• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Motordante | Comandante Grinder Motor Pack

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Linçleneceğim ancak, bu ülkeden niye girişim çıkmıyor deniyor ya, hep işte bir şey çıktığında 'pahalı' bulunmasından ötürü :)

Comandante ile ilk tanıştığımda 130 euro idi. MKI, sene 2013, Antwerp. Ulan dedim buna bu para verilir mi, sonra test ettik falan baya iyi çıktı şaşırdık yani o zaman Vario W almayı planlıyordum ki, neredeyse 5te1'i idi Comandante.

Neyse sonra üründe hatalar çıktı, Amerikaya giden 1000 ürün geri geldi derken MKII çıktı, yanılmıyorsam 190 euro mu öyle bir şey, yine verilir mi dedik hatta sene 2015 almaya çalıştım Almanya'da iken baya Supremo'ya ulaşamadık :D Mail atıyoruz geri dönmüyorlar, Melbourne'deki distribütörümüzde var sadece oradan alabilirsiniz dediler aşsdfkşalk :D Onu da alamadık, sonra EK43 aldık falan neyse :D

sene 2016 bu sefer yakaladık MKIII'ü aldık. Şimdi Comandante'nin 2020'de geldiği noktaya bak :D

Velhasılkelam :D Niye yazdım bunları ben de bilmiyorum ama, her zaman piyasada bazı şeyler pahalı, bazı şeyler ucuz olacak. Ancak genel olarak bu başlıktaki yorumlara bakıyorum da, arkadaşlar, ne kadar Çin üretimi dandik mallara bağlanmışız yahu.

Ural, @uralavci meraken soruyorum. Bu motordante'den 1000 tane üretsen ilk partide, fiyat en fazla nereye esnerdi ?

Linçleneceğim ancak, bu ülkeden niye girişim çıkmıyor deniyor ya, hep işte bir şey çıktığında 'pahalı' bulunmasından ötürü :)

Comandante ile ilk tanıştığımda 130 euro idi. MKI, sene 2013, Antwerp. Ulan dedim buna bu para verilir mi, sonra test ettik falan baya iyi çıktı şaşırdık yani o zaman Vario W almayı planlıyordum ki, neredeyse 5te1'i idi Comandante.

Neyse sonra üründe hatalar çıktı, Amerikaya giden 1000 ürün geri geldi derken MKII çıktı, yanılmıyorsam 190 euro mu öyle bir şey, yine verilir mi dedik hatta sene 2015 almaya çalıştım Almanya'da iken baya Supremo'ya ulaşamadık :D Mail atıyoruz geri dönmüyorlar, Melbourne'deki distribütörümüzde var sadece oradan alabilirsiniz dediler aşsdfkşalk :D Onu da alamadık, sonra EK43 aldık falan neyse :D

sene 2016 bu sefer yakaladık MKIII'ü aldık. Şimdi Comandante'nin 2020'de geldiği noktaya bak :D

Velhasılkelam :D Niye yazdım bunları ben de bilmiyorum ama, her zaman piyasada bazı şeyler pahalı, bazı şeyler ucuz olacak. Ancak genel olarak bu başlıktaki yorumlara bakıyorum da, arkadaşlar, ne kadar Çin üretimi dandik mallara bağlanmışız yahu.

Ural, @uralavci meraken soruyorum. Bu motordante'den 1000 tane üretsen ilk partide, fiyat en fazla nereye esnerdi ?

Tahminen söylüyorum, bu rakamı kesinlikle ürün tedarik ettiğim yerin kıracağı miktar belirler ki; 105€ ürünün 2000 adette 2€’ya düştüğünü de gördüm, 300$ ürünün 5000 adette dalga geçer gibi 295$’a düştüğünü de, o yüzden tahmini, ön sipariş fiyatım indirimsiz satış fiyatım olurdu. Onun üzerine foruma yine 50-75₺ arası indirim yapabilir, toplu alımda 500-550 aralığına inebilirdim sanırım.

Müthiş bir yazı olmuş. Öncelikle bunun için çok teşekkür ederim.
Cevaplamam gereken bir kaç nokta var müsadenizle;

Öğütüm ayarı için Motordante’yi çıkarmaya lüzum yok. İçerisindeki motor redüktörlü olduğu için ayar esnasında çalıştırmazsanız sabit durur Bu da kol takmaya gerek olmadan öğütüm kalınlığını ayarlayabilmemize olanak tanıyor.

Çekirdek haznesi bir standla aşılabilecek bir problem aslında. Bununla ilgili de çalışmalarım var. Şu haliyle sınır 40 gram. Devrilme riski yok. Dimdik ayakta durup kendi halinde öğütüm yapabiliyor. Üzerinde durduğu zemin tipine göre titreşiminden kaynaklı çok küçük hareketlenebiliyor elbette ki bu çok normal bir şey.

Mobilite konusunda bir sonraki planım pilli bir besleme üretmek. BatteryPack. Tamamen mobil olabilmesine çok önem veriyorum.

Dışarıdan besleme konusu kesinlikle bir dezavantaj. Buna katılmamak elde değil. Ancak bizi buna öncelikle Comandante’yi korumaya çalışmamız itti maalesef. Sonrasında test ederken öğütüm homojenliğinin, tahminlerimizden de fazla, gözle görülür bir artış gösterdiğini anladık ve artık, bunun aslında bir avantaj olduğunu düşünüyoruz.

Fiyat tamamen benim yüzümden yüksek açıkçası. Daha güçlü bir yatırımcının girişimi olsaydı ve yüksek adetle seri üretime girebilseydi çok daha ucuz olurdu ancak maalesef benim elimden bu kadarı geliyor.

Verdiğiniz bilgiler ve yaklaşımınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu forumda konulara genelde tüketici açısından yaklaşmaya çalışıyorum. Bu sebeple ürünlerin dezavantajlı noktalarına da değinmeye çalışıyorum. Hatta bunu özellikle yapmak istiyorum çünkü forumda üretici arkadaşlar ile üyeler arasında yakın bir arkadaşlık ilişkisi olduğundan dezavantajlardan bahseden olmuyor ve bunun zararını tüketiciler yaşıyor.

Bu sebeple de dezavantajlara değinen bir yazı yazıldığında genelde üyeler aşırı tepki gösterip anlamsız bir şekilde ürünü/ürünleri ya da üreticiyi savunmaya geçiyor, sonra tartışma çıkıyor.

Sizin yaklaşımınızı oldukça başarılı buluyorum, yazdığım eleştirel sayılabilecek bir yazıya üretici olarak verdiğiniz cevap gerçekten çok değerli ve samimi. Herkese örnek olmasını diliyorum.

Söyledikleriniz ürünü çok daha iyi bir noktaya götürecektir. Siz daha detay bilgiye sahipsinizdir mutlaka ancak mobilite konusunda biraz farklı düşünüyorum.

Bence motordante’nin amacı özünde öğütüm sürecini kaliteden ödün vermeden kolaylaştırmak. Hem ağırlık anlamında hem de hacmen ekstra bir yük oluşturduğundan mobilite yönünden ilk tercih olmayacaktır. Mobilite noktasında Motordante’yi çıkartıp Comandante’yi manuel kullanabilmek gibi çok çok büyük bir avantajınız var.

Outdoor kullanıcıları bence Comandanteyi manuel kullanmaktan imtina etmeyecektir. Adam çadır kurmuş, o kadar eşya taşımış kahvesini de 2dk manuel çeker, motordanteye ihtiyaç duymayabilir. Bu sebeple motordante daha çok evden çıkmayan, elde çekmeye üşenen biz tembellere hitap ediyor diye düşünüyorum. Mobilite için yapılacak arge faaliyetleri başka alanlara kaldırılırsa çok daha faydalı olabilir.

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler ve yaklaşımınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu forumda konulara genelde tüketici açısından yaklaşmaya çalışıyorum. Bu sebeple ürünlerin dezavantajlı noktalarına da değinmeye çalışıyorum. Hatta bunu özellikle yapmak istiyorum çünkü forumda üretici arkadaşlar ile üyeler arasında yakın bir arkadaşlık ilişkisi olduğundan dezavantajlardan bahseden olmuyor ve bunun zararını tüketiciler yaşıyor.

Bu sebeple de dezavantajlara değinen bir yazı yazıldığında genelde üyeler aşırı tepki gösterip anlamsız bir şekilde ürünü/ürünleri ya da üreticiyi savunmaya geçiyor, sonra tartışma çıkıyor.

Sizin yaklaşımınızı oldukça başarılı buluyorum, yazdığım eleştirel sayılabilecek bir yazıya üretici olarak verdiğiniz cevap gerçekten çok değerli ve samimi. Herkese örnek olmasını diliyorum.

Söyledikleriniz ürünü çok daha iyi bir noktaya götürecektir. Siz daha detay bilgiye sahipsinizdir mutlaka ancak mobilite konusunda biraz farklı düşünüyorum.

Bence motordante’nin amacı özünde öğütüm sürecini kolaylaştırmak. Hem ağırlık anlamında hem de hacmen ekstra bir yük oluşturduğundan mobilite yönünden ilk tercih olmayacaktır. Mobilite noktasında Motordante’yi çıkartıp Comandante’yi manuel kullanabilmek gibi çok çok büyük bir avantajınız var.

Outdoor kullanıcıları bence Comandanteyi manuel kullanmaktan imtina etmeyecektir. Adam çadır kurmuş, o kadar eşya taşımış kahvesini de 2dk manuel çeker, motordanteye ihtiyaç duymayabilir. Bu sebeple motordante daha çok evden çıkmayan, elde çekmeye üşenen biz tembellere hitap ediyor diye düşünüyorum. Mobilite için yapılacak arge faaliyetleri başka alanlara kaldırılırsa çok daha faydalı olabilir.

Hocam öncelikle seviyeli tartışmamızdan dolayı sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Sıradan cevaplamak isterim ki karışıklık olmasın.
Sözünü ettiğiniz üzere test eden arkadaşlarımızla can ciğer olmasak da elbette ki samimiyiz ancak sağ olsunlar hepsi ürünü ön sipariş fiyatından satın almış insanlar ve söyledikleriniz onların yanlış anlaşılmalarını destekleyebilir ve buna gerçekten çok üzülürüm. Hiç biriyle ticari bağımız yok en basitinden. Ürünü gereksiz övdüklerinde elde edecekleri tek kuruş çıkarları yok ancak şöyle bir detay var ki; projeye başlamamın sebebi olan bu arkadaşların akıllarında zaten bu ürün tam da bu haliyle vardı. Yani mesele aslında bir üründen ne beklediğinizle alakalı diyebiliriz. Onlar tam olarak beklentileri karşılandığı için haliyle eksik bir tarafını da göremiyorlar. Bütün hikaye bu. :)

Mobilite dendiğinde burada herkesin aklına kamp gelse de ben öyle düşünmüyorum.
Bir kaç senaryo ile örnekleyerek gideyim:
Mutfak tezgahınızın priz olmayan köşesinde çalışıyor olabilir, ya da önceden ayarladığınız çoklayıcı prizde Motordante için yer olmayabilir. Misafirliğe giderken götürmek, orada da priz ile uğraşmak istemiyor olabiliriz. İş yerimize götürmeyi planlıyor ancak orada da yine priz derdiyle uğraşmak istemiyor olabiliriz. Yine kampa götürebiliriz, 4-5 kişilik bir kampa ve orada zaten yorgunken bir de üzerine manuel kahve öğütmek istemiyor olabiliriz. Benim aklıma gelenler bunlar. :)

Ayrıca eklemeliyim;
Ben normal bir üretici değilim hocam. Ben buradan kazandığım parayla geçim sağlamayacağım, bir yandan hobimi geliştirmek için kendime, diğer yandan da ürün geliştirmek için fikirlerime yatırım yapacağım. Motordante sadece bir başlangıç. Buradan beklediğim rakamlar elime geçerse aynı anda 3 proje yürütebilecek donanıma sahibim. Yine ucuz olmaz, ama birilerinin işini kesin çözerim. Derdim de bu ya zaten. (:

V60 için tek kişilik öğütümde (15-20) gr civarı manuel öğütüme göre süre farkı nedir ?

Hocam öncelikle seviyeli tartışmamızdan dolayı sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Sıradan cevaplamak isterim ki karışıklık olmasın.
Sözünü ettiğiniz üzere test eden arkadaşlarımızla can ciğer olmasak da elbette ki samimiyiz ancak sağ olsunlar hepsi ürünü ön sipariş fiyatından satın almış insanlar ve söyledikleriniz onların yanlış anlaşılmalarını destekleyebilir ve buna gerçekten çok üzülürüm. Hiç biriyle ticari bağımız yok en basitinden. Ürünü gereksiz övdüklerinde elde edecekleri tek kuruş çıkarları yok ancak şöyle bir detay var ki; projeye başlamamın sebebi olan bu arkadaşların akıllarında zaten bu ürün tam da bu haliyle vardı. Yani mesele aslında bir üründen ne beklediğinizle alakalı diyebiliriz. Onlar tam olarak beklentileri karşılandığı için haliyle eksik bir tarafını da göremiyorlar. Bütün hikaye bu. :)

Mobilite dendiğinde burada herkesin aklına kamp gelse de ben öyle düşünmüyorum.
Bir kaç senaryo ile örnekleyerek gideyim:
Mutfak tezgahınızın priz olmayan köşesinde çalışıyor olabilir, ya da önceden ayarladığınız çoklayıcı prizde Motordante için yer olmayabilir. Misafirliğe giderken götürmek, orada da priz ile uğraşmak istemiyor olabiliriz. İş yerimize götürmeyi planlıyor ancak orada da yine priz derdiyle uğraşmak istemiyor olabiliriz. Yine kampa götürebiliriz, 4-5 kişilik bir kampa ve orada zaten yorgunken bir de üzerine manuel kahve öğütmek istemiyor olabiliriz. Benim aklıma gelenler bunlar. :)

Ayrıca eklemeliyim;
Ben normal bir üretici değilim hocam. Ben buradan kazandığım parayla geçim sağlamayacağım, bir yandan hobimi geliştirmek için kendime, diğer yandan da ürün geliştirmek için fikirlerime yatırım yapacağım. Motordante sadece bir başlangıç. Buradan beklediğim rakamlar elime geçerse aynı anda 3 proje yürütebilecek donanıma sahibim. Yine ucuz olmaz, ama birilerinin işini kesin çözerim. Derdim de bu ya zaten. :)

Önceki postumdaki arkadaşlık konusundaki yorumum motordante özelinde ya da motordante’yi hedef alan bir yorum değil kesinlikle. Forum genelinde kavurucudan, değirmen üreticisine, içerik üreticisinden distribütörüne kadar her türlü ürün ve üretici için geçerli bir durum bu. İnsanın ve sosyalleşmenin olduğu bir ortamda bunların olması da çok doğal. Bunun her zaman art niyetli olarak yapıldığını da iddia etmiyorum. Duygular ve diğer ilişkiler fikirlerimizi mutlaka etkiler, bununla ilgili yapılmış birçok bilimsel araştırma var. Ancak bu etkileşim gene de tüketici açısından ideal olmayabilir. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.

Mobilite konusunda haklısınız, düşündüğünüz birçok farklı case varmış. Benim için bunun önceliği düşük, bu tarz seyrek gerçekleşecek durumlarda battery pack yerine manuel kullanmayı tercih ederim ancak herkesin beklentisi ve kullanımı farklı tabii ki.

motordante amacı Fiziksel yorgunluğu bitirmek ki bence çok önemli. Bir öğrenci için belki zaman değersiz ama bazı insanlar için zaman ve yorulmadan bir şeyler yapabilmek değerli ve önemli. Ben açıkçası kahve demlemeyi ritüel olarak görüyorum ama el ile öğütmeyi bu ritüelin bir parçası olarak koyamam. çünkü hiç bir zaman sevmedim el ile öğütmeyi. bu kadar elektronik bir çağda hala manuel el öğütücüleri bence biraz demode. Hario 'nun yeni çıkardığı 2.versiyon elektrikli Hario g smart bu işin nereye gideceğini gösteriyor.

Günümüzde yorgunluğu azaltmak bence önemli bir faktör ki evde tek el değirmeni ile günde 3-4 kere v60 demlemek hem de pek kafaya takmadan motordante ile mümkün. Hatta aralarda TK yapabilmekte cabası. 690 TL'ye bu iş gücünü azlatmak bence f/p isabetli. 300 TL'ye bu işi yapıp satabilen zarar eder üzerinede girişimide batırır. Bu tip niche market ürünlerini ucuza beklemek bence yanlış olur. Migros'un değirmeni yanılmıyorsam 150 TL iken Comandante gibi 2200 TL bandında bir ürünün motorize eden bir aksesuarı 500 TL'den aşağıya beklemek büyük bir hata olur.

Önceki postumdaki arkadaşlık konusundaki yorumum motordante özelinde ya da motordante’yi hedef alan bir yorum değil kesinlikle. Forum genelinde kavurucudan, değirmen üreticisine, içerik üreticisinden distribütörüne kadar her türlü ürün ve üretici için geçerli bir durum bu. İnsanın ve sosyalleşmenin olduğu bir ortamda bunların olması da çok doğal. Bunun her zaman art niyetli olarak yapıldığını da iddia etmiyorum. Duygular ve diğer ilişkiler fikirlerimizi mutlaka etkiler, bununla ilgili yapılmış birçok bilimsel araştırma var. Ancak bu etkileşim gene de tüketici açısından ideal olmayabilir. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.

Mobilite konusunda haklısınız, düşündüğünüz birçok farklı case varmış. Benim için bunun önceliği düşük, bu tarz seyrek gerçekleşecek durumlarda battery pack yerine manuel kullanmayı tercih ederim ancak herkesin beklentisi ve kullanımı farklı tabii ki.
Estağfurullah hocam. Yanlış anlamadım elbette ama yine de kendimi ifade etmek istedim.
Dediğim gibi çokça senaryo var. Herkesin senaryosu farklı. Kimisine uymuyor ama kimisi için de vazgeçilmez oluyor. Herkese aynı anda uyacak bir şey yapabilecek biri değilim maalesef. :D

Ön siparişi adet olarak sınırladınız değil mi? 10 tane olsa yeterli bence.

Gerçek Kullanıcılar satın alanlar ne yorum yapacak çok önemli. Aldıktan 1 hafta sonra "motoru kenara attım, kol taktım" derlerse bu kişilerin sayısı 1000 olursa? mutluluk vermez sanırım

Bir sınır yok. Her isteyen, 6 kasıma kadar ücretini ödeyerek sipariş verebilir.
Konunun amacı zaten insanlara ürünü tanıtmak. İyisiyle kötüsüyle olanı biteni aktarmak. Kullanıcı her şeyi bilerek, görerek satın alsın isterim. Benim derdimin haksız kazanç elde etmek olduğun kanısındaysanız buna çok üzülürüm hocam.
Memnun kalmayan tüketicinin elbette ki iade hakkı var. Ürüne fiziksel zarar gelmediği sürece tamamını iade alabilirim.
Tekrar edeyim; test kullanıcısı da olsalar o arkadaşlar ürüne para ödemiş arkadaşlar. İndirimli de değil, ön sipariş bedeli karşılığında. Şu an herkese açık olan rakamdan. Onlar da “gerçek” kullanıcı yani. Ticari bağ yok, kâr amacı yok, çıkarları yok.

Her sabah 45gr kahve öğüten bir kahve sever olarak bu benim için artık bir ritüel olmaktan çıkıp işkence olmaya başladı. Motordante benim gibi sabah eylemlerine bir çok şey sokușturmak zorunda olup bunlar için uykusundan feda eden kişiler için bulunmaz nimet yerinde. İnanın ki 1dk bile sabahları çok değerli. Şu an değil ama ilk fırsatımda alacağım mutlaka. Öyle ki kahve dünyasında beni en çok heyecanlandıran ekipmanlardan birtanesi motordante. Ayrıca böyle bir ürün hakkında soru bile sormam. İhtiyacım olmasa bile almak isterim. Destek olmak gerektiğine inanıyorum.

Her sabah 45gr kahve öğüten bir kahve sever olarak bu benim için artık bir ritüel olmaktan çıkıp işkence olmaya başladı. Motordante benim gibi sabah eylemlerine bir çok şey sokușturmak zorunda olup bunlar için uykusundan feda eden kişiler için bulunmaz nimet yerinde. İnanın ki 1dk bile sabahları çok değerli. Şu an değil ama ilk fırsatımda alacağım mutlaka. Öyle ki kahve dünyasında beni en çok heyecanlandıran ekipmanlardan birtanesi motordante. Ayrıca böyle bir ürün hakkında soru bile sormam. İhtiyacım olmasa bile almak isterim. Destek olmak gerektiğine inanıyorum.

Hocam merhaba,

Sabahları sizin için 1 dk bile çok önemliyse motordande size göre değildir. Her zaman 45 gr öğütecekseniz bu tahmini 4 dk fln başında bekleyip yavaş yavaş huniden dökmeniz demektir :) elektrikli almanız daha doğru olabilir. Tabi girişim yine de çok önemli ama ihtiyaca göre ürünü belirlemekte fayda var.
Siz yine de sorgusuz sualsiz alın tabi arkadaşımıza destek olsun o ayrı, deneyimlerinizi paylaşırsınız.

Her zaman 45 gr öğütecekseniz bu tahmini 4 dk fln başında bekleyip yavaş yavaş huniden dökmeniz demektir :)

Bu konu yanlış anlaşılıyor sanırım. Arkadaşlar, ürünü böyle kullanmanıza gerek yok. Normal comandante ile senaryo; Kavanoza çekirdek koyup tarttınız, kolu çıkardınız, kahveyi döktünüz, öğütmeye başladınız.

Motordante ile senaryo; düğmeye bastınız, motor çalıştı, çekirdeklerin hepsini artık dökebilirsiniz. Yavaş yavaş dökmek öğütüm kalitesini arttırması nedeniyle tavsiye edilen bir eylemdi, ama böyle kullanmanıza gerek yok.

Espresso ve türk kahvesi öğütümlerinde (genel olarak 20 click ve altı) tamamen güvenlik amaçlı önce çekirdeği bıçaklara yedirmek tavsiye ediliyor, bir anda yük oluşmaması için. Ben şahsen motoru başlattıktan sonra birazını döküyorum, öğütmeye başlıyor, sonra geri kalanı üstten bocalıyorum (çünkü daha fazla yük oluşturmayacak bıçaklara giremeyeceği için)

Hocam merhaba,

Sabahları sizin için 1 dk bile çok önemliyse motordande size göre değildir. Her zaman 45 gr öğütecekseniz bu tahmini 4 dk fln başında bekleyip yavaş yavaş huniden dökmeniz demektir :) elektrikli almanız daha doğru olabilir. Tabi girişim yine de çok önemli ama ihtiyaca göre ürünü belirlemekte fayda var.
Siz yine de sorgusuz sualsiz alın tabi arkadaşımıza destek olsun o ayrı, deneyimlerinizi paylaşırsınız.
Ben başında bekleyip çekirdek dökmeyeceğim. 20+25gr olarak farklı çekirdekler öğütüp kullanıyorum. İlk harekette birkaç çekirdek atıp sonra kalan çekirdekleri döküp diğer işlere bakacağım. Mutfağımda büyük bir cihaz istemiyorum. Sabah kahvelerimde çok homojen olmasın o kadar takılmıyorum zaten 25gr olan mokapotla demlenip termosa konuyor gün boyu için diğeri sabah V60ı 20gr olan. O zaten her türlü çok lezzetli oluyor çünkü çekirdeğim güzel 😄 yani benim ihtiyacıma göre motordante ideal. Düşünüyorum da hem cmd kalitesinden vazgeçmeyeceğim hem ben öğütmeyeceğim. Muazzam bir olay 😍 yinede teşekkürler uyarı için.
Şunu ekleyebilirim birde eğer elimde cmd olmasaydı o zaman sizin fikrinizde benim nezlimde çok mantıklı olabilirdi.

Yahu comandantenin halihazirda 45 gram haznesi yerinde duruyor zaten bir yere gittigi yok.Başinda beklemenize hiç gerek yok.Urun uretim amacı şahane.Her şeyden evvel boyle bir urun lazimdi.Herkesi kendiniz gibi duşunmeyin.Sabah kalkıp ogutmeye birakirken başka bir işimi yapmak benim hayat kalitemi artiracak.
Bir daha diyorum sene olmuş 2020 artık her şey insan gucunu değerlendirme yönüne gidiyor.Başka bir işe harcayacagim zamanı ve gucumu neden boş bos degirmen cevireyim.Yemişim oyle zevki sabah ezaninda hatır hutur çevir :) Bunun uşengeçlkle tembellikle de alakasi yok.12 saat ders sonrası ağir idmanlara giden biriydim.Yani önemli olan zamanı ve gucu verimli kullanmak.
Ural hocam gerçekten yardimsever iyi biri kisisel olarak da bir kac şey rica ettigimde yapacagini soylemişti.Bu proje kesinlikle geliştirilmeli bence.Benim aklımda çok farkli şeyler var bir ara musait olunca aktarayim hocam sana

Yahu comandantenin halihazirda 45 gram haznesi yerinde duruyor zaten bir yere gittigi yok.Başinda beklemenize hiç gerek yok.Urun uretim amacı şahane.Her şeyden evvel boyle bir urun lazimdi.Herkesi kendiniz gibi duşunmeyin.Sabah kalkıp ogutmeye birakirken başka bir işimi yapmak benim hayat kalitemi artiracak.
Bir daha diyorum sene olmuş 2020 artık her şey insan gucunu değerlendirme yönüne gidiyor.Başka bir işe harcayacagim zamanı ve gucumu neden boş bos degirmen cevireyim.Yemişim oyle zevki sabah ezaninda hatır hutur çevir :) Bunun uşengeçlkle tembellikle de alakasi yok.12 saat ders sonrası ağir idmanlara giden biriydim.Yani önemli olan zamanı ve gucu verimli kullanmak.
Ural hocam gerçekten yardimsever iyi biri kisisel olarak da bir kac şey rica ettigimde yapacagini soylemişti.Bu proje kesinlikle geliştirilmeli bence.Benim aklımda çok farkli şeyler var bir ara musait olunca aktarayim hocam sana

Elbette hocam. Elimden geliyorsa seve seve yardımcı olurum.

@uralavci bence de iyi biri ve comandante haznesinin kullanımını önermiyor. Bu sebeple zamanınızı ayırıp başında beklemeniz gerekebilir.

Kullanım
Motordante her ne kadar Comandante'ye bizi simule edecek olsa da, üretici olarak kesinlikle çekirdeklerin dışarıdan atılmasını tavsiye ediyorum. Bunun çok önemli bir sebebi var; Comandante bir el değirmeni ve manuel olarak çevirildiğinde haliyle onu sallıyoruz. Bu da çekirdeklerin bıçaklara bir anda hücum etmesini bir nebze engelleyen bir durum. Motordante ile kullanımda eğer çekirdekler Comandante içerisinde ise, değirmen sabit durduğu için kahve çekirdekleri bıçaklara müthiş bir baskı uyguluyor. Bu da hem Motordante'nin aşırı zorlanmasına, hem de Comandante'nin bir turda bir çekirdek öğütüm kapasitesinin aşılmasına sebep oluyor ve ayrıca öğütüm homojenliğini de etkiliyor. Bu nedenle, klik sayısı düştükçe yavaşlayan ve klik sayısı arttıkça hızlanan bir hızda çekirdekleri Motordante'nin hunisinden Comandante ile buluşturmak oldukça önem arz ediyor. Bu şekilde kullanım hem Motordante'yi, hem de Comandante'yi koruyacak ve sorun yaşamamanızı sağlayacak.

@uralavci bence de iyi biri ve comandante haznesinin kullanımını önermiyor. Bu sebeple zamanınızı ayırıp başında beklemeniz gerekebilir.

Hocam biraz detaylı bir süre hesabı yapacağım. Kendi kullanım tecrübelerime de dayanarak elbette.
Bunu “aman ürünü alın şöyle güzel, böyle güzel, kesin alın” niyetiyle değil de, konuya net bir açıklama getirmek için yazdığımı da belirtmek isterim. (:

Normal yollarla Comandante’ye çekirdekleri döküp, kolu takıp çevirmeye başlıyoruz. Aynı senaryoda eğer Motordante’yi, çekirdekler Comandante haznesindeyken başlatabilseydik, sadece öğütüm süresi kadar vakit kazanmış olacaktık ve Comandante’yi sabit tuttuğumuz için bıçakların hemen üstündeki plastik parçanın üstünde kalan çekirdekleri öğütmek için de fazladan uğraşmamız gerekecekti.
Tavsiye ettiğim kullanım senaryosunda ise Motordante’yi çalıştırdıktan sonra çekirdekleri atmaya başladığımız an öğütüm başlıyor. Burada yine 2’ye ayrılıyoruz:
1- İnce klik, Sert çekirdek.
Bu kombinasyonda ben çekirdeklerin mümkünse tek tek atılması taraftarıyım. Bu kısımda vakit kaybediyoruz. Doğru. Bunun sebebini de konunun ilk mesajında ve devamında da bir kaç mesajda belirttim. Bütün amaç Comandante’yi korumak.
2- Nispeten kalın klikler, Normal sertlikte çekirdek.
Manuel öğütümde de zorlanmıyoruz, haliyle Motordante’ye ve akabinde de Comandante’ye de aşırı yük binmemiş oluyor.
Öğütüm, çekirdekleri dökmeye başlar başlamaz başladığı için, çekirdek koyup kol takma süresini zaten pas geçiyoruz. Ayrıca 20-25 gramlık bir öğütümde yaklaşık 30 saniye sonra tüm çekirdekleri boşaltmış oluyoruz ve kalan 35-40 saniye boyunca çekirdekler kendiliğinden öğütülüyor. Manuel öğütme süresiyle Motordante’nin toplam öğütüm süresini aynı düşünürsek aslında vakit kaybetmiyoruz, üstüne kol çevirmiyoruz. Biraz daha yavaş beslemede de daha homojen öğütülmüş çekirdeklerimiz oluyor ki ince öğütümde de aynı avantajlara direkt sahibiz.

Şahsi kullanım tecrübelerime dayanarak şunu da söylemek isterim; eğer bir paket kahveyi açıp, bitene kadar aynı çekirdeği öğütüp içen ve paket bittikten sonra temizlik yapan biriyseniz, zaten her öğütüm öncesi Motordante’yi söküp, çekirdekleri koyup, tekrar takmak daha zor geliyor. Üstten besleme o senaryoda gerçekten çok güzel bir avantaj. Eliniz bir kere alıştığında kavanozu söküp takmak da çok basit ve kullanımda gerçekten kolaylık sağlıyor diyebilirim.

Güzel sorular, yorumlar, güzel cevaplar. İşte forum böyle olmalı.

Ürün comandante'si bile olmayan bana hitap etmiyor ancak baktığınızda fiyat pahalı gözüküyor. Ancak bu bir hobi ve bu hobide de her şey zaten pahalı. 30 dolarlık aeropress e küçücük eklenti 25 dolar mesela. 1 tane metal filtresi 17 dolar. Bunun gibi çok örnek var.

Sadece şunu hatırlatmak istiyorum. Yerli değirmenin fiyatını yerli olduğu için fazla bulanlar, yerliyse bu fiyat olmamalı vs. deyip yerden yere vuranlar bunu görmeli ve iki ürün için de fiyat konusunda üreticilerin elinden gelenin bu olduğunu anlamalı. Ürün yerli diye fiyatı, olanın yarısı olmalı diye bir şey yok gördüğünüz gibi.

bu ürünü nette ilk gördüğümde Comandante üreticileri çok iyi bir ürün geliştirmişler diye düşünmüştüm. bizden birilerinin geliştirdiği bir ürün olduğunu forumdan öğrendim. @uralavci yı tebrik ediyorum. günlük Comandante kol kası geliştirme egzersizlerimiz sekteye uğrayacak ama olsun, güzel ürün..:)

Geri