• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sabah hanıma yolluk Bishan Wate demledim. Oruca kokmasın diye işyerinde kahve yapmıyor ama bende 2gündür sahura kalkar gibi kahve demlemeye kalkıyorum. Tesmosuna koyup işe gönderiyorum.
15 Temmuz milli irade kavrumuydu ve 10gün sonra 100gramını buzluğa atmıştım. 2gün önce çıkardım.
30/500 v60 ta cmd 21klik, nestle suyla 3 döküşte demledim.

Hanımın beslenme çantasından kalanlarıda kendim içtim. Resmen bu kahvenin kıymetini bilememişim. Elinize sağlık.
Afiyet olsun. Eskiler kör ölür badem gözlü olur derler :)

19 Mart kavrum Finca Gabriela'nın ilk demlemesini Clever Dripper'da yaptım. Genel olarak her zaman yeni bir kahveyi ilk Clever'da denerim.
15/240 kahve/su oranı tercih ettim. Comandante ile 27 klikte öğüttüm, 94 derece Korusu ve Tchibo beyaz filtre kağıdı kullandım. Önce su sonra kahve koyarak toplamda 3 karıştırma yaparak 4. Dk'da akış başlattım, 35 sn içinde akış bitti.
Daha paketi açarken ve öğütüm esnasında yayılan kuru üzüm ve şarap kokuları demlememde ve kahveyi yudumlarken de devam etti. Bardağın sonuna doğru soğumayla birlikte hafiften bir kırmızı meyveye çalan bir tat da aldım. Damo'yu gerçekten anımsattı, çok beğendim.
Kavrumu da bence tam kıvamında, şöyle 10 gün daha dinlenince daha da lezzetlenecektir diye düşünüyorum.

Rwanda ve kenya siparisi vermistim, sagolsunlar yaninda merak ettigim bir kahveyi de tadim icin hediye gondermisler. Cok naziksiniz. Teşekkür ederim 🙏🏻

Kahvelere gelecek olursak, rwanda genel olarak damak tadima hitap eden bir kahve oldu, kenya ile henuz barisamadik :) kenya premium aa icin receteniz var ise denemek isterim 😁

19 Mart kavrum Finca Gabriela'nın ilk demlemesini Clever Dripper'da yaptım. Genel olarak her zaman yeni bir kahveyi ilk Clever'da denerim.
15/240 kahve/su oranı tercih ettim. Comandante ile 27 klikte öğüttüm, 94 derece Korusu ve Tchibo beyaz filtre kağıdı kullandım. Önce su sonra kahve koyarak toplamda 3 karıştırma yaparak 4. Dk'da akış başlattım, 35 sn içinde akış bitti.
Daha paketi açarken ve öğütüm esnasında yayılan kuru üzüm ve şarap kokuları demlememde ve kahveyi yudumlarken de devam etti. Bardağın sonuna doğru soğumayla birlikte hafiften bir kırmızı meyveye çalan bir tat da aldım. Damo'yu gerçekten anımsattı, çok beğendim.
Kavrumu da bence tam kıvamında, şöyle 10 gün daha dinlenince daha da lezzetlenecektir diye düşünüyorum.
Finca Gabriela, benim de Rwanda Muraho ile birlikte son zamanlardaki favori kahvelerimden oldu :)

Asya-Pasifik deneme seti ve espresso blend söylemiştim yanında minik bir Rwanda Muraho yollayıp çok naif bir harekette bulunmuşlar :). Degas süresinin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum çünkü paketlerden gelen koku muazzam :D

Rwanda Murahoyu geçen ay sonuna doğru sipariş ettim ilk denemeyi bugün yaptım, hatta şu anda içiyorum. Moccamasterda demledim. Sonuç şahane, Fiyatına göre çok iyi bir kahve. Kompleks bir kahve değil ancak çok dengeli ve iyi kavrulmuş. Soğudukça kremamsı bir hale dönüşüyor. Bitişi gayet uzun. V60 ve aeropressde henüz denemedim ancak kahve makinesinde mutlu etti. Mevcut ekonomik koşullarda böbreğimizi satmadan alabileceğimiz bu tarz kahvelere ihtiyacımız var.

El Salvador Finca Gabriela moka pot ve Türk kahvesinde hoş sonuç vermedi. Tabi her kahve her yönteme uymuyor, bu çok normal. V60, Chemex, Aeropress ve makine tipi dripper demlemelerinde keyifle içiyorum. Bekledikçe su tutması azalıyor, elimdeki 19 Mart kavrum kahve dinlendikçe tam kendini buldu diyebilirim.

7 Nisan kavrum Yang filter blend ile dün yani 8 Nisan'da dayanamayıp bir moka pot demlemesi yaptım. 🙂 Elbette en az 1 hafta dinlendirmeden konuşmak sağlıklı değil fakat genel olarak filtre standartlarında baya koyu kavrulmuş bir kahve. Bu konuda eleştirmiyorum zira ürün açıklamalarında bu belirtilmişti. Çok taze olmasına rağmen bir süredir özlediğim o dolgun ve kavruk kahve tadını aldım, kahveyi beğendim. Bu kahve v60 için fazla koyu olacaktır diye düşünüyorum, daha çok Clever dripper ve moka pot demlemelerinde kullanacağım.

#31620 no’lu sipariş ile geçen ay ki siparişimin yanında tadımlık yolladığınız gabrieala’dan bir kg sipariş geçtim. Çünkü gerçekten tadı damağımızda kaldı, 1 kg beriso bitsin de gabriela sipariş edeyim diye bekledik eşimle 😂 yanlış anlaşılma olmasın beriso’da çok iyiydi ama gabriela baya farklı bir tat bıraktı damakta. Bu arada asıl söylemek istediğim ödeme yaparken hata verdi tekrar sipariş verdim o sırada yazdığım not iletildi mi size emin olamadım. Mümkünse elinizdeki en taze kavrumu yollayabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar. @S.Yavuz

Hocam Ankara'daki Sezy Coffee siz misiniz siz iseniz niye bu kadar erken kapatıyorsunuz? :(

#31620 no’lu sipariş ile geçen ay ki siparişimin yanında tadımlık yolladığınız gabrieala’dan bir kg sipariş geçtim. Çünkü gerçekten tadı damağımızda kaldı, 1 kg beriso bitsin de gabriela sipariş edeyim diye bekledik eşimle 😂 yanlış anlaşılma olmasın beriso’da çok iyiydi ama gabriela baya farklı bir tat bıraktı damakta. Bu arada asıl söylemek istediğim ödeme yaparken hata verdi tekrar sipariş verdim o sırada yazdığım not iletildi mi size emin olamadım. Mümkünse elinizdeki en taze kavrumu yollayabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar. @S.Yavuz
Selamlar. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. Kahvenizi bugün kargoya verdik. Sipariş notunuz da ulaştı, merak etmeyin. Şimdiden afiyet olsun :)

Hocam Ankara'daki Sezy Coffee siz misiniz siz iseniz niye bu kadar erken kapatıyorsunuz? :(
Selamlar. Evet biziz. Erken kapatıyoruz değil de mesai saatlerimiz belli olmuyor diyebiliriz sanırım. Gölbaşı adresimizi depo ve roastery olarak kullanıyoruz ve sıcak satışımız mevcut değil. O nedenle adresten kahve teslimi veya benzeri bir uygulamamız şu an için maalesef yok.

Selamlar. Evet biziz. Erken kapatıyoruz değil de mesai saatlerimiz belli olmuyor diyebiliriz sanırım. Gölbaşı adresimizi depo ve roastery olarak kullanıyoruz ve sıcak satışımız mevcut değil. O nedenle adresten kahve teslimi veya benzeri bir uygulamamız şu an için maalesef yok.
Sumatranızı ve Yemeninizi merak ediyordum önce bir gelip içmek istemiştim ama sağlık olsun :D

Cuba Serrano Lavado'dan kahve soğudukça yeşil erik benzeri leziz bir asidite alıyorum. Böyle bi deneyim yaşayan oldu mu acaba?
20/320 oran
94 derece Damla Sapanca su
60/190/320 döküş, toplam süre 2.50dk

Cuba Serrano Lavado'dan kahve soğudukça yeşil erik benzeri leziz bir asidite alıyorum. Böyle bi deneyim yaşayan oldu mu acaba?
20/320 oran
Adını koyamadığım güzel tatlar alıyorum ama genel olarak isli tatlar böyle çikolata gibi aynı zamanda tütünümsü ve biraz sonlara doğru hafif hoş asidite. 90-92 derece tavsiye edilmişti bloom + tek döküş demliyorum genelde 16/240. Vazgeçemediğim bir kahvedir kendisi.

Sabah kahvesi niyetine tüketmek için almıştım esasen, seriden bardağın soğumasına fırsat vermeden tüketiyordum. Gövdesini zengin buldum hoş tatlı bi kahve, çekirdeğin kokusundaki isi fincan sıcakken tatta da yansıtıyor size katılıyorum.
Bugünkü demlememim son yudumlarında mayhoş farklı bir aroma alınca beklentimin de üzerine çıktı birden, ''bu neymiş yahu'' diye tepki vermiş bulundum adeta :D

Şöyle çerezliklerimi paylaşayım :) Henüz tadım yapmadım @S.Yavuz bey degass önerinizi alabilir miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_20230505_171533.jpg
    IMG_20230505_171533.jpg
    63.8 KB · Görüntüleme: 72
20/320 oran
Onu bende deneyimledim. Çikolata, fıstık tadı düşük asidite beklerken floral-baharatsı tatlar ve orta asidite mevcuttu.
2 tane deneme seti aldım. 8 çeşit kahvenin 8'i yıkanmış olmasaymış iyimişti. :D

Son düzenleme:
1 kg El Salvador Finca Gabriela tükettim, bu kahvenin üzerine bir tavsiyesi olan var mıdır? F. Gabriela gibi akılda kalıcı ve lezzetli bir kahve seçmek istiyorum, aklımda ilk olarak Ruanda Muraho var.

Geri