Bu sorunun cevabını en iyi kullanıcıları verir sanırım.Deneyim açısından kahveyi tarttıktan sonra çekmek 1dk alıyor filtre kahve için. Tek kişi olduğunda bence aşırı yorucu bir şey değil.
Bu üründe çekirdekleri üstteki huniye yavaş yavaş mı dökmek gerekiyor? Öyleyse bu da vakit alıp başında beklememizi gerektirecek bir şey değil mi?
valla on numara girişim olmuş. efsane duruyor. yurt dışına bile deli satar. sana şimdiden geçmiş olsun @uralavci uykusuz geceler, atolyede sabahlamalar, yeter artık yoruldum çığlıkları nafile. yurt dışına açılırsan ferrari filosu bile kurarsın
ellerine sağlık.
öyle de halen mekanik bir tasarımın elektronik bir tasarıma göre arıza çıkarma olasılığı çok daha az![]()
Lüzum yok çünkü artık MTD varArkadaşlar çevirmekte zorlananların CMD'leri alınır.....
Bende tam böyle düşünüyordum. Hatta Ural Avcı söylesin ben almayacaktım başta sonra Ural'ın kendisi için ürettiği ürüne çöktümDeneyim açısından kahveyi tarttıktan sonra çekmek 1dk alıyor filtre kahve için. Tek kişi olduğunda bence aşırı yorucu bir şey değil.
Bu üründe çekirdekleri üstteki huniye yavaş yavaş mı dökmek gerekiyor? Öyleyse bu da vakit alıp başında beklememizi gerektirecek bir şey değil mi?
Arkadaşlar çevirmekte zorlananların CMD'leri alınır.....
El değirmeni ve 3 kez espresso... düşünmek istememBende tam böyle düşünüyordum. Hatta Ural Avcı söylesin ben almayacaktım başta sonra Ural'ın kendisi için ürettiği ürüne çöktüm
Fikrimi ne mi değiştirdi? Eskiden şirkette her gün sadece 1 filtre kahve yapıyordum. Sonra robot aldık. İlk gün ayar bulana kadar 3 kez espresso çekmek zorunda kaldım. Akşamına MTD siparişimi verdim![]()





kesinlikle bende o ritüeli çok seviyorum hatta müzik açar başlarım demlemeye. gerçekten çok güzel bir haz zaten sanırım hepimiz o hazdan dolayı burada bu kadar kahve hakkında konuşuyoruz.Merhaba,
Mtd güzel bir girişim tebrik ederim.
Cmd yi kişisel olarak kullanan biriyim, düşünüyorum benim neyimi kolaylaştıracak diye. Çevirmeyi kolaylaştırması 15 gr için çok gerekli değil gibi. 30 gr da da benim için değil, neden.
Ben bu kahve işinde hazır pratik ve hızlısından ziyade, yapım aşamasının rutielini seviyorum, çekirdeği öğütmeyi onun verdiği hazzı seviyorum, ketıldan suyu dökmeyi seviyorum. O yüzden benim için uygun değil ama, yapan arkadaşların eline sağlık girişimlerim başarılı olmasını dilerim.
%81.5 dan %88.5 a iyileşmiş 250-500 micron arası ve bunun büyük çoğunluğu boulder denen büyük partiküllerin azalmasından kaynaklı.10 gr aynı kahveyi Comandante de aynı click de elle öğüttüm. Gene aynı eleklerle Kruve'u iyice temizleyip eledim. Sonuçlar:
Ekli dosyayı görüntüle 5399Ekli dosyayı görüntüle 5400Ekli dosyayı görüntüle 5401
500 microndan büyük 1.78gr
500-250 micron arası 8.14gr
250 microndan küçük 0.03gr
Çekirdekleri beslemeye önceden koyup üzerine motoru takmanın zararını tam olarak anlayamadım.
10 gr aynı kahveyi Comandante de aynı click de elle öğüttüm. Gene aynı eleklerle Kruve'u iyice temizleyip eledim. Sonuçlar:
Ekli dosyayı görüntüle 5399Ekli dosyayı görüntüle 5400Ekli dosyayı görüntüle 5401
500 microndan büyük 1.78gr
500-250 micron arası 8.14gr
250 microndan küçük 0.03gr
Çekirdekleri beslemeye önceden koyup üzerine motoru takmanın zararını tam olarak anlayamadım.
14 klik 10grKac klik bu? Ses buraya geldigi kadar mi?
Tam yük altında çalışmaya bir anda girmemesi için. Benzer biçimde tüm değirmenlerdeki sıkışma risklerini düşünüp ince ayara doğru giderken de ya değirmenin bomboş olmasını ya da motorun çalışır ve bıçakların döner pozisyonda olmasını tavsiye ederiz.
El ile çevirirken güç iletimini tamamen hissederek manuel biçimde gerçekleştirdiğiniz için mesela yabancı bir cisimle(taş, metal parçası vb.) karşılaştığınız anda değirmeninizi zorlamamanız gerektiğini hissedersiniz. Elektrikli değirmenlerde kullanım deneyiminiz de azsa bunu hissedemezsiniz bile. Dolayısıyla bu önlem yerinde olmuş.
Konuya bir de şöyle yaklaşalım. Bilhassa elektrikli değirmenler söz konusu olduğunda single dosing yaparken değirmen yük altında başlarsa popcorning olmayacaktır. Sonlara doğru ciddi bir popcorningle karşılaşabilirsiniz. Sonuç olarak ilk / orta ve öğütümün son fazı arasında partikül dağılımı farkları olur. Böylesi bir sistem bunu da engeller. Bir arkadaşımız İtalyan Demleme Şampiyonası'nda EK43'ünü bu şekilde beslemişti. Burada amaç tam dolu ya da tek dozlama arasındaki optimal dağılımı kıyaslamak değil. Her seferinde tekrar edilebilir ve tutarlı sonuçları almayı hedeflemek. Bu açıdan da olumlu yani.
Ev kullanımına yönelik değirmenlerde çoğunlukla çok kuvvetli motorlar göremezdiniz önceden. Başlangıç gücünün yüksek dansiteli çekirdekler için yetmediği durumlarda bu yöntem kullanılırdı.Şimdilerde bu durum epeyce değişti tabii. Değirmenlerimiz de özellikle nitelikli kahve ve açık kavurma profilleri(özellikle espressoda) yaygınlaştıkça ona göre evriliyor.
Dünyada yapılmış örnekleri de vardı motorize sistemlerin Comandante için. Bir çalışma da bu diyardan çıkmış oldu, hayırlı olsun.Ev kullanıcılarının iyi niyetli aksesuar, destekleyici bu gibi çözümlerine hep sempatiyle yaklaşıyorum.
Espriyle bitiriyorum: Konu komşuya paket paket kahve çekmeyin yine de Tembeldante'ler sizi!
Sevgiler.
Kac klik bu? Ses buraya geldigi kadar mi?