• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

İsim
Levent
Kendileri ile bir bagim yoktur. Kahvelerini sevdigim ve onerebilecegim 3-4 kavurucudan birisidir. Nitelikli ve piyasada olmayan kahveler getirmeye calisiyorlar. 2019 yilinda Etiyopya Wolena yi severek tuketmistim. Etiyopya Wolichu Wachu kahvesi de hosuma gitmisti.

Kahvekulubu olarak 2. alimimizi da kendilerinden olmustu.

Etiyopya Wolichu Wachu (doğal işlem) almıştım burdan ve aşırı memnun kaldım, arkadaşıma tavsiye etmiştim o da sevmiş. Gayet başarılı kavurumları vardı.

Aynı çekirdeği KungPow ve Montag'dan deneyimledim ve her ikisini de sevdim... Null'da da olduğunu sitelerinde görüyor ve doğrusu onların kavurma profilini de merak ediyorum...

1. Ethiopia Wolichu Wachu çok çok hoşuma gitti, hem aromatik hem dengeli asiditesi az, neredeyse bir Amerikalı kadar yoğun tad alabiliyorsunuz.
  2. Guatemala Mam Espresso yu da basınçlı portafiltreli Delonghi ile demledim iyi bir kahve ancak çok aromatik değil daha düz bir tad sevenler için ideal. Yine de birçok Espresso dan çok daha iyi diyebilirim, ekşi veya acı bir tad gelmiyor.

• Like
Tepkiler: Leo
18 mart null siparişim, bugün, 20 sinde teslim aldım, biri 02 mart, biri 10 mart kavrumlu geldi paketlerim..dikkate alın derim, hele ki benim gibi taze alıp dolabında dinlendirenlerdenseniz altüst olabilirsiniz..Belki bir stok eritme ya da tazeyi elde tutma çabası olabilir gündem gereği bilmiyorum. Ben elimde belli bir stok tutup degassing süresini tamamladıkça bir plan dahilinde paket açıyor ve siparişlerimi ona göre yönetiyorum. Gelen kahve bayat mı, hayır değil, ama ben alışverişlerimde “3ncü dalga” “nitelikli” kavurucuları tercih ediyor, daha yeni ürün bekliyorum açıkçası..bana uymadı.

18 mart null siparişim, bugün, 20 sinde teslim aldım, biri 02 mart, biri 10 mart kavrumlu geldi paketlerim..dikkate alın derim, hele ki benim gibi taze alıp dolabında dinlendirenlerdenseniz altüst olabilirsiniz..Belki bir stok eritme ya da tazeyi elde tutma çabası olabilir gündem gereği bilmiyorum. Ben elimde belli bir stok tutup degassing süresini tamamladıkça bir plan dahilinde paket açıyor ve siparişlerimi ona göre yönetiyorum. Gelen kahve bayat mı, hayır değil, ama ben alışverişlerimde “3ncü dalga” “nitelikli” kavurucuları tercih ediyor, daha yeni ürün bekliyorum açıkçası..bana uymadı.
F1C52B2C-09DA-4038-8712-BE58B3C90F1E.png

Açıklamayı görmemişim, bu benim hatam, bana uymasa da kurallar belliymiş..Ya mail atardım yeni kavrum diye özellikle belirtmek için, ya da sipariş vermezdim..talihsizlik olmuş..

Null %10 indirim +kargo bedava+1kg bir %10 daha ...

Null'dan Kenya Kamwangi AB deneyen oldu mu? Bu soruyu sormadan az önce sipariş verdim.

Bana göre temiz içimli bir kahveydi. Yoğun aromaları ve Kenya kahvelerine özgü asiditeyi de ilk içimde hissettirmişti.

Null'dan Kenya Kamwangi AB deneyen oldu mu? Bu soruyu sormadan az önce sipariş verdim.

Deneme paketi almıştım Null'den. Az önce içtim Kenyasini. Asidite seviyorsanız hoşunuza gidebilir. Çok parlak bi kahve.
Bendeki kavrum aslında aldığım 3 kahvede de çok tutarlı değil gibi geldi. Ama kahvenin içimi gayet keyifliydi. Bilmiyorum belki bana denk geldi öyle.

Sitio do Cruz - Brezilya ve Mam - Guatemela deneyip yorumlayacak var mı? Veya alınmalı dediğiniz çekirdek nedir?

Deneme paketi almıştım Null'den. Az önce içtim Kenyasini. Asidite seviyorsanız hoşunuza gidebilir. Çok parlak bi kahve.
Bendeki kavrum aslında aldığım 3 kahvede de çok tutarlı değil gibi geldi. Ama kahvenin içimi gayet keyifliydi. Bilmiyorum belki bana denk geldi öyle.
15 Haziran kavrumu aldım, dayanamadım 18 Haziran'da demledim. degassing süresi dolmadığından bloom süresini nispeten uzun tutmaya çalışarak olabildiğince rahatlattım, ancak tabi ki çok çok bi faydası olmadan ekşilik devam etti.

fakat ona rağmen müthiş aromalar alttan hissettirdi kendini, özellikle orman meyveleri, blueberry vs...

çok sevdiğim bi kavurucu Null, vasat çekirdeğine denk gelmedim açıkçası. 17'sinde dükkan kapısından kahvemi alırken de müjdeyi aldım, yeni ve özel çekirdekler yoldaymış. (y)

ha bi de Cascara denemeyen, denemek isteyen varsa Null'da vardı en son, oldukça leziz bir çay. Trabzon hurması ve altın çilek tadı karışımı, aynen üzerinde yazdığı gibi.

Kahve: Kenya Kamwangi AB
Bölge/Rakım: Kinyaga, Nyeri / 1.500-1.900m
Tür: SL28, SL34, yıkanmış
Kavrum: 15.06.2020, orta, Null Coffee
Tedarikçi: 32CUP
Değirmen: Porlex, 8 klik
Oran: 1:15 20gr/307ml
Demleme/Su: V60 / arıtma 94C
Dem.Süresi: 80ml blooming / 30" , toplam 1' 10"
Kavurucu Notu: öküzgözü üzümü, yaban mersini, derin
Notlar:öküzgözü kokularını alamadım, ancak yaban mersini baskın, çok hafif çilek. asidite ortalama,yoğun gövdeli ama yumuşak içimli.

uzun süre Kenya kahvelerini içemedim, genelde fazla kavruk ve keskin geliyorlardı. ancak son 6 ay civarında elime geçen çekirdeklerle Kenya favori bölgelerimden oldu. tavsiye ederim.

Yeni gelen kahvelerinden natural Burundi’yi almıştım. Paketi açtığımda ise, istediğim kahvenin yanında 3 ayrı yeni gelen çekirdeğin 100 grlık paketler halinde yollandığını gördüm.
Bir yanlışlık var sanıp kendilerine yazdığımda ise hediye olarak yolladıklarını öğrendim.
Kendilerine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu tarz jestleri yurt dışındaki kavurucular yapınca yere göre sığdıramıyoruz.
Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum, zaten belirli aralıklarla kahvelerini alıyordum, artık daha sık sipariş vereceğim anlaşılan :)

Yeni gelen kahvelerden Burundi Gihere Kirezi Espresso aldım. 1 kg alacaktım ama damak tadıma uyacağından emin olamadım.

Burundi-Yandaro siparişi geçtim bugün. Bakalım nasıl çıkacak.

Geri