Bir kaç soru sorabilir miyim müsadenizle?
Brezilyalara birazcık önyargım var, sizce önyargı kırıcı bir çekirdek olur mu Null'unki?
Brezilyayı kör tadım yapsanız Brezilya olduğunu tahmin edebilir miydiniz? Tatsal profili nasıl tanımlarsınız?
Hocam yandaro için reçetenizi paylaşabilir misiniz? Tüm denemelerime rağmen V60’da ceviz ve kadifemsi hissiyatı yakalayamadımturkiyedeki favorim, yandaro guzel,kamwanginin de geri kalir yani yok.
Değirmen: Molent G50 39 klik
Oran: 16 gr/240 ml
Demleme yöntemi: V60 - (40 saniye 60gr blooming - 30 saniye aralıklarla 60gr'lık 3 döküş)
Bu hafta ilk defa Null'dan alışveriş yaptım. @PepukKahve hocam o kadar güzel anlatmış ki hiç düşünmeden Burundi Gihere - Natural aldım. Birkaç farklı şey denedim, aşağıdaki demlememden epey keyif aldım.
Çekirdeklerin yoğun çiçeksi kokusu var. Henüz çok kahve çeşidi denemediğimden olsa gerek, ilk defa bu kadar yoğun bir koku aldım. Demlememde ise söylendiği gibi erik ve limon tatlarını çok net aldım. Güçlü gövdesiyle beraber çok güzel bir fincan elde ettim.
www.kahvemasasi.com
Kendi soruma cevabı ben vereyim, gelen olursa karşılıksız kalmasın.Hocam yandaro için reçetenizi paylaşabilir misiniz? Tüm denemelerime rağmen V60’da ceviz ve kadifemsi hissiyatı yakalayamadım
Bu arada, geçenki alımlardan "Mam/Guatemala(Filtre)" kahvesini hatırlayan, seven varsa diye bildireyim:
Cihan bey'in yaptığı son paylaşımda, gelecek olan yeni çekirdekler arasında görünüyordu Mam.Petibör bisküvi kokulu adeta bu kahve, paketi açtığınızda da demlerken de aynı koku yayılıyor ortama.
Damak zevki farklılık gösterir tabi ama benim içtiğim en keyifli Guatemala budur. Orta Amerika çekirdekleri tercih edenlere tavsiye olunur.
Mam Natural Gelmeyecek sanırım Sadece yıkanmışı var heralde.Espressosu adeta çilek şöleniydi Mam Natural'in
Geçen Seneki Natural olanıydı ve mükemmeldi@PepukKahve gelen kahvelerin linkini sanırım yukarıda paylaşmış. NAM bu. Doğal işlnmiş değil.
Guatemala Mam Huehuetenango ( Yıkanmış)
Çekirdek: FW SHB EP
Çiftlik /İstasyon: Çeşitli Küçük Üreticiler
Varyete: Bourbon, Catuaí, Caturra, Pache
İşleme: Tamamen Yıkanmış
Rakım: 1,500 – 2,000 metre
Bölge: Huehuetenango
Geçen Seneki Natural olanıydı ve mükemmeldi![]()
Mam Natural Gelmeyecek sanırım Sadece yıkanmışı var heralde.Espressosu adeta çilek şöleniydi Mam Natural'in
Yeni gelen kahveler ile ilgii haber yapmadan önce epey konuştuk. Bu MAM da keyiflli olacak gibi duruyor.
Espressoda Mükemmeldi ya o Sütlü Latte bile yapsan sanki çilekli sütlü kahve içiyon gibiydi.Bundan evvel getirdikleri de yıkanmış olandı, natural'i ben içmedim kaçırdım o hasadı. Çilek notasını şöyle bir çekirdekten doya doya çıkaramadan ölürsem gözlerim açık gidecek
Bu yeni hasatta da benzer tatlar var dedi hocam mam için, heyecanlandık. 5-6 paket tükettim bu çekirdekten filtrede(1 paketi sakladım hatta anı olarak). 2 kilo alıp buna özel vakum yaptırmak geçiyor aklımdan gerçekten.
Sitelerindekini değil ama bez filtre kullandımSitelerinde v60 için bez filtre gördüm hiç kullanan var mı iyi midir ?
Sizce alınabilir mi kağıt filtreyle ne gibi farklılıklar var ?Sitelerindekini değil ama bez filtre kullandım
Bu ara eski yazılarımı referans atıyorumSizce alınabilir mi kağıt filtreyle ne gibi farklılıklar var ?