• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Matazona nın yine içilebilir tarafı var ama Funky Berry 20 gün geçmesine rağmen hala kahveden çok şarap tadı veriyor. ekşilik gitmedi. pişmanlık gitmedi... yüksek fiyatlara rağmen kahveden keyif alamamak üzücühocam
açıkçası funky berry de ben hiç sorun yaşamamıştım siz demleyemiyor veya overextraction ediyor olabilir misiniz?

Matazona nın yine içilebilir tarafı var ama Funky Berry 20 gün geçmesine rağmen hala kahveden çok şarap tadı veriyor. ekşilik gitmedi. pişmanlık gitmedi... yüksek fiyatlara rağmen kahveden keyif alamamak üzücü.
Zaten bu serinin/bu tarz kahvelerin olayı şarapsı olması. Adı üstünde funky. Nasıl bir beklentiyle aldınız bilmiyorum ama zaten her şey tadım notlarında/açıklamalarda net şekilde yazılmış. Beyaz üzüm ve çilek zaten meyve olarak yediğinizde de asidik tatları olan(çoğu meyve gibi onları lezzetli kılan şeyler aslında içerdikleri çeşitli asit ve şekerler zaten) meyveler mesela. Modern espresso/nitelikli kahve zaten zihninizde oturmuş genel kahve tadından daha farklı bir deneyim sunması beklenen şeyler. Kahvede bir sorun yok gibi kısaca, sunması gereken o zaten. Asiditeyle ekşiliği karıştırmıyorsanız tercihlerinizi daha tatlı/standart(çikolata, bal ve reçel gibi) taraflara kaydırmanız sizin için daha mantıklı olabilir.

Matazona nın yine içilebilir tarafı var ama Funky Berry 20 gün geçmesine rağmen hala kahveden çok şarap tadı veriyor. ekşilik gitmedi. pişmanlık gitmedi... yüksek fiyatlara rağmen kahveden keyif alamamak üzücü.

Merhaba,

Funky olarak nitelenen kahvelerde genelde ağdalı, anaerobik tatlar çokça belirgin oluyor. Null'ün de sitesine giderseniz clean-funky şeklinde bir skala var. Bir taraf temiz diğer taraf daha şarabımsı, ağdalı tatları ifade ediyor.

Bu tip tatlar filtrede bile sıra dışı ve ağır kabul edilebilir, espresso için herkese uygun olduğunu pek sanmıyorum. Bu kahveyi imkanınız varsa filtrede değerlendirseniz daha iyi olabilir, sizin probleminizin kahveyi çözememe vs olduğunu sanmıyorum. Bu profil hoşunuza gitmediyse anaerobik, uzun fermantasyona maruz kalmış kahvelerden kaçınmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Funkyberry ve Tropic Punch icmeye doyulamayacak turden kahvelerdi Berry gecen sene ki funkyberry degil ama cok tatli ve temiz icimli
Tropic punch adinin hakkini vermeye devam ediyor bu sene de :)
İndirimle almistim ve uzun zamandir montag almiyordum , yine guzel bir indirim denk gelirse seckisindeki diger kahveleri de denemek istiyorum

Funkyberry ve Tropic Punch icmeye doyulamayacak turden kahvelerdi Berry gecen sene ki funkyberry degil ama cok tatli ve temiz icimli
Tropic punch adinin hakkini vermeye devam ediyor bu sene de :)
İndirimle almistim ve uzun zamandir montag almiyordum , yine guzel bir indirim denk gelirse seckisindeki diger kahveleri de denemek istiyorum
Tropic reçeteniz nedir?

V60 da daha guzel sonuclar aldim bu bahsettigim iki kahvede
93 derece dragonfly mineral set 50-60 ppm ( abant da kullanilabilir ) cmd 22 click
20/320 en onemli kisim bura , v60 demlemelerimde 20 gr ve ustu demlememelerimde cozunme anlaminda daha iyi sonuclar aliyorum
Not : kahvelerin yarisini Fakir aroma masterla demledim sonuclar manuel demlemem gibi harika 😃
Kahve fincanda sogudukca farkli bir seviyeye ulasiyor , tat anlaminda cok guzel açılıyor

Şu an seçkilerinde co-ferment ve blendler hariç sekiz tane yıkanmış kahveleri var.

Dönüp dönüp Montag övesim geliyor içerik seçimleri açısından. Keşke muazzam kahve kavuran Kungpow da aynı yönde kahve seçimi yapsaydı. Onlar tam tersi full+full funky satıyorlar birkaç senedir.

Şu an seçkilerinde co-ferment ve blendler hariç sekiz tane yıkanmış kahveleri var.

Dönüp dönüp Montag övesim geliyor içerik seçimleri açısından. Keşke muazzam kahve kavuran Kungpow da aynı yönde kahve seçimi yapsaydı. Onlar tam tersi full+full funky satıyorlar birkaç senedir.
Herhalde son 4 ayda düz kahve olmayan tüm yıkanmışları aldım demledim. Cidden muazzam açık ve iyi kavuruyorlar. Pink Lasso leziz, bu senenin kahvelerinden biri hatta belki de şu ana kadar bu senenin kahvesi benim için. Aji karakteristik, Pacamara vurucu, Lasso Sidra var son 15 gramı kaldı kıyamıyorum o zaten müthiş. Bu sene razıyım gerçekten Montag yıkanmışlarından(Laurina ve Tropic Punch da mis gibi cidden naturel olarak)

Microlots serisinden Jario Arcila Pacamara çekirdeğinden verim alamıyorum. Reçete yada V60 harici farklı bir yöntem tavsiyesi olan var mı acaba?
1753274716422.png

Bu sene çok montag içtim vesselam, her birinden de memnun kaldım. Laurina ilk sizden denediğim bir varyete oldu, sonuç kesinlikle mest edici. İçtiğim şey kahve değildi de başka bir şeydi sanki, liçi, tatlı fesleğenin kahve-çay arası bir sunumu 💯

Pink lasso, diviso aji favorilerim oldu. Tropic punch ve etiyopya bundle'ınız da dönüp tekrar tekrar aldığım çekirdeklerinizden. Panama-La Berlina da güzel çekirdek ama pekmez tütün gibi earthy profiller bana çok hitap etmedi.

Pacamara hala bir demlemelik var, 5/5 sonuç almakta zorlandığım bir çekirdek olsa da genel anlamda tatmin etti. K-ultra 6,3-6,5 öğütüp, th3 ile yüksek sıcaklık deneyeceğim bir de.

Sadece stoğu tükenen kahveleri siteden hemen kaldırdığınız için sonrasında çekirdeğin künyesine ulaşılamıyor, google aramasında kahve çıksa da tıklayınca ana sayfaya yönlendiriyor. Pacamara'yı daha demleyemeden internet sitesinfen kaldırılmıştı mesela.

Ekli dosyalar

• IMG_4506.png
    IMG_4506.png
    94.4 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Bana filtre kahve için buradan çekirdek önerir misiniz? Çok funky olmayan 2 çeşit arıyorum yeni sayılırım.

Funky Berry serisi için Loring ile test kavrumlarına başlamışlar, bir çekirdek %50 indirimli olarak sitelerinde mevcut. Önceki seride honey'den ziyade natural ve washed olanları beğenmiştim. Denemek için sipariş vereceğim.

"2019 senesinden beri süregelen FUNKY BERRY serimizi (yoğun meyvemsi karakter taşıyan sezonluk natürel Etiyopya kahvemiz), her sene olduğu gibi bu sene de Ağustos-Eylül döneminde yeniliyoruz... ...Probat’tan Loring’e geçiş yapıyoruz. Bu geçiş sırasında arzuladığımız FUNKY BERRY karakterine ulaşmak için yaptığımız test kavurmalarını (”Test Roasts”) sizlerle %50 indirimli olarak paylaşmak istedik"

https://www.montagcoffee.com/products/funky-berry-test-roast-1?variant=45111573184698

Funky Berry serisi için Loring ile test kavrumlarına başlamışlar, bir çekirdek %50 indirimli olarak sitelerinde mevcut. Önceki seride honey'den ziyade natural ve washed olanları beğenmiştim. Denemek için sipariş vereceğim.

"2019 senesinden beri süregelen FUNKY BERRY serimizi (yoğun meyvemsi karakter taşıyan sezonluk natürel Etiyopya kahvemiz), her sene olduğu gibi bu sene de Ağustos-Eylül döneminde yeniliyoruz... ...Probat’tan Loring’e geçiş yapıyoruz. Bu geçiş sırasında arzuladığımız FUNKY BERRY karakterine ulaşmak için yaptığımız test kavurmalarını (”Test Roasts”) sizlerle %50 indirimli olarak paylaşmak istedik"

https://www.montagcoffee.com/products/funky-berry-test-roast-1?variant=45111573184698
Tam satın alacaktım, hemen tükenmiş.

Geri