• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satın Alınan Kahvenin Eksik Çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lorenzen

Üye
Yeri geliyor 250 gram kahveye 100₺ ve üzeri paralar ödüyoruz. Aldığınız kahveleri hiç tarttınız mı?

Dün aldığım kahveleri kahve arkadaşım için bölüştürürken bir paketin 237.4 gram olduğunu gördüm. Bu 250 gramlık bir paket için yüzde 5’lik bir kayıp demek. Böyle bir durum ile karşılaşsanız ne düşünürdünüz? Vereceğiniz tepki ne olurdu? Kavurucu ile iletişime geçer miydiniz? Durumu ben mi abartıyorum yoksa hakkınızı alamadığınızı mı düşünürdünüz?

Yeri geliyor 250 gram kahveye 100₺ ve üzeri paralar ödüyoruz. Aldığınız kahveleri hiç tarttınız mı?

Dün aldığım kahveleri kahve arkadaşım için bölüştürürken bir paketin 237.4 gram olduğunu gördüm. Bu 250 gramlık bir paket için yüzde 5’lik bir kayıp demek. Böyle bir durum ile karşılaşsanız ne düşünürdünüz? Vereceğiniz tepki ne olurdu? Kavurucu ile iletişime geçer miydiniz? Durumu ben mi abartıyorum yoksa hakkınızı alamadığınızı mı düşünürdünüz?

Nerdeyse bir demlemelik kahve :)

Bazı toplu alımlarda başıma gelen durum. Açıkçası sipariş yoğunluğundan ve indirim yapıldığından dolayı çok önemsemedim ama can sıkıcı bir durum olduğu kesin.

net yerine brüt mü satıyorlar acaba ?

Ben her zaman tartıyorum. Paketle birlikte tartıyorum ama. Genelde 250 gram kahve gelmişse paketli olarak 265-270 gram olarak oluyor. Şu ana kadar sadece bir toplu alımda 5 paketten sadece 1 pakette 10 gram eksik olduğunu fark ettim ancak önemsemedim. Ha önemsenebilir ama tabi. Kahvenin net ağırlığı 237 ise o biraz fazla eksik.

Muhtemelen bir insan hatası. 12,6 gram kahve istemek şahsen bana biraz ayıp gelir. O sebeple kavurucu ile iletişime geçip; "Bundan sonraki siparişlerde daha dikkatli olması için" tavsiyede bulunabilirsiniz. Müşteri memnuniyetine aşırı önem veren biriyse zaten mağduriyeti muhakkak giderir, yok değilse teşekkür eder, hiçbir şey söylemezse gelip ismini yazın, bir daha iğne almayalım kendisinden.

Muhtemelen bir insan hatası. 12,6 gram kahve istemek şahsen bana biraz ayıp gelir. O sebeple kavurucu ile iletişime geçip; "Bundan sonraki siparişlerde daha dikkatli olması için" tavsiyede bulunabilirsiniz. Müşteri memnuniyetine aşırı önem veren biriyse zaten mağduriyeti muhakkak giderir, yok değilse teşekkür eder, hiçbir şey söylemezse gelip ismini yazın, bir daha iğne almayalım kendisinden.
Kesinlikle katılıyorum.

Hiç yaşamadım her zaman tartarım 10 Gr gibi eksik olsa istemezdim ama muhakkak bildirir ve daha dikkatli olmalarını talep ederdim

Açıkçası ben de kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Ama eksik çıkınca ayıp olur diye ben de hiçbir şey söylemedim. Şimdi konu açılınca bahsettim yalnızca.

250gr kahve için bir bedel tayin edildi ise size "minimum" 250gr kahve gönderilmesi gerekir diye düşünüyorum. Insan hatası veya dalgınlığı ile @MuratBlues un dediği gibi dara alınmamış olabilir, bunu da anlayışla karşılayıp üreticiye bildirmek ve onun alacağı aksiyonu beklemek iyi olabilir. Bir defaya mahsus birşey olsa dahi geri bildirim verip üreticinin farkındalığını da arttırmak önemli bence.

Sağolun fikirler için. İletişime geçmedim henüz. Kavurucunun iyi niyetinden, insan hatası olduğundan hiçbir şüphem yok, biraz dikkatsiz davranılmış.
Ben normalde kahveleri tartmıyorum, gerek duymuyorum. Bunu paylaştırmam gerektiği için tarttım sadece.

Son düzenleme:
Benzer bir durumu yurtdışı alışverişinde yaşadım, iki paket de 248.9 gram gelmişti. Yerçekimi ivmesinin kuzeyde daha düşük olmasına bağlamıştım durumu. Yerli üreticilerde hiç karşılaşmadım, kahve stoğumu kontrol etmek için her paketi tartarım.

Genelde tartıyorum. Hep 255-260 gram aralığında net ağırlık ölçtüm. Eksik olduğu bir durumda aradaki farkı talep etmezdim ama kavurucuyla iletişime geçerdim. Onların tepkisi bir daha oradan alışveriş yapıp yapmayacağmıı belirlerdi.

Tabii aradaki farkı talep etmek de gayet makul bir seçenek. Sadece ben uğraşmaya değer bulmuyorum.

Kahve tüketicisi olarak dışarıdan çok sayıda kahve alan, satıcı olarak da sayısız kahve paketlemiş biri olarak bir pakette oluşmuş ise sadece insanlık hali diyebiliriz. Kendi deneyimlerinden biliyorum, yeri geliyor ertesi gün kargolar yetişsin diye sabah 4-5'e kadar kahve paketliyorum. Haliyle, o yoğunluk ve yorgunluk halinde olur öyle şeyler. Yeter ki bu gibi şeyler devamlılık ve süreklilik arz etmesin.

Geri