• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Motordante | Comandante Grinder Motor Pack

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
açıkçası benim gibi günlük kahve tüketimi epey fazla olan birisi için (eşim de bir kahve sever ve benim kadar tüketiyor, öğütümden ben sorumluyum.:) ) hayallerdeki aletin keşfedilmesi diyebilirim..:) benim aklıma takılan şey; cihazın Comandante üzerinde uzun vadede olumsuz bir etki oluşturması mümkün mü? günlük kullanımla test ediliyor mu?
Her gün düzenli kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta cezvemde geldi yakında Türk Kahvesi içinde kullanmaya başlayacağım. :cool:

İlk mesajda adı geçen arkadaşlar kullanmaktalar hocam. Henüz olumsuz bir dönüş olmadı ki en ufak sıkıntı olsa kesin haber verirlerdi.
Uzun vadede olumsuz etkiyi gözlemek için uzun süre beklemeye gerek yok. Bazı testler bize ilerisini hızlıca gösterebiliyor. Motorun torkunu da buna göre ayarladım zaten. Aman tadımız kaçmasın Comandante bey! 😃
tamamdır, farklı kişilerce bir süre boyunca denenmiş olması güzel. siparişi geçeyim indirim bitmeden (y)

Merhaba projenzden çıkan ürün çok güzel olmuş şık bir tasarıma sahip güçlü bir yapısı var beğendiğimi bertmek sterm yolu açık olsun ,naçizane bir kaç soru sormak sterim ,
Neden commandanteye temas eden güç uyguayan kısımarı commandante'den daha sağlam materyal seçtiniz aiminyum (commandantenin mil sabitleyici 3 kolu plastik ve bunaları zorayan aiminyum malzeme var genelde ana materyal korunmak istenir fren diski fren balatası misali örnek uç ama cümlem anlaşılsın diye verdim
birde değirmene uyguanan kuvvet nedir karşı kuvvet nedir bunları nasıl ve hangi araç gereç ile öçümleyip gözlemlediniz totade ne kadarık bir kuvvettten bahsediliyor ve buna önlem almak için projede çok önemli kararlar alınmış kahveyi üstten beslemek nispeten düşük torklu motor seçimi gibi
izleğim vidyodalarda kahve öğütülür iken motorun sesinden motor devrinin düştüğünü sezimledim siz ölçümledinizmi ölçtüyseniz nasıl bir mataryal kullandınız

fikir olarak nacizane commandanteye binen yükü (aliminyum temaslı yüzeylerde) absorbe etmek için esnek filamnet ile alınmış 3 boyutlu materyal kullanabilirdiniz yada değirmeni içine alacak şekilde sürtünme kuvvetindende faydalanarak değirmenin çekirdek öğütür iken dönme hareketini kaydırmaz malzeme kullanarak değirmen bileklikleri gibi sanki el tutuyormuşçasına kavrayacak bir ortam oluşturulabilinirdi bu sefer torktanda kazanım olurdu ve kullanım kolaylığı sağlanmış olurdu kanatindeyim

Merhaba projenzden çıkan ürün çok güzel olmuş şık bir tasarıma sahip güçlü bir yapısı var beğendiğimi bertmek sterm yolu açık olsun ,naçizane bir kaç soru sormak sterim ,
Neden commandanteye temas eden güç uyguayan kısımarı commandante'den daha sağlam materyal seçtiniz aiminyum (commandantenin mil sabitleyici 3 kolu plastik ve bunaları zorayan aiminyum malzeme var genelde ana materyal korunmak istenir fren diski fren balatası misali örnek uç ama cümlem anlaşılsın diye verdim
birde değirmene uyguanan kuvvet nedir karşı kuvvet nedir bunları nasıl ve hangi araç gereç ile öçümleyip gözlemlediniz totade ne kadarık bir kuvvettten bahsediliyor ve buna önlem almak için projede çok önemli kararlar alınmış kahveyi üstten beslemek nispeten düşük torklu motor seçimi gibi
izleğim vidyodalarda kahve öğütülür iken motorun sesinden motor devrinin düştüğünü sezimledim siz ölçümledinizmi ölçtüyseniz nasıl bir mataryal kullandınız

fikir olarak nacizane commandanteye binen yükü (aliminyum temaslı yüzeylerde) absorbe etmek için esnek filamnet ile alınmış 3 boyutlu materyal kullanabilirdiniz yada değirmeni içine alacak şekilde sürtünme kuvvetindende faydalanarak değirmenin çekirdek öğütür iken dönme hareketini kaydırmaz malzeme kullanarak değirmen bileklikleri gibi sanki el tutuyormuşçasına kavrayacak bir ortam oluşturulabilinirdi bu sefer torktanda kazanım olurdu ve kullanım kolaylığı sağlanmış olurdu kanatindeyim

Güzel fikirler, tamamını proje başlarken gözden geçirmiştim, sırasıyla cevaplayayım.
Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bunun fark edilmesi de hoşuma gidiyor. Sağ olun.

Verdiğiniz materyal koruma örneği ve ona benzer tüm örnekler, korunmak istenen ana materyale bir sürtünme ya da sert darbe kuvvetleri bindiğinde uygulanacak yöntemlerdir. Eğer Motordante çalışması esnasında Comandante'ye sürtse ya da darbeli matkap gibi vursa dediğiniz mantıklı ancak o tip bir kuvvet bu iki sistem arasında yok. Bunun en büyük sebebi de 3 kollu plastik parça ile Motordante'nin ağız yapısının arasındaki ufak tolerans. Bu küçük tolerans çarpma, vurma yerine gücün tamamen ve dengeli bir şekilde Comandante'ye aktarılmasını sağlıyor. Eğer dediğiniz gibi esnek malzemeler seçseydik bu sefer Motordante'nin şaftı ile Comandante'nin aksı arasındaki eş merkezliliği yakalayamazdık.
Tork verilerine öncelikle Comandante'nin kendi web sitesinden edindiğimiz bilgilerden ulaştık. Üretici ürünün maksimum 3N/m tork ile çalışabildiğini yazmış. Ben de önce bu değerden yola çıkarak testler yaptım. Biliyor musunuz bilmiyorum ancak tork ölçmek oldukça basittir. Bıçağın 7 gözüne de bulabildiğim en sert çekirdekleri koyup, Comandante'nin kendi topuzunu teraziye dayayıp çevirdim. Zaten içinde başlamasın dememin sebebi de o ölçüm. :)
Daha sonra eşimin çalıştığı laboratuvardaki bir test ekipmanı ile 3 kollu plastik parçaya 3N/m tork uyguladım. Kayma miktarını gözlemledim ve motorun torkunu da bir dizi hesap sonucu bulmuş oldum. Tabii detaylara giremem, neticede uğraşıp edindiğim değerli veriler hocam. Anlayışınıza sığınıyorum.
Dediğim gibi, esnek malzeme de olsa motora binen tüm yük o parçaya da binecek. Ne yaparsak yapalım. Sadece Comandante'nin dışına tutunabilen bir ürün bu sorunu aşabilir ki o zamanda takıp çıkartmanın aşırı zor olması devreye giriyor. Yani çekirdekler içeride başlasın diye yapmak istediğimiz geliştirme, ürünün takılıp çıkarılmasını zorlaştırdığı için yine dezavantaja dönmüş oluyor. :)

@uralavci Tebrikler, güzel bir proje olmuş. 4 Ay gibi bir sürede düşünüp, tasarlayıp, hayata geçirmek de güzel bir başarı doğrusu.

Konuya ait mesajların tamamını heyecanla okudum. Eleştirilere geri dönüşünü ise takdir ettim, keşke her fikir ürününün sahibi senin kadar dinlemeye açık, böyle hoşgörülü olsa!

Ürüne dair öne çıkan en çarpıcı özellik benim nezdimde, yapılan öğütümlerin istenen değer aralığındaki yüzdesel artışı oldu. Şahsen eğer satın alırsam, sırf bu sebepten olacak. Tüm şartların, ilk yükleme hariç, el ile öğütüm ile bire bir aynı olduğundan yola çıkarak; söz konusu yüzdesel artışın ilk yüklemeye ilişkin olduğunu söyleyebilir miyiz? Yani el ile öğütümde, eğer ki çekirdekler azar azar değirmene yüklenmiş olsa; yine aynı yüzdesel artış sağlanır mı? Düşünceni merak ediyorum. :)

Son olarak, Motordante'ye farklı hız kademeleri ile de çalışacak bir uyarlamayı hiç düşündün mü? Elbet düşündün, seni bundan uzaklaştıran fikir ne oldu diye sorarsam daha doğru olur aslında. Naçizane; değirmenine böyle bir güncellemeyi entegre eden bir tüketici, alternatif bir hızla da öğütüm yapmayı arzular diye düşündüğümden bu soruyu yöneltiyorum.

Emeği geçen herkesin tekrardan ellerine sağlık! Sevgiler.

Bu arada, ekleyecek idim unutmuşum.

Ürünün ismi konusunda, bir arkadaşın yapmış olduğu eleştiriye ben de katılıyorum. Başlangıçta her ne kadar hiç gözüme batmamış olsa da, daha yaratıcı, şık duracak bir isim de bulunabilirdi diyorum naçizane. Çünkü bence hem tasarım olarak, hem de işlev olarak hak ediyor.

Sürç-i lisan ettiysem affola.

@uralavci Tebrikler, güzel bir proje olmuş. 4 Ay gibi bir sürede düşünüp, tasarlayıp, hayata geçirmek de güzel bir başarı doğrusu.

Konuya ait mesajların tamamını heyecanla okudum. Eleştirilere geri dönüşünü ise takdir ettim, keşke her fikir ürününün sahibi senin kadar dinlemeye açık, böyle hoşgörülü olsa!

Ürüne dair öne çıkan en çarpıcı özellik benim nezdimde, yapılan öğütümlerin istenen değer aralığındaki yüzdesel artışı oldu. Şahsen eğer satın alırsam, sırf bu sebepten olacak. Tüm şartların, ilk yükleme hariç, el ile öğütüm ile bire bir aynı olduğundan yola çıkarak; söz konusu yüzdesel artışın ilk yüklemeye ilişkin olduğunu söyleyebilir miyiz? Yani el ile öğütümde, eğer ki çekirdekler azar azar değirmene yüklenmiş olsa; yine aynı yüzdesel artış sağlanır mı? Düşünceni merak ediyorum. :)

Son olarak, Motordante'ye farklı hız kademeleri ile de çalışacak bir uyarlamayı hiç düşündün mü? Elbet düşündün, seni bundan uzaklaştıran fikir ne oldu diye sorarsam daha doğru olur aslında. Naçizane; değirmenine böyle bir güncellemeyi entegre eden bir tüketici, alternatif bir hızla da öğütüm yapmayı arzular diye düşündüğümden bu soruyu yöneltiyorum.

Emeği geçen herkesin tekrardan ellerine sağlık! Sevgiler.

Öncelikle iyi dilekleriniz ve övgü dolu söyleminiz için ben teşekkür ederim hocam.
Öğütüm homojenliğini sağlayan en önemli faktör elbette ki çekirdek besleme şekli ancak manuel öğütüm yaparken de böyle bir şansımız olsaydı o zaman da değirmenin sabit durması, en azından çekirdeklere içeride öğütüm sırasında olduğundan daha farklı bir hareket kazandıramayacak kadar hareketsiz durması, kolun dönüş devrindeki stabilite gibi etmenleri konuşacaktık. Bütün mesele, her 1, 2, 3 çekirdek için tekrarlanabilir öğütüm. Aynı açı, aynı devir, aynı giriş, aynı çıkış. Bu şartlar, çekirdekler ne kadar aynıysa, o kadar homojen öğütüm sağlayacaktır.

Devir ayarlama ilk prototipte vardı ancak bu bizi bazı sıkıntılara itti. Torku düşürmem, zaten ağır devirde dönmeyi pek sevmeyen dc motorun devreye aşırı akım tepmesine sebep oldu. Start devri sıfırdan farklı olsun ama yine de devir ayarı olsun diye testler yaptım ancak çok düşük bir scala kalınca vazgeçtim. Start devrini sert çekirdek, ince klik için ayarladığımda daha kalın öğütümler için fazla hızlı, kalın öğütüm için düşürdüğümde de ince kliklerde yine aşırı akıma sebep oluyordu. Bu durum, hem analog hem de pwm için aynı sonucu doğurdu. Hatta pwm testlerimden birinde frekans tutmadığı için boşta döndüğü halde motor yanınca, zorlama ihtiyacı hissetmeden hemen butona döndüm.

Bu arada, ekleyecek idim unutmuşum.

Ürünün ismi konusunda, bir arkadaşın yapmış olduğu eleştiriye ben de katılıyorum. Başlangıçta her ne kadar hiç gözüme batmamış olsa da, daha yaratıcı, şık duracak bir isim de bulunabilirdi diyorum naçizane. Çünkü bence hem tasarım olarak, hem de işlev olarak hak ediyor.

Sürç-i lisan ettiysem affola.

İsmi ilk ortaya atan bendim. Daha farklı bir isim elbette konulabilirdi ama mantığım çok basitti, yurtdışından biri isme baktığında, ürünün ne olduğunu ve ne için olduğunu hemen anlasın. :)
Marka tescili de yaptırdığım için artık geri dönüşü yok ama en azından amacına ulaştı. Gören, ne olduğunu ve ne için olduğunu hemen anlıyor. :)

Merhabalar arkadaşlar, Motordante incelemesi biraz gecikti ama umarım kafasında sorular olanlara faydalı bir video olmuştur.

Özellikle @uralavci ya bu güzel proje ve kafasını şişirdiğim zamanlarda bile beni dinlediği için teşekkür ederim. Geliştirme/üretim süreçleri boyunca keyifli fikir alışverişlerimiz oldu. 🙏 Teoman'ın da kafasını @Kahveciningalaksirehberi çok şişirmişimdir sanırım 🙏

Elimdeki ürün @seffa Sefa'nın kendine aldığı üründü ve incelemem için sağ olsun bana yolladı. Çok teşekkürler.

Video Kahve Masası Youtube Kanalında. Beğenirseniz, destek için abone olabilirsiniz.

@kahveanalisti Berker'in de daha detaylı bir incelemesi Youtube kanalında mevcut.

Sorularınız varsa, kullanıcı deneyimlerimi objektif bir şekilde aktarabilirim. İyi seyirler.

Son düzenleme:
Sol bileğimdeki sağlık sorunu sebebiyle 2 haftadır Comandante kullanamıyorum. Eşim de olmasa kahve içemeyeceğim. O yüzden Motordante benim için olmazsa olmaz bir ekipman şu günlerde. İnşallah en kısa zamanda kavuşuruz. Bileğine kuvvet. Teşekkürler @uralavci

Merhabalar arkadaşlar, Motordante incelemesi biraz gecikti ama umarım kafasında sorular olanlara faydalı bir video olmuştur.

Özellikle @uralavci ya bu güzel proje ve kafasını şişirdiğim zamanlarda bile beni dinlediği için teşekkür ederim. Geliştirme/üretim süreçleri boyunca keyifli fikir alışverişlerimiz oldu. 🙏 Teoman'ın da kafasını @Kahveciningalaksirehberi çok şişirmişimdir sanırım 🙏

Elimdeki ürün @seffa Sefa'nın kendine aldığı üründü ve incelemem için sağ olsun bana yolladı. Çok teşekkürler.

Video Kahve Masası Youtube Kanalında. Beğenirseniz, destek için abone olabilirsiniz.

@kahveanalisti Berker'in de daha detaylı bir incelemesi Youtube kanalında mevcut.

Sorularınız varsa, kullanıcı deneyimlerimi objektif bir şekilde aktarabilirim. İyi seyirler.

Az önce izledim. Çok teşekkür ederim hocam çok sağ olun. Deneyimin video ile aktarılması kadar kıymetli bir şey yok. Ne kadar yazarsak yazalım, görünce bir başka oluyor. :)

Herkese selamlar.
Sipariş verebilmek için son 24 saat!
Yarın akşam saat 17:00'dan sonra ön siparişi kapatıyorum. 17:00 sonrası tüm siparişler maalesef stoktan satışı beklemek zorunda kalacak. Ayrıca almak istediğinizi belirtip henüz EFT yapmadıysanız, yarın bankalar kapanmadan önce işleminizi sonuçlandırmanızı rica ederim.
İlginize teşekkürler. :)

Merhaba, teknik olarak uygulanabilirliği ni bilmiyorum ancak değirmen bağlantı noktasi ayrı bir adaptör şeklinde tasarlanıp farklı adaptörler uyarlamak suretiyle timemore veya Molent degirmenler içinde aynı sistem kullanılabilir gibi. Mesela blender setlerdeki sistem incelenebilir.

Merhaba, teknik olarak uygulanabilirliği ni bilmiyorum ancak değirmen bağlantı noktasi ayrı bir adaptör şeklinde tasarlanıp farklı adaptörler uyarlamak suretiyle timemore veya Molent degirmenler içinde aynı sistem kullanılabilir gibi. Mesela blender setlerdeki sistem incelenebilir.
@uralavci daha teknik cevaplayacaktır lakin; her değirmenin çapı, bıçak yapısı vs. kendine özgü olduğundan mütevellit; şahsi fikrim, comandante için özel tasarlanmış bir motorun spektlerinin(tork, mil çapı, rotor çapı, sürtünme katsayısı vb.) diğer değirmenlere bire bir uyum sağlamayacağı yönünde.

Fikir güzel ama :)

Hocam selamlar. Aslında bakarsanız ürünün bir çok değirmene hitap edebilmesi tahmin edersiniz ki benim de çok işime gelir çünkü hedef kitlem artar ancak, sevgili @Bugy 'nin de bahsettiği üzere değirmenlerin ihtiyacı olan tork ve devir değerleri birbirlerinden farklı. Haliyle tamamına hitap edebilecek bir ürün ortaya çıkarmak biraz zorlaşıyor. Ayrıca ağız çapları da farklı olduğu için çekirdek eklemeye müsaade etmeyecek olanlar var. Tamamen bağımsız, torku güçlü, devir ayarlı ve çekirdek ekleme seçeneği devre dışı bırakılmış bir ürünle ancak bu yapılabilir.
Bir de samimi olmak gerekirse bunu yapabilmem için bütün değirmenleri satın almam gerekiyor ki o kadar param yok. :D

Besleme tünelinin aluminyum olması konusunda talep güzel olursa paslanmaz çeliğe dönüştürülebilir demiştiniz. Bu konuda son durum nedir? Standart olarak değişmese de fark ile çelik olarak üretilmesi mümkün olur mu?

Besleme tünelinin aluminyum olması konusunda talep güzel olursa paslanmaz çeliğe dönüştürülebilir demiştiniz. Bu konuda son durum nedir? Standart olarak değişmese de fark ile çelik olarak üretilmesi mümkün olur mu?

Paslanmaz çelik için istediğim ölçülerde hazır boru bulamadım hocam. Dolu malzemeden işlemek istedim ancak fiyatı çok pahalı olduğu için vazgeçmek zorunda kaldım. 5000 serisi aluminyumdan üretilecek.

Ancak ürüne şöyle bir güncelleme getirdim. Delik çapını 12mm den 12,5 mm ye çıkardım. Huninin çıkış çapını da 12 mm olarak bırakacağım. Çekirdekler tünele neredeyse değmeyecek.

Geri