teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
"Çelişki" de olabilirbu basligi tek kelime ile ozetle deseler bu hayret olurdu herhalde...
"Çelişki" de olabilirbu basligi tek kelime ile ozetle deseler bu hayret olurdu herhalde...
Kibingo'dan acılık almanız ilginç, ben ne kadar zorlasam da extractionu acılık gelmedi kahveden, en sonda demişsiniz asiditeyi acılık olarak algılıyor olabilir miyim diye, bana ihtimalli gözüktü. Kahveyi yeterince çözemiyor muyum diye sormuşsunuz, nasıl bir tarif kullandınız onun üstünden tavsiye verilebilir belkiGünlerdir Burundi Turaco ve Kibingo Intenso kahvelerini demlerken, ikisinde de, acı tatlardan kurtulamıyorum. Cihan bey, kahvelerinin degassinginin uzun sürdüğünden bahsediyordu ama kahvelerin de kavurma tarihi 5 Nisan. Kendisinin Kahve Masası yayınında önerdiği gibi 02:30’u geçmemeye çalışsam da orta kalın da öğütsem o sürelere ulaşamadım. (Cafec T.’daki tıkanmanın etkisi de olabilir.) Farklı filtreler de denedim ama tatlılık neredeyse hiç alamıyorum, içtikten sonra da epey bir süre o keskin tat dilimin kenarlarında kalıyor. Çok keskin asiditeyi acılık gibi mi algılıyorum, kahveyi yeterince çözemiyor muyum anlamadım. Kahveler çöp olmadan bir öneri alırsam sevinirim![]()
Celsius dan sonra kim seçilirse seçilsin linçe aday bence , seviye çok yüksek dolayısiyle beklentilerde öyle .Celsius lincini bekliyorum epeydir, güzel savuşturdular şimdiye kadar.
Celcius'tan sonra olmasa da linçe aday zaten, toplu alımlarda her an linç riski varCelsius dan sonra kim seçilirse seçilsin linçe aday bence , seviye çok yüksek dolayısiyle beklentilerde öyle .![]()
Bitti mi kahve talibim kalanınaAnaerobik kahvelerin damak tadıma uymadığını sonunda dayanamayıp hadi bir de workayı deneyeyim dedikten sonra anladım.
Bir çok kişi geçen yıl içtiği en iyi kahvelerden biri olduğunu yazdı çizdi ama demek ki benlik değil.
Benim için anaerobik bitmiştir : )
Maalesef bitmek üzere : ) Kalanını tavsiye üzerine Türk kahvesi olarak tüketiyorum. En beğendiğim hali o oldu.Bitti mi kahve talibim kalanına![]()
workayi ben de sevmemistim ancak null'daki diger anaerobik kahveler workadan farkli. ikisini de tukettim ve begendim.Maalesef bitmek üzere : ) Kalanını tavsiye üzerine Türk kahvesi olarak tüketiyorum. En beğendiğim hali o oldu.
V60 demlerken inceden orta kalına kadar farklı öğütümlerle bazen bloom+tek, bazen birkaç döküş. Ama ne kadar kalına da gitsem sanırım tıkanma nedeniyle dediğim gibi 02:30’u geçti hep. Sıcaklık da 90-94 değişti. Filtrenin azizliğine uğruyorum herhaldeKibingo'dan acılık almanız ilginç, ben ne kadar zorlasam da extractionu acılık gelmedi kahveden, en sonda demişsiniz asiditeyi acılık olarak algılıyor olabilir miyim diye, bana ihtimalli gözüktü. Kahveyi yeterince çözemiyor muyum diye sormuşsunuz, nasıl bir tarif kullandınız onun üstünden tavsiye verilebilir belki![]()
Genel olarak Ismail bey'in Kahve Masası kanalında paylaştığı tarifi 96 derece su ile kullandım. Sabah 20 gram üstünden Hoffmann metoduyla demledim onda da sonuç güzeldi. Kalita demlemeleri dışında bütün denemelerim güzeldi benim, düz tabanlıya uymuyor gibi. Filtre'de sıkıntı olabilir tabii ki, bu kahveyi v60ta nasıl denediysem güzel çıktı aslında düşününceV60 demlerken inceden orta kalına kadar farklı öğütümlerle bazen bloom+tek, bazen birkaç döküş. Ama ne kadar kalına da gitsem sanırım tıkanma nedeniyle dediğim gibi 02:30’u geçti hep. Sıcaklık da 90-94 değişti. Filtrenin azizliğine uğruyorum herhaldeSiz nasıl demliyorsunuz?
Hocam arkadışını getir olayında indirim ne zaman geliyor?İlk satın alımda %10 merhaba10 kodu ile veyahut arkadaşını getir 10₺ kazan indiriminin uygulanması (5₺ olarak uygulanıyor ama). Ben kodu girebilecek herhangi bir yer bulamadım ama 5₺ indirimle 64₺'ye geldi..
İlk siparişte otomatik olarak uyguluyorlar.Hocam arkadışını getir olayında indirim ne zaman geliyor?
Öneriyordu bir kaç kişi, ben de merak ediyorum. Cascavel güzel ama benim damak zevkime göre sıkıcı bir kahve, günlük içmeye müsait gümbür gümbür bir sonuç alamadımTuraco Burundi Espresso deneyen var mı?
Espresso kavrumunundan bahsediyorsanız, denemedim ama filtre kavrumu espressoda epey güzel oluyorduTuraco Burundi Espresso deneyen var mı?
Verdim sipariş. Cascaval Verde ile birlikte.Espresso kavrumunundan bahsediyorsanız, denemedim ama filtre kavrumu espressoda epey güzel oluyordu
@greenhopkins Fatih beyin bugün içtiğiniz espresso pylaşımlarından görüp ben de Cascaval ile sipariş geçmiştim.Verdim sipariş. Cascaval Verde ile birlikte.