• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Bu ara eski yazılarımı referans atıyorum:) sorunuz olursa yardımcı olurum.

Teşekkürler öğütüm boyutu kağıt filtreyle aynı mı olmalı ?

Null'un böyle paketleme alışkanlığı var mı yoksa sadece bana mı denk geldi merak ediyorum? Kahvenin açıklama kısmını yapışkan olarak kullanmışlar. Paketin üst kısmı yapış yapış oldu, açıklama kısmının yapışkan özelliği gitti. Üstüne kutusuz kargolamışlar.

Ekli dosyalar

• IMG_20201024_090713.jpg
    IMG_20201024_090713.jpg
    90.4 KB · Görüntüleme: 148
Bana daha önce gönderdiklerinde bu etiket yoktu. Kavurma tarihi vs yazması çok iyi. İlave olarak, bu şekilde saklarken valften hava girişi de minimum oluyor tabi. Etiketi çıkarmaya çalışmadan keserek de zippera ulaşılabilir 😊

Bana daha önce gönderdiklerinde bu etiket yoktu. Kavurma tarihi vs yazması çok iyi. İlave olarak, bu şekilde saklarken valften hava girişi de minimum oluyor tabi. Etiketi çıkarmaya çalışmadan keserek de zippera ulaşılabilir 😊
Çirkin gözükürdü öyle😅

Valfler bozuk değilse tek yönlüdür, zaten hava almaz, amacı hava almadan sadece içindeki karbondioksiti salması. Dolayısıyla üstüne bir şey yapıştırmak tam tersine olumsuz etki yaratabilir, degassing süresini uzatabilir.

Hatta geçenlerde izlediğim bir video için yapılan deneyde, vakumlu kapta saklanan çekirdeklerde, hergün 1 kez havalandırılan çekirdeğin, tamamen vakumlu kalan kaptan daha uzun süre taze kaldığını görüp şaşırmışlardı. Alakasız bir detay olarak aklıma geldi :)

Ben de paketlemeyi görünce açıkcası şaşırdım ve üzüldüm, içtiğim her yeni çekirdeğin etiketini saklayan biri olarak şu anda kesilmiş 3 etiketi tekrar yapıştırıp saklamak zorundayım. Aşırı önemli bir detay mı? Hayır, bazı firmalar hiçbir detay koymuyor bile, ama takanı üzüyor, takmayan için zaten farketmez.

Etiketi yerleştirme şekilleri beni de biraz rahatsız ediyor açıkçası. Paketi açtıktan sonra arkada kalan yapışaknlı kısım özellikle paketi her elime alışımda bir rahatsızlık yaratıyor. Belki kendileriyle iletişime geçsek farklı bir tasarım deneyebilirler.

10 gün bekletecektim fakat dayanamayıp yandaroyu kavrumunun 3. Günü denedim. Buram buram bir incir aroması ve reçelimsi bir kokusu var, gövdesi gerçekten yüksek. 1:16.5 de, molent g50de 38 klikte demlememe rağmen gövdesi hissedilir bir şekilde yüksekti. Bitişe doğru çok daha güzelleşiyor. Genelde şarabımsı asiditeleri pek içemem, ekşi gelir, fakat bu kahvede şarabımsı asiditeyi çok beğendim. Kavrumu gerçekten başarılıydı, kahvenin profilini çok güzel ortaya çıkarmış. 2 3 gün sonra daha güzel olacağını düşünüyorum. Mam'ı denemek için sabırsızlanıyorum, damak tadıma daha uygun olacağını düşünüyorum.
Bundan sonra da sipariş verecek gibiyim.

Merhaba arkadaşlar,
Null Coffee'den iki parça halinde 17 kilo kahve aldık, paketler 1'er kiloluktu. gelen paketleri tartmamız neticesinde paketlerin paket dahil 1 kilo olduğunu gördük, paket ağırlığı ise yaklaşık 25 gram. firmaya mesaj atıp durumu anlattık ve bize böyle bir cevap geldi
Merhaba,
1 kg paketlerdeki kahve miktarı paket dahil 1kg’dır. 250 gr paket alımlarında 264 gr civarındadır. Bilginize.
Forumda bilinen popüler hemen her kahve firmasından kahve almışlığım var, hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu kesinlikle mantıklı ve hukuken korunabilir bir açıklama da değildir. Bu bir satış sözleşmesidir, firma bana 1 kilo kahve göndermeyi ben de bunun karşılığı ücreti ödemeyi kabul ediyorum. paketin ayrıca ücretlendirileceği satış sırasında müşteriye bildirilmelidir. Kaldı ki genel uygulama da bu şekilde değildir. Burada sanırım 1 firma daha yoktur ki bu şekilde uygulama yapılsın. çoğu firmada ya tam 1 kilo ya da 3-5 gr civarı fazlalık gördüm. İşin bir garip yanı da şu, 250 gramlık paketlerde paket darasını düşüyoruz (bir anlamda 14 gr fazla koyarak) ama kiloluk pakette bunu düşmüyoruz diyor firma. Lütfen biri bana bunun mantığını anlatabilir mi :)
ekleme: tabi bu yekünde 425 gram kahvenin eksik gönderilmesi anlamına geliyor.

Merhaba arkadaşlar,
Null Coffee'den iki parça halinde 17 kilo kahve aldık, paketler 1'er kiloluktu. gelen paketleri tartmamız neticesinde paketlerin paket dahil 1 kilo olduğunu gördük, paket ağırlığı ise yaklaşık 25 gram. firmaya mesaj atıp durumu anlattık ve bize böyle bir cevap geldi

Forumda bilinen popüler hemen her kahve firmasından kahve almışlığım var, hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu kesinlikle mantıklı ve hukuken korunabilir bir açıklama da değildir. Bu bir satış sözleşmesidir, firma bana 1 kilo kahve göndermeyi ben de bunun karşılığı ücreti ödemeyi kabul ediyorum. paketin ayrıca ücretlendirileceği satış sırasında müşteriye bildirilmelidir. Kaldı ki genel uygulama da bu şekilde değildir. Burada sanırım 1 firma daha yoktur ki bu şekilde uygulama yapılsın. çoğu firmada ya tam 1 kilo ya da 3-5 gr civarı fazlalık gördüm. İşin bir garip yanı da şu, 250 gramlık paketlerde paket darasını düşüyoruz (bir anlamda 14 gr fazla koyarak) ama kiloluk pakette bunu düşmüyoruz diyor firma. Lütfen biri bana bunun mantığını anlatabilir mi :)
thh'ye giderim ben olsam...

Merhaba arkadaşlar,

Null hakkında bu kadar olumlu genel bir izlenim varken çok anlamsız bir yaklaşım olur bu gibi örnekler, belirtildiği gibiyse.

Kahvelerin keyifle tükettiğim Null'un bu tavrı bana biraz kurnazca geldi. Dediğiniz gibi hukuken de desteksiz bir cevap olmuş. Tabii meslek itibariyle işin hukuk kısmını bilenler vardır ama ben bazı istisnalar haricinde etikette net miktarın yazılması zorunluluğu olduğunu okumuştum. Hakkınızı arayın bence de.

Null hakkında bu kadar olumlu genel bir izlenim varken çok anlamsız bir yaklaşım olur bu gibi örnekler, belirtildiği gibiyse.
belirtildiği gibiyse derken neyi kastettiniz anlamadım, olay tümüyle belirttiğim gibi gerçekleşmiştir.
Kahvelerin keyifle tükettiğim Null'un bu tavrı bana biraz kurnazca geldi. Dediğiniz gibi hukuken de desteksiz bir cevap olmuş. Tabii meslek itibariyle işin hukuk kısmını bilenler vardır ama ben bazı istisnalar haricinde etikette net miktarın yazılması zorunluluğu olduğunu okumuştum. Hakkınızı arayın bence de.
meslek itibariyle işin hukuk kısmını doğrudan ben biliyorum ama bunun bir önemi yok, burada koskoca foruma satış yapan bir firmanın üstelik de işimi bana öğretircesine verdiği cevap çok enteresan. bilmiyorum değer miydi 1 kilo kahvede 25 gram için şu duruma düşmeye..

Merhaba arkadaşlar,

Null şu sıralar en sevdiğim kavuruculardan birisiydi ancak böyle bir uygulamaları olup bunu sitelerinde hiçbir şekilde görememek gerçekten çok saçmaymış. Üstüne eğer hiçbir telafi vs. de teklif etmedilerse gerçekten üzücü bir yaklaşım olmuş.

Geri