• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aman diyeyim ya şimdi gerçekten hacker girmiş falan zanneden olur. Hacker falan yok :)

Fiyatları mecburen yeni kura göre biraz güncellemek zorunda kaldık.
Evet gerçekten olabilir. 🙂 Hacker ülkeye girmiş durumda maalesef.

Bu arada Brezilya Caramelo moka potta ve Türk kahvesinde kötü sonuç vermez sanırım, yorumunuz ne olur?

Kolombiya Santa Helena'yı E. Salvador F. Gabriela ile kıyaslarsanız yorumunuz ne olur? İkisinde de şarapsı tatlar belirtilmiş, S. Helena da Damo'yu anımsatan bir lezzete sahip mi? @S.Yavuz

Kolombiya Santa Helena'yı E. Salvador F. Gabriela ile kıyaslarsanız yorumunuz ne olur? İkisinde de şarapsı tatlar belirtilmiş, S. Helena da Damo'yu anımsatan bir lezzete sahip mi? @S.Yavuz
Selamlar. Her ikisi de şarapsı bir tada sahip ama El Salvador Finca Gabriela bence Damo'yu daha fazla anımsatıyor.

Ya Damo'nun tadını hatırlamıyorum ya da Gabriela'yı benzetemedim ama güzel kahve. Bir başka kavurucunun 475 liraya sattığı el salvador kahvesine nazaran daha çok keyif aldım hatta :)

Sayın Serkan bey,
Birbirinden fersah fersah farklı 4 ayrı çeşit kahve öneriniz olabilir mi?
Hatta biri öyle olabilirki kahve demeye bin şahit gereksin.:)

Sayın Serkan bey,
Birbirinden fersah fersah farklı 4 ayrı çeşit kahve öneriniz olabilir mi?
Hatta biri öyle olabilirki kahve demeye bin şahit gereksin.:)
Selamlar. El Salvador Finca Gabriela epey beğenildi. Şarapsı ve kremsi bir kahve. Oldukça kompleks, mutlaka öneririm. Ethiopia Anasora tadım notalarında kırmızı meyveler çok önde. O da oldukça hoş bir kahve. Hepsi farklı olsun dediğiniz için benim kişisel favorilerimden birini de önereyim Cuba Serrano Lavado. Hafif isli, çikolata ve tütün arası gidip geliyor. Bunların yanına dördüncü olarak çok farklı seçenekler olabilir ama bergamot, limon/limon otu ağırlıklı tadıyla Ethiopia Ambaye olabilir. Rwanda Muraho olabilir. Rwanda ilginç bir kahve. Demlemesi epey nazlı. Seveni bayılıyor, sevmeyeni sevmiyor ama demleme parametrelerindeki en ufak değişiklikler bile hatta aynı parametreler kullanılsa bile demleyenden demleyen radikal değişiklikler gösterebiliyor. Hem pozitif hem negatif anlamda bu kahve mi diyenler oldu :)

Finca Gabriela ile Türk kahvesi denedim, muazzam oldu. O paketi açınca gelen koku buram buram geliyor içerken. Çok keyifliydi tavsiye ediyorum. Daha önce filtre dışında denememiştim iyi ki denemişim. 1zpresso 6 klik ayarında öğüttüm, daha inceye gidilmesini tavsiye etmem.

Finca Gabriela ile Türk kahvesi denedim, muazzam oldu. O paketi açınca gelen koku buram buram geliyor içerken. Çok keyifliydi tavsiye ediyorum. Daha önce filtre dışında denememiştim iyi ki denemişim. 1zpresso 6 klik ayarında öğüttüm, daha inceye gidilmesini tavsiye etmem.
Afiyet olsun :)

İyi günler Serkan Bey

Geçmiş yazışmaları hızlıca taradım ama gözümden kaçırmış olabilirim, Cold Brew için tavsiye alabilirmiyim kiloluk alım için.

İyi günler Serkan Bey

Geçmiş yazışmaları hızlıca taradım ama gözümden kaçırmış olabilirim, Cold Brew için tavsiye alabilirmiyim kiloluk alım için.
Selamlar. Kahve seçimi damak tadına çok bağlı olduğu için tavsiye vermek zor ancak biz tok gövdeli yoğun bir cold brew istediğimizde Guatemala Finca Medina Antigua veya Nicaragua Flores kullanıyoruz. Daha hafif daha fresh bir şeyler istiyorsak Ethiopia Sidamo veya Yirgacheffe Ambaye oluyor. Son zamanlarda Anasora Microlot’u da cold brew deniyorum bence bayağı meyve suyu gibi oluyor.

26 Temmuz kavrum tarihli Kolombiya Santa Helena'yı Hario Mugen'de 18.8/300 oran, 93 derece su, Comandante ile 22 klik öğütümle Hario natürel kağıt kullanarak ilk defa demledim.
30 sn bloomingin ardından, bu dripper'ın gerektirdiği şekilde ince ve tek döküş yaptım, demleme 3.10'da bitti. Kahve elbette henüz çok taze fakat son derece lezzetli bir sonuç oldu. Açıkçası Finca Gabriela almak üzereyken kendimi frenleyip yeni bir kahve tadayım dedim ve benzer profildeki bu kahveyi tercih ettim. K. S. Helena, Finca Gabriela'ya epey benzemekle birlikte biraz daha gövdeli gibi diyebilirim, neredeyse F. Gabriela'ya yüzde 10 oranında espresso kavrum çekirdek eklense benzer profilde bir tat olur gibi. Tabi bunda S. Helena'yı Hario Mugen gibi kahvenin gövdesini daha ön plana çıkaran bir ekipmanla demleme yapmamın ve kahvenin henüz çok taze olmasının da etkisi var.
Özetle kahve çok güzel. 🙂

Geri