Herkese merhaba,
Öncelikle, Ekim ayı alımında ilgi gösterip Null ‘u tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Umuyoruz, şu zor zamanlarda ağzınızın tadının bir nebze olsun yerine gelmesinde aracı olmuşuzdur. 15 gün boyunca gösterdiğiniz yoğun ilgi, küçük bir üretici olmamız da sebebiyle sipariş yetiştirme hızımız, standart gönderim hızımız gibi olsun diye çalışmamıza ramen beklediğimiz gibi yavaş oldu

ve forum yöneticileriyle anlaştığımız şekilde, sipariş veriş sırasına riayet ederek yetiştirmeye çalıştık. Bu sırada sizlerden gelen yazılı taleplere ve sesli çağrılara hızlı yanıt vermekte geri kaldık ancak sanıyorum asgaride herkesin memnun kalmasını sağladık, az sayıda olan maduriyetler de giderildi. İletişim kuran herkesin telafisini sağladık. Bizden toplu kiloluk alım yapan bir kahveseverin eposta yoluyla, “kiloluk ambalajlarımızdaki ürün miktarı nedir” sorusunu da “bürüt 1kg” olarak cevapladık. Bu başlık altındaki ifadelerini okuyunca, üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş. Kendisi son derece haklıdır ve yazmadığımızdan dolayı içindeki ürünün 1kg net varsayması gayet normaldir. Hata bizimdir ve telafi edilecektir. Kendisiyle iletişime geçip eksik miktarların telafisini sağlayacağız ve ambalaj ve sitedeki bilgileri düzenleyeceğiz.
Bundan yaklaşık bir sene önce de aylık alım anketinde tercih edilmiştik. O zamanlar şimdiye nazaran çekirdek diyebileceğim bir topluluktu. Bazılarınızla o zaman tanışma imkanı buldum. O zaman whats up üzerinden işleyen bir yapıydı, şimdi forum hatta youtubu üzerinden düzenli yayın yapan kahveseverlerimiz var. Forum kurucularının bile bir çoğunu tanımıyorum, çok azıyla telefonda görüşmüşlüğüm var ve sadece iki kişiyi yüzyüze görmüşlüğüm var. Ancak çok değerli işler yaptıklarını ve çölleşmiş bir kültür iklimini kahve üzerinden yeşertmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Çoğu kendi alanlarında çok değerli insanlar ve kalan az vakitlerinde bu kıymetli işleri üretiyorlar. Elbette test etmeleri için ekipman da yollayacağız, kahve de. Sadece Null değil diğer firmaların da bunu yapması gerektiğini, geliştirmeye çalıştığımız kahve bilinci ve ilgisi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Asıl türetimi yapan, bu kıymetli insanları üzerek bir fayda sağlayamayız.
Bu başlık altında yazılanları tek tek okumaya çalışsam da (belkide şunları yazarken daha bir çoğu oluşmuştur) eldeki vaktin azlığı ve tekrar oluşacak sorulara yetişmenin imkansızlığı sebebiyle şimdilik bu yazıyla kısıtlı kalacak. Ancak bir konuyu burdan aktarmayı önemli buluyorum. Bizler aslında kahve severler olarak kökende başlatılmış, arkasında korkunç bir emek olan bir büyük serüveni, fincanımıza dolmuş bir kahverengi sıvı olarak karşılıyoruz. Kimimiz bunu yudumlarken bu emeğin aşamalarını merak edip araştırıyor ve sırf bunu yaparak bile tüketiciden türeticiye dönüşüyor. Türetici süreçleri öğrenen ve dahil olan diye açıklayabileceğimiz görece yeni bir kavram ancak nitelikli kahvede bizim yıllardır yaptığımız da başka birşey değildi. Başka firmadan aldığı kahvenin kargo takibini bize soran kızgın insan da, çıkma yasağı döneminde kargocuyu paylayan insan da bizim konuyu anlatmaya yeterli vakiti ayıramamızdan bu tarz tavırlar sergiliyorlar. Tüketiciyi türetici olmaya daha çok ikna etmemiz gerektiğini düşünüyor, önümüzdeki önemli işlerden birinin bu olduğuna inanıyorum.
Bu güzel toplulukla yaşadığımız paylaşımdan dolayı kendimizi şanslı sayıyor, Suat bey ve Ekim alımının iletişiminde bulunan Ozan, Teoman , Musa ve Uğur beye emek ve ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum