• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Dün aşağıdaki kahveler elime ulaştı. Denedikçe yazacağım. Null'un tadım notlarını her zaman çok sevmişimdir. Tadım konusunda o kadar iyiler ki, o yüzden tadım notlarına bakıp, bunlar nedir demeyin :)
  • GİHERE NATURAL – BURUNDİ
  • BOM SUCESSO – BRAZİL
  • GİHERE KİREZİ WASHED – BURUNDİ
  • YANDARO – BURUNDİ
Cihan Bey ile dün kısaca yazıştık. Başlangıç olarak.... Comandante 21 klik ve bitiş süresini de 2:30 gibi hedefleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Dün aşağıdaki kahveler elime ulaştı. Denedikçe yazacağım. Null'un tadım notlarını her zaman çok sevmişimdir. Tadım konusunda o kadar iyiler ki, o yüzden tadım notlarına bakıp, bunlar nedir demeyin :)
  • GİHERE NATURAL – BURUNDİ
  • BOM SUCESSO – BRAZİL
  • GİHERE KİREZİ WASHED – BURUNDİ
  • YANDARO – BURUNDİ
Cihan Bey ile dün kısaca yazıştık. Başlangıç olarak.... Comandante 21 klik ve bitiş süresini de 2:30 gibi hedefleyebilirsiniz.
Tadım notları da ateş ediyor. Bildirimleri açtım görüşlerinizi bekliyorum :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba arkadaşlar,

Null'un yeni gelen Burundi kahvelerinin numune kavrumlarından denedim ve aşağıdaki şekilde özetlemeye çalıştım. Umarım açık olmuştur.

Birer kere demleyip içtiğim için, tat profili kahveler oturdukça bir miktar değişebilir. Demleme reçetesi olarak, her yeni kahvede kullandığım standart reçetemi kullandım. :)

Su olarak Nestle Purelife kullanmanızı öneriyorlar ve gerçekten sonucu değiştiriyor. Daha dengeli, kremamsı hissiyatlı ve asiditesi bir nebze düşük fincanlar çıkıyor.

Kahveler genel olarak yoğun ve kompleks tatlara sahip. Gövdeleri de orta, orta-yüksek... Damakta farklı tatlar bırakıyorlar.

İçlerinde biraz Etiyopya, biraz Kenya var :)

Yandaro özellikle şarabımsı bir kahve. Immersion ile demlemedim ama demlendiğinde asiditesi ön plana çıkıyormuş. Bu kahvede demleme süresini 2:30 altına düşürmemenizi tavsiye ediyorlar.

Gihere natural ise kokusu parfümsü, hem sitrik hem malik asidite barındıran, tatlı mayhoş hissiyatlı bir kahve.

Kirezi ise içimi temiz olan, ağız sulandırıcı asiditeli bir kahve. Damağı daha az yoruyor. Diğer 2 kahvede kompleks tatlar ve karakter daha baskın.

Denedikçe yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Beraber güzel reçeteler bulabiliriz. Katılmadığınız noktalar varsa, tekrar tekrar demleyip, güncelleriz :) Olabildiğince kendi hissiyatımı yazmaya çalışıyorum :)

null.png

Son düzenleme:
Null'un mikrolot Brezilya Bom Sucesso kahvesi, denediğim çoğu Brezilya kahvesinden farklı ve keyifli içimi olan sevdiğim bir kahve oldu. Ne demleyeceğinize karar veremediğinizde, kurtarıcı olabilecek tarzda dengeli ve tatlı bir kahve :)

• Yoğun olmayan, güzel bir meyvemsi narenciye kokusu ile burunda yolculuk başlıyor.
  • Çayımsı orta gövdeli
  • Düşük ve ağız sulandırıcı bir asidite
  • Karamelimsi bir tatlılık ve acılık yok
20200725_160451.jpg

Wolichu Wachu kahveleri bir harika. tadım notlarında yazılmamış ancak, hem V60 hem moccamaster'la demlediğimde baya şeftali tadı aldım. Cold drip demlemede ise bu tad epey belirginleşti, şeftali suyuna yakındı yani..:)

su: Uludağ premium
öğütme: V60, MM, Cold Drip sırasıyla 22, 23, 25 (C40)

Siteye eklenen kahvelerden

Burundi Kirezi Washed
Burundi Yandaro Washed
Brezilya Bom Sucesso yu deneme şansım oldu. Kahve seçkisinin yanında, kavurma profilide çok başarılı. Kahvelerin tadımı çok temiz aromaları arasında ki farkı net algılaya biliyorsunuz.

Bugün @teyyaredenkahve sayesinde Yandaro yıkanmış deneme fırsatım oldu. Kör tadımda sonda aldığım hafif siyah çayı almasam kesinlikle Burundi diyemezdim. Kafamdaki Burundi kalıbını yıkan bir çekirdek oldu. Burundi konusunda tecrübeli bir kahvesever değilim ama önceki denemelerden kafamda bir profil vardı. Burunda kuşburnu ve siyah üzüm ile başladı damakta karamelize şeker ve hurma aldım. Bitişte aromatik bir siyah çay ve tatlı gül kokusu ile bitti. Bitişte oldukça tatlı ama arada rahatsız etmeyen bir mayhoşluk vardı. Asit/tatlılık iyi dengelenmiş, gövdesi gayet yerinde beklentimin üzerinde bir kahve içtim. @teyyaredenkahve ye kahve için teşekkür ediyorum :)

Bugün @teyyaredenkahve sayesinde Yandaro yıkanmış deneme fırsatım oldu. Kör tadımda sonda aldığım hafif siyah çayı almasam kesinlikle Burundi diyemezdim. Kafamdaki Burundi kalıbını yıkan bir çekirdek oldu. Burundi konusunda tecrübeli bir kahvesever değilim ama önceki denemelerden kafamda bir profil vardı. Burunda kuşburnu ve siyah üzüm ile başladı damakta karamelize şeker ve hurma aldım. Bitişte aromatik bir siyah çay ve tatlı gül kokusu ile bitti. Bitişte oldukça tatlı ama arada rahatsız etmeyen bir mayhoşluk vardı. Asit/tatlılık iyi dengelenmiş, gövdesi gayet yerinde beklentimin üzerinde bir kahve içtim. @teyyaredenkahve ye kahve için teşekkür ediyorum :)
Afiyet olsun 🙏 beni de etkileyen bir kahve olmuştu, yayında da söylemiştim. Çok kompleks ve dengeli.

Ben de ev sahipliğin ve ikram edilen Kieni AA ve La Cabra Arifi için teşekkür ederim 🙏

Alımdan gelen kahvelerin gaz salımı bitene kadar içmek için Gihere Washed sipariş etmiştim. Sipariş notumu dikkate alıp daha taze kavrum bir çekirdek yollamışlar. 10 ağustos kavrumlu kahve bugün geldi.

Timemore 20 klik
Kipa su
v60 100lü japon filtre
20/320

Baştaki acılık birkaç yudumdan sonra epeyce kayboldu ama fincanın sonuna kadar hissettirdi kendini. Tatlı bir kahve olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Çiçeksi gelmedi ama çaysı his verdi. Hatta ben nedense biraz coffee department'in honduras finca las colinas'ına bile benzettim özellikle after taste kısmında.

Hoş bir kahve bana göre ve birkaç güne tadının daha iyi oturacağını düşünüyorum.

edit: imla

Son düzenleme:
Bugün burundi yandaro kahvesini kasuya metodu denemek için cmd ile 32 klikte çektim sonrasında dökümde unutup tek döküşte bitirdim 1.30 gibi toplam demlenme süresi 2.20 sıcakken aroma daha az hissedilirkenhafiten soğumaya başlayınca müthiş oldu kahve

Son 1 haftadır Null'un Yandaro ve Gihere Kirezi Washed çekirdeklerini tüketiyorum.

Kirezi, asiditesi çok hoş, sıcakken "patlayan şeker" çok rahat hissettiren ve meyvemsi, soğudukça çayımsı bir yapı alan ve hibiskusun ekşiliğine bürünen çok güzel bir çekirdek. Ben özellikle aeropress ile daha çok sevdim bu çekirdeği, gövdeyi vurgulayarak, tatlı yönünü daha fazla ön plana çıkardı.

Yandaro, tatları hissetmek için yavaş yavaş içemediğim bir kahve desem yeridir. İlk yudumdan itibaren ağızda hissettirdiği dolgun tatlar ve boğazdan akışı o kadar güzelki gerçekten küçük yudumlar alıp yavaş yavaş içmek mümkün olmuyor :). Çok çok dengeli ve kompeks bir kahve. Ne asidite, ne gövde, ne tat birbirini bastırmıyor, hepsi eşit derecede hissediliyor. Bu çekirdeği ise V60'a daha çok yakıştırdım. Aeropress ile yapınca gövde biraz daha ön plana çıkıyordu, V60'ta ise daha parlak ve bütün olarak öne çıkan bir kahve oldu.

Sonuç olarak ilk Null tecrübem beni çok tatmin etti, sürekli takip edeceğim bir kavurucu daha bulmuş oldum.

Null un son gelen 1 Brezilya, 3 Burundi kahvesi gerçekten çok iyi. Kahvenin iyi olması ve iyi kavurma başarılı bir sonuç çıkarmış. Kahveyi içerken keyfin yanında notaların birbirinden temiz bir şekilde ayrılması çok hoş:)

Son 1 haftadır Null'un Yandaro ve Gihere Kirezi Washed çekirdeklerini tüketiyorum.

Kirezi, asiditesi çok hoş, sıcakken "patlayan şeker" çok rahat hissettiren ve meyvemsi, soğudukça çayımsı bir yapı alan ve hibiskusun ekşiliğine bürünen çok güzel bir çekirdek. Ben özellikle aeropress ile daha çok sevdim bu çekirdeği, gövdeyi vurgulayarak, tatlı yönünü daha fazla ön plana çıkardı.

Yandaro, tatları hissetmek için yavaş yavaş içemediğim bir kahve desem yeridir. İlk yudumdan itibaren ağızda hissettirdiği dolgun tatlar ve boğazdan akışı o kadar güzelki gerçekten küçük yudumlar alıp yavaş yavaş içmek mümkün olmuyor :). Çok çok dengeli ve kompeks bir kahve. Ne asidite, ne gövde, ne tat birbirini bastırmıyor, hepsi eşit derecede hissediliyor. Bu çekirdeği ise V60'a daha çok yakıştırdım. Aeropress ile yapınca gövde biraz daha ön plana çıkıyordu, V60'ta ise daha parlak ve bütün olarak öne çıkan bir kahve oldu.

Sonuç olarak ilk Null tecrübem beni çok tatmin etti, sürekli takip edeceğim bir kavurucu daha bulmuş oldum.

Yazmayı unutmuşum, Yandaro'yu 20 clickte, Tim Wendelboe yöntemi ile yaptığımda çok ilginç ama bariz şekilde taze badem çağlası tadı almıştım. Çağlayı tam olgunlaşmadan toplayıp yediğinizde içindeki çekirdek çok yumuşak ve sulu bir tatlılıkta oluyor. Tam olarak bunun tadını aldım ve o da çok hoşuma gitmişti.

Null un son gelen 1 Brezilya, 3 Burundi kahvesi gerçekten çok iyi. Kahvenin iyi olması ve iyi kavurma başarılı bir sonuç çıkarmış. Kahveyi içerken keyfin yanında notaların birbirinden temiz bir şekilde ayrılması çok hoş:)
Bir kaç soru sorabilir miyim müsadenizle?
Brezilyalara birazcık önyargım var, sizce önyargı kırıcı bir çekirdek olur mu Null'unki?
Brezilyayı kör tadım yapsanız Brezilya olduğunu tahmin edebilir miydiniz? Tatsal profili nasıl tanımlarsınız?

Ben sağolsun @teyyaredenkahve sayesinde yandaro, natürel gihere ve brezilyayi denedim. Tamamen şahsi fikrim Yandaro belirgin şekilde daha iyi ve daha sıra dışı ve kompleks bir kahve. Her üçü de güzel kahveler ve gayet iyi kavrulmuslar ama bir tercih hakkım olsa kesin Yandaro dan yana kullanırdım.
Brezilya çok standart bir profil değil, doğrudan çikolata, kakao, fındık gibi tatlar almıyorsunuz, çok hoşuma giden fırın hafif yanık sütlaç tadı vardı. Biraz daha meyvemsi ve canlı olsa baya farklı bir brezilya olurmuş, bitişi hafif kuru kaldı. Asiditesi oldukça düşüktü.

Ben sadece birer kere demledim daha çok deneme yapan kahveseveler daha detaylı yazabilir, benim deneyimim limitli.

Bir kaç soru sorabilir miyim müsadenizle?
Brezilyalara birazcık önyargım var, sizce önyargı kırıcı bir çekirdek olur mu Null'unki?
Brezilyayı kör tadım yapsanız Brezilya olduğunu tahmin edebilir miydiniz? Tatsal profili nasıl tanımlarsınız?

Ben de burada yazmaya calismistim, Cihan Bey ile Kahve Masasinda da konusmustuk. Farkli profilde bir Brezilya, kor tadimda Brezilya demek zor ama kompleks bir kahve degil. Ben de Brezilya tercih etmeyen biri olarak begenerek ictim :)

Yandaro cok farkli ve kompleks bir kahve.

@Kdundar da denemis olmasi lazim :) Brezilya kahveleri ozelinde kendisi cok daha tecrubeli.

Ben sağolsun @teyyaredenkahve sayesinde yandaro, natürel gihere ve brezilyayi denedim. Tamamen şahsi fikrim Yandaro belirgin şekilde daha iyi ve daha sıra dışı ve kompleks bir kahve. Her üçü de güzel kahveler ve gayet iyi kavrulmuslar ama bir tercih hakkım olsa kesin Yandaro dan yana kullanırdım.
Brezilya çok standart bir profil değil, doğrudan çikolata, kakao, fındık gibi tatlar almıyorsunuz, çok hoşuma giden fırın hafif yanık sütlaç tadı vardı. Biraz daha meyvemsi ve canlı olsa baya farklı bir brezilya olurmuş, bitişi hafif kuru kaldı. Asiditesi oldukça düşüktü.

Ben sadece birer kere demledim daha çok deneme yapan kahveseveler daha detaylı yazabilir, benim deneyimim limitli.
Ayni anda yazmisiz :)

Aslında brezilya konusunda benim denk geldiğim ve kabaca 3e ayırdığım profiller var.

Ilki Brezilya denince akla gelen asiditesi yok ile çok düşük arası ve tat profili doğrudan çikolata, kakao, fındık veya benzeri kuruyemiş baskın olanlar.

Ikincisi yine standart aroma/tat profilinde ancak bu tatlar gerçekten belirgin ve lezzetli ve yanında olgun veya kuru meyve asiditesi ile dengelenmiş olanlar. Bu 2. Profil daha kompleks. Yani çikolata değil çikolata mousse gibi tatlar alınıp yanında meyve tatları da alinabilenler. Icimleri standart profile göre daha temiz.

Üçüncü profil ise standart tatları bir miktar barındırsa da yanında beklenmeyen ilave tatlar da olan ve bu tatlar daha baskın olanlar. Bu profil çok daha meyvemsi, asiditesi yüksek ve canlı oluyor. Burunda meyvemsi ve çiçeksi aromalarda bulunabiliyor. Bu profilin içimi oldukça temiz ve transparan, bunun yanında daha zarif kahveler.

Geri