Crazyboy_89
Barista
- İsim
- Oguz
Daha fazla
- İsim
- Oguz
Konuyu buraya açmamın sebebi herkesin görmesiydi benimki bir yorum sonuçta insanlar bu yorumları dikkate alıyor nasıl ki benim iyi Yorumlardan etkilendiğim gibi bu sizden bağımsız birşeyArkadaşlar, Rwanda bence oldukça güzel ve keyifli bir kahve. Biliyorsunuz ben genelde kahvelerin puanlamalarını pek ciddiye almam ama Almanya'daki broker 2 Q-Grader puanlamasını da bizimle paylaştığı ve insanlar da genel olarak puanları merak ettiği için ben de sizinle paylaştım. Hatta raporu da paylaştım akıllara bir soru işareti oluşmaması için. Çok fazla kahve kavurduğum için kavurma sonrası tadım yapacak çok kahve oluyor, o nedenle her kahvede her kavurmayı satışa koymadan önce bir maksimum iki kez içebiliyorum ancak Rwanda'yı ben de geldiğinden beri sürekli içiyorum ve çok da seviyorum. Bu işin bir yanı.
Diğer bir yanı ise sonuçta her kahveyi herkes sevecek diye bir kural yok. Tabii ki bazı kahveleri bazılarımız sevmeyebiliriz. Bu çok normal bir durum. Uzunca bir süredir bu işi yapıyoruz ve forumlarda da mümkün olduğunca aktif olmaya çalışıyorum. Ayrıca hem instagram üzerinden hem de sitede yer alan telefondan bize ulaşan herkesle doğrudan ben görüşüp elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Eminim ki pek çoğunuz öyle veya böyle benimle ya görüşmüştür ya da yazdığımdan çizdiğimden az çok beni tanımıştır. Sorun ister bizden kaynaklasın, ister bizimle alakası olmasın her zaman yapıcı bir şekilde sorunu çözmeye çalışırım. O öyle bu böyle diye uyduruk bahanelere sığınmak hiçbir konuda benim tarzım değildir. Ancak forumlarda sadece kendimi değil aynı zamanda bir markayı da temsil ettiğim için karşılıklı tartışmalara yol açacak cevaplar vermeyi sevmiyorum çünkü belirli bir saygı ve üslup çerçevesinde konuşulmadığında o konuşmanın sonu güzel bitmiyor. Benim için bir kahveyi beğenmek ya da beğenmemek farklı bir konu, konuyu buradan açıp sakız gibi uzata uzata yok kavurması kötü yok iade politikası bilmem ne diye işi başka niyetlerle başka mecralara çekmeye çalışmak başka bir konu. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. İade politikası konusuna gelirsek, samimiyetine inandığım herkesin bu konudaki isteğini yerine getirmeye çalışıyorum. Hatta zaman zaman böyle bir talep yokken bile beğenmediyseniz yenisini yollayalım, farklı kahve yollayalım, para iadesi yapalım diye ben teklif ederim ve inanın çoğu zaman bunu reddeden müşteri olur. Ancak bunun suiistimal edilmesine de izin vermek benim yapıma pek uyan bir durum değil. Ben şu kadar kahve aldım, şu kadarını içtim bu kadarını içtim beğenmedim. Bunu iade alın diye bir iade politikası olduğunu da pek sanmıyorum.
Özetleyecek olursam biz işimizi mümkün olduğunca düzgün yapmaya çalışıyoruz. Fiyatlarımızı mümkün olduğunca herkes için ulaşılabilir seviyelerde tutmaya çalışıyoruz. Hizmet kalitemizi kahve seçim sürecimizden başlayarak, kavurmalarımıza, kullandığımız ekipman ve makinelere, kullandığımız ambalajlardan kargo kutularına, müşterimizin aldığı kahveye bakarak hoşuna gidebilecek başka bir kahveden hediye numune yollamaya, müşteri ilişkilerimize ve iletişimimize kadar aklıma gelen gelmeyen pek çok konuda elimizden geldiğince yüksek tutmaya çalışıyoruz. Kargo süreçlerini mümkün olduğunca sorunsuz yürütmek için Yurtiçi kargoyla çalışıyoruz ve kahvelerimiz size ulaşana kadar her bir siparişi tek tek takip ediyoruz. Hatalarımız oluyor mu? Mutlaka oluyor. Olduğunda düzeltmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Karşılıklı sevgi saygı ve iyi niyet çerçevesinde olduğu sürece de işimizi severek ve mutlulukla yapıyoruz. Bu çerçeve dışında da tartışmalara girmek istemiyoruz. Oldukça uzadı, başınızı şişirdim. Lütfen kusura bakmayın![]()
Sakız gibi uzamasının sebebi diğer arkadaşlara cevap vermem
Kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum
Sadece gördüğümü söylemek istedim bu kadar basitti
Anlamadığım şu kötü yorum yapmak yasak mı varsa böyle bir kural moderatörlerden duymak isterim?
İyi yorumları özelden yazın demiyorsunuz değil mi ?
İade almadığınızı bildiğim için böyle bir talebim ısrarım olmadı zaten sandığınızın aksine bu şekilde iade alan şirketler var bu arada