• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Bir kaç soru sorabilir miyim müsadenizle?
Brezilyalara birazcık önyargım var, sizce önyargı kırıcı bir çekirdek olur mu Null'unki?
Brezilyayı kör tadım yapsanız Brezilya olduğunu tahmin edebilir miydiniz? Tatsal profili nasıl tanımlarsınız?

Tadsal deniyimimi üzerinden zaman geçtiği için yazamam. Ama beni şaşırttığını söyleyebilirim. Etiyopya kahvelerinden farkı yoktu. Bence denemelisiniz.

turkiyedeki favorim, yandaro guzel,kamwanginin de geri kalir yani yok.
Hocam yandaro için reçetenizi paylaşabilir misiniz? Tüm denemelerime rağmen V60’da ceviz ve kadifemsi hissiyatı yakalayamadım

Bu hafta ilk defa Null'dan alışveriş yaptım. @PepukKahve hocam o kadar güzel anlatmış ki hiç düşünmeden Burundi Gihere - Natural aldım. Birkaç farklı şey denedim, aşağıdaki demlememden epey keyif aldım.
Değirmen: Molent G50 39 klik
Oran: 16 gr/240 ml
Demleme yöntemi: V60 - (40 saniye 60gr blooming - 30 saniye aralıklarla 60gr'lık 3 döküş)

Çekirdeklerin yoğun çiçeksi kokusu var. Henüz çok kahve çeşidi denemediğimden olsa gerek, ilk defa bu kadar yoğun bir koku aldım. Demlememde ise söylendiği gibi erik ve limon tatlarını çok net aldım. Güçlü gövdesiyle beraber çok güzel bir fincan elde ettim.

Bu hafta ilk defa Null'dan alışveriş yaptım. @PepukKahve hocam o kadar güzel anlatmış ki hiç düşünmeden Burundi Gihere - Natural aldım. Birkaç farklı şey denedim, aşağıdaki demlememden epey keyif aldım.

Çekirdeklerin yoğun çiçeksi kokusu var. Henüz çok kahve çeşidi denemediğimden olsa gerek, ilk defa bu kadar yoğun bir koku aldım. Demlememde ise söylendiği gibi erik ve limon tatlarını çok net aldım. Güçlü gövdesiyle beraber çok güzel bir fincan elde ettim.

Hocam çok teşekkür ederim :) Ne mutlu bana o zaman NULL'un yeni çekirdekleri de bırakayım buraya :)

Hocam yandaro için reçetenizi paylaşabilir misiniz? Tüm denemelerime rağmen V60’da ceviz ve kadifemsi hissiyatı yakalayamadım
Kendi soruma cevabı ben vereyim, gelen olursa karşılıksız kalmasın.

1-Aeropress için reçete;
14 gr kahve, 200 gr 95 derece su
Timemore 20 klik, inverted metot
15 sn karıştırma, 1 dk bekleyip 1 dk boyunca pres.
Sonuç benim çok hoşuma gitti aeropresste içtiğim en iyi fincanlardan biriydi.

2-V60 için reçete;
20 gr kahve 300 gr 92 derece su, Japon 40'lı filtre
Cmd 23 klik kasuya dripper
00:00 60 gr su
00:30 +80 gr
01:10 +80
01:50 +80
03:20 bitiş

İki yöntemde de keyifli fincanlar içtim.

Bu arada, geçenki alımlardan "Mam/Guatemala(Filtre)" kahvesini hatırlayan, seven varsa diye bildireyim:

Cihan bey'in yaptığı son paylaşımda, gelecek olan yeni çekirdekler arasında görünüyordu Mam. :) Petibör bisküvi kokulu adeta bu kahve, paketi açtığınızda da demlerken de aynı koku yayılıyor ortama.

Damak zevki farklılık gösterir tabi ama benim içtiğim en keyifli Guatemala budur. Orta Amerika çekirdekleri tercih edenlere tavsiye olunur.

Bu arada, geçenki alımlardan "Mam/Guatemala(Filtre)" kahvesini hatırlayan, seven varsa diye bildireyim:

Cihan bey'in yaptığı son paylaşımda, gelecek olan yeni çekirdekler arasında görünüyordu Mam. :) Petibör bisküvi kokulu adeta bu kahve, paketi açtığınızda da demlerken de aynı koku yayılıyor ortama.

Damak zevki farklılık gösterir tabi ama benim içtiğim en keyifli Guatemala budur. Orta Amerika çekirdekleri tercih edenlere tavsiye olunur.

Yeni gelen kahveler ile ilgii haber yapmadan önce epey konuştuk. Bu MAM da keyiflli olacak gibi duruyor.

Mam Natural Gelmeyecek sanırım Sadece yıkanmışı var heralde. :( Espressosu adeta çilek şöleniydi Mam Natural'in

Mam Natural Gelmeyecek sanırım Sadece yıkanmışı var heralde. :( Espressosu adeta çilek şöleniydi Mam Natural'in

@PepukKahve gelen kahvelerin linkini sanırım yukarıda paylaşmış. NAM bu. Doğal işlnmiş değil.

Guatemala Mam Huehuetenango ( Yıkanmış)

Çekirdek: FW SHB EP
Çiftlik /İstasyon: Çeşitli Küçük Üreticiler
Varyete: Bourbon, Catuaí, Caturra, Pache
İşleme: Tamamen Yıkanmış
Rakım: 1,500 – 2,000 metre
Bölge: Huehuetenango

@PepukKahve gelen kahvelerin linkini sanırım yukarıda paylaşmış. NAM bu. Doğal işlnmiş değil.

Guatemala Mam Huehuetenango ( Yıkanmış)

Çekirdek: FW SHB EP
Çiftlik /İstasyon: Çeşitli Küçük Üreticiler
Varyete: Bourbon, Catuaí, Caturra, Pache
İşleme: Tamamen Yıkanmış
Rakım: 1,500 – 2,000 metre
Bölge: Huehuetenango
Geçen Seneki Natural olanıydı ve mükemmeldi :)

Bundan evvel getirdikleri de yıkanmış olandı, natural'i ben içmedim kaçırdım o hasadı. Çilek notasını şöyle bir çekirdekten doya doya çıkaramadan ölürsem gözlerim açık gidecek :D

Yeni gelen kahveler ile ilgii haber yapmadan önce epey konuştuk. Bu MAM da keyiflli olacak gibi duruyor.

Bu yeni hasatta da benzer tatlar var dedi hocam mam için, heyecanlandık. 5-6 paket tükettim bu çekirdekten filtrede(1 paketi sakladım hatta anı olarak). 2 kilo alıp buna özel vakum yaptırmak geçiyor aklımdan gerçekten.

Bundan evvel getirdikleri de yıkanmış olandı, natural'i ben içmedim kaçırdım o hasadı. Çilek notasını şöyle bir çekirdekten doya doya çıkaramadan ölürsem gözlerim açık gidecek :D

Bu yeni hasatta da benzer tatlar var dedi hocam mam için, heyecanlandık. 5-6 paket tükettim bu çekirdekten filtrede(1 paketi sakladım hatta anı olarak). 2 kilo alıp buna özel vakum yaptırmak geçiyor aklımdan gerçekten.
Espressoda Mükemmeldi ya o Sütlü Latte bile yapsan sanki çilekli sütlü kahve içiyon gibiydi.

Sitelerinde v60 için bez filtre gördüm hiç kullanan var mı iyi midir ?

Sizce alınabilir mi kağıt filtreyle ne gibi farklılıklar var ?
Bu ara eski yazılarımı referans atıyorum:) sorunuz olursa yardımcı olurum.

Geri