rica edebilir miyim? TeşekkürlerF79C0F01-64F6-409B-BA7C-137F75EB6E42.jpeg19BE3235-443C-4F19-B62B-AFCB3AB03620.jpeg

31 ocak kavrumlu Rwanda’yı kavrum tarihinden 2 hafta sonra her sabah kahve makinesinde her akşamda clever ile demledim. 1 kg kahveden 300 gr kadar kaldı ve son notumu artık verebilirim.
Piyasada bu fiyatlara satılan çoğu kahveyi içtim. İşleme yöntemi ve yöre değişikliği olsa bile hepsinin tadı birbirine benzerdi. Ama bu fiyat bandı için bu kahve gerçekten çok tatmin edici diğerlerinden gerçekten çok farklı.
Bu arada en iyi sonucu pınar uludağ ile aldım. F/p kahvelerinin bir tık üstünde olduğunu düşünüyorum kahvenin. Elinize sağlık @S.Yavuz .

31 ocak kavrumlu Rwanda’yı kavrum tarihinden 2 hafta sonra her sabah kahve makinesinde her akşamda clever ile demledim. 1 kg kahveden 300 gr kadar kaldı ve son notumu artık verebilirim.
Piyasada bu fiyatlara satılan çoğu kahveyi içtim. İşleme yöntemi ve yöre değişikliği olsa bile hepsinin tadı birbirine benzerdi. Ama bu fiyat bandı için bu kahve gerçekten çok tatmin edici diğerlerinden gerçekten çok farklı.
Bu arada en iyi sonucu pınar uludağ ile aldım. F/p kahvelerinin bir tık üstünde olduğunu düşünüyorum kahvenin. Elinize sağlık @S.Yavuz .
Afiyet olsun.

Kahveleri hep taze ve lezzetli. Espresso için bir çok deneme yaptım, ilk kez filtre denedim çok beğendim, bol kremalı ve süper gövdeli.

Akşam kavurması için dükkandayım. 16 şubat kavurmasından hem çekirdek fotoğrafı hem öğütülmüş fotoğrafı aldım ve demleme de yaptım. En ufak bir yanık tadı almadım. Rica etsem bir de aşağıdaki parametrelerle deneyebilir misiniz lütfen?

20gr kahve/320 ml su
60 ml blooming 30 saniye
Kalan su tek yavaş döküş
Demleme toplam süres 1:55
Su sıcaklığı 90 derece

Bir de mümkünse çekirdek fotoğrafı rica edebilir miyim? TeşekkürlerEkli dosyayı görüntüle 24531Ekli dosyayı görüntüle 24532

Söylediğiniz parametreler ile denedim acılık azaldı, tatlılık arttı diyebilirim teşekkür ederim. Açıkçası ben yeni kahve gönderimi için atmadım yırtılan paketin fotoğrafını. Kahvenin tadı beklediğimden oldukça farklı geldiği için atmıştım. Kahvenin paket içerisinde kaldığı süre zarfında hava almış olmasının lezzetini etkilediğini düşünüyorsanız sipariş numaramı atayım. Ancak minimal bir etkiyse bu zahmet etmenize hiç gerek yok çok teşekkür ederim 🙏
Çekirdek fotoğrafını paylaşıyorum;

Ekli dosyalar

• IMG_20230224_114526.jpg
    IMG_20230224_114526.jpg
    170.3 KB · Görüntüleme: 72
Geri