• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

1kg’lık alımda %10 indirim yapılıyordu, bu yöntemle firma 1kg’lık üründe fiyata %2.5 oranında zam yapmış oluyor. Gerçek indirim oranı da %7.5 oluyor.

Son düzenleme:
Söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum, bu "nitelikli" kahvecilik beni gerçekten şaşırttı ve üzdü. İnsanın bulunduğu yerde hatanın, yanlışlığın olması da her zaman mümkündür ancak özrün kabahatten büyük olması da böyle bir şey demek.
Özür dileyip telafi etmek yerine (ki zaten yaptığı işlem mevzuata aykırı, bir lütuf beklenmiyor kendisinden) komik ve hukuki olmayan bir gerekçe sunup kestirip atmak...
İşin hukuki boyutunu geçtim, kimimizin müşteriye karşı uslubu nedeniyle alışverişi kestiğimiz "nitelikli" kavurucular var. Null beni hayal kırıklığına uğrattı, bundan sonra "null" sipariş kendisinden.

@Bigvocate Bu konudan bizi de haberdar ettiğiniz için teşekkürler. Kış geldiği için kahve tüketimim artmıştı, yüzde 10 indirimli olduğu için ve çekirdeklerini beğendiğim için kiloluk kahve almayı düşünüyordum. Null Coffee bu tavrını devam ettirdiği sürece başka bir alternatif deneyeceğim.

e5v7pd.jpg

@Bigvocate Bu konudan bizi de haberdar ettiğiniz için teşekkürler. Kış geldiği için kahve tüketimim artmıştı, yüzde 10 indirimli olduğu için ve çekirdeklerini beğendiğim için kiloluk kahve almayı düşünüyordum. Null Coffee bu tavrını devam ettirdiği sürece başka bir alternatif deneyeceğim.
rica ederim. maalesef burada paylaştıkça olayın "basit bir hatadan fazlası" olduğunu da öğrenmiş oldum.

Üşengeçlik kul hakkına girmenin bahanesi midir, kaldı ki bilerek belirtilenden eksik ürün satmanın hukuk çerçevesinde başka bir tanımı da vardır mutlaka, hukukçu arkadaşlar bilirler bu kısımları, maksadı aşan bir yorumda bulunmak ya da hatalı bilgi vermek istemem.

Üşengeçlik kul hakkına girmenin bahanesi midir, kaldı ki bilerek belirtilenden eksik ürün satmanın hukuk çerçevesinde başka bir tanımı da vardır mutlaka, hukukçu arkadaşlar bilirler bu kısımları, maksadı aşan bir yorumda bulunmak ya da hatalı bilgi vermek istemem.
Bu olayın üşengeçlik gibi bir bahanesi olamaz ki. Çünkü tartıyı sıfırlayıp dara almaya üşeniyorsan, ürünün gramajının üstüne darayı eklersin, öyle tartarsın. Paketin ağırlığı belli. Atıyorum 10 gram. Tartarken 250 değil de brüt 260 tartarsın, darayı almaya gerek kalmadan net 250 gram ürünü paketlemiş olursun.

Ama Null Coffee'nin yaptığı ya büyük bir dalgınlık ve sonrasında umursamazlık ya da şirket politikası diye düşünüyorum. Bir tüketici olarak açıklama bekliyorum.

Bu olayın üşengeçlik gibi bir bahanesi olamaz ki. Çünkü tartıyı sıfırlayıp dara almaya üşeniyorsan, ürünün gramajının üstüne darayı eklersin, öyle tartarsın. Paketin ağırlığı belli. Atıyorum 10 gram. Tartarken 250 değil de brüt 260 tartarsın, darayı almaya gerek kalmadan net 250 gram ürünü paketlemiş olursun.

Ama Null Coffee'nin yaptığı ya büyük bir dalgınlık ve sonrasında umursamazlık ya da şirket politikası diye düşünüyorum. Bir tüketici olarak açıklama bekliyorum.
Bir açıklama gelmişti, 250grlık paketler net, 1 kg likler brütmüş (timbuktu mevzuatına uygun paketleme herhalde). Uzay eriği, yersek...

Dua etsinler şu an 1 kg worka Kıbrıs'a yola çıktı. Hala Türkiye'de olsaydı direk iade etmiştim. Böyle ucuz hareketlere gerek yok yani. Yoktan var ettiğiniz, besleyip büyüttüğünüz, gözünün içine baktığınız "marka"larınıza bunu yapmayın. Kimse enayi değil.

Az değil 17 kilo kahve. Her kiloda 25 gram çarpsa yarım kilo kahve eder hemen hemen. O kadar 17 kiloluk alım yapmış insanlar. İndirim yapıp üzerine kahve hediye edeceği yerde eksik kahve çıkması hiç etik değil. Piyasaya çok güveniyoruz ya tartma işini pek yapmıyordum. Bundan sonra yapacağım. Sonuçta yeri geliyor 250 Gr çekirdeğe 70 lira civarı para veriliyor. Az değil. Bir gram eksik çıksa kul hakkı olur bu. Bu toplu alımlarda ne gramajlar eksik çıktı kim bilir indirim ayağına.

250gr'ını ₺105'ye satıyorlar 25gr ₺10 eder. Farkında olmadan kargoyu karşılıyormuşuz demek ki ;)

Toplu alımda MAM’da yaşadığım eksik tartımı önemsememiştim insan hatasıdır vs diye. Ancak, böyle bir açıklama yapılmış olması benim de gözümden bir parça düşürdü Null’u. Herhangi bir açıklama da yok hiçbir yerde. Offf iyi kahve içeceğiz diye dünyanın parasını veriyoruz; bir de bunun gibi basit ama mide bulandıran konulara kafa yormak durumunda kalıyoruz. Biz kime nasıl güvenmeliyiz? Gerçekten kahve mi içiyoruz? Kafamda deli sorular.

Tek başında düşünüldüğünde konuşmaya bile değmeyecek bir şey gibi gözükebilir fakat uzun vadede gerçekten çok büyük bir miktar bu, dediğiniz gibi bilinçli yapılıyorsa etik değil.

Geçenlerde instagram sayfasında belli tarihlere kadar yoğunluktan dolayı sipariş kabul edemedikleri gibi birşey görmüştüm. Büyük ihtimalle siz de o yoğun dönemde sipariş verdiniz bu sebeple de bu paketi tartıya koyduktan sonra tape yapmayı ihmal etmiş olabilirler. Tabiki de bu bir ihmaldir ve gereken yapılmalıdır, böyle nitelikli bir kavurucunun ben bununla alakalı gerekeni yapacağını düşünüyorum. Yakın zamanda geç saatte gitmeme rağmen benimle çok uzun süreler ilgilenip neredeyse her kahvelerini tek tek anlattılar. Kendilerinden çok güzel bilgiler aldım ve bana çekirdek filtre kahve ikramları olmuştu. Benim için bu unutulmayacak bir jest oldu ve Null gerekeni yapmaktan çekinmeyecek kadar nitelikli bir kavurucu olduğunu düşünüyorum. Hemen hepten atıp silmek yerine daha detaylı bir cevap beklemeli bence.
WhatsApp Image 2020-11-07 at 02.19.43.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri