• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Geçen senenin natural Mam'ına nazaran bu senenin yıkanmış Mam'ı nasıldır? Her ikisini de denemiş olan varsa

Özellikle V60/Kalita için soruyorum

Son düzenleme:
Geçen senenin natural Mam'ına nazaran bu senenin yıkanmış Mam'ı nasıldır? Her ikisini de denemiş olan varsa
Geçen Sene'nin Natural Mam'ı daha buram buram meyvemsi tatlı bir kahveydi. Bu Sene'nin Yıkanmış Mam'ı daha Düz Klasik Espresso severlere hitap eden bir çekirdek.

filtre kavrum worka ve espresso kavrum cascavel verde siparişlerim geldi. İkisi de 26.04 kavrumlu. Ne kadar degassing beklenmeli?

Dipnot: Pazar gunu yeni kavrum gondermelerini rica eden bir mail attim. Berrin Hanim pazartesi gunu hemen tabii ki minvalinde bir mail atti. Hic ilgisizlik hissetmedim

Kibingo intenso filtre kavrumu 14-30 gramaj, hafif basınç, sıcak su, ince çekim kombosuyla espressoda denedim. Dengeli asidite, pekmezimsi, çok yoğun, kan portakalı ağırlıklı bir deneyim oldu, lavanta vb. tatlar alamadım. 19 Nisan kavrum bir çekirdek... Espresso deneyeceklere denememelerini tavsiye ederim, deneyen olur da memnun kalırsa da parametreleri paylaşabilir. Bir de öyle deneriz, 130 liralık çekirdek olduğu için deneme yanılmaya çok müsait değil. :)
Daha önce filtrede de denedim, güzel çekirdek ama 130 liraya daha farklı bir deneyim bekliyor insan. Aynı tarih kavrumlu olduğunu tahmin ettiğim Timbayacu daha beğendiğim bir çekirdek oldu filtrede. 90-100 bandında olsa tekrar tercih edilir ama 130 liraya tekrar tercih edeceğimi sanmıyorum. 10 gün kadar sonra tatlar değişirse güncelleme yaparım.

Bir kahve de ben öveyim, Burundi Kibingo. Baştan söyleyeyim 130tl çok mu fazla o konuda bir şey diyemem ama bana hiçbir şekilde hatırlamayacağım kahvelere 90tl vermekten daha az batıyor. Benim bu sene Türkiyede kavrulmuş en beğendiğim kahve oldu, Workada olmayan bir tatlılık var bu kahvede, ama asiditesi de worka kadar hoş değil, kişisel tercihe kalır orası. Kırmızı meyve tatlılığı hissettim ben, hafif ama güzel bir gövdesi var, aftertaste kısa veya uzun değil. Worka profilini beğenen beğenir bence (örnekleri workadan veriyorum çünkü aşinayım fazlasıyla, çoğu kişi de içmiştir zaten). Cuppingde aynı seviyede gibi gelmişti, demledikçe daha çok hoşuma gitti, nispeten yüksek derecelerle ve th-1 ile iyi sonuçlar aldım.

Bir kahve de ben öveyim, Burundi Kibingo. Baştan söyleyeyim 130tl çok mu fazla o konuda bir şey diyemem ama bana hiçbir şekilde hatırlamayacağım kahvelere 90tl vermekten daha az batıyor. Benim bu sene Türkiyede kavrulmuş en beğendiğim kahve oldu, Workada olmayan bir tatlılık var bu kahvede, ama asiditesi de worka kadar hoş değil, kişisel tercihe kalır orası. Kırmızı meyve tatlılığı hissettim ben, hafif ama güzel bir gövdesi var, aftertaste kısa veya uzun değil. Worka profilini beğenen beğenir bence (örnekleri workadan veriyorum çünkü aşinayım fazlasıyla, çoğu kişi de içmiştir zaten). Cuppingde aynı seviyede gibi gelmişti, demledikçe daha çok hoşuma gitti, nispeten yüksek derecelerle ve th-1 ile iyi sonuçlar aldım.
Merhaba, Intenso'yu worka'dan kompleks tat olarak daha zayıf ve 130 lira etmeyecek bir çekirdek olarak algıladım kendi demlemelerimde. Güzel ama 130 TL etmez diye yorumladım kendimce... Demleme parametrelerinizi tam olarak yazabilirseniz, suyun sertliği de dahil olmak üzere, tekrar denemek isterim. Kavrum tarihini de not edebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler. :)

Null artik 1kg brüt olayindan vazgecmis ve 4x250gr diye secim yaptiriyor.

Acaba daha önceden muhabbeti olan forum arkadaslarimiz null’un 2x250+2x250 diye 2 tip filtre ve espresso kavrum ile siparis olusturma secenegini rica edebilirler mi..

Veya biz forum olarak bir mesaj yagmuruna tutsak😁

is ve kavrum yukunu arttiracaginin farkindayim ama siparisi de bir o kadar arttiracaktir. Gunun sonunda kârda olacaklardir..

Ekli dosyalar

• 17C5C771-AEE9-4473-B8B4-E6EAFC389266.jpeg
    17C5C771-AEE9-4473-B8B4-E6EAFC389266.jpeg
    66.6 KB · Görüntüleme: 85

Acaba daha önceden muhabbeti olan forum arkadaslarimiz null’un 2x250+2x250 diye 2 tip filtre ve espresso kavrum ile siparis olusturma secenegini rica edebilirler mi..

is ve kavrum yukunu arttiracaginin farkindayim ama siparisi de bir o kadar arttiracaktir. Gunun sonunda kârda olacaklardir..
Aslında sepete bir ayar koyarak, totalde 1 kg ulaşan siparişte %10 indirim olursa hem firma için daha kolay, hem de çok daha efektif bir yöntem olacağı kanaatindeyim. Böylece çokça kahveyi daha uygun fiyata denemiş oluruz, firma da indirimli satış dolayısıyla çok daha yüksek satış marjlarına ulaşır diye düşünüyorum.

Merhaba, Intenso'yu worka'dan kompleks tat olarak daha zayıf ve 130 lira etmeyecek bir çekirdek olarak algıladım kendi demlemelerimde. Güzel ama 130 TL etmez diye yorumladım kendimce... Demleme parametrelerinizi tam olarak yazabilirseniz, suyun sertliği de dahil olmak üzere, tekrar denemek isterim. Kavrum tarihini de not edebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler. :)
Tabii ki, 24 ppm ters osmoz su ve th-1 kullandım, 20 gramlık hoffmann veya 10 gramda 25 gram bloom (swirl)+ çift döküş yaptım 96 derece ile. Kavrum tarihine bakamıyorum paket bitti çünkü ama ilk kavrumlardandır mart sonu kavrumuydu galiba:)

Ben kendi siparişim için ricada bulunduğumda böyle bir seçenekleri olmadığını belirtmişlerdi.
Keşke yapsalar ama sanmıyorum, belki iş planlarına uymuyordur.

Geri