• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Orta Dünya'ya çok hakim olsam da en başından beri muhabbetlerini ve anlatımlarını çok severek takip ettiğim bir kanal Legendarium-Türkiye. LOTR serisi için her ay bir bölümlerine sponsor olduk, bu da artık serinin son videosu olan Ekler bölümüydü. Bu vesileyle fantastik kurguyla ilgilenenlerin kanala gözatmasını öneririm.

İlginiz için de ayrıca teşekkür ederiz.
en sevdiğim roastery ve youtube kanalı güçlerini birleştirmiş. İki kulenin birleşmesinin kudretine kim dayanır?

Caramelo keyifli bir çekirdek. Sadece biraz daha gövdeli olmasını isterdim. Bu tarz düz kahvelerde gövde keyfi arttırıyor. El Mirador'da kuru ve ıslak kokuda kırmızı meyveler ve damakta yine kırmızı meyveler ve sitrik asidite kendini hissettiriyor. Yalnız Hayat su Sezy kahvelerinde çalışmadı ve damakta bir kuruluk yarattı. Hayat Su kullanmanızı tavsiye etmem.

Caramelo düz bir kahve olmasına rağmen ıslak kokusunda sarı meyveler ve El Mirador'da garip bir hindistan cevizi yağı tadı aldım. Cupping'de vs bunları aldınız mı acaba sevgili @S.Yavuz ? Merak ettim :)

Caramelo keyifli bir çekirdek. Sadece biraz daha gövdeli olmasını isterdim. Bu tarz düz kahvelerde gövde keyfi arttırıyor. El Mirador'da kuru ve ıslak kokuda kırmızı meyveler ve damakta yine kırmızı meyveler ve sitrik asidite kendini hissettiriyor. Yalnız Hayat su Sezy kahvelerinde çalışmadı ve damakta bir kuruluk yarattı. Hayat Su kullanmanızı tavsiye etmem.

Caramelo düz bir kahve olmasına rağmen ıslak kokusunda sarı meyveler ve El Mirador'da garip bir hindistan cevizi yağı tadı aldım. Cupping'de vs bunları aldınız mı acaba sevgili @S.Yavuz ? Merak ettim :)
Selamlar. Bizim kahvelerde Erikli su genelde iyi performans veriyor. Buzdağı da çok iyi performans veriyordu ama son 2-3 aydır pek randıman alamıyoruz. Caramelo aslında çok düz bir kahve değil. Yeşilde kokusunda da sarı meyveler geliyor. Çok uçan kaçan bir kahve değil ama fiyatına göre bence epey başarılı. El Mirador'da belirttiğiniz gibi kırmızı meyveler epeyce belirgin. Hindistan cevizi yağı ise ilk kez aldığım bir geri bildirim :)

Bu arada Mirador tıpkı La Parada gibi biraz uzun degassing istiyor. 12-15 gün Mirador için pek yeterli olmuyor. 25 günde bence tadım notaları iyice oturuyor. Sizdeki kavurmanın tarihini bilemiyorum ama bir ihtimal henüz degassing sürecini tam olarak bitirmemiş olabilir.

en sevdiğim roastery ve youtube kanalı güçlerini birleştirmiş. İki kulenin birleşmesinin kudretine kim dayanır?
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :) Legendarium eşimin yıllardır favori youtube kanalı. Her bölümü herhalde 50 kere izliyordur. Ben de onun sayesinde tanıştım. Aslında benim fantastik dünyalarla ilk tanışmam bilgisayar oyunları sayesinde olmuştu. Yaşı tutanlar hatırlar belki. Pool of Radiance diye bir oyun vardı. Sonrasında Curse of Azure Bonds, Secret of Silver Blades falan geldi. Forgetten Realms serisiydi yanlış hatırlamıyorsam. Sene 88-89 falandı. Commodore 64'te oynardık :) Tabi o zamanlar oyunlar böyle değildi. Oyun için haritalar falan da yoktu. Kareli harita metot defterim vardı. Bir mahzene falan girince her adımı bir kare olarak çizer geze geze harita oluştururdum. NPC konuşmaları da çok enteresandı. Bir satır bir şey yazar sonra devamı için atıyorum entry 65'i okuyun derdi. Oyunun kitabı vardı. Kitaptan entry 65'i bulur okur devam ederdim oynamaya. Bu arada kitap falan da öyle kolay bulanmazdı. Eş dost oradan buradan arar birinden bulursak gidip fotokopi çektirirdik. İnternet de yoktu. Ne yıllardır be hahahahhaaha

Sonra Dragonlance serisini okudum, oradan LoTR'e geçtim. Hey gidi yıllar hey. Nereden nereye :) 88'den 2024'e dersek 36 senedir hayatımın bir parçası olmuş bu dünyalar.

Sevgili @S.Yavuz
Şimdiden iyi bayramlar
Malum bayram sonrası sezonu açarız artık,
Cold Brew için kiloluk bir alım yapmak istiyorum
Sizin seçkilerden ne tavsiye edersiniz?

Sevgili @S.Yavuz
Şimdiden iyi bayramlar
Malum bayram sonrası sezonu açarız artık,
Cold Brew için kiloluk bir alım yapmak istiyorum
Sizin seçkilerden ne tavsiye edersiniz?
Teşekkürler. Size de iyi bayramlar. Cold brew için önerebileceğim çok fazla kahve var. Nasıl kahvelerden hoşlandığınızı, alacağınız kahveden nasıl bir beklentiniz olduğunu yazarsanız daha isabetli bir öneride bulunabilirim.

Ben her daim asidik kahvelerden hoşlanıyorum , lakin
Siz Cold Brew için önerebileceğiniz tüm kahveleri belirtin madem ,
Almak isteyenler içinde bir referans olarak isteyen istediği tarzı seçebilsin.
Teşekkür ederim şimdiden.

Frodo kim ya? Allah aşkına Frodo kim? Boynunda bir yüzük, gerisi paso kapris. Aman öyle ağır, aman böyle bilmem ne, benim yüküm de benim yüküm. Sam olmasa Frodo Çıkın çıkmazından bile çıkamazdı :)
@S.Yavuz, buraya girersek bence yüzük zaten kazara, kule de haybeye düştü... 🙂

Ben her daim asidik kahvelerden hoşlanıyorum , lakin
Siz Cold Brew için önerebileceğiniz tüm kahveleri belirtin madem ,
Almak isteyenler içinde bir referans olarak isteyen istediği tarzı seçebilsin.
Teşekkür ederim şimdiden.
+1
kahve önerisi ile birlikte reçete de yayınlayabilirseniz güzel olur.
Selamlar. Asiditesi yüksek, daha fresh cold brew içim benim ilk tercihim Ethiopia Bochesa. Buna ek olarak El Salvador Finca Gabriela da epey güzel oluyor. Ayrıca yeni kahvelerden Honduras San Isidro ve El Salvador Las Marias da cold brew için iyi seçimler olur. Daha düşük asidite, daha gövdeli cold brewlar için ise Cuba Serrano Lavado, El Salvador Cosecha, damak tadına göre Brazil Caramelo olabilir. Sütlü veya bol buzlu tüketmeyi tercih edenler için ise Costa Rica Tarrazu veya espresso serisindeki kahveler tercih edilebilir.

Reçete önerisine gelirsek ben cold brew için Hario Soğuk Demleme Sürahisi kullanıyorum. Çok pratik geliyor. Güzel de sonuç veriyor. 1000 ml su 100 gram kahve oranına sahip. French Press'ten bir iki tık kalın öğütüm ve kahvesine göre 12-18 saat yeterli oluyor. Geceden doldurup dolaba atıyorum. Öğlene doğru içmeye başlıyorum :)

merhaba herkese tekrar bir seçki almayı planlıyorum siteye biraz göz gezdirdim, yeni çekirdekler arasından önereceğiniz farklı bir tat var mıdır acaba? colombia la prada tarzında alışmışın dışında?

@S.Yavuz Serkan Bey selamlar. Yeni gelen anaerobikler arasında LaPrada gibi "funky" bir çekirdek var mıdır?

merhaba herkese tekrar bir seçki almayı planlıyorum siteye biraz göz gezdirdim, yeni çekirdekler arasından önereceğiniz farklı bir tat var mıdır acaba? colombia la prada tarzında alışmışın dışında?
@S.Yavuz Serkan Bey selamlar. Yeni gelen anaerobikler arasında LaPrada gibi "funky" bir çekirdek var mıdır?
Selamlar. La Parada tarzı çekirdek dediğimizde seçenekler maalesef çok fazla olmuyor. Özellikle hedef fiyat skalamızda böyle bir çekirdek bulmak çok zor. Bu ayın kahvelerinin hepsini ben çok beğenerek seçtim. O üç kahveyi değerlendirebilirsiniz.

Merhaba. Ben kahvecimi buldum.:) Dünya kahveleri setleri benim gibi yeni başlayanlar için bulunmaz nimet. Tam bir kahve festivali. @S.Yavuz beyin ellerine sağlık.

Selamlar. Bizim kahvelerde Erikli su genelde iyi performans veriyor. Buzdağı da çok iyi performans veriyordu ama son 2-3 aydır pek randıman alamıyoruz. Caramelo aslında çok düz bir kahve değil. Yeşilde kokusunda da sarı meyveler geliyor. Çok uçan kaçan bir kahve değil ama fiyatına göre bence epey başarılı. El Mirador'da belirttiğiniz gibi kırmızı meyveler epeyce belirgin. Hindistan cevizi yağı ise ilk kez aldığım bir geri bildirim :)

Bu arada Mirador tıpkı La Parada gibi biraz uzun degassing istiyor. 12-15 gün Mirador için pek yeterli olmuyor. 25 günde bence tadım notaları iyice oturuyor. Sizdeki kavurmanın tarihini bilemiyorum ama bir ihtimal henüz degassing sürecini tam olarak bitirmemiş olabilir.
Ben 1kg El Mirador almıştım. Galiba 17 günlük degassing süresinden sonra ilk 250 gr lık paketimi bitirdim. Şu an ikinci paketin ortalarındayım ve her içtiğimde çok daha iyi olduğunu görüyorum. Galiba bir ay olmasa da 20-25 gün arası degassing lazım olduğuna ben de kanaat getirdim.

Merhabaa değerli Sezy ! Supremo Medellin ve Sidamo çekirdekileri için uzun bir degass süreci ihtiyacı yoksa 14.günden sonra demlemeye başlamak istiyorum. Filtre kahve makinesi,V60 ve Aeropress için spesifik önerileriniz veya reçeteniz varsa memnuniyetle dinlemek isterim. Teşekkür ederim :) (Standart Hario V60 02 ve Cafec th3 üm var)

Degassing konusunda sizlere danışmak istediğim birkaç şey var; deneme setlerinden alıp 1 ay boyunca hiç açamadığım kahveler oldu yoğunluktan dolayı bunları ayrı bir kavanoza almak gerekir mi yoksa paketinde kalması uygun mu? Bir de kahvelerde kavrum tarihinden itirabaren önerilen degassing süresi 10 gün iken örnek olarak 1 ay boyunca paketi hiç açmadığımızda tat ve aromada ne gibi farklar görmeyi bekleriz yoksa 15 gün veya 1 ay aynı pakette kalsa da kayda değer bir fark olmaz mı?

Geri