• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Günlerdir Burundi Turaco ve Kibingo Intenso kahvelerini demlerken, ikisinde de, acı tatlardan kurtulamıyorum. Cihan bey, kahvelerinin degassinginin uzun sürdüğünden bahsediyordu ama kahvelerin de kavurma tarihi 5 Nisan. Kendisinin Kahve Masası yayınında önerdiği gibi 02:30’u geçmemeye çalışsam da orta kalın da öğütsem o sürelere ulaşamadım. (Cafec T.’daki tıkanmanın etkisi de olabilir.) Farklı filtreler de denedim ama tatlılık neredeyse hiç alamıyorum, içtikten sonra da epey bir süre o keskin tat dilimin kenarlarında kalıyor. Çok keskin asiditeyi acılık gibi mi algılıyorum, kahveyi yeterince çözemiyor muyum anlamadım. Kahveler çöp olmadan bir öneri alırsam sevinirim :)

Günlerdir Burundi Turaco ve Kibingo Intenso kahvelerini demlerken, ikisinde de, acı tatlardan kurtulamıyorum. Cihan bey, kahvelerinin degassinginin uzun sürdüğünden bahsediyordu ama kahvelerin de kavurma tarihi 5 Nisan. Kendisinin Kahve Masası yayınında önerdiği gibi 02:30’u geçmemeye çalışsam da orta kalın da öğütsem o sürelere ulaşamadım. (Cafec T.’daki tıkanmanın etkisi de olabilir.) Farklı filtreler de denedim ama tatlılık neredeyse hiç alamıyorum, içtikten sonra da epey bir süre o keskin tat dilimin kenarlarında kalıyor. Çok keskin asiditeyi acılık gibi mi algılıyorum, kahveyi yeterince çözemiyor muyum anlamadım. Kahveler çöp olmadan bir öneri alırsam sevinirim :)
Kibingo'dan acılık almanız ilginç, ben ne kadar zorlasam da extractionu acılık gelmedi kahveden, en sonda demişsiniz asiditeyi acılık olarak algılıyor olabilir miyim diye, bana ihtimalli gözüktü. Kahveyi yeterince çözemiyor muyum diye sormuşsunuz, nasıl bir tarif kullandınız onun üstünden tavsiye verilebilir belki:)

Anaerobik kahvelerin damak tadıma uymadığını sonunda dayanamayıp hadi bir de workayı deneyeyim dedikten sonra anladım.
Bir çok kişi geçen yıl içtiği en iyi kahvelerden biri olduğunu yazdı çizdi ama demek ki benlik değil.
Benim için anaerobik bitmiştir : )

Kibingo'dan acılık almanız ilginç, ben ne kadar zorlasam da extractionu acılık gelmedi kahveden, en sonda demişsiniz asiditeyi acılık olarak algılıyor olabilir miyim diye, bana ihtimalli gözüktü. Kahveyi yeterince çözemiyor muyum diye sormuşsunuz, nasıl bir tarif kullandınız onun üstünden tavsiye verilebilir belki:)
V60 demlerken inceden orta kalına kadar farklı öğütümlerle bazen bloom+tek, bazen birkaç döküş. Ama ne kadar kalına da gitsem sanırım tıkanma nedeniyle dediğim gibi 02:30’u geçti hep. Sıcaklık da 90-94 değişti. Filtrenin azizliğine uğruyorum herhalde :) Siz nasıl demliyorsunuz?

V60 demlerken inceden orta kalına kadar farklı öğütümlerle bazen bloom+tek, bazen birkaç döküş. Ama ne kadar kalına da gitsem sanırım tıkanma nedeniyle dediğim gibi 02:30’u geçti hep. Sıcaklık da 90-94 değişti. Filtrenin azizliğine uğruyorum herhalde :) Siz nasıl demliyorsunuz?
Genel olarak Ismail bey'in Kahve Masası kanalında paylaştığı tarifi 96 derece su ile kullandım. Sabah 20 gram üstünden Hoffmann metoduyla demledim onda da sonuç güzeldi. Kalita demlemeleri dışında bütün denemelerim güzeldi benim, düz tabanlıya uymuyor gibi. Filtre'de sıkıntı olabilir tabii ki, bu kahveyi v60ta nasıl denediysem güzel çıktı aslında düşününce:)

Cascavel türk kahvesi ile bir hoş bir hoş, anlatamam :)

Turaco Burundi Espresso deneyen var mı?

Geri