• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabaa değerli Sezy ! Supremo Medellin ve Sidamo çekirdekileri için uzun bir degass süreci ihtiyacı yoksa 14.günden sonra demlemeye başlamak istiyorum. Filtre kahve makinesi,V60 ve Aeropress için spesifik önerileriniz veya reçeteniz varsa memnuniyetle dinlemek isterim. Teşekkür ederim :) (Standart Hario V60 02 ve Cafec th3 üm var)
Selamlar. Kusura bakmayın bir iki gündür foruma pek giremedim. Şimdi gördüm mesajınızı. Bu kahveler için 14 gün degassing yeterlidir. Filtre kahve makinesi ve aeropress için spesifik bir önerim yok. V60 için ise bizim standart reçetemiz olan 1/16 oran, 92-94 derece su, 1/3 oranla 30 saniye blooming sonrası tek döküş yeterli olacaktır. 20-25 gram ve üzeri demlemelerde biz CMD26-27 klik tercih ediyoruz. Demleme gramajının artması azalması durumunda toplam süre hedefi 2:30-2:45 gibi düşünerek öğütümde bir iki klik daha inceye veya daha kalına gidebilirsiniz. Afiyet olsun.

Degassing konusunda sizlere danışmak istediğim birkaç şey var; deneme setlerinden alıp 1 ay boyunca hiç açamadığım kahveler oldu yoğunluktan dolayı bunları ayrı bir kavanoza almak gerekir mi yoksa paketinde kalması uygun mu? Bir de kahvelerde kavrum tarihinden itirabaren önerilen degassing süresi 10 gün iken örnek olarak 1 ay boyunca paketi hiç açmadığımızda tat ve aromada ne gibi farklar görmeyi bekleriz yoksa 15 gün veya 1 ay aynı pakette kalsa da kayda değer bir fark olmaz mı?
Selamlar. Ayrı kavanoza almak gerekli değil. Hatta orijinal ambalajlar kahveyi saklamak için cam kavanozlardan daha başarılı. Degassing için 12-15 gün ideal bir aralık. Daha uzun süre degassing isteyen kahveler de oluyor ama deneme setlerindeki giriş seviyesi kahvelerde 12-15 gün gayet yeterli. Doğru şekilde saklanan bir kahvede bir ayda tat aroma kaybı olmaz. Süre daha da uzar 2-3 ayı bulursa o zaman kahvesine göre değişmekle birlikte tat ve aromalarda hafiften kayıp başlar. Tabi bu söylediklerim çekirdek olarak alınan ve saklanan kahveler için geçerli.

Sezy nin valfli ambalajı saklama konusunda gayet başarılı. Ben paketteki havayı valften boşalttıktan sonra bantlayarak buzluğa koydum. Taş gibi duruyor. Tabi degassing süreci geçtikten sonra bantladım ve bir iki gün daha dışarıda bekletip gaz salınımı olmadığına kanaat getirdikten sonra yaptım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240507_194013_Gallery.jpg
    Screenshot_20240507_194013_Gallery.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 114
  • Screenshot_20240507_194024_Gallery.jpg
    Screenshot_20240507_194024_Gallery.jpg
    130.3 KB · Görüntüleme: 114
Selamlar. Kusura bakmayın bir iki gündür foruma pek giremedim. Şimdi gördüm mesajınızı. Bu kahveler için 14 gün degassing yeterlidir. Filtre kahve makinesi ve aeropress için spesifik bir önerim yok. V60 için ise bizim standart reçetemiz olan 1/16 oran, 92-94 derece su, 1/3 oranla 30 saniye blooming sonrası tek döküş yeterli olacaktır. 20-25 gram ve üzeri demlemelerde biz CMD26-27 klik tercih ediyoruz. Demleme gramajının artması azalması durumunda toplam süre hedefi 2:30-2:45 gibi düşünerek öğütümde bir iki klik daha inceye veya daha kalına gidebilirsiniz. Afiyet olsun.
Nazik geri dönüşünüz için teşekkür ederim.Hemen bir akşam kahvesi ile açılışı yapacağım :)

Selamlar. Ayrı kavanoza almak gerekli değil. Hatta orijinal ambalajlar kahveyi saklamak için cam kavanozlardan daha başarılı. Degassing için 12-15 gün ideal bir aralık. Daha uzun süre degassing isteyen kahveler de oluyor ama deneme setlerindeki giriş seviyesi kahvelerde 12-15 gün gayet yeterli. Doğru şekilde saklanan bir kahvede bir ayda tat aroma kaybı olmaz. Süre daha da uzar 2-3 ayı bulursa o zaman kahvesine göre değişmekle birlikte tat ve aromalarda hafiften kayıp başlar. Tabi bu söylediklerim çekirdek olarak alınan ve saklanan kahveler için geçerli.
Geri dönüş için teşekkürler :)

Frinsa Edun ve La Parada #2 olarak gelmiş. İlk partiden farkı var mı? Yoksa devamı niteliğinde mi?
Selamlar. Frinsa Edun #2 işleme yöntemi ve çekirdek farklı. Tat profili olarak da çok farklı. Colombia La Parada #2 ise en başından beri Colombia La Parada #2 idi. Aynı çekirdek. İsmindeki #2 ibaresi üretici lot numarasına ilişkin tanımlayıcı bir bilgi.

Merhaba,
Geçenlerde ilk defa Sezy coffeeden kahve siparişi verdim. Decaf Colombia ve Decaf Bolivia aldım. Bolivia'yı mokapotta demledim, çok beğendim ve mokapota da çok yakıştırdım. Ayrıca denemem için de siparişime Decaf Guatemala eklenmiş, bu minik sürpriz beni çok sevindirdi. Buradan hem emekleriniz hem de şık hediyeniz için teşekkür etmek istedim :)

Sezy Coffe'den La Prada - Villa Clabelina - Bochesa ve Finca Gabriela ile ilk siparişimi verdim.
Memnuniyet oranı ve @S.Yavuz Müşterilerin sorularını tek tek cevaplaması ve ilgisi cezbetti umarım memnun kalırım :)

selamlar, kahve konusunda genel bir şey danışacaktım. acaba 4x250 çekirdek alsam 3'ünü buzluğa atsam sağlıklı bir yöntem olur mu? böyle yaptığım takdirde degassing sürelerini bekleyip mi buzluğa atmam gerekir sizce? teşekkür ederim

selamlar, kahve konusunda genel bir şey danışacaktım. acaba 4x250 çekirdek alsam 3'ünü buzluğa atsam sağlıklı bir yöntem olur mu? böyle yaptığım takdirde degassing sürelerini bekleyip mi buzluğa atmam gerekir sizce? teşekkür ederim
Degass bekleseniz daha sağlıklı olur.

Vakumlu bir şekilde buzluğa atmak en doğru seçenek olacaktır.

Sezy Coffe'den La Prada - Villa Clabelina - Bochesa ve Finca Gabriela ile ilk siparişimi verdim.
Memnuniyet oranı ve @S.Yavuz Müşterilerin sorularını tek tek cevaplaması ve ilgisi cezbetti umarım memnun kalırım :)
Güncelleme Tüm kahveleri 1 er tur demledim :)

Favorilerim Sırasıyla 1 - La Prada ve 2-Bochesa 3- Finca Gabriel oldu. Tatlı güzel fincanlar ortaya çıktı sevdigim yapıda ve profilde kahveler. La Prada Vişne ile Karpuz suyu gibi hafif aneorobik yapıda çok yormuyor. :)

Villa Clabelina otsu ve çimensi tatlar verdi diğer kahvelerdeki o tatlılıgı yada çiçeksi yapıyı yakalayamadım o yüzden 10 Gün daha zaman tanımaya karar verdim çok açık profilde kavrulmuş o yüzden ekstra uzun tutacagım degass süresini.

Kahvelerden Genel Anlamda Memnun kaldım diyebilirim.

Son düzenleme:
İlk defa sezy kahvelerini deneyimliyorum. Gatsibo ile forumda yazılanların aksine başarılı bir çıktı alamadım bi türlü. Timemore c3 18 click önerildiği gibi blooming+ tek döküş ile tam 2 dakikada demlemeyi bitirdim kahve yatağı da dümdüz her şey olması gerektiği gibi ancak bahsedildiği gibi tatlı bir aroma hiç alamadım. Hele blooming artı 2 döküş denedim aşırı bitter oldu ondan hiç bahsetmek bile istemiyorum. La parada demlemem nispeten daha iyiydi bahsedilen o karpuzun yeşil kısmının aromalarını net şekilde alabildim ancak ortada pek portakal yoktu. Neyi yanlış yapıyor olabilirim daha kalın öğütme gitmek de mantıklı gelmedi şu anki senaryoda zaten 1:50-2:00 arası demlemeyi tamamlıyorum. Su olarak abant ve javsu denedim 93 derece civarında demliyorum.

Favorilerim Sırasıyla 1 - La Prada ve 2-Bochesa 3- Finca Gabriel oldu. Tatlı güzel fincanlar ortaya çıktı sevdigim yapıda ve profilde kahveler. La Prada Vişne ile Karpuz suyu gibi hafif aneorobik yapıda çok yormuyor. :)

Villa Clabelina otsu ve çimensi tatlar verdi diğer kahvelerdeki o tatlılıgı yada çiçeksi yapıyı yakalayamadım o yüzden 10 Gün daha zaman tanımaya karar verdim çok açık profilde kavrulmuş o yüzden ekstra uzun tutacagım degass süresini.

Hocam sıralamada en sonda yer almış ama geçen sene ilk defa tattığımdan beri Finca Gabriela benim vazgeçilmezim oldu. Elimdeki tüm ekipmanla her türlü demleme yöntemini kullandım utanmasam çekirdeği oturup yiyeceğim. En favorim ise bu çekirdekten japanese cold brew yapmak oldu. 21 gün degassing'e sabredilirse çok farklı çıktılar elde edilebiliyor kanaatimce.

İlk defa sezy kahvelerini deneyimliyorum. Gatsibo ile forumda yazılanların aksine başarılı bir çıktı alamadım bi türlü. Timemore c3 18 click önerildiği gibi blooming+ tek döküş ile tam 2 dakikada demlemeyi bitirdim kahve yatağı da dümdüz her şey olması gerektiği gibi ancak bahsedildiği gibi tatlı bir aroma hiç alamadım. Hele blooming artı 2 döküş denedim aşırı bitter oldu ondan hiç bahsetmek bile istemiyorum. La parada demlemem nispeten daha iyiydi bahsedilen o karpuzun yeşil kısmının aromalarını net şekilde alabildim ancak ortada pek portakal yoktu. Neyi yanlış yapıyor olabilirim daha kalın öğütme gitmek de mantıklı gelmedi şu anki senaryoda zaten 1:50-2:00 arası demlemeyi tamamlıyorum. Su olarak abant ve javsu denedim 93 derece civarında demliyorum.
Selamlar. Bizim kahvelerde Erikli daha iyi performans veriyor. Öncelikle suyu değiştirmenizi öneririm. Buna ek olarak kahvelerin kavurma tarihleri nedir acaba? Gatsibo da Parada da minimum 22-23 gün degassing önerdiğimiz kahveler.

Selamlar. Bizim kahvelerde Erikli daha iyi performans veriyor. Öncelikle suyu değiştirmenizi öneririm. Buna ek olarak kahvelerin kavurma tarihleri nedir acaba? Gatsibo da Parada da minimum 22-23 gün degassing önerdiğimiz kahveler.
Merhaba, geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Biri 1 mayıs diğeri 2 mayıs kavrum forumda özellikle 20 güne yakın degassing önerildiği için sabırla bekledim. Yarın bir de erikli ile deneyeceğim, dediğim gibi paradadan verimli çıktılar aldım kesinlikle şikayetçi olmam ama gatsibo ile ne denediysem olmadı umarım erikli başarılı bir sonuç verir. Denedikten sonra tekrar yazacağım.

Update Tahmin ettigim gibi Villa Clabelina kavrum oldukça açık olduğu için Degass süresi de uzun oldu Ekstra 10 Gün bekleyince oldukça iyi bir hale gelmiş. Hafif böyle az şekerle yapılmış fresh bir Ayva Reçeli gibi bir yapısı var Ananas'a daha yakın bir yapıda.

Hocam sıralamada en sonda yer almış ama geçen sene ilk defa tattığımdan beri Finca Gabriela benim vazgeçilmezim oldu. Elimdeki tüm ekipmanla her türlü demleme yöntemini kullandım utanmasam çekirdeği oturup yiyeceğim. En favorim ise bu çekirdekten japanese cold brew yapmak oldu. 21 gün degassing'e sabredilirse çok farklı çıktılar elde edilebiliyor kanaatimce.
Diğer Çekirdeklere göre çok düz geldi Tatlılık dışında farklılık yakalayamadım kahve kötü değil kesinlikle ama o yüzden sıralama'da sona koydum :)

Geri