• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Ambalaj ve sitedeki bilgileri düzenleyeceğiz denmiş ancak bu tam olarak ne demek anlayamadım. Mevzuata aykırı iş yapmaya devam edeceğiz ancak bunu sitemizde belirteceğiz mi yoksa bu hatamızdan komple dönüyoruz mu?

bu konu daha uzayıp gidecek. Null'dan bir yetkili forumda açıklama yapsa veya forumdan arkadaşlar yazışsa ve açıklamaları burada paylaşsa bir çözüm oluşabilir diye düşünüyorum.

konuşulan çözüm önerilerine (iade, hukuki süreç) rağmen konu kapanacak gibi durmuyor çünkü..

Bu başlığı okuduktan sonra paketlerini tartmayan kaldı mı acaba🤣

Bu güzel sorular için teşekkür ederim. Atölyemize kavanozunuzla gelirseniz ne miktar çekirdek almak isterseniz o kadar tartılıp , kavanozunuza konuyor artı 10% indirim alıyorsunuz. Bunu yaptığınızda bir türetici olmuş oluyorsunuz. hem kargo hem de ambalaj maliyetlerimiz ortadan kalkmış hem de atık ve karbon ayak izini kısaltılmasına aracılık ettiğinizden dolayı çevreye katkıda bulunmanın karşılıklı ödüllendirilmesini yaşıyoruz. Burada bir kahvesever olarak siz, üretici olarak biz, sürdürülebilir bir iyiliği devam ettirmiş oluyoruz. Ambalajlarımızın tümü için bürüt ve net ibarelerini koyacağız. ilginiz ve güzel sorunuz için teşekkürler .
Cihan Bey cevabınız için teşekkür ediyorum, tabii ki gelip atölyenizden kendi kavanozumuzla almamız çevre için daha faydalı olur, bence de mümkün mertebe bu şekilde davranmalıyız.

Ancak bu cevap ne sorularıma cevap oldu, ne de neden 25gr eksik çıktığını ya da üzerine net 975 gr yazmadığımızı açıklıyor. 250 gramı net belirtirken 1kg üzerine brüt yazmanızın sebebi vardır diye düşünüyorum. Verilen cevabın brüt net konusuyla ilişkisini anlayamadım.

Tekrar teşekkür ederim.

Ambalaj üstüne brüt 1kg yazıp içine 500gr veya 10gr ürün koyabilir miyiz? Ya da "Net ağırlık yazmak zorunda mıyız?" gibi sorular vardı kafamda.
Kısa bir araştırma yaptım. Yanlış anlamadıysam dara sebebiyle ambalaj üzerinde yazılandan biraz daha eksik dolum yapılmasına izin veriliyor ancak bu 1000gr için maksimum 15 gr olabilir. Bu durumda 25gr eksik olması mevzuata göre yanlış değil mi?
Detay araştırma yapmadım, yanlış yorumladığım bir yer varsa lütfen uyarınız.

Ekli dosyayı görüntüle 5828

Burada sanırım bir yanlış anlaşılma var, şöyle ki,

Ürünün üzerine net 1000gr yazdığınızda içindeki mamulün ağırlığını kontrol eden 2 kriter var,

Ilki paket başına izin verilen eksik dolum miktarı sebebiyle (-15gr) en az 985gr mamul koyulması,

Ikincisi ise ambalajlı ürünlerin dolum miktarı ortalamasının nominal (1000gr) dan az olmaması.

Basitçe, 2 paket doldurdunuz ve bunları bir lot yaptınız diyelim ve paket üzerinde net 1000gr yazıyor, bu durumda birinci pakette net 985gr mamul varsa ikinci pakette net 1015gr mamul olmalı ki ortalaması nominal ağırlıktan az olmasın.

Bu iki bağlayıcı faktör ürün üzerine yazılan net mamul miktarını kontrol ediyor yani siz ürün üzerine brüt 1000gr yazıp, net 975gr veya abartalim 500gr yazabilirsiniz. Bu durumda net 500gr yazıldığını varsayarsak paket içindeki mamul miktarı en az 492.5gr olabilir ve o dolumdaki tüm paketlerin ortalama ağırlığı da 500gr dan az olamaz.

An itibariyle yaşanan sorunun kaynağı sözkonusu ürün paketi üzerinde net ağırlığın yazmıyor olması ki bu zaten gıda kodeksine aykırı bir durum. Net ağırlık yazıldıktan sonra yukarıdaki şartları sağladığı sürece 900gr da yazılabilir, 500gr da.

Cihan Bey ile telefonda konuştuk kendisi rica ettiği için bu mesajı yazıyorum.
Ancak bu cevap ne sorularıma cevap oldu, ne de neden 25gr eksik çıktığını ya da üzerine net 975 gr yazmadığımızı açıklıyor. 250 gramı net belirtirken 1kg üzerine brüt yazmanızın sebebi vardır diye düşünüyorum. Verilen cevabın brüt net konusuyla ilişkisini anlayamadım.

Tekrar teşekkür ederim.
Cihan beyin cevabın içerisinde vardı bu sorunun cevabı:

Bizden toplu kiloluk alım yapan bir kahveseverin eposta yoluyla, “kiloluk ambalajlarımızdaki ürün miktarı nedir” sorusunu da “bürüt 1kg” olarak cevapladık. Bu başlık altındaki ifadelerini okuyunca, üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş. Kendisi son derece haklıdır ve yazmadığımızdan dolayı içindeki ürünün 1kg net varsayması gayet normaldir. Hata bizimdir ve telafi edilecektir. Kendisiyle iletişime geçip eksik miktarların telafisini sağlayacağız ve ambalaj ve sitedeki bilgileri MEVZUATA UYGUN şekilde düzenleyeceğiz.
Null'dan bir yetkili forumda açıklama yapsa

Ambalaj ve sitedeki bilgileri düzenleyeceğiz denmiş ancak bu tam olarak ne demek anlayamadım. Mevzuata aykırı iş yapmaya devam edeceğiz ancak bunu sitemizde belirteceğiz mi yoksa bu hatamızdan komple dönüyoruz mu?
sitedeki bilgileri MEVZUATA UYGUN şekilde düzenleyeceğiz.

Arkadaşlar lütfen mesaj yazmadan önce biraz daha okuyalım. Mevzuat nedir sorusu?
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/06//20150604-12-1.pdf

Cihan Bey ile telefonda konuştuk kendisi rica ettiği için bu mesajı yazıyorum.

Cihan beyin cevabın içerisinde vardı bu sorunun cevabı:

Bizden toplu kiloluk alım yapan bir kahveseverin eposta yoluyla, “kiloluk ambalajlarımızdaki ürün miktarı nedir” sorusunu da “bürüt 1kg” olarak cevapladık. Bu başlık altındaki ifadelerini okuyunca, üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş. Kendisi son derece haklıdır ve yazmadığımızdan dolayı içindeki ürünün 1kg net varsayması gayet normaldir. Hata bizimdir ve telafi edilecektir. Kendisiyle iletişime geçip eksik miktarların telafisini sağlayacağız ve ambalaj ve sitedeki bilgileri MEVZUATA UYGUN şekilde düzenleyeceğiz.

sitedeki bilgileri MEVZUATA UYGUN şekilde düzenleyeceğiz.

Arkadaşlar lütfen mesaj yazmadan önce biraz daha okuyalım. Mevzuat nedir sorusu?
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/06//20150604-12-1.pdf
Merhabalar,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, alıntıladığı post'da göremediğim için ilgili yorumu yazmıştım ve ilk mesaj brüt net tercihini açıklamıyordu. Sebebini bilemesem de 250gr'da net ağırlık 1kg'da brüt ağırlık uygulaması mevzuata göre kadarıyla hatalıymış.

Ambalaj ve sitede yapılacak işlemi Cihan Bey açık açık yazmadığı için ve "üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş" demesinden sanki yapacağı işlem sitedeki bilgiyi mevzuata uygun şekilde brüt olarak güncelleyecekmiş gibi anlaşılıyor.

İlettiğiniz mevzuatı okudum ve üstteki entry'lerde de ekran görüntüsü eklemiştim. @Kdundar daha detaylı ifade etti.

Gıda kodeksine göre net ağırlık yazması gerekiyor, 1kg net ağırlık için 15gr'ma kadar eksik dolum yapılabiliyor, ancak genel ortalama net 1kg olmalı. Bu sebeple brüt ağırlık söz konusu olamaz ve paketler üzerine ne yazılıyorsa net ortalama olarak o ağırlıkta ürün almalıyız diye anlıyorum, doğru mudur @Kdundar

bence sorun çözülmüş artık. mağduriyetlerin giderileceği, hataların telefi edileceği de belirtilmiş.

teşekkürler @NoDRaC

Kimse cevaptan tatmin olmadığı için suçlanmamalıdır.
Soru cümlelerimiz benzer olsa da merak ettiğimiz farklı olabilir. Aynı şey cevap cümleleri için de geçerli. Olay malum: kahvenin düşünülenden/olması gerekenden farklı gelmesi. Hata kabul edildi ama hangi hata? Tüketicinin asıl derdi neden üzerimizde böyle bir psikolojik oyun oynanıyor. Eğer en baştan paketlerde brüt ibaresi yazılsaydı bile bence bu konu tartışılacaktı. Çünkü asıl mesele neden bu farklılık? Şöyle bir örnek vereyim: ürünün üzerinde 99.99 yazsa burada bir kandırmaca olmadığını kredi kartından 99.99 çekildiğini söyler satıcı. Ama ben nedenini sorarken sorduğum asıl şey neden benim üzerimde psikolojik bir satış stratejisi uygulandığının nedenidir. Eğer sürdürülebilirlik gibi ahlak konularını konuşuyorsak satış stratejilerindeki psikolojik yöntemlerin ahlakiliğini de sorgulayabiliriz. Bu neden mi ahlak konusudur derseniz basitçe indirim miktarı üzerindeki dezenformasyondan yürüyebiliriz. Çünkü az da olsa yanıltmak gayri ahlakidir. Amacım tartışmayı uzatmak değil vicdani bir açıklamadır. Bence tartışmayı bitirsek bile tatmin olmayan vicdanlar baki kalacaktır.

vay be
altı üstü bir kahveden gelinen duruma bak
arkadaş mağduriyetini ifade etmiş ve haklı. firmada haklığını kabul etmiş ve %100 kusurlu olduklarını belirtmiş. konu bu mesajdan sonra kapanacakken gelinen noktaya bak.
yahu en ufak bir ışık da neden birbirinize parlıyorsunuz?
zaten ülkecek boka batmışız. yarın bugün içtiğiniz kahveleri bile bulamayacaksınız.
elin ugandasının parası bile bizimkinden değerli. bom bok haldeyiz bir de kavga ettiğiniz mevzuya bakın.
gidin arkadaşlar bir nefes alın kendinize gelin!

Merhabalar,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, alıntıladığı post'da göremediğim için ilgili yorumu yazmıştım ve ilk mesaj brüt net tercihini açıklamıyordu. Sebebini bilemesem de 250gr'da net ağırlık 1kg'da brüt ağırlık uygulaması mevzuata göre kadarıyla hatalıymış.

Ambalaj ve sitede yapılacak işlemi Cihan Bey açık açık yazmadığı için ve "üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş" demesinden sanki yapacağı işlem sitedeki bilgiyi mevzuata uygun şekilde brüt olarak güncelleyecekmiş gibi anlaşılıyor.

İlettiğiniz mevzuatı okudum ve üstteki entry'lerde de ekran görüntüsü eklemiştim. @Kdundar daha detaylı ifade etti.

Gıda kodeksine göre net ağırlık yazması gerekiyor, 1kg net ağırlık için 15gr'ma kadar eksik dolum yapılabiliyor, ancak genel ortalama net 1kg olmalı. Bu sebeple brüt ağırlık söz konusu olamaz ve paketler üzerine ne yazılıyorsa net ortalama olarak o ağırlıkta ürün almalıyız diye anlıyorum, doğru mudur @Kdundar
Doğrudur, Net 1000gr yazıyor ise dediğiniz gibi olmalı. Kodekse göre net ağırlık da yazılmalı ama bu şunu kisatlamiyor (paket farklılıkları sebebiyle), brüt 1000gr, net 500gr olabilir.
Tüketici olarak bizler için önemli olan pek tabi ki paket içindeki mamulün net ağırlığı dolayısı ile firma zaten zorunlu (benim bilmediğim bir istisna varsa birşey diyemiyorum) olarak paket üzerine net ağırlığını yazdıktan ve belirttiğimiz kriterleri karşıladıktan sonra gerisi fiyat ve gramajı değerlendirip satın alma kararını verecek bizlere kalıyor.

Bugün 02.11.2020 kavrum tarihli Wolichu Wachu Natural'i V60 ile demledim. Paketi açtığımda yoğun bir meyve kokusu karşıladı beni. Öğüttükten sonra tatlımsı bir koku eşlik etti. Fincanda ise ilk yudumda yaban mersini tadı aldım. Kahve soğudukça kremamsı bir tatlılık gelmeye başladı. Gövdesi ise dengeli. Meyveli aromaları seviyorsanız tavsiye ederim.
Kahve: Wolichu Wachu Natural
Ülke: Etiyopya
Varyete: Heirloom
Kavrum tarihi: 02.11.2020
Deneme tarihi: 12.11.2020
Değirmen: Molent G50, 38 klik
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 16gr/240ml
Demleme: 60ml blooming ve spin, 00:35, 01:10, 01:45'te 60ml döküş. 02:40 bitiriş.
Kavurucu Notu: Böğürtlen, limonlu tart, nutella

İlk defa online sipariş verdim sitesinden.
Herhangi bir kargoya verildi bildirimi, kargo kodu vs gelmiyor heralde? Sipariş durumunda da gerçekleştirildi, karşılandı falan yazıyor. ;)
Sipariş tarihi 2 Aralık bu arada.

Merhabalar arkadaslar,
Worka cekirdegi almistim. İcinden tas cikti. Degirmenimin fotograflari mevcuttur.

Null coffee yi aradim fotograf istediler. instagramda iletisimdeydik oradan Gonderdim.

Mail istediler, gonderdim. Goremedik dediler.

whatsappdanda gondereyim dedim. Whatsapp yok dediler.(cok sasirdim)

herhangi baska sekildede gonderebilirim dedim.

İnstagramdaki fotograflardan bisey anlasilmiyo dediler. Subemize siz getirin degirmeni bakalim ((((İddaniz Gibi mi? ))))) dediler. (Tam olarak bunu soylediler)

Tuketiciyim 105liraya 250gr cekirdek aldim. İcindeki tastan dolayi degirmenim zarar gordu. Hala benden subelerine gidip degirmeni gostermemi bekliyorlar. Bende cay ikram edecegimi kendilerinin gelip bakabilecegini, kargo git gel ile uzun sure ugrasamayacagimi bu sure icinde degirmensiz kalmak istemedigimi soyledim.

Mail yoluyla iletisi kurmak istiyorlar. Telefonda arayip konusmak yerine. Suanda 1 bucuk saate yakindir yazmadilar. Bende kalakaldim ne yapayim diye. Oguttugum kahveyi cope attim.degirmenin burr kismi ile bakisiyoruz.

Degirmenim molent g50, aklima ilhan beyle iletisime gecmek geldi. Konustuk onunlada uzunca bu problemlerden fotograf video attim whatsapp dan inceledi cok sagolsun.

Degirmendeki hasari gordugunu, bu hasarin ogutumu kalitesini etkilemeyebilecegini, biraz deneyerek bir sonuca varmam konusunda karar kildik. kendisi cok ilgili kendisiyle ilgili olmayan bir hata icin 1 saate yakin basini agrittim. Cok saolsun ilgilendi ve kendi degerli goruslerini iletti.

Tas konusunda: suan biraz sinirli oldugum icin ve fevri davranmamak icin sadece gerceklesen seyleri 1e1 anlatmak istedim. yorumlamamak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG_20201223_161202.jpg
    IMG_20201223_161202.jpg
    42.1 KB · Görüntüleme: 214
  • IMG_20201223_155557.jpg
    IMG_20201223_155557.jpg
    77.1 KB · Görüntüleme: 202
  • IMG_20201223_154324.jpg
    IMG_20201223_154324.jpg
    42.3 KB · Görüntüleme: 205
  • IMG_20201223_153858.jpg
    IMG_20201223_153858.jpg
    71.8 KB · Görüntüleme: 207
Merhabalar arkadaslar,
Worka cekirdegi almistim. İcinden tas cikti. Degirmenimin fotograflari mevcuttur.

Null coffee yi aradim fotograf istediler. instagramda iletisimdeydik oradan Gonderdim.

İnstagramdaki fotograflardan bisey anlasilmiyo dediler. Subemize siz getirin degirmeni bakalim ((((İddaniz Gibi mi? ))))) dediler. (Tam olarak bunu soylediler)

Tuketiciyim 105liraya 250gr cekirdek aldim. İcindeki tastan dolayi degirmenim zarar gordu. Hala benden subelerine gidip degirmeni gostermemi bekliyorlar. Bende cay ikram edecegimi kendilerinin gelip bakabilecegini, kargo git gel ile uzun sure ugrasamayacagimi bu sure icinde degirmensiz kalmak istemedigimi soyledim.

Mail yoluyla iletisi kurmak istiyorlar. Telefonda arayip konusmak yerine. Suanda 1 bucuk saate yakindir yazmadilar. Bende kalakaldim ne yapayim diye. Oguttugum kahveyi cope attim.degirmenin burr kismi ile bakisiyoruz.

Degirmenim molent g50, aklima ilhan beyle iletisime gecmek geldi. Konustuk onunlada uzunca bu problemlerden fotograf video attim whatsapp dan inceledi cok sagolsun.

Degirmendeki hasari gordugunu, bu hasarin ogutumu kalitesini etkilemeyebilecegini, biraz deneyerek bir sonuca varmam konusunda karar kildik. kendisi cok ilgili kendisiyle ilgili olmayan bir hata icin 1 saate yakin basini agrittim. Cok saolsun ilgilendi ve kendi degerli goruslerini iletti.

Tas konusunda: suan biraz sinirli oldugum icin ve fevri davranmamak icin sadece gerceklesen seyleri 1e1 anlatmak istedim. yorumlamamak istedim.
O çizgiyi siz mi çizdiniz?

Merhabalar arkadaslar,

1. ve 3.fotograftakilerin hasar olduğunu düşünmüyorum. Burada comandante yeni almış arkadaşlar vardır illaki 2 hafta kullanın burr aynı bu hale gelecektir ancak şaşırtıcı olan tabiki de 2.fotograf. Onun dışında ben bir problem görmüyorum. SHB dedikler sert çekirdekler zaten her değirmeni bu hale getirir kaldıki Nulldaki Worka da benim öğüttüğüm en sert çekirdekti.

Geri