Bazen bazı kahveler sadece birinde güzel olabiliyor. O nedenle yazmak istemiştim.
Biz geçen seneye kadar demleme ve paket satışlarımızda Montag ile de çalıştık, şu an neden çalışmıyoruz derseniz gerçekten bende bilmiyorum ama haftaya seçkilerimize ekleyeceğiz.
O zamanlar ki seçkilerden (sene geçen seneler) Montag'in üç çekirdeği hakkında çok yüzeysel, kolay anlaşılabilecek sıralama yapmak istedim.
Birincisi Bochisa, demleme seçkimizde kullandık çok beğenildi, hatta yakın zamanda da sevgili Hana Coffee'den denedik onu da çok beğendik şu anda ki seçkimizde de mevcut.
İkincisi Funky Berry, geldiğinde degassing süresi dolmadan gelmişti, bizde de bir paket vardı diye kenara attık üç hafta+ fazla rafta kaldı, biz tüh bayatlattık çekirdeği falan derken ikinci demlememizde en az üç hafta beklemekle ne kadar doğru yapmışız dedik, tüm tadım notalarını verdi. Degass süresini biraz uzun tutmak gerekiyor.
Üç numarayı sonra sakladım Rio Brilhante, O zamanlar Teksen bey vardı onun önerisiyle filtre kahvede Rio Brilhante kullanmaya başladık. Aradan bir ay kadar bir süre geçti ve espresso bazlı içeceklerden ziyade daha çok filtre kahve tüketilmeye başlandı. Dükkanda americano ve ilginç bir şekilde sütlü kahvelerinde önü kesilmeye başlayınca ve açıkçası fiyatından da kaynaklı O dönem çalıştığımız Cafe Mio'nun Hondurası ile yolumuza devam ettik.
Kendi adıma aklımda kalan o zaman ki seçkilerde Montag sıralaması yapmam gerekirse demlemelerde Funky Berry, Bochisa, filtre kahvede Rio Brilhante ve Honduras Bella Vista (galiba limited edition'du) olurdu.
Montag espresso bazlı kahvelerde biz kullanmasakta galiba Zenith ve Lunayı tavsiye ediyor diye hatırlıyorum.