• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Rwanda muroho 2 gündür deniyorum 4-5 bardak içtim ama ben hiç beğenmedim kavrumdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm kötü bir tat alıyorum bu tat gitmiyor ne denediysem
Daha önceki yorumlara güvenip almıştım meyve bombası demiş bikaç kişi çok şaşkınım alakası yok buruk bir ekişilik ve kötü bir tattan başka bişey göremiyorum
Sezy coffeeden başka kahveler denediniz mi?Denediyseniz o çekirdeklerde de kavrum hatası var mı sizce?

Rwanda muroho 2 gündür deniyorum 4-5 bardak içtim ama ben hiç beğenmedim kavrumdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm kötü bir tat alıyorum bu tat gitmiyor ne denediysem
Daha önceki yorumlara güvenip almıştım meyve bombası demiş bikaç kişi çok şaşkınım alakası yok buruk bir ekişilik ve kötü bir tattan başka bişey göremiyorum
maalesef ben de aynı durumla karşılaştım.
aeropress'de 85 dereceye v60'da 88 dereceye kadar düştüm. olması gereken ve çok yüksek sıcaklıkları da denedim. tavsiye edilen tarifi de denedim. 1 saat ve 10 saat önceden öğütüp denedim. farklı öğütüm kalınlıklarını da denedim.
oysa toplu alımda güzel kahveler içmiştim.

Hayır denemedim bakınca kavrumda anormal bişey yok zaten başka yerden denemediğim için kıyaslama da yapamıyorum belki de kahvenin kendisi kötü olabilir
Bişey diyemiyorum belki kişiden kişiye değişken olabilir kimine kötü gelen başkasına güzel gelebilir

Rwanda için benim de kötü demlemelerim oldu ama suyun sıcaklığını düşürdüğümde kötü tatlardan kurtuldum ilk yudumdan itiraberin yüksek asiditeli keyifli kahveler içtim kahvede ya da kavrumda bi sorun olduğunu düşünmüyorum

Bu hamur çok su götürür her kahve herkese hitap etmeyebilir diye anlıyorum
Rwanda için benim de kötü demlemelerim oldu ama suyun sıcaklığını düşürdüğümde kötü tatlardan kurtuldum ilk yudumdan itiraberin yüksek asiditeli keyifli kahveler içtim kahvede ya da kavrumda bi sorun olduğunu düşünmüyorum

Bende az önce 92 derece Su , 42 Red klik 15/240 4*60 metodu ile Hario 01 Plastik 100 lük poşet filtre ile
denedim 23 Ocak kavrum . 2:40-45 civarı sürdü demlemem. Çok standart geldi , hemen hemen hiç asidite
alamadım. Kalın öğütüp sıcaklık azaltarak denemeye devam etmeyi planlıyorum.

Bende az önce 92 derece Su , 42 Red klik 15/240 4*60 metodu ile Hario 01 Plastik 100 lük poşet filtre ile
denedim 23 Ocak kavrum . 2:40-45 civarı sürdü demlemem. Çok standart geldi , hemen hemen hiç asidite
alamadım. Kalın öğütüp sıcaklık azaltarak denemeye devam etmeyi planlıyorum.
Selamlar. Bizim kahvelerde 4x60 6x70 falan gibi reçeteler iyi sonuç vermiyor. Öncelikle 20 gram altı demlemelerde 1/16 oran size iyi gelmiyorsa 1/15 tercih edilebilir. İkincisi ben tüm demlemelerimi 1/3 oranda 30 saniye blooming ve sonrasında yavaş ve tek döküş ile yapıyorum. Ancak 35-40 gram üzerine çıkıyorsam blooming sonrası iki eşit döküş yapıyorum. Sık ve çoklu döküşler, sert ve hızlı döküşler kahve yatağını fazla ajite ediyor ve çözünmeyi arttırıyor. Aynı şekilde ince öğütmeler ve yüksek sıcaklıklar da çözünmeyi arttırıyor. Bu da kahvede istenmeyen tatlara veya damak hassasiyetine göre acılığa neden olabiliyor. Genel olarak fazla kahve tükettiğimiz için en küçük demlemem bile 35-40 gram oluyor, 50-55 gram demlemelerim de var. Bunlarda bile sürem 2:30-2:40 maksimum 3:00 oluyor. Bu örnekteki gibi 15 gram demleme yapsam toplam sürem muhtemelen 1:40 falan olur. Mevcut demleme parametreleriniz istediğiniz sonucu vermezse lütfen bir iki kez de bu parametrelere uygun demlemeyi deneyin.

Selamlar. Bizim kahvelerde 4x60 6x70 falan gibi reçeteler iyi sonuç vermiyor. Öncelikle 20 gram altı demlemelerde 1/16 oran size iyi gelmiyorsa 1/15 tercih edilebilir. İkincisi ben tüm demlemelerimi 1/3 oranda 30 saniye blooming ve sonrasında yavaş ve tek döküş ile yapıyorum. Ancak 35-40 gram üzerine çıkıyorsam blooming sonrası iki eşit döküş yapıyorum. Sık ve çoklu döküşler, sert ve hızlı döküşler kahve yatağını fazla ajite ediyor ve çözünmeyi arttırıyor. Aynı şekilde ince öğütmeler ve yüksek sıcaklıklar da çözünmeyi arttırıyor. Bu da kahvede istenmeyen tatlara veya damak hassasiyetine göre acılığa neden olabiliyor. Genel olarak fazla kahve tükettiğimiz için en küçük demlemem bile 35-40 gram oluyor, 50-55 gram demlemelerim de var. Bunlarda bile sürem 2:30-2:40 maksimum 3:00 oluyor. Bu örnekteki gibi 15 gram demleme yapsam toplam sürem muhtemelen 1:40 falan olur. Mevcut demleme parametreleriniz istediğiniz sonucu vermezse lütfen bir iki kez de bu parametrelere uygun demlemeyi deneyin.
Teşekkür ederim , cevabınız İçin . 1:40 a hiç inmemiştim ama daha düşük sıcaklıkta ve 2 dk altını hedefleyen bir reçete ile yarın deneyeceğim.

Ruanda Muraho içiyoruz birkaç gündür, fiyatının çok üzerinde oldukça lezzetli bir kahve. Elinize sağlık.
Arkadaşlar, Rwanda bence oldukça güzel ve keyifli bir kahve. Biliyorsunuz ben genelde kahvelerin puanlamalarını pek ciddiye almam ama Almanya'daki broker 2 Q-Grader puanlamasını da bizimle paylaştığı ve insanlar da genel olarak puanları merak ettiği için ben de sizinle paylaştım. Hatta raporu da paylaştım akıllara bir soru işareti oluşmaması için. Çok fazla kahve kavurduğum için kavurma sonrası tadım yapacak çok kahve oluyor, o nedenle her kahvede her kavurmayı satışa koymadan önce bir maksimum iki kez içebiliyorum ancak Rwanda'yı ben de geldiğinden beri sürekli içiyorum ve çok da seviyorum. Bu işin bir yanı.

Diğer bir yanı ise sonuçta her kahveyi herkes sevecek diye bir kural yok. Tabii ki bazı kahveleri bazılarımız sevmeyebiliriz. Bu çok normal bir durum. Uzunca bir süredir bu işi yapıyoruz ve forumlarda da mümkün olduğunca aktif olmaya çalışıyorum. Ayrıca hem instagram üzerinden hem de sitede yer alan telefondan bize ulaşan herkesle doğrudan ben görüşüp elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Eminim ki pek çoğunuz öyle veya böyle benimle ya görüşmüştür ya da yazdığımdan çizdiğimden az çok beni tanımıştır. Sorun ister bizden kaynaklasın, ister bizimle alakası olmasın her zaman yapıcı bir şekilde sorunu çözmeye çalışırım. O öyle bu böyle diye uyduruk bahanelere sığınmak hiçbir konuda benim tarzım değildir. Ancak forumlarda sadece kendimi değil aynı zamanda bir markayı da temsil ettiğim için karşılıklı tartışmalara yol açacak cevaplar vermeyi sevmiyorum çünkü belirli bir saygı ve üslup çerçevesinde konuşulmadığında o konuşmanın sonu güzel bitmiyor. Benim için bir kahveyi beğenmek ya da beğenmemek farklı bir konu, konuyu buradan açıp sakız gibi uzata uzata yok kavurması kötü yok iade politikası bilmem ne diye işi başka niyetlerle başka mecralara çekmeye çalışmak başka bir konu. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. İade politikası konusuna gelirsek, samimiyetine inandığım herkesin bu konudaki isteğini yerine getirmeye çalışıyorum. Hatta zaman zaman böyle bir talep yokken bile beğenmediyseniz yenisini yollayalım, farklı kahve yollayalım, para iadesi yapalım diye ben teklif ederim ve inanın çoğu zaman bunu reddeden müşteri olur. Ancak bunun suiistimal edilmesine de izin vermek benim yapıma pek uyan bir durum değil. Ben şu kadar kahve aldım, şu kadarını içtim bu kadarını içtim beğenmedim. Bunu iade alın diye bir iade politikası olduğunu da pek sanmıyorum.

Özetleyecek olursam biz işimizi mümkün olduğunca düzgün yapmaya çalışıyoruz. Fiyatlarımızı mümkün olduğunca herkes için ulaşılabilir seviyelerde tutmaya çalışıyoruz. Hizmet kalitemizi kahve seçim sürecimizden başlayarak, kavurmalarımıza, kullandığımız ekipman ve makinelere, kullandığımız ambalajlardan kargo kutularına, müşterimizin aldığı kahveye bakarak hoşuna gidebilecek başka bir kahveden hediye numune yollamaya, müşteri ilişkilerimize ve iletişimimize kadar aklıma gelen gelmeyen pek çok konuda elimizden geldiğince yüksek tutmaya çalışıyoruz. Kargo süreçlerini mümkün olduğunca sorunsuz yürütmek için Yurtiçi kargoyla çalışıyoruz ve kahvelerimiz size ulaşana kadar her bir siparişi tek tek takip ediyoruz. Hatalarımız oluyor mu? Mutlaka oluyor. Olduğunda düzeltmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Karşılıklı sevgi saygı ve iyi niyet çerçevesinde olduğu sürece de işimizi severek ve mutlulukla yapıyoruz. Bu çerçeve dışında da tartışmalara girmek istemiyoruz. Oldukça uzadı, başınızı şişirdim. Lütfen kusura bakmayın :)

Ruanda ülkesinin kahveleri çok ilgimi çekiyor. Şu ana kadar tükettiklerimin tatları genellikle damak tadima uydu. Sezy Coffee'nin bu kahvesini de arkadaşlar bu kadar övünce sipariş verdim ben de. Hem bu vasıtayla Serkan Bey'in firmasını da denemiş olurum. Bakalim, beklentiler yüksek :)

Seems that this coffee doesn't like high temperatures. Same there, I got a bad result with that Rwanda at first with aeropress. Then tried coarser with v60 at lower temperature, like 90-92 C.
And it seems ok. Can't say its extremely delicious, but its nice. Drinkable. No harshness, pleasant coffee.

20gr - 25clicks (comandante)
bloom 60ml 40sec
kind_j.hoffman_pulse technique: pour 50ml within 10sec with 10 sec rest after

325ml in. 3:00 brew time.

Son düzenleme:
Seems that this coffeу doesn't like high temperatures. Same there, got the bad result with that Rwanda at first with aeropress. Then tried coarser (25cl commandante) in v60 with lower temperature, like 90-92 C.
And it seems ok. Can't say its extremely delicious, but its nice. Drinkable. No harshness, pleasant coffee.

20gr - 25clicks (comandante)
bloom 60ml 40sec
kind_j.hoffman_pulse technique: pour 50ml within 10sec with 10 sec rest after

325ml in. 3:00 brew time.
I 100% agree with you, I also brew with Hoffman's one cup technique I think it is the best.

Bir kg kahve aldım, yaklaşık 200 gramını tarif deneyerek harcadım. Cupping de yaptım. Bitişteki acılıktan kurtulamadım. Size maili, kargo gidiş geliş ücreti ile kullandığım miktarda kahvenin ücretinin iade sırasında kesileceğini düşünerek gönderdim. Kahveyi değerinden oldukça pahalıya içmiş ve bütün kahveyi sadece deneyerek harcamış olacaktım. Bi baktım ki suistimal ediyorum 😃

Geri