• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Dostum ben bu tutumlarını savunmadım zaten. Arkadaş sonuna kadar haklı diye de özellikle belirttim halbuki. Anladığım o ki bazı arkadaşlar çözümden ve ortak paydada buluşmaktan ziyade cımbızla laf çekip tartışmayı sürdürme niyetinde. O nedenle ben bu konuda daha fazla yorum yapmacağım. Ama şunu belirtmek durumundayımki, dara alınmamasından kaynaklı eksik gönderi yapılanlardan biri de benim. Bir sonraki siparişimde Null bunu misliyle telafi etti. Bu da benim kendi deneyimimdir.

Size telafi yapmaları şık bir davranış, ama mağduriyetini belirten arkadaşa “bizde böyle” gibi kaba bir cevap yazmaları kabul edilebilir değil bence. Burada kimsenin kavurucuyu zan altında bıraktığını düşünmüyorum, direkt kendi cevapları ile yaptıklarını zaten kabul etmişler.

Bu noktada bence mağdur olan arkadaşın tecrübesi üzerinden değerlendirme yapmak daha uygun gibi, çünkü nasıl size bir telafi yapıldıysa diğer arkadaşa da yapılması gerekiyor; uygun olan, normal olan budur. Buradaki konu ise anormal olan durum.

Belki de kavurucu, yüksek kg alım sebebiyle arkadaşımızın işletmeci olduğu varsayımında bulunmuş (ki arkadaşımız olmadığını da söyledi) ve kulübün ev kullanıcıları için olan alımından faydalanmasını kendince cezalandırmış olabilir, yine de yanlış. Müşteri müşteridir diye düşünüyorum.

Firmamının 1 kg paketlerin ağırlığı konusunda yaptığını doğru bilmiyorum. Serhat Beye verilen cevapta problem karşısında bir çözüm üretmiyor maalesef veya firmanın hatasını telafi etmiyor. Ama en azından bundan sonra ki siparişler için website üzerinde bir bilgilendirme yapılabilir. En azından paketlere paket ağırlığının dahil edildiğine dair veya ilgili ağırlık pakete ilave edilerek fiyat düzenlemesi yapılabilir.

Konuda kimse firmanın davranışını savunmazken ve firmanın Serhat Bey'e verdiği cevap belli olmuşken. Geriye çözüm adına tek seçenek kalıyor ya hukuki boyutlardan hakkınızı arayacaksınız (Serhat Bey kendisi zaten bir avukat) veya paketi iade edeceksiniz. Null Coffee ile ilk alışverişime espresso kavurumları 15 günlük gelmişti. Bende çok şaşırıp firmayı aramıştım ve uygulamalarının bu şekilde olduğunu söylemişlerdi. Bende iade etmek istediğimi belirtip kahveleri karşı ödemeli geri göndermiştim. Bu durumda problem belli iken firmanın cevabı belli iken ve çözümlerde belli iken nasıl bir çözüm bekleniyor anlamış değilim.

@teyyaredenkahve forum ve kahve severler için yaptıkları ortada bir çok ekipmanı inceleyip deneyimlerini paylaşıyor. Yazdığı mesajlardan kelimeler seçerek veya sosyal hayatında ki ilişkilerini forum ile ilişkilendirerek yazmanın çok uygun bir hareket olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki kendisi üyelerin oyları ile seçilen ilk null alımında 90 tl olarak anlaştığımız paketleri bizim haberimiz yok iken kendi kişisel ilişkisini kullanarak 80 Tl ye düşürmüştü. Ve üyelerin aynı kahveleri daha ucuza almasını sağlamıştı.

Firmamının 1 kg paketlerin ağırlığı konusunda yaptığını doğru bilmiyorum. Serhat Beye verilen cevapta problem karşısında bir çözüm üretmiyor maalesef veya firmanın hatasını telafi etmiyor. Ama en azından bundan sonra ki siparişler için website üzerinde bir bilgilendirme yapılabilir. En azından paketlere paket ağırlığının dahil edildiğine dair veya ilgili ağırlık pakete ilave edilerek fiyat düzenlemesi yapılabilir.

Konuda kimse firmanın davranışını savunmazken ve firmanın Serhat Bey'e verdiği cevap belli olmuşken. Geriye çözüm adına tek seçenek kalıyor ya hukuki boyutlardan hakkınızı arayacaksınız (Serhat Bey kendisi zaten bir avukat) veya paketi iade edeceksiniz. Null Coffee ile ilk alışverişime espresso kavurumları 15 günlük gelmişti. Bende çok şaşırıp firmayı aramıştım ve uygulamalarının bu şekilde olduğunu söylemişlerdi. Bende iade etmek istediğimi belirtip kahveleri karşı ödemeli geri göndermiştim. Bu durumda problem belli iken firmanın cevabı belli iken ve çözümlerde belli iken nasıl bir çözüm bekleniyor anlamış değilim.

@teyyaredenkahve forum ve kahve severler için yaptıkları ortada bir çok ekipmanı inceleyip deneyimlerini paylaşıyor. Yazdığı mesajlardan kelimeler seçerek veya sosyal hayatında ki ilişkilerini forum ile ilişkilendirerek yazmanın çok uygun bir hareket olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki kendisi üyelerin oyları ile seçilen ilk null alımında 90 tl olarak anlaştığımız paketleri bizim haberimiz yok iken kendi kişisel ilişkisini kullanarak 80 Tl ye düşürmüştü. Ve üyelerin aynı kahveleri daha ucuza almasını sağlamıştı.
Çözüm belli, firmanın eksiğini telafi etmesini beklerdik ancak oralı değiller. Elbette bundan sonra mevzuata göre süreç devam eder. Sizin anlamadığınız kısım bunların neden burada paylaşıldığı ise buranın bir paylaşım platformu olduğunun düşünülmesi. Nasıl ki olumlu tecrübelerimizi paylaşıp bunlardan diğer kahveseverlerin de yararlanmasına vesile olabiliyorsak, yaşanan olumsuz deneyimlerin paylaşılıp insanların bilgilendirilmesi, uyarılması varsa görüşlerinin alınması amaçlanıyor. Yoksa foruma yazdık günah bizden gitti şimdi kavurucu düşünsün mantığı değil bu. Ayrıca tekraren yazıldı, ortada yanlış anlama yok, bilinçli bir hareket ve mevzuata aykırılık var. Hukuki bir düzenleme var, yani kavurucu belirtseymiş daha iyi olurmuş da doğru bir mantık değil. Anlaşıldığı kadarıyla brüt ölçü ile satış yapması zaten hukuken yanlış, burada nezaket beklentisi dahi gereksiz.

Suat Bey, "Bu durumda problem belli iken firmanın cevabı belli iken ve çözümlerde belli iken nasıl bir çözüm bekleniyor anlamış değilim." cümlenize cevaben yazıyorum, buradan kamuoyu yaratacak bir çözüm üretilmesine dair firmayı zorlamak maksatlı yazmadığımı yukarıda belirtmiştim, amacım tamamen bilgilendirme. Ayrıca firmanın dara almadıklarına dair beyanı da tümüyle samimi değil zira bu sitede belirtilmediği gibi üstelik sitenin giriş kısmında 1 kilo alımlarda %10 indirim yapıldığına dair de yanıltıcı bir ibare mevcut, çünkü dara alınmadığı taktirde indirim oranı %10 değil yaklaşık olarak %2,5 civarında oluyor, bu da tüketicinin yanıltılması sonucunu yaratıyor. üstelik çözüm bundan sonra siteye "kiloluk alımlarda paket ağırlığı kiloya dahildir" diye bir açıklama girmek de değildir zira yine yukarıda belirttiğim yönetmelik hükümlerine göre bunun yapılması yasaktır, bu durumda yapılabilecek tek şey sitedeki "1 kilo" ibaresinin "975 gram" olarak değiştirilmesi olabilir.
konuya olan ilginiz için teşekkür ederim.

Koro halinde "cımbızla kelime seçmek, yazdıklarından kelime seçmek" şeklinde neden aynı şeyi tekrar ettiğinizi anlamadım. Tamam arkadaşı olabilirsiniz,ucuza kahve de almış olabilirsiniz ama dönüp mesajı okuyun tavsiyem, arkadaşınızın tek bahsettiği şey iade, sizce bunu düşünememiş mi o kişi?

Yani bunu foruma yazıyorsa bir amacı var, bizi bilgilendirmek,kavurucunun hatalı uygulamasından vazgeçmesini sağlamak, iade ederse sizce vazgeçer mi? Kavurucu zaten yazmış "biz böyle uyguluyoruz" diye. Madem öyle o uygulamanın yanlışlığından da bahsedebilirdi, biz de "cımbızla kelime seçmezdik".

Tüketici yanında olmak istiyorsanız önce faydacılığı bir kenara bırakmak gerekir, 10₺ ucuza kahve aldırmış olabilir lakin ben de bu yüzden bu gerek bu forum gerekse başka platformda toplu alım ya da promosyon aktivitelerine mesafeliyim. 20 ₺ fazla veririm ve istediğimi özgürce yazarım,ha sizi rahatsız ederse onu bilemem.

Yarın öbür gün hatalı bir uygulamada fikrimi objektif olarak ortaya koyabilmek adına fikir beyan edecekken aklıma *bana 10₺ indirim yapılmıştı" diye gelirse ben de muhtemelen arkadaşınız @teyyaredenkahve gibi iade seçeneği sunarım.

Ben hâlâ Null neden 1kg kahveye paket darası almadığını merak ediyorum,kendilerini bu konuda neden haklı gördüklerini!?!

15g eksik olsa sorun olmayacakmış gibi görünüyor. 25g ile sınırın dışına çıkmış gibi. Belki mevzuat değişmiş, 25g eksik olması tam da mevzuata uygundur.? Halbuki 2 kelime yazılsa sorun kalmayacaktı. 1000g brüt
Onu da yapamaz. Ürünlerde belirli fire oranları olabilir, bu miktar standart olarak belirlenir, net ağırlık bilgisinin yanına +- fire miktarı olarak yazılır. Kaldı ki altını çiziyorum burada bir fire ya da hata yok bilinçli olarak 15 gr olsa da durumu değiştirmez. Kasıtlı olarak edimin eksik yerine getirilmesi söz konusu.

Koro halinde "cımbızla kelime seçmek, yazdıklarından kelime seçmek" şeklinde neden aynı şeyi tekrar ettiğinizi anlamadım. Tamam arkadaşı olabilirsiniz,ucuza kahve de almış olabilirsiniz ama dönüp mesajı okuyun tavsiyem, arkadaşınızın tek bahsettiği şey iade, sizce bunu düşünememiş mi o kişi?

Yani bunu foruma yazıyorsa bir amacı var, bizi bilgilendirmek,kavurucunun hatalı uygulamasından vazgeçmesini sağlamak, iade ederse sizce vazgeçer mi? Kavurucu zaten yazmış "biz böyle uyguluyoruz" diye. Madem öyle o uygulamanın yanlışlığından da bahsedebilirdi, biz de "cımbızla kelime seçmezdik".

Tüketici yanında olmak istiyorsanız önce faydacılığı bir kenara bırakmak gerekir, 10₺ ucuza kahve aldırmış olabilir lakin ben de bu yüzden bu gerek bu forum gerekse başka platformda toplu alım ya da promosyon aktivitelerine mesafeliyim. 20 ₺ fazla veririm ve istediğimi özgürce yazarım,ha sizi rahatsız ederse onu bilemem.

Yarın öbür gün hatalı bir uygulamada fikrimi objektif olarak ortaya koyabilmek adına fikir beyan edecekken aklıma *bana 10₺ indirim yapılmıştı" diye gelirse ben de muhtemelen arkadaşınız @teyyaredenkahve gibi iade seçeneği sunarım.

Ben hâlâ Null neden 1kg kahveye paket darası almadığını merak ediyorum,kendilerini bu konuda neden haklı gördüklerini!?!
Maalesef hala ayni seyi yapiyorsunuz. Tanimadiginiz kisiler hakkinda ithamlar, imalar, laf sokmalar, ustu kapali cumleler... o kadar kotu bir davranis ki... gunluk hayatimda olabildigince uzak durmaya calistigim ve hic bir zaman fayda saglamayan bir tutum... belki siz sagliyorsunuz, saygi duyarim.

Yazdiginiz mesaji okursaniz, tamamen saldirgan ve polemik yaratmak uzerine bir mesaj... Yine @NoDRaC in bahsetmeye calistigi seyi alip, kelimeleri cimbizla cekip, nasil polemik yaratsam diye dusunmussunuz... Iade hakkinizi kullanmayi dusundunuz mu diye soran birine sizin deyiminizle koro halinde saldirmak ne kadar etik, onu da bilemedim. Kaldi ki bu toplu alimda sahsen bir rol almadim ve bu mesajlariniz toplu alimi duzenleyen arkadaslarimiza da saygisizlik.

Diger bireysel ya da toplu alimlarda da sorun yasayan kisilere, kavurucu ile konustunuz mu? sunu yaptiniz mi? bunu da denediniz mi? gibi mesajlarim olmustur. Benim yaklasimimim bu sekilde.

Mesajima katilmadiysaniz, Levent abi, Levent, Levent Bey diye baslayip, amacimiz iade degil, tabi ki bu opsiyonu da dusunduk ama burada kalici cozum bulmaya calisiyoruz da yazabilirsiniz.... ya da kisaca bu fikrinize katilmiyorum da diyebilirsiniz. Istediginizi guzel bir sekilde hakaret etmeden yazabilirsiniz. Isbirlikci, faydaci, bazi insanlar, komik oneriler vs gibi ithamlar ve hakaretler sizce uygun mu? Forumda herkes boyle yazarsa, bu forum nereye gider? Ne fayda saglariz?

Size birileri boyle yazsa ne dusunursunuz? Yine diyorum, usenmezseniz forumdaki 2000 e yakin mesajimi okuyup, biraz daha hassasiyet gosterebilirsiniz.

bu ifadeyle neyi kastetmek istediniz? Forumdaki toplu alımı mı?

Cevap vermenizi bekledim, belki de şu an çevrim içi değilsiniz, o yüzden yazmamış olabilirsiniz. Yine de ifadenizin bende uyandırdığı çağrışımı dikkate alıp birkaç şey yazayım:

Tamam arkadaşı olabilirsiniz,ucuza kahve de almış olabilirsiniz
Bu ifade bir ithamdır. Yapılan işten menfaat edinildiğine yönelik bir anlam barındırmaktadır. Eğer kastınız buysa lütfen delillendirin, yok değilse kastınızın ne olduğunu ifade edin lütfen. Ayrıca özür de dilemenizi bekliyorum.

Tüketici yanında olmak istiyorsanız önce faydacılığı bir kenara bırakmak gerekir
Üstteki alıntıya benzer bir ifade, aynı şeyler bunun için de geçerli.

Bunları yazmaktan kastım, herhangi birinin avukatlığını yapmak değildir. Bu forum dahilinde onlarca güzel iş yapılıyor, hem de karşılık beklemeden. Siz ise birilerini töhmet altında bırakıyorsunuz, yani bu işi yapan herkesi.

Lütfen daha dikkatli yazmaya çalışın, lütfen.

Maalesef hala ayni seyi yapiyorsunuz. Tanimadiginiz kisiler hakkinda ithamlar, imalar, laf sokmalar, ustu kapali cumleler... o kadar kotu bir davranis ki... gunluk hayatimda olabildigince uzak durmaya calistigim ve hic bir zaman fayda saglamayan bir tutum... belki siz sagliyorsunuz, saygi duyarim.

Yazdiginiz mesaji okursaniz, tamamen saldirgan ve polemik yaratmak uzerine bir mesaj... Yine @NoDRaC in bahsetmeye calistigi seyi alip, kelimeleri cimbizla cekip, nasil polemik yaratsam diye dusunmussunuz... Iade hakkinizi kullanmayi dusundunuz mu diye soran birine sizin deyiminizle koro halinde saldirmak ne kadar etik, onu da bilemedim. Kaldi ki bu toplu alimda sahsen bir rol almadim ve bu mesajlariniz toplu alimi duzenleyen arkadaslarimiza da saygisizlik.

Diger bireysel ya da toplu alimlarda da sorun yasayan kisilere, kavurucu ile konustunuz mu? sunu yaptiniz mi? bunu da denediniz mi? gibi mesajlarim olmustur. Benim yaklasimimim bu sekilde.

Mesajima katilmadiysaniz, Levent abi, Levent, Levent Bey diye baslayip, amacimiz iade degil, tabi ki bu opsiyonu da dusunduk ama burada kalici cozum bulmaya calisiyoruz da yazabilirsiniz.... ya da kisaca bu fikrinize katilmiyorum da diyebilirsiniz. Istediginizi guzel bir sekilde hakaret etmeden yazabilirsiniz. Isbirlikci, faydaci, bazi insanlar, komik oneriler vs gibi ithamlar ve hakaretler sizce uygun mu? Forumda herkes boyle yazarsa, bu forum nereye gider? Ne fayda saglariz?

Size birileri boyle yazsa ne dusunursunuz? Yine diyorum, usenmezseniz forumdaki 2000 e yakin mesajimi okuyup, biraz daha hassasiyet gosterebilirsiniz.
Bana samimi gelmedi sizin yardımcı olma istediğiniz. İlk okuduğumda ben de oluşturduğu izlenim olabildiğine politik ve asıl sorunun üstünü kapatır bir duruş gibi göründü ki bunun sadece bana böyle görünmediğini düşünüyorum.

O halde siz de cımbızla kelime seçmek derken beni kötü niyetle itham ediyorsunuz, burada problem yok yani? Halbuki ben ne sizi ne de Null'u ne de kahveyle ilgili mağduriyet yaşayan arkadaşı tanıyorum.

Toplu alımı düzenleyen arkadaşlara saygım sonsuz ayrıca böyle kitlesel kışkırtmalara ne gerek var şimdi? Konu toplu alım değil,konu indirim değil, bahsettiğiniz şey toplu alımda ki sağladığınız indirim olunca buna verilen cevap.

"Kaldı ki kendisi üyelerin oyları ile seçilen ilk null alımında 90 tl olarak anlaştığımız paketleri bizim haberimiz yok iken kendi kişisel ilişkisini kullanarak 80 Tl ye düşürmüştü" bu yani.

@msacid Size de cevap vermiş olayım böylelikle.

Toplu alıma katılan, alım yapan, düzenleyen buna rağmen bir hak mağduriyetinde lafı gediğine koyabilen insanlara elbette saygım sonsuz.

Cevap vermenizi bekledim, belki de şu an çevrim içi değilsiniz, o yüzden yazmamış olabilirsiniz. Yine de ifadenizin bende uyandırdığı çağrışımı dikkate alıp birkaç şey yazayım:

Bu ifade bir ithamdır. Yapılan işten menfaat edinildiğine yönelik bir anlam barındırmaktadır. Eğer kastınız buysa lütfen delillendirin, yok değilse kastınızın ne olduğunu ifade edin lütfen. Ayrıca özür de dilemenizi bekliyorum.

Üstteki alıntıya benzer bir ifade, aynı şeyler bunun için de geçerli.

Bunları yazmaktan kastım, herhangi birinin avukatlığını yapmak değildir. Bu forum dahilinde onlarca güzel iş yapılıyor, hem de karşılık beklemeden. Siz ise birilerini töhmet altında bırakıyorsunuz, yani bu işi yapan herkesi.

Lütfen daha dikkatli yazmaya çalışın, lütfen.
Hocam ucuza kahve almışsınızın toplu alım için söylendiği açık değil mi? Alıntıladığı yazıda nodrac toplu alımdan bahsetmiyor mu?

Hocam ucuza kahve almışsınızın toplu alım için söylendiği açık değil mi? Alıntıladığı yazıda nodrac toplu alımdan bahsetmiyor mu?

birkaç sefer okudum, toplu alımın kastedildiğini net olarak anlayamayınca, sorma gereği hissettim. Zaten ilk mesajımda herhangi bir anlam çıkarmama adına sordum. Bu tür meselelerin hassas olduğunu düşündüğümden vakit kaybetmeden cevap yazmak istedim.

Nasıl kahveler güzelken herkes yorumunu yazıyor, sayfalarca aynı yorumlar yazılıyorsa olumsuz bir yorum olduğunda da herkes olumsuz görüşünü yazacak eleştirecek. Evet firma bir şey yapmayacağını belirtse de herkes eleştirecek ki insanlar firmanın bu konuda bu şekilde davrandığını bilsin, çözüm odaklı yaklaşmadığını öğrensin. Foruma yazılan yazıların amacı illa ki problemine çözüm aramak değildir aynı zamanda paylaşımdır diye düşünüyorum. Aksi durumda worka başlığında ben de dahil benzer olumlu yorumları arka arkaya yazanlara "Ne yapalım yani güzelse güzel?" dememiz gerekirdi.

@teyyaredenkahve'in foruma ya da Türkiye'deki kahve camiası için yaptıklarının herkes farkındadır diye düşünüyorum. Kendisine yapılan bir genelleme ya da suçlama bence yok. Bu konu özelinde bir eleştiri var, üsluplar doğru değilse düzeltilmeli. Kendisi de eminim görmüştür, videolarını izliyorum bu konudaki olumsuz görüşlerimi de daha önce belirtmiştim. Kendi adıma konuşursam kavurucu da olsa bir forumdaş da olsa olumlu görüşlerimi ilettiğim kadar olumsuz görüşlerimi de iletiyorum, iletmeye çalışıyorum. Bu konuda kendimi objektif olmaya çalışan biri olarak görüyorum.

Sizin de belirttiğiniz gibi @teyyaredenkahve'in firma ile kişisel bir ilişkisi var, ilişkisi o kadar kuvvetli ki bu sebeple geçmişte tek başına indirim yapılmasını sağlamış, gördüğüm kadarıyla forumdaki başlığını da zaten kendisi açmış bunlar gayet güzel şeyler. Burada ilişkiden kastım kesinlikle ticari bir ilişki değil, tanışıklık diyelim, muhabbetinin olması diyelim, arkadaşlık diyelim.

Bence bu ilişkisi objektif yorum yapmasına ket vuruyor, normalde bu davranışa daha fazla tepki gösterebilecekken gösteremiyor, olumsuz bir şey yazmıyor. İnsan olarak duygusal yanımızın olduğunu düşünüldüğümüzde bu anlaşılabilir durum. Ancak hem olumsuz bir şey yazmayıp, bir de konu "sorunun varsa, iade et"'e gelince insanlar tepki gösteriyor. Burada insanların tepkilerini anlamayacak ya da ötekileştirecek bir durum yok. İlişkiniz olduğu için olumsuz bir şey yazamıyorken, tepki gösteren insanlara "sorunun varsa iade et" derseniz firmayı korumakla itham edilirsiniz. Bunlar yapılan yorumlar üzerinden benim görüşlerim, doğru olmayabilirler pek tabii.

Aslında o kadar yazıp anlatmaya çalıştığım şeyi @Coffeworm çok kısaca özetlemiş, bu cümleyi imzama ekleyeceğim.
Toplu alıma katılan, alım yapan, düzenleyen buna rağmen bir hak mağduriyetinde lafı gediğine koyabilen insanlara elbette saygım sonsuz.

Konuyla ilgili yorum yapmam gerekirse, firma 1kg'lık pakette %10 indirim yaptım diyip 25 eksik koymak yerine, %7.5 indirim yapıp 25 gr'mı eksiltmese insanlar tarafından "şark kurnazlığı" olarak görülmeyecek, pratikte aynı hesaba gelmesine rağmen eleştirilmeyecekti. Ama siz çok indirim yapmış gibi gösterip, çaktırmadan ağırlığı azaltınca eleştiriliyorsunuz maalesef.

Bence bu ilişkisi objektif yorum yapmasına ket vuruyor, normalde bu davranışa daha fazla tepki gösterebilecekken gösteremiyor, olumsuz bir şey yazmıyor. İnsan olarak duygusal yanımızın olduğunu düşünüldüğümüzde bu anlaşılabilir durum. Ancak hem olumsuz bir şey yazmayıp, bir de konu "sorunun varsa, iade et"'e gelince insanlar tepki gösteriyor. Burada insanların tepkilerini anlamayacak ya da ötekileştirecek bir durum yok. İlişkiniz olduğu için olumsuz bir şey yazamıyorken, tepki gösteren insanlara "sorunun varsa iade et" derseniz firmayı korumakla itham edilirsiniz. Bunlar yapılan yorumlar üzerinden benim görüşlerim, doğru olmayabilirler pek tabii.

Sizin mesajınızdan sonra Levent Bey'in mesajını tekrar okudum. Orada yardımcı olma adına bir yol gösterme olduğunu düşünüyorum. İfade şu:
Paketi tarttıktan sonra iade hakkınızı kullanmayı denediniz mi?

Bildiğim kadarıyla koşulsuz iade hakkı olması lazım açılmamış paketlerde.

Siparişten memnun kalmadığım zaman bir kaç farklı kavurucu ile bunu konuşmuştum.

Sanıyorum kendisinin ilişkisi arka planda olduğundan, verdiği tavsiye firmayı koruma olarak algılanmış.

Bana kalırsa Levent Bey arkadaşa yardımcı olmaya çalışmış.

Genel olarak forumdaki bazı arkadaşların kavurmacılara yönelik korumacı tavrından veya sorunları yumuşatarak ifade etmelerinden yakınmışımdır ama bu konuda bunu göremedim. Yani kavurucuyu korumalık bir şey yok.

Null'un yaptığı hata fakat konuya bir yazarsınız iki yazarsınız da ben sürekli aynı konuyla ilgili mesaj görmekten sıkılmıştım açıkçası. Farklı kişilerden şikayet olsa tamam da aynı kişinin 25 gram eksikle ilgili durmadan aynı şeyleri tekrar etmesi biraz can sıkıcı. Kötü deneyimini yazarsın foruma, sonra gider iade mi edersin tüketici haklarına mı başvurursun olur biter. Napalım toplanıp linç mi edelim null'u?

Genel olarak forumdaki bazı arkadaşların kavurmacılara yönelik korumacı tavrından veya sorunları yumuşatarak ifade etmelerinden yakınmışımdır ama bu konuda bunu göremedim. Yani kavurucuyu korumalık bir şey yok.

Null'un yaptığı hata fakat konuya bir yazarsınız iki yazarsınız da ben sürekli aynı konuyla ilgili mesaj görmekten sıkılmıştım açıkçası. Farklı kişilerden şikayet olsa tamam da aynı kişinin 25 gram eksikle ilgili durmadan aynı şeyleri tekrar etmesi biraz can sıkıcı. Kötü deneyimini yazarsın foruma, sonra gider iade mi edersin tüketici haklarına mı başvurursun olur biter. Napalım toplanıp linç mi edelim null'u?
Birincisi sorun tek kişinin sorunu değil, ikincisi sadece 25 gr' lık bir eksik söz konusu değil. Ortada bir kısmı doğrudan tüm kahveseverleri ise en azından dolaylı ilgilendiren bir sorun var. Burası da bir paylaşım ortamı, herkes görüşünü yazıyor. Ekleme ya da değerlendirmeler paylaşılıyor ki forum ortamlarının amacı bu. Sıkılmış olanlar olabilir, sorunun kendini bağlamadığını düşünenler olabilir. Kimsenin kimseye linç istediği yok, zorlama ve abartı bir değerlendirme bu. Halinden memnun olan olabilir ama kimseyi susturmak gibi bir hakkı olamaz. Bu platformun kuruluş amacı belli. Sıkılan başlığı okumaz olur biter...

Ben farklı düşünüyorum, günümüzde bir sıkıntı olduğunda haklı da olsanız firmalardan yanıt ya da çözüm almanız çok zorlaştı, Null için söylemiyorum bunu ancak firmalar reklamımı yapayım satışımı yapayım, sıkıntı olursa da görmezden geleyim diye düşünüyor. Müşteri tüketici hakem heyetine giderse gitsin, zaten cok uzun zamanda sonuç alacağı için pes eder ya da kazansa da zaten sadece para iadesi yapacağız diye düşünüyorlar.

Çözüm bireysel tüketicilerin bir araya gelmesi ve bu davranışları gösteren firmalardan uzak durmaları, ancak bu kollektif bilinç yok maalesef. Çünkü bireyler birbirinden habersiz.

Tüketiciler etik ya da doğru olmayan şeyleri açıklıkla yazabilmeli ki herkes bunu bilsin duysun satın alma kararını buna göre yapsın. Nasıl firmalar her yerde olumlu reklam yapabiliyor, tüketicilerde olumsuz görüşlerini yüksek sesle duyurabilmeliler, bunun adı linç ise evet linç.

Bugün arkadaş hiç sesini çıkarmadan iade etse n olacak allah aşkıma? Firma haberi olmayan diğer binlerce kişiye eksik satmaya devam edecek. Biz bunu yazacağız ki herkes bilsin, biz bunu yazacağız ki firma yanlışını anlasın belki olumlu yönde adım atsın.

Ürünü net değil brüt ağırlık üzerinden satan ve bunu alışveriş esnasında müşteriye bildirmeyen bir şirket var ortada.

Ülkede hak arama ve haksızlığı duyurma konusundaki bilinç eksikliği öyle bir boyuta ulaşmış ki, ürünü net değil brüt ağırlık üzerinden satmanın eleştirilmesi bile linç olarak algılanacak seviyeye gelmiş.

Ben bir tüketici olarak resmî ve kamuya açık bir açıklama bekliyorum. Şirket ortaklarının veya kavurucusunun buradaki tartışmadan haberi olmayabilir veya şu ana kadar kamusal bir açıklama yapamamalarına dair geçerli bir mazeretleri olabilir. Ancak ben bu konu hakkında tatmin edici bir açıklama yapılana ve olayın hukuki ve ahlâki boyutu açığa kavuşturulana dek, almayı planladığım Etiyopya Worka Anaerobik Natürel çekirdek siparişimi ertelediğimi ve Null Coffee'nin adının geçtiği her yerde bu konunun gündemde kalması için çaba göstereceğimi belirtirim.

Geçenlerde @Lorenzen gündeme getirmişti bu konuyu, şimdi de @Bigvocate yazdı. Şimdiye kadarki siparişlerimde (en az 4 senedir) taş çatlasa 5-6 kez tartmışımdır kahveyi, o da bölüştüreceğimden dolayı olmuştur; eminim birçok kişi de kahvesini tartmaz, tartsa da çıkan eksiği göz ardı eder. Ama bu vaziyetin hafife alınmaması gerektiğini öğrenmiş olduk. Firmaları hedef göstermeyelim, karalamayalım derken hakkımızdan da feragat etmeye gerek yok.

Geri