• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Paper Coffee'nin Sucafina Speciality'den ithal ettiği Anaerobik kahveleri stoklara girdi!

La Cruz benim için çok iyi bir french press kahvesi oldu, rahatsız etmeyen ağızda hafif etki bırakan bir asiditesi var.

@weltschmerz , @ikoh, @irfbor, @Underwood Merhaba, çekirdeklerimizin hepsi bilgisayarda aynı profil takip edilerek kavrulmaktadır. Aslında aynı batch kahvelerden çok iyi yorumlar aldık. Yurtiçi kargo ile karşı ödemeli olarak gönderirseniz inceleyebiliriz. Bu iade sadece yorumda belirttiğimiz 4 kişi için geçerli olacaktır. Kargo içerisine lütfen ad, soyad, telefon numarası ve adresinizi yazınız. Kavurhane adresi: Gergedan Gıda ve Tic Ltd Şti - Mutlukent Mahallesi, 1947. Sokak No:18 Çankaya Ankara
Merhaba ,

Nazik yanıtınız için teşekkürler. Kendim için iadelik bir durum söz konusu değil. Sadece su işini çözsem birşeyler çıkartabilirim diye düşünüyorum. En azından 1 veya 1,5 lt pet şişede arıtma suyunuzla kahveyi demleyebilirsem memnun olurum. Ücreti mukabilinde satın alabilirmiyim acaba ? Ya da arıtma suyunuza nasıl ulaşabilirim ?

Teşekkürler,

#colombia la cruz alanlar ellerinde aeropress varsa kahveyi v60 ile heba etmesinler. aeropress tarifi ile bambaşka bişey çıkıyor. (yüksek gövde ve baskın kakao sevenler v60 ile devam)
#burundi nemba özellikle çok zarif. v60 tarifi yeterli, başka maceraya gerek yok.
Aeropress reçeteniz nedir hocam

La Cruz'dan verim alamayan yalnızca ben değilmişim. Herhangi bir iade vs gibi bir talebim yok, her ay yığınla farklı kahve tüketiyorum ancak La Cruz'u ne zaman demlesem ciddi mide bulantısı yapıyor bende, bunu da yaşamış olduk. V60, Aeropress, Clever, Kalita; gövdeyi bir türlü düşüremedim rasyoları değiştirsem de. Kuru koku hoş, fincan için aynı şeyi söyleyemiyorum. Sitedeki V60 tarifini de denedim, olumsuzdu. Bir yorumda daha gördüm, ben de yalnızca Buzdağı ile demleme yaptım. Memnun kalanlar hangi suları denediler? Özetle çekirdekte bir problem yoksa Buzdağı su ile bu kadar zıtlaşan çekirdek tecrübe etmemiştim.

Merhaba ,

Nazik yanıtınız için teşekkürler. Kendim için iadelik bir durum söz konusu değil. Sadece su işini çözsem birşeyler çıkartabilirim diye düşünüyorum. En azından 1 veya 1,5 lt pet şişede arıtma suyunuzla kahveyi demleyebilirsem memnun olurum. Ücreti mukabilinde satın alabilirmiyim acaba ? Ya da arıtma suyunuza nasıl ulaşabilirim ?

Teşekkürler,
Yok artık. Rahat bırakın da adamlar işini yapsınlar.

@PAPER ROASTING COFFEE @Ugurasilsoy instagram üzerinden de sormuştum, görülmesine rağmen herhangi bir cevap alamadım.Hopi üzerinden aldığım Hambela çok net under-devoloped.La Cruz henüz denemedim.

Son düzenleme:
@Ugurasilsoy :( Çok mutsuzum. Hopishop'tan La Cruz, Nemba ve Kekchi siparişi vermiştim, Yanlışlıkla Kekchi ve Nemba'yı öğütülmüş işaretlemişim, Ağlıyorum. Siparişlerim de elime ulaştı ve şok tabi ben. @PAPER ROASTING COFFEE

Son düzenleme:
kochere aldım geçen hafta, gelişimini tamamlamamış bir kavrum söz konusu, bunu daha önce de yaşamış, tunalı şubenize iletmiştim, tamam dikkate alalım dediler, bir sonraki paket daha iyiydi ancak bu alımımda tekrar eski kavrum profiline geri dönülmüş. ben bu çekirdeği daha önce boxx'ta da içtim, çok güzel bir çekirdekti. şu an çay gibi, hafif buruk bir kahve içiyorum, 88-90-93 derecelerde denedim, hepsinde sonuç aynı, sadece ısıyı düşürdükçe biraz daha çekilir hale geldi. aynı sorunu ikinci defa yaşamış olmamdan dolayı bu hususun telafi edilmesini rica ediyorum. @PAPER ROASTING COFFEE @Ugurasilsoy

#colombia la cruz alanlar ellerinde aeropress varsa kahveyi v60 ile heba etmesinler. aeropress tarifi ile bambaşka bişey çıkıyor. (yüksek gövde ve baskın kakao sevenler v60 ile devam)
#burundi nemba özellikle çok zarif. v60 tarifi yeterli, başka maceraya gerek yok.
Macera aradım şu tarifi ile Burundi'yi demledim. V60'tan çıkmışcasına ama yer yer daha tatlı, meyvemsi sonuçlar elde ettim. Önce 100 derece su ve KPro 52 klik ile demledim hafif acılık oluştu. Daha sonra 93 derece ve 54 klikte inverted demledim. Gayet iyi sonuç verdi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210117-165053_Brew Timer.jpg
    Screenshot_20210117-165053_Brew Timer.jpg
    48.1 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Maalesef yanlışlıkla öğütülmüş olarak aldığım Burundi Nemba'yı v60'ta denedim. Fakat öğütüm hem çok tozlu ve ufak olduğu için V60 tıkandı.
Demleme haliyle 6:30'da bitti :(. Tabiki sonucu söylemeye gerek yok.

Ben de zamanında Çin malum sitesinden aldığım eleklerimi çıkardım.
Üç farklı size'da elek numarası olduğu için alt hazneyle birlikte dört farklı size da kahve elde ettim.

En alt haznede Türk kahvesi ayarında, bir üstünde, moka pot, onunda üstünde V60 ayarı ve en üstte French Press kalınlığı.
Çıkan ürünün en alt haznesinden Türk kahvesi demledim, Değişik, asiditesi dengeli enteresan bir çıktı aldım. Ben beğendim. :)

V60 eleğinden de (biraz Coarse bir ayar) çıkan ile;
aşağıdaki reçete ile demledim.

Medium Coarse
15/225 ratio
92 oC Buzdağı
4:6 Tetsu Kesuya method (45-45-45-45-45)
4:00"da bitirdim.

Demlediğim kahvede zerre kadar toz olmadığı için çok berrak ve tüm notaları alabildiğim bir kahve içtim.

Ekli dosyalar

• elek2.jpg
    elek2.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 74
  • elek1.jpg
    elek1.jpg
    97.9 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Ben Colombia
Burundi
Santos ve Espresso Blend aldım. Genel anlamda memnunum. Yaklaşımlarını pek sevmesem de çekirdeklerden memnunum hopiden önce de aldım sonra da. Hopili fiyatlar için iyi çekirdekler. Hambella denemedim.

Geri