• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bazen bazı kahveler sadece birinde güzel olabiliyor. O nedenle yazmak istemiştim.
Biz geçen seneye kadar demleme ve paket satışlarımızda Montag ile de çalıştık, şu an neden çalışmıyoruz derseniz gerçekten bende bilmiyorum ama haftaya seçkilerimize ekleyeceğiz.

O zamanlar ki seçkilerden (sene geçen seneler) Montag'in üç çekirdeği hakkında çok yüzeysel, kolay anlaşılabilecek sıralama yapmak istedim.

Birincisi Bochisa, demleme seçkimizde kullandık çok beğenildi, hatta yakın zamanda da sevgili Hana Coffee'den denedik onu da çok beğendik şu anda ki seçkimizde de mevcut.

İkincisi Funky Berry, geldiğinde degassing süresi dolmadan gelmişti, bizde de bir paket vardı diye kenara attık üç hafta+ fazla rafta kaldı, biz tüh bayatlattık çekirdeği falan derken ikinci demlememizde en az üç hafta beklemekle ne kadar doğru yapmışız dedik, tüm tadım notalarını verdi. Degass süresini biraz uzun tutmak gerekiyor.

Üç numarayı sonra sakladım Rio Brilhante, O zamanlar Teksen bey vardı onun önerisiyle filtre kahvede Rio Brilhante kullanmaya başladık. Aradan bir ay kadar bir süre geçti ve espresso bazlı içeceklerden ziyade daha çok filtre kahve tüketilmeye başlandı. Dükkanda americano ve ilginç bir şekilde sütlü kahvelerinde önü kesilmeye başlayınca ve açıkçası fiyatından da kaynaklı O dönem çalıştığımız Cafe Mio'nun Hondurası ile yolumuza devam ettik.

Kendi adıma aklımda kalan o zaman ki seçkilerde Montag sıralaması yapmam gerekirse demlemelerde Funky Berry, Bochisa, filtre kahvede Rio Brilhante ve Honduras Bella Vista (galiba limited edition'du) olurdu.

Montag espresso bazlı kahvelerde biz kullanmasakta galiba Zenith ve Lunayı tavsiye ediyor diye hatırlıyorum.

Bugün Kadıköy’de Tropical Nectar denedim. Ben hiç beğenmedim, hatta içerkenki hissiyatım, tam bir kabir azabı.

Soğuyunca biraz daha içilebilir bir hal aldıysa da kesinlikle çok tekdüze. Tadım notlarını neredeyse birebir karşılıyor. Muz ve kiwi hissi çok baskın, hatta muz kabuğu kokusunu epey alıyorsunuz. Başlangıcından bitişine aynı tekdüzelikte, çay içimi rahatlığında. Nasıl bitki çayı içerken soğumasın istersiniz, bunda ise soğusun, daha doğrusu hep ılık kalsın istiyorsunuz. Tüm sıcaklıkta tat katmanı aynı, ama bunu epey ılık tüketmeli, daha çok nemli - esintili yaz akşamlarına eşlik edebilir, asiditesi ön planda, mayhoş bir tatlılıkta, bence orta gövdeli. Fakat kahve enerjikliğini hiç vermiyor.

Bunu içmek yerine kiraz sapı demleyip içebilirsiniz, hissi baya benziyor, en azından faydasını bilirsiniz.

Montag iki adet Lasso bulunduruyor, biri Bourbon Sidra biri Yellow Bourbon.

İkisi de muazzam kahveler, kahve arayanların (ikisi de yıkanmış) aklında olsun. Fiyat dezavantajları var sadece.
Bourbon Sidra tam bir efsane, fiyatı çok acıklı :(

Konuda aktif Montag temsilcisi var mı?

Alpaca - espresso geçti elime. İçinden kullanma kılavuzu çıkmadı.

Pakette 28.08.2024 yazıyor. Ne zaman kullanmaya başlamalıyım. Nasıl kullanmalıyım? Bir sürü çekirdeği en başta deneme yanılma yoluyla ziyan etmek istemiyorum. Başlangıçta baz alacağım üzerine artırıp azaltarak gideceğim, kendi denemelerinin sonucunu yansıtan, bir iki öneri beklerim tüm kavuruculardan.
Beklememeli miyim?

Ben de Alpaca siparişi vermiş bulundum ocak ayı toplu alımını bekleyemeden. İyzico indirimi aklımı çeldi 😅 bayağı da zaman geçmiş ama degassing için kaç gün öneriliyor?

Ben de Alpaca siparişi vermiş bulundum ocak ayı toplu alımını bekleyemeden. İyzico indirimi aklımı çeldi 😅 bayağı da zaman geçmiş ama degassing için kaç gün öneriliyor?
Merhaba,

Detaylı bilgi almak için müşteri hizmetleri hattımızdan roastery kısmına bağlanıp bilgi alabilirsiniz.

Sevgiler,

Montag Honduras Matazanoyu espressoda denedim. 3. hafta degassing sonrası sadece buram buram vişne geliyor. Tadım notalarındaki Armut ve kavuna hala ulaşamadım ama hiç fena değil 😀

hayatımda kullandığım en kötü kapsülleri üreten firma. Ben bu kadar rezil bir iş görmedim.
1-hemen hepsinin ağzı ya patlamış ya da havası kaçtığı için haliyle bayatlamış.
2-sürekli makinayı tıkıyor. her seferinde açıp tekrar kapsülü yerleştirmek gerekiyor.

Beceremiyorsan yapma @Montag Coffee Roasters paramızla rezil oluyoruz.

hayatımda kullandığım en kötü kapsülleri üreten firma. Ben bu kadar rezil bir iş görmedim.
1-hemen hepsinin ağzı ya patlamış ya da havası kaçtığı için haliyle bayatlamış.
2-sürekli makinayı tıkıyor. her seferinde açıp tekrar kapsülü yerleştirmek gerekiyor.

Beceremiyorsan yapma @Montag Coffee Roasters paramızla rezil oluyoruz.
Merhaba,

Konu hakkında Dm kutunuza bakabilir misiniz?

Sevgiler,

Uğur

Aslında fotoğraf koysaydınız daha iyi olurdu. Biz de merak ettik

Merhaba,

Konu ile ilgili DM'den müşterimizle iletişime geçtik. Genel olarak diğer kahveseverlere de bilgi geçmek adına yazıyorum. Bizim bir kapsül üretim makinamız olmadığı için diğer firmalar gibi bu işi yapan aracı firmalar ile bunu gerçekleştiriyoruz. Sürecin kapsüllenme aşamasında bizim bir katkımız veya kontrolümüz olamıyor. Tabi ki bu kapsülleri piyasaya çıkartmadan belli testler yapıyoruz ve bir standart sağlanacağına emin olunca satışa çıkartıyoruz. Partiler arası belki böyle bir sorun olmuş olabilir ama bunun bizim becerimizle bir alakasını kabul etmiyorum. Türkiye'de en bilindik markaların çalıştığı firma ile çalışıyoruz. Nespresso teknolojisine bu anlamda yetişmek zaten imkansız (eğer kıyaslama teknik olarak bu marka üzerinden yapılıyorsa) ancak yerliler arasında baktığımızda bizim ürünümüzde bir sorun varsa bunu da tekrar partileri kontrol ederek ve diğer firmaların kapsülleri ile karşılaştırma yaparak kontrollerimizi farklı testler yaparak sağlarız. Mevcut ürünlerin özellikle tatlarını başarılı bulurken böyle bir yorum almak bizi üzdü. Yapılan test ve kontrolleri tekrar buradan tüm kahveseverler ile paylaşacağım ki aklınızda bir soru işareti kalmasın.

Sevgiler

Uğur,

Bu arkadaşların büyük bir fanı olduğum söylenemez ancak espresso için birçok farklı nitelikli kahve sunmaları takdir edilesi. Kavrumlar da sıkıntısız.

Tropic Punch'ı daha ilk denemede çok başarılı buldum.

Merhabalar, nespresso marka kapsüllerin alüminyum folyo gibi olan yeri gerginliğini kaybederse tadında rahatsız edici bi fark oluyor. Türkiyedeki kavuruculardan aldığım kapsüllerin hepsi görüntü olarak çok benzerdi, sanki hava kaçırmış gibiydi. Ama tat olarak bana nespressodaki gibi havası kaçmış ve bayatlamış gelmedi, genel bi standarttaydı. Kapsül kahve çok hoşuma gitmiyor ama tatilde falan içeceksem nespressodaki yanık tatlara alternatif olarak arada alıyorum, sadece espresso ayarında içiyorum. Makineye sıkışma yada tıkanma sorunu yaşamadım hiç. Bu arada almanyada the Barnın kapsülleri de görsel olarak benzerdi.

Geri