• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Tabii ki, 24 ppm ters osmoz su ve th-1 kullandım, 20 gramlık hoffmann veya 10 gramda 25 gram bloom (swirl)+ çift döküş yaptım 96 derece ile. Kavrum tarihine bakamıyorum paket bitti çünkü ama ilk kavrumlardandır mart sonu kavrumuydu galiba:)
24 ppm oldukça yumuşak bir su, herhangi bir mineral eklemediğinizi varsayıyorum?

Peki son bir soru, öğütüm kalınlığı? :) cmd varsa direk klik; yoksa ince, ince orta, orta kalın?
Elimde klik baz alabileceğim bir öğütücü yok stepless kullandığım için, orta ince gibi olur diye tahmin ediyorum, hoffmann 3.30 gibi bitiyor (tabii toz oranıyla da alakalı da olsun). Yardımcı olur umarım:)

Elimde klik baz alabileceğim bir öğütücü yok stepless kullandığım için, orta ince gibi olur diye tahmin ediyorum, hoffmann 3.30 gibi bitiyor (tabii toz oranıyla da alakalı da olsun). Yardımcı olur umarım:)
Çok teşekkürler, az önce 10 gr kahveyle demledim, çok baskın kan portakalı arkaya giderken, çiçeksi tatlar oluştu önceki demlememe nazaran, gövdesi de daha oturaklı...
Çekirdeğin potansiyeline biraz daha yaklaştım sayenizde:)

Forumda zenginlik olması için daha önceden önerdiğim Bardağımda Ne Var - Caner Çapay 2 haftaki önceki yazısını alıntılıyorum, fotoğrafları sildim.
Vişne Likörü Gibi Bir Burundi:
Null Coffee - Burundi Turaco - 70 TL (250 gr)

Bu kahveyi ilk tattığımda "hmm, vişne likörü gibi" diye düşündüm. Biraz kremamsı, asiditesi orta, vişne tadını hissettiren bir kahve. Ardından kakao tadı geldi ve bitişte bunları dengeleyen lime vardı. Bence rahatlıkla gün boyunca tüketilebilecek bir kahve. Fiyat açısından da piyasadaki diğer kahvelere göre iyi bir seviyede, tavsiye ederim.
Özel Mayayla İşlenmiş Bir Burundi:
Null Coffee - Burundi Kibingo Intenso - 130 TL (250 gr)

Bu kahve işlenirken deneysel bir yaklaşım geliştirilmiş ve kahveye özel olarak üretilen bir maya kullanılmış. Sonucunda gerçekten kompleks bir kahve ortaya çıkmış. Kavurucunun notları birçok nota içerse de, benim için bu kahve yoğun çiçek aromaları ve arkasından takip eden portakalla özdeşleşti. Üretiminde çok emek harcandığı kesin ve tahminimce fiyatı bu sebepten yüksek. Verdiği tatlar ve hissettiklerimi düşününce, benim açımdan Null'ın Worka'sı kadar özel bir kahve olmadı. Ortalama üstü bir kahve ama yine de fiyatının hakkını verdiğini düşünmüyorum.

Caner Bey muhtemelen aramızdadır ama forum nick'ini bilmiyorum :(

Cascavel'i filtrede denedim, güzeldi, espresso kavrumunu deneyen oldu mu tavsiye eder misiniz? Mam'ın veya el penon'un espresso kavrumunu denemiş olan varsa nasıl onlara göre kavrum derecesi?

Herkese merhaba,
Cascavel Verde'den çok kötü bir koku ve tat alıyorum. İki arkadaşıma tattırdım, onlar da aynı şekilde tat ve koku alıp içemedi. Forumda beğenen arkadaşların önerisiyle Scott rao'nun yöntemiyle de denedik. Sonuç değişmedi. Matcha gibi kınaya benzer bir koku ve tat alıyorum. Bu sorunu benden başka yaşayan var mı?

Herkese merhaba,
Cascavel Verde'den çok kötü bir koku ve tat alıyorum. İki arkadaşıma tattırdım, onlar da aynı şekilde tat ve koku alıp içemedi. Forumda beğenen arkadaşların önerisiyle Scott rao'nun yöntemiyle de denedik. Sonuç değişmedi. Matcha gibi kınaya benzer bir koku ve tat alıyorum. Bu sorunu benden başka yaşayan var mı?
Sanmıyorum, kahvede problem olabilir bu durumda. Ben 2 kez aldım böyle bir sorun olmadı

Herkese merhaba,
Kavrum tarihi nedir?

Herkese merhaba,
Kınaya benzer bir tat ya da aroma algılamadım hiç. Kavurucuyla iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

21 Nisan sipariş tarihli. Kavrum da 20 Nisan falandır sanırım.
19 kavrumu var bende. Sizinki de öyledir muhtemelen. Hiç öyle bir tat ya da koku almadım. Kokusu hem çekirdek hem öğütülmüş halde çok güzel. Firma ile iletişime geçin bence.

Turaco Burundi Espresso deneyen var mı?
Turaco bu sabah demledim. Asidite seviyorsanız kesinlikle sizi çok mutlu eder. Asidite sevmiyor tatlı bir espresso arıyorsanız cascaval ile devam. Genel olarak iki kahvede oldukça başarılı.

Geri