• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hayatımda kullandığım en kötü kapsülleri üreten firma. Ben bu kadar rezil bir iş görmedim.
1-hemen hepsinin ağzı ya patlamış ya da havası kaçtığı için haliyle bayatlamış.
2-sürekli makinayı tıkıyor. her seferinde açıp tekrar kapsülü yerleştirmek gerekiyor.

Beceremiyorsan yapma @Montag Coffee Roasters paramızla rezil oluyoruz.
Konuyla alakalı yanlış anlaşılmalar olmuş, onu düzeltmek isterim.

Buradaki "en kötü" kapsülü oluşturan kahve hariç diğer tüm elementler. kahvenin kendisine lafım yok. Tat kaybı var ama bu da kapsülün kötülüğünden kaynaklandığı için yine sorun kapsülün kendisi.

Kahve (y)
Kapsül(n)

Sapla samanı ayıralım lütfen.

Espresso için Tropic Punch, Funky Berry ve Matazano aldım, kahvelerin paketten gelen kokuları harika, 5 Mart kavrumlu kahvelerin degasının bitmesini bekliyorum, üç kahveden de beklentim büyük.

IMG_1016.jpegPink Sunrise dan şu büyüklükte bir taş çıktı. Senelerdir taş ile karşılaşmadığım için kendimi şanslı hissederdim bunu sevdiğim bir kavurucuda yaşamak üzdü. Defact ayıklamayı yada değirmenin içine koymadan önce bi kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Pink Sunrise dan şu büyüklükte bir taş çıktı. Senelerdir taş ile karşılaşmadığım için kendimi şanslı hissederdim bunu sevdiğim bir kavurucuda yaşamak üzdü. Defact ayıklamayı yada değirmenin içine koymadan önce bi kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Çekirdeklerin korku filmi gibi çıkması ışıktan sanıyorum.

Maalesef kahve işinde sıfır taş diye bir şey olamıyor, olup olmamasına değil de sıklığına bakmak daha önemli. Geçen gün de Null konusunda konuşmuştuk bunu. Kahve tepsisi kullanmak bir mecburiyet. Ama ha bire ha bire taş bulunmaya başlanırsa tüketiciler tarafından o zaman bir problem var demektir.

Merhaba,

Konu hakkında roasterye bilgilendirme yapıldı. İlerleyen günlerde konu hakkında sizlere dönüş yapacağım.

Sevgiler,

Uğur.

Ekli dosyayı görüntüle 38212Pink Sunrise dan şu büyüklükte bir taş çıktı. Senelerdir taş ile karşılaşmadığım için kendimi şanslı hissederdim bunu sevdiğim bir kavurucuda yaşamak üzdü. Defact ayıklamayı yada değirmenin içine koymadan önce bi kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Merhabalar,

Öncelikle yaşadığınız bu olumsuz deneyimden dolayı içtenlikle özür dileriz. Üretim sürecinde hem kahve kavrulduktan hemen sonra hem de paketlenmeden önce taş veya başka yabancı maddeler için kontroller yapılsa da nadiren gözden kaçabiliyor. Bu durumun tekrar yaşanmaması için üretimde çalışan arkadaşlarımızla gerekli konuşmaları gerçekleştirdik ve elimizden geleni bundan sonrası için yapacağız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ayrıca Dm kutunuzu kontrol edebilir misiniz?

Yetkililer ve deneyimleyenlerden destek rica ediyorum. Matazano ve Funky Berry espresso kavrumlarından aldım. Henüz 4,5 günlük kavrumlu kahveler. Sıkıntım şu: ne yaptıysam ekşi ve çiğ tadlar alabildim. Yani espresso kavrum diye aldığım kahveler filtrede bile kullanmayacağım açıklıkta kavrulmuş. Degassing süreci ile mi alakalı bu ekşilik? Bu kadar keyifsiz tadsız bir deneyim yaşamamıştım ne önerirsiniz?

benim deneyimlediğim Montag çekirdekleri genel olarak 14 gün ve sonrasında degassing açısından keyif alınabilir fincanlar çıkarıyor. Elinizdeki çekirdekleri espresso olarak deneyimledim . 4,5 gün degassing için çok erken bence. size önerim 10. günden sonrasında denemeniz…21. gün ve 1 ay arasında en keyifli fincanlar çıkmıştı bende.

benim deneyimlediğim Montag çekirdekleri genel olarak 14 gün ve sonrasında degassing açısından keyif alınabilir fincanlar çıkarıyor. Elinizdeki çekirdekleri espresso olarak deneyimledim . 4,5 gün degassing için çok erken bence. size önerim 10. günden sonrasında denemeniz…21. gün ve 1 ay arasında en keyifli fincanlar çıkmıştı bende.
Gerçekten 15 gun daha bekleyince bu ekşilik gidermi dersiniz? Şu an erken olduğunu biliyorum ama resmen ham meyve tadında ağzı buran berbat bir ekşilik var

açıkçası ağız buran bir ekşilik normal değil bunun çeşitli nedenleri olabilir bence. ama 4.5 günlük çekirdekleri kullandıysanız sebebinin o olduğunu düşünüyorum. çok normal biraz daha beklemenizi öneririm.

Yetkililer ve deneyimleyenlerden destek rica ediyorum. Matazano ve Funky Berry espresso kavrumlarından aldım. Henüz 4,5 günlük kavrumlu kahveler. Sıkıntım şu: ne yaptıysam ekşi ve çiğ tadlar alabildim. Yani espresso kavrum diye aldığım kahveler filtrede bile kullanmayacağım açıklıkta kavrulmuş. Degassing süreci ile mi alakalı bu ekşilik? Bu kadar keyifsiz tadsız bir deneyim yaşamamıştım ne önerirsiniz?
Özellikle espresso için 4,5 gün çok kısa filtre kavrumda bile 1 haftalık kahve ve 2 haftalık kahve farkı oldukça fazla

Bu konuda kral çıplak demekten kaçınılıyor ama modern espresso/3. Nesil kahve vs isimli bir çok çekirdek murdar oluyor. Bildiğin ekşi kahveleri asidite/uçan kaçan meyveler ismiyle pazarlıyorlar. Bunun tadı ekşi dediğinde de senin ağzın yamuk bizim kahveler düzgün demeye gelen cevaplar alıyoruz. (Montag'dan böyle bir cevap almadım)

Bunlar benim kişisel yorumlarım, forumda böyle kahveleri seven arkadaşlar da bir hayli fazla. Artık düz natural veya yıkanmış harici kahve almıyorum. O meşhur fermente edilmiş kahveler bana ayarı kaçmış Doğanay şalgam suyu gibi geliyor. İçtiğime pişman oluyorum bir de cep yakan fiyatları yanına kâr kalıyor.

Ekşi kahvelerin paketin sonunda normale döndüğünü deneyimledim daha önce. 1,2 hafta bekleyeceğim sonrasında hala aynıysa bir daha tercih etmeyeceğim bu markayı

Ekşi kahvelerin paketin sonunda normale döndüğünü deneyimledim daha önce. 1,2 hafta bekleyeceğim sonrasında hala aynıysa bir daha tercih etmeyeceğim bu markayı
15.gün matazona denedim gerçektende ekşilik gitti. Yarın Funky Berry i deniycem umarım o da öyle olur. Uzun bekleyiş sonrası en azından fiyatına değdiğini gördüm.

Bu konuda kral çıplak demekten kaçınılıyor ama modern espresso/3. Nesil kahve vs isimli bir çok çekirdek murdar oluyor. Bildiğin ekşi kahveleri asidite/uçan kaçan meyveler ismiyle pazarlıyorlar. Bunun tadı ekşi dediğinde de senin ağzın yamuk bizim kahveler düzgün demeye gelen cevaplar alıyoruz. (Montag'dan böyle bir cevap almadım)

Bunlar benim kişisel yorumlarım, forumda böyle kahveleri seven arkadaşlar da bir hayli fazla. Artık düz natural veya yıkanmış harici kahve almıyorum. O meşhur fermente edilmiş kahveler bana ayarı kaçmış Doğanay şalgam suyu gibi geliyor. İçtiğime pişman oluyorum bir de cep yakan fiyatları yanına kâr kalıyor.
Hocam ben de yeni yeni espressoya giriş yapıyorum. Şu ana kadar 6-7 kere espresso içtim iyi sayılacak kavurucularda. Maalesef dediğiniz sorunu yaşıyorum espressoların hepsi inanılmaz ekşi geldi bana. Bir süre daha denemeye devam edeceğim. İstediğim tadı yakalayamazsam klasik espresso denemelerine geçeceğim

Hocam ben de yeni yeni espressoya giriş yapıyorum. Şu ana kadar 6-7 kere espresso içtim iyi sayılacak kavurucularda. Maalesef dediğiniz sorunu yaşıyorum espressoların hepsi inanılmaz ekşi geldi bana. Bir süre daha denemeye devam edeceğim. İstediğim tadı yakalayamazsam klasik espresso denemelerine geçeceğim
Leona çok iyiydi ama

Montag'ın Tropic Punch, Matazano, Funk Berry kahveleri modern espressoya uygun kahveler, bunların tadım notalarına baktığımızda zaten meyvemsi-asiditeli kahveler yazar, bu meyvemsi-asiditeyi almak için de iyi bir espresso değirmeni ve sıcaklık stabilitesi iyi olan bir espresso makinesi lazım olmakla birlikte kişinin damağının da kalibre olması gerekiyor, eğer espressoya yeni başlandıysa farklı mekanlarda espressolar içilmediyse asidite-meyvemsilik ekşilik gibi gelebilir, asidite-meyvemsilikten hoşlanılmıyorsa zaten direk klasik espressoya yönelmeli, klasik espressoda da shotların ekşi çıkmaması için sıcaklık ayarı ve dengeli çözünmesi önemli.

Bunlar biraz zaman isteyen süreçler, bu süreçleri bir çoğumuz yaşadı, evde iyi espresso içebilmek biraz meşakkatli iş olsa da güzel bir uğraş.

15.gün matazona denedim gerçektende ekşilik gitti. Yarın Funky Berry i deniycem umarım o da öyle olur. Uzun bekleyiş sonrası en azından fiyatına değdiğini gördüm.
Matazona nın yine içilebilir tarafı var ama Funky Berry 20 gün geçmesine rağmen hala kahveden çok şarap tadı veriyor. ekşilik gitmedi. pişmanlık gitmedi... yüksek fiyatlara rağmen kahveden keyif alamamak üzücü.

Geri