• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tuzlu kuruyemis mi aliyoruz , kusura bakma yin o zaman ben bilmiyorum demek ki bole tortular olabiliyormus . 4-5 parca olabilir de biraz fazla gozuktu . Sahsim adina diger paketler dede bole bir durum soz konusu olursa tercih etmeyecegim bir daha .
İçindekilerin kahve kabuğu olduğunu zannediyorum, neden agresif bir cevap verdiğinizi de anlamadım. Eğer kahve kabuğu ve kahve parçalarıysa çok da mesele olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Aylık alımlarda kendimi metrobüste gibi hissediyorum. Her an tartışma, kavga çıkabilir 😂

Cekirdek halde almistim diger paketlerede baktim ayni sekilde bugune kadar bu sekilde rastlamamistim . Agresifligim yok sadece olagan mi degil mi diye sormustum baska paketlerde yok ise pek bir sucum yok sanirim . Roastery hakkinda yanlis yonlendirme yapmiyim olagan bir seymis .

Anders kutusunun dibinde kalanlr biraz uzdu beni acikcasi , olur da bu kadar tortu biraz abarti sanirim . Biraz dikkat ederseniz daha iyi olacagini dusunuyorum .

@CelsiusCoffeeRoastery
Bunlar kahvenin etrafında ki zarsı yapılar. Kavurma sırasında bunlar ısının etkisi ile kuruyarak hafif yapıları nedeni ile uçuyorlar. Genellikle yanıp is kokusu olmaması için kavurma cihazlarında bunu toplayan sistemler var. Bazı çekirdeklerde yapısal olarak ayrışma daha az olabiliyor. Paketin dibinde karşılaştığınız durum tamamen normal. Sürtünme ile ayrılıp dökülmüşler. Bazen o kadar inatçı oluyorlarki öğütüm sırasında ayrışıp kahvenin üstünde bile belirebiliyorlar.

Durum normal, normal olmasa bile buraya yazacak kadar bile önemli bir şey değil.Kahvenin 1 gr eksik çıkması gibi bir şey bana kalırsa ama onların cuff olduğunu düşünmüyorum.Koyu kavrulmuş çekirdek kırıntılarına benziyor.Sadece üstteki açıklama istinaden yazdım.Paketlerin dibinde hemen her zaman olur.

Bu kadar uzatmanın gerekli olmadığını düşünüyorum, @NoDRaC ( teşekkür ederim size ) gibi bir açıklama yapılmasını beklerdim , gerçekten teessüf ederim .
bilmiyorsanız öğrenirsiniz zaten bu ayıp değil de parmak sallamak ayıp.

Deneyecek, değiştirecek, oynayacak parametre kalmadı artık sizlere danışayım. Kahvelerimi dükkandan almıştım. Dedim ben meyvemsi çiçeksi hafif bitter olmayan kahveleri seviyorum siz benim yerime seçin 3 tane 250şer gr alayım. Verilen kahveler Burundi-kayanza / Kongo-rugori / Peru La huaca "açık" kavrum. Brundi 7 nisan Kongo ve Peru 8 nisan kavrumlu.

Timemore c2 16 click'den başlayıp 25e kadar çıktım üç kahve ile de. 16 da bile hiç efor sarfetmeden kolayca çekiliyorlar. 70 dereceden 100 dereceye kadar denedim. Denemelerimin büyük çoğunluğu aeropress ile oldu bu arada hem kağıt filtre hem çelik filtre ile. Gramaj olarak 10'dan 30 a kadar denedim. Su olarak da 200-350ml arası dene allah dene. Su buz dağı damacana(cam).

Tüm denemelerde ortak nokta acılık, is kokusu, ağızda kuruluk hissi. Kahveyi ne kadar az, suyu ne kadar çok koyarsam koyayım bu acılıklar hep ben buradayım diyor. 2 Hafta oldu alalı yani değişen birşey olmadı hiç. Dripster cold driple bile sonuç aynı. Getir'de sirius espresso çekirdeği satılmıştı geçen ay, 250 gr 25 lira falandı yanlış hatırlamıyorsam. Acı, bol isli, mangal kömürü tadım notlu bir kahveydi. Bu kahveler birbirinin aynısı nerdeyse, tek farkları paketleri ve markaları.

Suyumu öğütücümü alsam yanlarına gitsem. Desem ben beceremedim, siz yapsanız bir de? ayıp olur mu ki adamlara.

(Null- walichu ile mesela aeropress ile 30gr(10click de dahi) kahve 200ml su da bile acılığa bir adım bile yaklaşamıyorsunuz aeropress ile. çiçeksi meyvemsi tadlar hep ben buradayım diyor. Veya geçen ay ki cleancup kahveleri, neyle oynarsam oynayım sonuçlar hep tadım notlarına benzer çıkıyor, istenmeyen acılık, is vs olmadı, olamadı. Ya bu çekirdekler noob friendlydi ya da ya da ya da. Önerilerinizi bekliyorum.

Deneyecek, değiştirecek, oynayacak parametre kalmadı artık sizlere danışayım. Kahvelerimi dükkandan almıştım. Dedim ben meyvemsi çiçeksi hafif bitter olmayan kahveleri seviyorum siz benim yerime seçin 3 tane 250şer gr alayım. Verilen kahveler Burundi-kayanza / Kongo-rugori / Peru La huaca "açık" kavrum. Brundi 7 nisan Kongo ve Peru 8 nisan kavrumlu.

Timemore c2 16 click'den başlayıp 25e kadar çıktım üç kahve ile de. 16 da bile hiç efor sarfetmeden kolayca çekiliyorlar. 70 dereceden 100 dereceye kadar denedim. Denemelerimin büyük çoğunluğu aeropress ile oldu bu arada hem kağıt filtre hem çelik filtre ile. Gramaj olarak 10'dan 30 a kadar denedim. Su olarak da 200-350ml arası dene allah dene. Su buz dağı damacana(cam).

Tüm denemelerde ortak nokta acılık, is kokusu, ağızda kuruluk hissi. Kahveyi ne kadar az, suyu ne kadar çok koyarsam koyayım bu acılıklar hep ben buradayım diyor. 2 Hafta oldu alalı yani değişen birşey olmadı hiç. Dripster cold driple bile sonuç aynı. Getir'de sirius espresso çekirdeği satılmıştı geçen ay, 250 gr 25 lira falandı yanlış hatırlamıyorsam. Acı, bol isli, mangal kömürü tadım notlu bir kahveydi. Bu kahveler birbirinin aynısı nerdeyse, tek farkları paketleri ve markaları.

Suyumu öğütücümü alsam yanlarına gitsem. Desem ben beceremedim, siz yapsanız bir de? ayıp olur mu ki adamlara.

(Null- walichu ile mesela aeropress ile 30gr(10click de dahi) kahve 200ml su da bile acılığa bir adım bile yaklaşamıyorsunuz aeropress ile. çiçeksi meyvemsi tadlar hep ben buradayım diyor. Veya geçen ay ki cleancup kahveleri, neyle oynarsam oynayım sonuçlar hep tadım notlarına benzer çıkıyor, istenmeyen acılık, is vs olmadı, olamadı. Ya bu çekirdekler noob friendlydi ya da ya da ya da. Önerilerinizi bekliyorum.
İlk önce sizi, bizim her kahveyi beğenen, efso demleyen arkadaşlar bir linç etsin, sonra gidebilirsiniz hocam 🤪

Timemore öğütümü nasıl olur bilmem ama benim aeropress için bir simple tarifim var istersen bir dene yaşadığın durum adına üzüldüm

Çift kağıt filtre
82°C su
26klik CMD için
15g kahve
100ml su demleme sonrası bardağa 125ml ekleme karıştır ben bunu yapıyorum genelde aeropresste basınç kaynaklı acılık yada yanık tatlar oluşabiliyor bazen ben bu tatları böyle kırıyorum hatta bazen bardağa eklediğim suyun sıcaklığını 92°C ye çıkartıp yapıyorum oda tatlı bir lezzet oluşturuyor

Geri