• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar. Degassing süresi yeterli bence. Oran olarak 1/16 deneyebilirsiniz. Ayrıca 60x5 yerine benim tavsiyem 60 blooming sonrası yavaş ve tek bir döküş deneyebilirsiniz. Burundi kolay çözünen bir kahvemiz. Kahve yatağı ile fazla oynanmasını sevmiyor :)
Dediğinizi harfiyen uyguladım. Süre 2:45 e düştü ve tarif edemediğim o beklememiş kahve tadı gitti. Geriye akıp giden bir tatlılık kaldı. Teşekkür ederim.

V60'tan daha esnek bir ekipman, istediğiniz forma giriyor kahve ama v60 kadar berrak kahveler çıkarması pek mümkün değil. Gövdeli kahveler, immersion yöntemler seviyorsanız tavsiye ederim. :)
V60 seviyorum uzun bir süre daha devam ederim. Aeropres içinse bir yerde denemem lazım alıp almamak konusunda bir karara varamadım en azından bir coffee de denk gelirsem deneyerek bir karara varabilirim

Aeropress'i sürahi üzerinden kaldırırken yan tutup çevirirseniz kenarlardan tortu geçiyor, bu da tadı ve kokuyu değiştiriyor. Onun dışında aesir filtrelerle bu değindiğim mevzuya dikkat ettiğim sürece gayet temiz çıktılar aldım.

Ruanda Muraho

20 gr kahve 300 gr su
Timemore C3 - 17
Önce su sonra kahve
Kaynamış suyu clevere koyup üstüne de kahveyi döküyorum.
Bütün kahveyi karıştırıp 2dk bekliyorum.
2 dk sonra suyun üzerinde ki kahveyi karıştırıp cleveri hafif sallıyorum.
2.30 da bardağa alıyorum.
3.30 bitiş.

AKIYOR MAŞALLAH.

Aeropress’i binbir tane filtreyle denedim.Aesir dahil kullandım.Yine de tortu geçiriyor.Standart filtreler zaten baya çamur gibi çıkarıyor.Bazen çok tatlı kahveler ictigim oldu aeropressle .Degisik bir tat profili var
Anladığım kadarıyla aeropres bir uzmanlık işi.Uzaktan göründüğü kadar basit değil gibi.Benlik değil sanırım.V60 a devam

Ruanda Muraho

20 gr kahve 300 gr su
Timemore C3 - 17
Önce su sonra kahve
Kaynamış suyu clevere koyup üstüne de kahveyi döküyorum.
Bütün kahveyi karıştırıp 2dk bekliyorum.
2 dk sonra suyun üzerinde ki kahveyi karıştırıp cleveri hafif sallıyorum.
2.30 da bardağa alıyorum.
3.30 bitiş.

AKIYOR MAŞALLAH.
Clever ile V60 arasında tatsal farklılıklar bulunuyor mu hocam?İkisini de deneyimlerimiz mi?Ben V60 da Ruanda demledim asiditesi yüksek portakal aromalı içimi akıcı bir tad aldım.

Öğütülmüş kokuda taze yaz sebzeleriyle yapılmış menemen ile karşılayan Rwanda Muraho bardakta portakal, mandalina, hibiskus ve kuşburnu notları sunmaktadır.:)

Son düzenleme:
Sezy - Ruanda Muraho

C3 - 15 klik
20-300
Crystal Eye 02
Hario 40lı kutu
Blooming + yavaş tek döküş - 2.40dk

Kahvenin biraz soğumasına izin verip için. Ilık denilen kısımda potansiyeli çok artıyor, meyvemsi tatlılık her yudumda vuruyor. Clever da geride kalan parlaklık V60 da oldukça belirginleşti. Sanki bi tık kalın öğütüp ısıyı düşürmem gerekiyor gibi. Son zamanlarda içtiğim en iyi f/p çekirdeklerden biri oldu.

Ruanda Muraho' ya fena yükselmeye başladım 😉

Rwanda için commandante ile v60 reçeteniz var mı acaba ?
Selamlar. Cmd kullanmadığımız için cmd klik vermekten mümkün olduğunca kaçınıyorum ancak genel parametrelerle bir reçete verebilirim.

20-320 (1/16 oran)
90-92 derece su sıcaklığı
60 ml blooming 30 saniye
Blooming sonrası tek yavaş döküş
Süre 2:30 (-/+ 10 saniye)

Genel olarak tüm kahvelerimizde, 20 gram ve üzeri demlemelere çıkılmadıkça biz blooming sonrası tek yavaş döküş öneriyoruz. 25-30 gram ve üzeri demlemelerde ise blooming sonrası eşit iki yavaş döküş olabilir. Su sıcaklığında 92 derece üzerini pek önermiyoruz çünkü kahvelerimiz genellikle kolay çözünüyor. Daha yüksek sıcaklıklar ya da daha fazla parçalı döküşler kahveyi gereğinden fazla çözüp tatlılığın kaybını, kahvesine göre daha acımsı tatlara sebep olabiliyor.

Öğütülmüş kokuda taze yaz sebzeleriyle yapılmış menemen ile karşılayan Rwanda Muharo bardakta portakal, mandalina, hibiskus ve kuşburnu notları sunmaktadır.:)
Selamlar. Yorumunuz için teşekkür ederim. Özellikle taze yaz sebzeli menemeni keşke bu saate okumasaydım ama olan oldu :)

Geri