• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Benimde daha önceki alımlarımda gerek bilgilendirme , gerekse jest olarak kahve hediyesi yaklaşımıyla çok memnun kaldığım bir kavurucu , benim worka 265,5 gr çıktı .

Ekli dosyalar

• null.jpg
    null.jpg
    40.1 KB · Görüntüleme: 29
Benimde daha önceki alımlarımda gerek bilgilendirme , gerekse jest olarak kahve hediyesi yaklaşımıyla çok memnun kaldığım bir kavurucu , benim worka 265,5 gr çıktı .
Geçenlerde instagram sayfasında belli tarihlere kadar yoğunluktan dolayı sipariş kabul edemedikleri gibi birşey görmüştüm. Büyük ihtimalle siz de o yoğun dönemde sipariş verdiniz bu sebeple de bu paketi tartıya koyduktan sonra tape yapmayı ihmal etmiş olabilirler. Tabiki de bu bir ihmaldir ve gereken yapılmalıdır, böyle nitelikli bir kavurucunun ben bununla alakalı gerekeni yapacağını düşünüyorum. Yakın zamanda geç saatte gitmeme rağmen benimle çok uzun süreler ilgilenip neredeyse her kahvelerini tek tek anlattılar. Kendilerinden çok güzel bilgiler aldım ve bana çekirdek filtre kahve ikramları olmuştu. Benim için bu unutulmayacak bir jest oldu ve Null gerekeni yapmaktan çekinmeyecek kadar nitelikli bir kavurucu olduğunu düşünüyorum. Hemen hepten atıp silmek yerine daha detaylı bir cevap beklemeli bence.
Ekli dosyayı görüntüle 5806

Verilen cevap şu olduğu için:
Merhaba,
1 kg paketlerdeki kahve miktarı paket dahil 1kg’dır. 250 gr paket alımlarında 264 gr civarındadır. Bilginize.
Sizin örnekler duruma farklı bir açıdan yaklaşım sağlamıyor.

Null'dan aldığım en son 250 gr'lık siparişi tarttığımda 266.5 gr çıkmıştı.

1kg’lık paketlerde usülsüzlük var arkadaşlar, 250gr’ma paket ağırlığı dahil edilmezken, 1kg’ma dahil ediliyormuş, kimsenin öngöreceği bir durum değil bu, iyi niyetli bulmuyorum.

1kg’lık paketlerde usülsüzlük var arkadaşlar, 250gr’ma paket ağırlığı dahil edilmezken, 1kg’ma dahil ediliyormuş, kimsenin öngöreceği bir durum değil bu, iyi niyetli bulmuyorum.
Katılmakla birlikte, forumda bazı kimselerin tüketici tarafında olmayışı. İşbirlikçisinin yanında oluşu gibi. Her fırsatta satıcı kollar ifadeler rahatsız edicidir. İade edileceğini her aklı başında insan bilmektedir. Sorun yapılanın hoş olmadığıdır ki burada insanlar onu konuşmaktadır.
1 kilo paket büyüktür, her birinden 25 gr olsaaaa 100 kişi etseee valla iyimiş. 40 yapar hesabı biraz ama, haklarıı arayanlara iade seçeneğini göstermek komik.

Son düzenleme:
Katılmakla birlikte, forumda bazı kimselerin tüketici tarafında olmayışı. İşbirlikçisinib yanında oluşu gibi. Her fırsatta satıcı kollar ifadeler rahatsız edicidir. İade edileceğini her aklı başında insan bilmektedir. Sorun yapılanın hoş olmadığıdır ki burada insanlar onu konuşmaktadır.
1 kilo paket büyüktür, her birinden 25 gr olsaaaa 100 kişi etseee valla iyimiş. 40 yapar hesabı biraz ama, haklarıı arayanlara iade seçeneğini göstermek komik.
@Huxley Crusades aslında karşılıklı cevap vermeye dönüşmemesi bakımından bu tür bir açıklama yer vermek istememiştim ama dediğiniz gibi iade hakkı bu sorunun bir çözüm yöntemi değil. iade hakkı ancak satıcının bu durumda herşeye rağmen hatasını kabul etmemesi üzerine başvurulacak bir hukuki yol. zaten hukuki bir yola başvuracak olsam gelip bunu burada yazmama gerek yok, ben bunu, benzer şeyi yaşamış insanların da olabileceği için kahve sever arkadaşlarımı bilgilendirmek maksadıyla yazdım. ancak tabi ki şunu da söyliyeyim, bu hatanın giderilmemesi halinde hukuki yollar neyse onu yapacağımı, ayrıca paket üzerindeki net miktar bilgilendirmesi için de ilgili idari makama bildirimde bulunacağımı söyleyebilirim.

Katılmakla birlikte, forumda bazı kimselerin tüketici tarafında olmayışı. İşbirlikçisinib yanında oluşu gibi. Her fırsatta satıcı kollar ifadeler rahatsız edicidir. İade edileceğini her aklı başında insan bilmektedir. Sorun yapılanın hoş olmadığıdır ki burada insanlar onu konuşmaktadır.
Bazı insanlar ya da işbirlikçi gibi ağır kelimeler yazmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

İade konusunu sadece ben yazdım. Çözüm bulunamadıysa, böyle bir hakkımız olduğundan bahsettim. Yani iade ederek de para kazandırmayabilirsiniz. Bu da bizim tüketici olarak başvurabileceğimiz geçici bir çözüm.

Daha önce bu hakkımı kullandım.

Yoksa @Bigvocate yaşadığı sorunu ve süreci güzelce net bir şekilde yazmış ve bildirmiş.

Yazdığınız ilk paragrafta beni hedef göstererek bu konuya katkı sağlayacağınızı düşünmüyorum. Biraz düşünerek yazmak gerekiyor. Kimseye saldırmadan, polemik yaratmadan..

Forumun da eskilerinden olduğumdan, az çok beni tanıyanlar ya da mesajlarımı takip edenler, üslubumu ve yaklaşımımı biliyordur.

Neden komik olsun, iade de bir haktır. Nasıl başka şeyler öneriliyor ise gayet normal olarak iade hakkı da önerilebilir.
Forumun yazdığınızdan daha büyük sıkıntısı ne biliyor musunuz, kendine uymayan bir fikir ile karşılaştığında karşıdaki kişiyi fütursuzca yaftalamayı kendine hak gören üyeler.

Dostum bu belirttiğin arkadaşlar Cihan beyle sohbeti olan tanıyan, bilen insanlar. Burada bahsedildiği gibi üç kuruşa tenezzül etmeyeceğini düşünüyorlar. Beni tanımamalarına rağmen, 13 gr eksiğim için bana 100 gr kahve hediye gönderdiler bir sonraki siparişimde. Ben de Cihan beyin üç kuruşa tenezzül edecek bir insan olduğunu düşünmüyorum. Burada neredeyse hakarate varan “oo iyisin hee , 3 ondan 5 bundan hadi iyisin” gibi söylemler çirkin oluyor ve ben bu tutumu foruma yakıştıramıyorum. Evet 1kg için uygulama talihsiz olmuş. Eğer böyleyse bunu sitelerinde belirtmeleri gerekirdi, sonuna kadar haklısınız. Ama aramızda böyle olduğunu bilseydim almazdım diyen arkadaşlar var, bu arkadaşlar için kahveyi iade etmek ve paralarını geri almak daha mantıklı olacaktır. Ama yok ben kahveden memnunum, kavurucu prorilini de beğeniyorum, bu kahveyi içmek istiyorum lakin böyle olmasaydı daha güzel olurdu diyorsanız bu denli karalama niye o halde? Zaten %10 indirimli alındı kahve..

Bazı insanlar ya da işbirlikçi gibi ağır kelimeler yazmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

İade konusunu sadece ben yazdım. Çözüm bulunamadıysa, böyle bir hakkımız olduğundan bahsettim. Yani iade ederek de para kazandırmayabilirsiniz. Bu da bizim tüketici olarak başvurabileceğimiz geçici bir çözüm.

Daha önce bu hakkımı kullandım.

Yoksa @Bigvocate yaşadığı sorunu ve süreci güzelce net bir şekilde yazmış ve bildirmiş.

Yazdığınız ilk paragrafta beni hedef göstererek bu konuya katkı sağlayacağınızı düşünmüyorum. Biraz düşünerek yazmak gerekiyor. Kimseye saldırmadan, polemik yaratmadan..

Forumun da eskilerinden olduğumdan, az çok beni tanıyanlar ya da mesajlarımı takip edenler, üslubumu ve yaklaşımımı biliyordur.
250gr kahvede net ağırlık fakat 1kg kahvede brüt ağırlık alınması hakkında bir tüketici olarak ne düşünüyorsunuz?

İade meselesi çok saçma geldi bana da ilk okuduğumda. Burada bahsedilen şey firmanın usulsüz bir uygulaması yani önce bu usulsüzlüğün düzeltilmesi gerekiyor ve çözüm önerisi buna gelmeliyken "iade yapabilirsiniz" denmesi bana da sinir bozucu geldi.

İyi hadi bigvocate iade etti parasını aldı, bize aynı şekilde kahve göndermeye devam edecek demek oluyor bu.

Bence konu bu eksen dışına çıkmadan firmanın neden 1kg pakete paket ağırlığını kattığını öğrenmek gerekiyor.

İade meselesi çok saçma geldi bana da ilk okuduğumda. Burada bahsedilen şey firmanın usulsüz bir uygulaması yani önce bu usulsüzlüğün düzeltilmesi gerekiyor ve çözüm önerisi buna gelmeliyken "iade yapabilirsiniz" denmesi bana da sinir bozucu geldi.

İyi hadi bigvocate iade etti parasını aldı, bize aynı şekilde kahve göndermeye devam edecek demek oluyor bu.

Bence konu bu eksen dışına çıkmadan firmanın neden 1kg pakete paket ağırlığını kattığını öğrenmek gerekiyor.
çok sade güzel bir özet olmuş, teşekkür ederim.

Dostum bu belirttiğin arkadaşlar Cihan beyle sohbeti olan tanıyan, bilen insanlar. Burada bahsedildiği gibi üç kuruşa tenezzül etmeyeceğini düşünüyorlar. Beni tanımamalarına rağmen, 13 gr eksiğim için bana 100 gr kahve hediye gönderdiler bir sonraki siparişimde. Ben de Cihan beyin üç kuruşa tenezzül edecek bir insan olduğunu düşünmüyorum. Burada neredeyse hakarate varan “oo iyisin hee , 3 ondan 5 bundan hadi iyisin” gibi söylemler çirkin oluyor ve ben bu tutumu foruma yakıştıramıyorum. Evet 1kg için uygulama talihsiz olmuş. Eğer böyleyse bunu sitelerinde belirtmeleri gerekirdi, sonuna kadar haklısınız. Ama aramızda böyle olduğunu bilseydim almazdım diyen arkadaşlar var, bu arkadaşlar için kahveyi iade etmek ve paralarını geri almak daha mantıklı olacaktır. Ama yok ben kahveden memnunum, kavurucu prorilini de beğeniyorum, bu kahveyi içmek istiyorum lakin böyle olmasaydı daha güzel olurdu diyorsanız bu denli karalama niye o halde? Zaten %10 indirimli alındı kahve..
Sizinle aynı fikirdeyim, sohbeti olan insanlar, bu sebeple tüketiciden yana olmadıklarını düşünüyorum. Bence 250gr’mda net, 1kg’da brüt olmasının açıklanacak bir yanı yok.

İlgili yorum bence şuna geliyor, “Burada yazmayın beğenmiyorsanız iade edin, konuşmaya gerek yok.” Bu yorumun uygulamanın üstünü kapatmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. İade tavsiyesi verilirken uygulama hakkında da iyi/kötü yorum yapılmasını beklerdim.

Bu daha önce de yaşandı, insanlar bir sorun ile karşılaştığında birileri “beğenmiyorsa alıma katılma”, “beğenmiyorsan iade et” yorumu yaptığında tepki gösteriyorlar. Tepkiyi çok da yanlış bulmuyorum.

Burada ölçüde usulsüzlük söz konusu, brüt ağırlık verek gıda satışı anlamlı değil, anlaşıldığı kadarıyla mevzuata uygun da değil. Markette kavanozla aldığınız ürünün üstünde brüt ağırlık yazıldığını düşünün. Kaldı ki verilen fiyatlar 1 kg kahve fiyatı, kahve +ambalaj = 1 kg fiyatı değil. Ayrıca zaten %10 indirimli ne demek, indirim bir pazarlık meselesidir, burada ticari bir satış var, hediye değil bu gramajı sorgulanmasın. Kahve zaten gramla aldığımız bir şey, 1 tonluk üründe 25 gr'ın hesabı yapılıyor değil. Kaldı ki firmanın dönüşü de bilinçli yapılan bir şey olduğu yönünde. Burada hâlâ savunulacak bir şey yok. Bir satış sözleşmesi var ve taraflardan biri taahütünü eksik yerine getirmiş. Paket başına 10 tl kesik atalım biz de, 1 kg için bu yeter diyelim madem...

İade geçici bir çözüm. @Bigvocate yapması gerekeni güzel bir şekilde yazmış ve bildirmiş. Yani gerekli yerlere mesaj ulaşmıştır.

İade hakkı doğrudan sizin aksiyon alabileceğiniz bir şey ve bu şekilde siz para kazandırmamış olursunuz ve hakkınızı aramaya devam edebilirsiniz. Bunu anlamak neden bu kadar zor anlamadım. Bu da nihai çözüme kadar yapılabilecek bir eylem.

Hepimiz tüketiciyiz. Cımbızla kelime çekip, bir birbirimize düşmek bize ne kazandıracak?

İlgili yorum bence şuna geliyor, “Burada yazmayın beğenmiyorsanız iade edin, konuşmaya gerek yok.” Bu yorumun uygulamanın üstünü kapatmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.
Yine yazıyorum, ben hiç bir kavurucuya ya da forumdaki kahvesevere hakaret etmem, imada bulunmam. Tanıdığıma da etmem, tanımadığıma da etmem. Benim yaklaşımım bu şekilde.

Konu ile ilgili haklı haksız diye bir tane mesajım yoktur. Kimseye de konuşmayın yazmak haddime değil.

Bu alımı ben ayarlamadım, hiç bir menfaatim de yok. Ben de tüketiciyim.

Bu tarz yorumlar sadece polemik yaratır ve yapıcı değildir. Hepimiz tüketiciyiz.

Yanlış düşünüyorsun, katılmıyorum diyebilirsiniz ama kimse işbirlikçi diyemez, ya da saldırgan ifadeler kullanamaz.

Burada ölçüde usulsüzlük söz konusu, brüt ağırlık verek gıda satışı anlamlı değil, anlaşıldığı kadarıyla mevzuata uygun da değil. Markette kavanozla aldığınız ürünün üstünde brüt ağırlık yazıldığını düşünün. Kaldı ki verilen fiyatlar 1 kg kahve fiyatı, kahve +ambalaj = 1 kg fiyatı değil. Ayrıca zaten %10 indirimli ne demek, indirim bir pazarlık meselesidir, burada ticari bir satış var, hediye değil bu gramajı sorgulanmasın. Kahve zaten gramla aldığımız bir şey, 1 tonluk üründe 25 gr'ın hesabı yapılıyor değil. Kaldı ki firmanın dönüşü de bilinçli yapılan bir şey olduğu yönünde. Burada hâlâ savunulacak bir şey yok. Bir satış sözleşmesi var ve taraflardan biri taahütünü eksik yerine getirmiş. Paket başına 10 tl kesik atalım biz de, 1 kg için bu yeter diyelim madem...
Dostum ben bu tutumlarını savunmadım zaten. Arkadaş sonuna kadar haklı diye de özellikle belirttim halbuki. Anladığım o ki bazı arkadaşlar çözümden ve ortak paydada buluşmaktan ziyade cımbızla laf çekip tartışmayı sürdürme niyetinde. O nedenle ben bu konuda daha fazla yorum yapmacağım. Ama şunu belirtmek durumundayımki, dara alınmamasından kaynaklı eksik gönderi yapılanlardan biri de benim. Bir sonraki siparişimde Null bunu misliyle telafi etti. Bu da benim kendi deneyimimdir.

Birçok farklı firmadan kiloluk kahve aldım ancak ilk defa böyle bir uygulama gördüm.

Firma ile görüştüm ve ortada bir problem olmadığını, uygulamanın bu şekilde olduğunu belirttiler. Yani dara alma hatası değil firmanın genel uygulaması bu yönde.

Geri