• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Cascavel Verde gerçekten hiç klasik Brezilya kahveleri gibi değil. Henüz optimum bi sonuç elde edemedim demlemelerimden, halen deniyorum ama fiyatına göre bence farklı ve güzel bir çekirdek.

Daha önce Yandaro ve Gihere Washed'ı denemiş ve ikisinden de genelde acı tatlar almıştım. Şimdi Turaco'yu demliyorum v60 ile her gün ama acı tat yok. Çok kompleks gelmedi bana limon tadı vs. almadım şu ana kadar (iyi ki de almadım). Hafif kakao ve fişne suyu...

Ama harbi Yandaro ve Gihere'ye çok benziyor. Aynı kahveler sanki.

Alıma dahil olmasalar da kulüp için bir indirim kodu tanımlatamaz mıyız acaba? Ya da kulube özel bir deneme pakedi? Ne güzel olurdu... :unsure:

Cascavel Verde gerçekten hiç klasik Brezilya kahveleri gibi değil. Henüz optimum bi sonuç elde edemedim demlemelerimden, halen deniyorum ama fiyatına göre bence farklı ve güzel bir çekirdek.
pinar madran 5lt'lik su, c40 22-23klik, 95-96 derece su, th1, th3 cafec filtreler ile full immersion ve ya standart v60

gercekten fiyatina gore muazzam muazzam bir kahve; 80-90 liralik kahvelerle yarisir...

500 gr almistim, bitince bir 500 gr daha alacagim.

damagi yormayan lezzet.

Turaco Burindi ve Cascavel Verde çekirdeklerinin filtre kavrumunu espresso olarak deneyenler olmuş ve beğenilmiş de anladığım kadarıyla. Filtre kavrumu koyu mu yoksa ? Bilgi verebilecek olan var mı ?

Turaco Burindi ve Cascavel Verde çekirdeklerinin filtre kavrumunu espresso olarak deneyenler olmuş ve beğenilmiş de anladığım kadarıyla. Filtre kavrumu koyu mu yoksa ? Bilgi verebilecek olan var mı ?
Cascavel'in Filtre kavrumu normal ne çok koyu ne çok açık. Her kesime hitap edecek koyulukta. Turaco bilmiyorum

Turaco'nun filtre kavrumu gayet güzel. V60'ta çok iyi sonuç veriyor merak etmeyin. Rengi bi tık koyu gibi gözüküyor fincanda da öğütülmüş hali de. Ama değirmende öğütürken belli açık kavrum olduğu.

Cihan abi yaklaşık 2 senedir kahveleriyle hiç mutsuz etmedi. İlgi alaka ve ürün kalitesi anlamında olumsuz bir deneyim yaşamadım. Worka'ya yavaş yavaş veda edecek olmak hüzünlü. Wolichu Wachu Natural için yaşadığım derin üzüntüyü yaşatacak bana. Farklı deneyimler elde etmeyi sevmeme rağmen 1.5 kg tüketmeden edemedim.

Yeni kahvelere gelecek olursam; Timbuyacu, Cipizu, Turaco, Kibingo İntenso arasında en beğendiğim Timbuyacu oldu. En büyük sürpriz Cascavel Verda ise bana göre tüm önyargılarınızı kıracak cinsten. Vay be Brezilya'da böyle kahve yetişiyor muymuş dedirtti.

Cascavel'in Filtre kavrumu normal ne çok koyu ne çok açık. Her kesime hitap edecek koyulukta. Turaco bilmiyorum
Cascavel verde için konuşayım, hayır koyu değildi.
Turaco'nun filtre kavrumu gayet güzel. V60'ta çok iyi sonuç veriyor merak etmeyin. Rengi bi tık koyu gibi gözüküyor fincanda da öğütülmüş hali de. Ama değirmende öğütürken belli açık kavrum olduğu.
Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar 🙋🏻‍♂️ Her iki çekirdeğin de öncelikle filtre kavrumlarını deneyimleyeceğim 👍

Son düzenleme:
Hayır koyu değil kesinlikle

Kahvelerim bitsin ben de deneyebilirim, yorumlar güzel tatmak istedim, ben de geçenlerde Mamba Cafe 5'li yöresel ve blend deneme paketi aldım, coffeetropic terra kenya aa-nyeriden sonra "Mamba Cafe Kenya" daha hoşuma gitti espressoda bir tık daha krema verdi, tabii bu damak tadı. Burundi-Yandora'yı da merak ettim. Herkese keyifli içimler.

Cascavel Verde demledim. Şoktayım, abartısız.

Bi kahve bu kadar güzel kokabilir mi? Böyle bi koku yok. Demlenmiş halinin kokusu mükemmel.

Hani bir çiçek çok güzel kokar fakat bilirsiniz ki çiçeği yeseniz aynı güzellikte değil. Burada öyle işte. Özellikle sonlarda o çiçeğin özünü içiyor gibiydim resmen. Her yudumda o çiçeksi aroma ve koku... Çoğu Etiyopya'daki o otsu, çaysı kokudan bahsetmiyorum, alakası bile yok.

Süre bi tık uzadı (2.45) ondan mı bilmem ama düşük asidite aldım. Limonunu çileğini bilmiyorum henüz ilk demlemeden ama çok tatlı bi kahve. Limon çilek falan umrumda değil şu an.

Kahve gerçekten çok doyurucu. Asiditeyi az almış olsam da o kokudan, çiçeksi aromadan başım döndü. Bir kupa fazla geldi neredeyse.

Demlemeden önce acaba abartı mı, hayalkırıklığı olacak mı diye düşünmüştüm ama endişem yersizmiş.

Bu kadar tatmin edici bi kahveden sıkılacak mıyım yoksa ilk defa bir kahvenin ikinci paketini mi sipariş edeceğim bilmiyorum ama şu an çok keyifli, o kesin.

Son düzenleme:
Cascavel Verde demledim. Şoktayım, abartısız.

Bi kahve bu kadar güzel kokabilir mi? Böyle bi koku yok. Demlenmiş halinin kokusu mükemmel.

Hani bir çiçek çok güzel kokar fakat bilirsiniz ki çiçeği yeseniz aynı güzellikte değil. Burada öyle işte. Özellikle sonlarda o çiçeğin özünü içiyor gibiydim resmen. Her yudumda o çiçeksi aroma ve koku... Çoğu Etiyopya'daki o otsu, çaysı kokudan bahsetmiyorum, alakası bile yok.

Süre bi tık uzadı (2.45) ondan mı bilmem ama düşük asidite aldım. Limonunu çileğini bilmiyorum henüz ilk demlemeden ama çok tatlı bi kahve. Limon çilek falan umrumda değil şu an.

Kahve gerçekten çok doyurucu. Asiditeyi az almış olsam da o kokudan, çiçeksi aromadan başım döndü. Bir kupa fazla geldi neredeyse.

Demlemeden önce acaba abartı mı, hayalkırıklığı olacak mı diye düşünmüştüm ama endişem yersizmiş.

Bu kadar tatmin edici bi kahveden sıkılacak mıyım yoksa ilk defa bir kahvenin ikinci paketini mi sipariş edeceğim bilmiyorum ama şu an çok keyifli, o kesin.
Yine içer içmez koşmuşsun yarın pişman olma bak 1 kg alıyorum

Geri