• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Kimsenin kimseyi susturduğu yok ki. Ben kimse foruma kötü bir şey yazmasın demiyorum zaten. Hep olumlu da olsa olumsuz da olsa deneyimlerin yazılması gerektiğini savundum forumdaki birçok konuda. En başında zaten herkes destek çıktı. Farklı kişiler yorum yaptı. Hukuki yönlere değinildi. Daha sonra size iade veya tüketici haklarına gitmeniz yönünde tavsiyede bulunuldu. Kişi de hala bu böyle çözümlenecek bir şey değil deyip duruyor. Tamam anladık arkadaşlar null hata yapmış bence de kabul edilebilir bir durum değil. İade etmeyecekseniz, tüketici haklarına gitmeyecekseniz, kavurmacı da ilgilenmiyorsa ne yapmamız gerekiyor diyorum sadece. Aynı konuyu tekrar tekrar yazalım, iyice köpürelim, toplanıp kavurucuyu dövelim mi napalım :D

Kimsenin kimseyi susturduğu yok ki. Ben kimse foruma kötü bir şey yazmasın demiyorum zaten. Hep olumlu da olsa olumsuz da olsa deneyimlerin yazılması gerektiğini savundum forumdaki birçok konuda. En başında zaten herkes destek çıktı. Farklı kişiler yorum yaptı. Hukuki yönlere değinildi. Daha sonra size iade veya tüketici haklarına gitmeniz yönünde tavsiyede bulunuldu. Kişi de hala bu böyle çözümlenecek bir şey değil deyip duruyor. Tamam anladık arkadaşlar null hata yapmış bence de kabul edilebilir bir durum değil. İade etmeyecekseniz, tüketici haklarına gitmeyecekseniz, kavurmacı da ilgilenmiyorsa ne yapmamız gerekiyor diyorum sadece. Aynı konuyu tekrar tekrar yazalım, iyice köpürelim, toplanıp kavurucuyu dövelim mi napalım :D

Aynı konuya sürekli yazılmasından sıkılmıştım dediğinizde bir nevi susun demiş oluyorsunuz ☺️

Başlığa tekrar yazalım, kavurucuyu linç edelim, konuyu üstte tutalım, herkesin bunu bilmesini sağlayalım. Yapabileceğimiz farklı da bir şey yok zaten.

Edit: TANRILAR KURBAN İSTİYOR!

Son düzenleme:
Null, son gunlerde seckisini inceledigim, yakinda alim yapmak istedigim bir kavurucuyken bu hareketiyle beni bir musteri olarak uzaklastirmis oldu. Ileride bu konuya olan yaklasimlarina gore karar verecegim. Tuketiciye olan yaklasim da en az urunun kalitesi kadar onemli. Cok daha basit sebeplerle kahveseverler icin imajini yerle bir edenler oldu. Null'un konuya tepkisini ilgiyle takip edecegim.

Polemik yaratmamak adina baska bir sey yazmayacagim. Tabi ki baska bir hakaret ya da itham olmazsa.

Ilk mesajimi da kopyaliyorum... Bu mesajin ardindan, nasil isbirlikci, kiskirtici, faydaci, tarafli, samimiyetsiz, vs oldum bilemiyorum (ki bunlar hakaret degilmis). O yuzden bu kelimeleri kullanan arkadaslarin mesajlarini gozden gecirmelerini ve tanimadiklari kisiler hakkinda hadlerini asan kelimeler kullanmamasini rica ediyorum. Gunluk hayatta, sokakta insanlara bu kelimeleri kullanmayi da deneyebilirsiniz. @jcrusd @Huxley Crusades @Coffeeworm

teyyaredenkahve' Alıntı:
Paketi tarttıktan sonra iade hakkınızı kullanmayı denediniz mi?

Bildiğim kadarıyla koşulsuz iade hakkı olması lazım açılmamış paketlerde.

Siparişten memnun kalmadığım zaman bir kaç farklı kavurucu ile bunu konuşmuştum.

@Bigvocate Serhat, konu biraz kirlendi kusura bakma. Umarim en kisa surede bir cevap alirsin... ben de cevabi bekliyor olacagim.

Not:
@SonySinger @Bigvocate in mesajlarini da tek tek okudum... bireysel bir hakaret olmadan, tepkilerini yeri geldiginde yuksek perdeden iletmisler... yani istenirse, hakaret etmeden guzel bir sekilde iletisim kuruluyor. Tesekkurler.

baylar;

neyin peşindesiniz anlamadım, yazılanları baştan sona okudum tekrar, bir tıkanma yaşanıyor konu da
herkes birbirine bir şeyler yazıp duruyor, sonra cevap geliyor, tekrar yazılıyor.. bu iş böyle sabaha kadar uzaar gider, bir arpa boyu da yol alınmaz o belli oldu.
kimsenin kimseyi itham etmeye ya da korumaya ihtiyacı yok şu ortamda, kaldı ki herkesin eli klavye tutuyor, kendini rahatça ifade edebilir. bu ifade eden tüketici ya da üretici olabilir. burada beklenti üreticiden yana, cevap verir ya da vermez üreticinin kararıdır. (isteğim cevap vermesi, konuya bir açıklık getirmesi yönünde)

ortada bir ayıp mı var? yanlış anlama mı var? ifade edememe mi var ? bla bla bla neyse ne.. adını siz koyun

cevap gelmediği sürece kendi kendimize goy goy dan öte gidemeyiz, boş yere de üzeriz birbirimizi. ehh cevap gelmez ise de herkes bir düşünsün bundan sonra ki sipariş aksiyonunu (sipariş verir ya da vermez, paketi eksik kabul eder ya da etmez, elinde 1kg lık çekirdek olan arkadaşlar, üreticiye gönderir ya da göndermez.) bunlar tamamen kişiye özel bir durum

ps; benim başıma gelse ne mi yapardım ? iade hakkımı kullanırdım

sevgiler

Son düzenleme:
Null'dan herhangi bir yetkilinin bu konuyu okuduğundan emin miyiz? Burada Null'dan alışveriş yapmış/yapacak kişiler olarak açıklama bekliyoruz. Eğer okuduklarından emin değilsek Instagram vs. yoluyla kendilerine iletelim bu talebimizi.

Beyefendi sabahtan beri aynı kişinin tekrarını dinlemekten bıktık sözü bir kısıtlamadır, mesela ben de “aynı kahvenin güzellemesinden bıktık, tamam işte üç beş kişi güzel olduğunu söyledi tekrar etmenin anlamı var mı” dersem uygun olur mu? Çok rica edeceğim en azından ne yazacağımıza kendimiz karar verelim

İsterse 500 kişi de desteğini belirtmek için konuya yorum yazabilir ama sizin sürekli olayı körüklemeniz bana anlamsız geliyor. Size karşı çıkan kimse yokken mesajların bu kadar tekrar edilmesi de... Neyse siz istediğiniz kadar yazın ben konuyu takibi bırakıyorum, büyük ihtimal cihan bey'in de yaptığı gibi :D

1kg’lık alımda %10 indirim yapılıyordu, bu yöntemle firma 1kg’lık üründe fiyata %2.5 oranında zam yapmış oluyor.

Yorumu okuyup bunun doğru olduğunu sananlar çıkacaktır. Bu sebeple doğrusunu belirtmek isterim.

Indirim orani 20 25 gr eksik verilmesi ile %10 yerine %8 dolaylarında yapılmış oluyor. Forumda ve başlıkta fazlaca kutuplaşma olduğundan belirtme ihtiyacı hissediyorum. Firmayi savundugumdan yazmıyorum bu indirim hesabını, sadece doğrusu neyse onun ortaya konması gerek.

Yazmışken belirteyim. Ben de 1kg worka aldim, 48er gram vakumladım, 20 paket yaptım. Attım buzluğa, paketin dibinde 40 45 gr kalmıştır 2 fincan çıkarırım dedim, çekirdekleri bosaltinca kavanoza ancak bir fincanlık kahve çıktı. Neyse dedim önemsememistim. Ama yazılanları okuyunca üzüldüm açıkçası, oldukça fazla satın almış olan varmış kglik paket.🙄😶😏

Yorumu okuyup bunun doğru olduğunu sananlar çıkacaktır. Bu sebeple doğrusunu belirtmek isterim.

Indirim orani 20 25 gr eksik verilmesi ile %10 yerine %8 dolaylarında yapılmış oluyor. Forumda ve başlıkta fazlaca kutuplaşma olduğundan belirtme ihtiyacı hissediyorum. Firmayi savundugumdan yazmıyorum bu indirim hesabını, sadece doğrusu neyse onun ortaya konması gerek.

Yazmışken belirteyim. Ben de 1kg worka aldim, 48er gram vakumladım, 20 paket yaptım. Attım buzluğa, paketin dibinde 40 45 gr kalmıştır 2 fincan çıkarırım dedim, çekirdekleri bosaltinca kavanoza ancak bir fincanlık kahve çıktı. Neyse dedim önemsememistim. Ama yazılanları okuyunca üzüldüm açıkçası, oldukça fazla satın almış olan varmış kglik paket.🙄😶😏
Sizinle aynı şeyi düşünüyorum ancak ifade etme tarzımdan tam anlaşılmamış.

1kg’lık üründe %10 indirim vardı, 25gr azaltarak yaklaşık %2.5 zam yapmış oluyor, total indirim oranı da %7.5’a düşmüş oluyor.

İlgili mesaja aşağıdaki cümleyi ekleyerek netleştirdim.

“Gerçek indirim oranı da %7.5 oluyor.”

Null'ün yetkilisi varsa 2 cümle açıklama yapsa da insanlar burada boşu boşuna birbirine yükselmese keşke. ;)

Null toplu alımına katilmamistim. Bugün sipariş verecektim null dan kiloluk paket olarak. Bu konudan sonra vermiyorum o siparişi 250gr kronotop 250gr coffeenutz 250gr da espressolab dan gidip kendim alacağım. İyi kahve içeceğim diye gözümün içine baka baka seni yoluyorum bizde böyle diyen kavurucudan çekirdek almam.

Herkese merhaba,

Öncelikle, Ekim ayı alımında ilgi gösterip Null ‘u tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Umuyoruz, şu zor zamanlarda ağzınızın tadının bir nebze olsun yerine gelmesinde aracı olmuşuzdur. 15 gün boyunca gösterdiğiniz yoğun ilgi, küçük bir üretici olmamız da sebebiyle sipariş yetiştirme hızımız, standart gönderim hızımız gibi olsun diye çalışmamıza ramen beklediğimiz gibi yavaş oldu 😊ve forum yöneticileriyle anlaştığımız şekilde, sipariş veriş sırasına riayet ederek yetiştirmeye çalıştık. Bu sırada sizlerden gelen yazılı taleplere ve sesli çağrılara hızlı yanıt vermekte geri kaldık ancak sanıyorum asgaride herkesin memnun kalmasını sağladık, az sayıda olan maduriyetler de giderildi. İletişim kuran herkesin telafisini sağladık. Bizden toplu kiloluk alım yapan bir kahveseverin eposta yoluyla, “kiloluk ambalajlarımızdaki ürün miktarı nedir” sorusunu da “bürüt 1kg” olarak cevapladık. Bu başlık altındaki ifadelerini okuyunca, üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş. Kendisi son derece haklıdır ve yazmadığımızdan dolayı içindeki ürünün 1kg net varsayması gayet normaldir. Hata bizimdir ve telafi edilecektir. Kendisiyle ve diğer eksik aldığını tespit ettiğimiz müşterilerimizle iletişime geçip eksik miktarların telafisini sağlayacağız ve ambalaj ve sitedeki bilgileri net ve bürüt miktarı belirterek MEVZUATA UYGUN şekilde düzenleyeceğiz.

Bundan yaklaşık bir sene önce de aylık alım anketinde tercih edilmiştik. O zamanlar şimdiye nazaran çekirdek diyebileceğim bir topluluktu. Bazılarınızla o zaman tanışma imkanı buldum. O zaman whats up üzerinden işleyen bir yapıydı, şimdi forum hatta youtubu üzerinden düzenli yayın yapan kahveseverlerimiz var. Forum kurucularının bile bir çoğunu tanımıyorum, çok azıyla telefonda görüşmüşlüğüm var ve sadece iki kişiyi yüzyüze görmüşlüğüm var. Ancak çok değerli işler yaptıklarını ve çölleşmiş bir kültür iklimini kahve üzerinden yeşertmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Çoğu kendi alanlarında çok değerli insanlar ve kalan az vakitlerinde bu kıymetli işleri üretiyorlar. Elbette test etmeleri için ekipman da yollayacağız, kahve de. Sadece Null değil diğer firmaların da bunu yapması gerektiğini, geliştirmeye çalıştığımız kahve bilinci ve ilgisi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Asıl türetimi yapan, bu kıymetli insanları üzerek bir fayda sağlayamayız.

Bu başlık altında yazılanları tek tek okumaya çalışsam da (belkide şunları yazarken daha bir çoğu oluşmuştur) eldeki vaktin azlığı ve tekrar oluşacak sorulara yetişmenin imkansızlığı sebebiyle şimdilik bu yazıyla kısıtlı kalacak. Ancak bir konuyu burdan aktarmayı önemli buluyorum. Bizler aslında kahve severler olarak kökende başlatılmış, arkasında korkunç bir emek olan bir büyük serüveni, fincanımıza dolmuş bir kahverengi sıvı olarak karşılıyoruz. Kimimiz bunu yudumlarken bu emeğin aşamalarını merak edip araştırıyor ve sırf bunu yaparak bile tüketiciden türeticiye dönüşüyor. Türetici süreçleri öğrenen ve dahil olan diye açıklayabileceğimiz görece yeni bir kavram ancak nitelikli kahvede bizim yıllardır yaptığımız da başka birşey değildi. Başka firmadan aldığı kahvenin kargo takibini bize soran kızgın insan da, çıkma yasağı döneminde kargocuyu paylayan insan da bizim konuyu anlatmaya yeterli vakiti ayıramamızdan bu tarz tavırlar sergiliyorlar. Tüketiciyi türetici olmaya daha çok ikna etmemiz gerektiğini düşünüyor, önümüzdeki önemli işlerden birinin bu olduğuna inanıyorum.

Bu güzel toplulukla yaşadığımız paylaşımdan dolayı kendimizi şanslı sayıyor, Suat bey ve Ekim alımının iletişiminde bulunan Ozan, Teoman , Musa ve Uğur beye emek ve ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Öncelikle, Ekim ayı alımında ilgi gösterip Null ‘u tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Umuyoruz, şu zor zamanlarda ağzınızın tadının bir nebze olsun yerine gelmesinde aracı olmuşuzdur. 15 gün boyunca gösterdiğiniz yoğun ilgi, küçük bir üretici olmamız da sebebiyle sipariş yetiştirme hızımız, standart gönderim hızımız gibi olsun diye çalışmamıza ramen beklediğimiz gibi yavaş oldu 😊ve forum yöneticileriyle anlaştığımız şekilde, sipariş veriş sırasına riayet ederek yetiştirmeye çalıştık. Bu sırada sizlerden gelen yazılı taleplere ve sesli çağrılara hızlı yanıt vermekte geri kaldık ancak sanıyorum asgaride herkesin memnun kalmasını sağladık, az sayıda olan maduriyetler de giderildi. İletişim kuran herkesin telafisini sağladık. Bizden toplu kiloluk alım yapan bir kahveseverin eposta yoluyla, “kiloluk ambalajlarımızdaki ürün miktarı nedir” sorusunu da “bürüt 1kg” olarak cevapladık. Bu başlık altındaki ifadelerini okuyunca, üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş. Kendisi son derece haklıdır ve yazmadığımızdan dolayı içindeki ürünün 1kg net varsayması gayet normaldir. Hata bizimdir ve telafi edilecektir. Kendisiyle iletişime geçip eksik miktarların telafisini sağlayacağız ve ambalaj ve sitedeki bilgileri düzenleyeceğiz.

Bundan yaklaşık bir sene önce de aylık alım anketinde tercih edilmiştik. O zamanlar şimdiye nazaran çekirdek diyebileceğim bir topluluktu. Bazılarınızla o zaman tanışma imkanı buldum. O zaman whats up üzerinden işleyen bir yapıydı, şimdi forum hatta youtubu üzerinden düzenli yayın yapan kahveseverlerimiz var. Forum kurucularının bile bir çoğunu tanımıyorum, çok azıyla telefonda görüşmüşlüğüm var ve sadece iki kişiyi yüzyüze görmüşlüğüm var. Ancak çok değerli işler yaptıklarını ve çölleşmiş bir kültür iklimini kahve üzerinden yeşertmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Çoğu kendi alanlarında çok değerli insanlar ve kalan az vakitlerinde bu kıymetli işleri üretiyorlar. Elbette test etmeleri için ekipman da yollayacağız, kahve de. Sadece Null değil diğer firmaların da bunu yapması gerektiğini, geliştirmeye çalıştığımız kahve bilinci ve ilgisi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Asıl türetimi yapan, bu kıymetli insanları üzerek bir fayda sağlayamayız.

Bu başlık altında yazılanları tek tek okumaya çalışsam da (belkide şunları yazarken daha bir çoğu oluşmuştur) eldeki vaktin azlığı ve tekrar oluşacak sorulara yetişmenin imkansızlığı sebebiyle şimdilik bu yazıyla kısıtlı kalacak. Ancak bir konuyu burdan aktarmayı önemli buluyorum. Bizler aslında kahve severler olarak kökende başlatılmış, arkasında korkunç bir emek olan bir büyük serüveni, fincanımıza dolmuş bir kahverengi sıvı olarak karşılıyoruz. Kimimiz bunu yudumlarken bu emeğin aşamalarını merak edip araştırıyor ve sırf bunu yaparak bile tüketiciden türeticiye dönüşüyor. Türetici süreçleri öğrenen ve dahil olan diye açıklayabileceğimiz görece yeni bir kavram ancak nitelikli kahvede bizim yıllardır yaptığımız da başka birşey değildi. Başka firmadan aldığı kahvenin kargo takibini bize soran kızgın insan da, çıkma yasağı döneminde kargocuyu paylayan insan da bizim konuyu anlatmaya yeterli vakiti ayıramamızdan bu tarz tavırlar sergiliyorlar. Tüketiciyi türetici olmaya daha çok ikna etmemiz gerektiğini düşünüyor, önümüzdeki önemli işlerden birinin bu olduğuna inanıyorum.

Bu güzel toplulukla yaşadığımız paylaşımdan dolayı kendimizi şanslı sayıyor, Suat bey ve Ekim alımının iletişiminde bulunan Ozan, Teoman , Musa ve Uğur beye emek ve ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum
Merhaba Cihan bey aslinda tuketici olarak biz urun satin aliyoruz mesela ben kendi posetimle gelsem yada cam kavanozumla gelsem ve posetim xx gram yada kavanozum xx gr olsa siz bana cekirdekleri ne kadar vericeksiniz? :) peki ornek olarak ustunuze alinmayin kasti olarak agir gramajli olan bir paket kullanilsa ne olacak? Bence urun cekirdekse icinden 1kg cekirdek cikmasi beklenir sizce?

Merhaba,

Brüt olarak tartmanızın özel bir sebebi var mı?

Brüt ağırlık yazıldığında ben kahvenin kaç gr olduğunu bilemiyorum, 975 mi yoksa 950 mi? 250gr’da net yazılırken neden 1kg’mda brüt yazılıyor? 1kg yerine 975gr yazılmamasının sebebi nedir?

Merhaba Cihan bey aslinda tuketici olarak biz urun satin aliyoruz mesela ben kendi posetimle gelsem yada cam kavanozumla gelsem ve posetim xx gram yada kavanozum xx gr olsa siz bana cekirdekleri ne kadar vericeksiniz? :) peki ornek olarak ustunuze alinmayin kasti olarak agir gramajli olan bir paket kullanilsa ne olacak? Bence urun cekirdekse icinden 1kg cekirdek cikmasi beklenir sizce?
Bence açıklama gayet net olmuş. Telafi edilecektir yazıldığı için uzamtak faydasız bence.

Bence açıklama gayet net olmuş. Telafi edilecektir yazıldığı için uzamtak faydasız bence.
Buna katılmıyorum.

Açıklama, "yoğunluktan, yetişememekten bla bla'dan yapmışız bir hata, affınıza sığınıyoruz, bundan sonra 1kg paketlerin darasını alıp, net 1 kg ürün verilecektir. Geçmiş verilenlerden mağdur olanlar iletişime geçerse telafi edilecektir" denseydi açıklama net olmuş derdim ben de. Çok yüklü alım yapanlar hariç zaten çoğunluk uğraşmaz en azindan bundan sonrası için kalıcı çözüm bulunmasında katkida bulunduğu için 1kg müşterileri daha iyi hissederdi kendini.

Çözüm brüt 1 kg dir yazılması vs değil ne yazik ki. O zaman ambalaj ağırlığını da net yazmalılar vs vs. 1 kg brüt yazilacagina, net 975 gr yazılsın o halde(öyle denecekse yine, doğrusu bu çünkü. Net ürün miktari yazılmalı!). Bu böyle sürer gider....

Hatayı kabullenip, doğrusunu yapmak bu kadar zor olmamalı...

13:40 editi; yorumlar sonrası Cihan bey postunu saat 13:00 gibi düzenleyerek "MEVZUATA UYGUN" ibaresi eklemiştir. Sonuç olarak beklenen en doğru açıklama yapılmıştır. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğundan, "öyle oldu", "böyle oldu" demek yerine sonuca odaklanıyorum. Doğruya ulaşmış olmak sevindirici.

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Öncelikle, Ekim ayı alımında ilgi gösterip Null ‘u tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Umuyoruz, şu zor zamanlarda ağzınızın tadının bir nebze olsun yerine gelmesinde aracı olmuşuzdur. 15 gün boyunca gösterdiğiniz yoğun ilgi, küçük bir üretici olmamız da sebebiyle sipariş yetiştirme hızımız, standart gönderim hızımız gibi olsun diye çalışmamıza ramen beklediğimiz gibi yavaş oldu 😊ve forum yöneticileriyle anlaştığımız şekilde, sipariş veriş sırasına riayet ederek yetiştirmeye çalıştık. Bu sırada sizlerden gelen yazılı taleplere ve sesli çağrılara hızlı yanıt vermekte geri kaldık ancak sanıyorum asgaride herkesin memnun kalmasını sağladık, az sayıda olan maduriyetler de giderildi. İletişim kuran herkesin telafisini sağladık. Bizden toplu kiloluk alım yapan bir kahveseverin eposta yoluyla, “kiloluk ambalajlarımızdaki ürün miktarı nedir” sorusunu da “bürüt 1kg” olarak cevapladık. Bu başlık altındaki ifadelerini okuyunca, üzerine bürüt 1kg dur diye yazmamamız ve sitede de belirtmediğimiz için madur edildiğini ifade etmiş. Kendisi son derece haklıdır ve yazmadığımızdan dolayı içindeki ürünün 1kg net varsayması gayet normaldir. Hata bizimdir ve telafi edilecektir. Kendisiyle iletişime geçip eksik miktarların telafisini sağlayacağız ve ambalaj ve sitedeki bilgileri düzenleyeceğiz.

Merhaba, keşke şu söylediklerinizin 10/1 ini şikayet sahibine en baştan söyleseydiniz de bütün bu konuşmalar hiç olmasaydı. Siz böyle yapınca sanki tepki oluşmazsa gittiği yere kadar böyle götürürüz gibi bir algı olusturdunuz malesef. Çok merak ettik en başta neden hatanızı buradaki gibi kabul etmeyip bizim uygulamamız bu şekilde kg lık paketlerde brüt tartiyoruz gibi itici bir tavır takındınız? Yazan diğer arkadaşların da yorumlarına bakarak sizin aslında iyi ve güvenilir bir satıcı olduğunuz kanaatine varıyorum. Hatta bugün için sizden kg lık kahve alma planım vardı. Bu kadar kibar ve güzel intiba birakmisken insanlar üzerinde, müșterinize kurduğunuz bir cümleyle bu intibanin bir kısmını neden yıktınız? Konuyla alakam olmasa da buna 2 gündür üzülen bir müşteri adayınız olarak bunları sormak istiyorum.

Merhaba,

Brüt olarak tartmanızın özel bir sebebi var mı?

Brüt ağırlık yazıldığında ben kahvenin kaç gr olduğunu bilemiyorum, 975 mi yoksa 950 mi? 250gr’da net yazılırken neden 1kg’mda brüt yazılıyor? 1kg yerine 975gr yazılmamasının sebebi nedir?

Bu güzel sorular için teşekkür ederim. Atölyemize kavanozunuzla gelirseniz ne miktar çekirdek almak isterseniz o kadar tartılıp , kavanozunuza konuyor artı 10% indirim alıyorsunuz. Bunu yaptığınızda bir türetici olmuş oluyorsunuz. hem kargo hem de ambalaj maliyetlerimiz ortadan kalkmış hem de atık ve karbon ayak izini kısaltılmasına aracılık ettiğinizden dolayı çevreye katkıda bulunmanın karşılıklı ödüllendirilmesini yaşıyoruz. Burada bir kahvesever olarak siz, üretici olarak biz, sürdürülebilir bir iyiliği devam ettirmiş oluyoruz. Ambalajlarımızın tümü için bürüt ve net ibarelerini koyacağız. ilginiz ve güzel sorunuz için teşekkürler .

Ambalaj üstüne brüt 1kg yazıp içine 500gr veya 10gr ürün koyabilir miyiz? Ya da "Net ağırlık yazmak zorunda mıyız?" gibi sorular vardı kafamda.
Kısa bir araştırma yaptım. Yanlış anlamadıysam dara sebebiyle ambalaj üzerinde yazılandan biraz daha eksik dolum yapılmasına izin veriliyor ancak bu 1000gr için maksimum 15 gr olabilir. Bu durumda 25gr eksik olması mevzuata göre yanlış değil mi?
Detay araştırma yapmadım, yanlış yorumladığım bir yer varsa lütfen uyarınız.

1604828581266.png

Geri