• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

mimds

Guest
Madem herkese bir başlık açıyoruz, onlar da burada olmayı hakkediyor diye düşünüyorum... Her çekirdekleri olmasa da bazılarını çok severek kullandım. Istanbul Bomonti'deki şubeleri evime en yakın konumdaki nitelikli kahvecidir, o nedenle orada çalışan arkadaşlarla sohbetimiz koyulasti. kahveleri ya da demleme teknikleri vs. her konuda her zaman gayet tatmin edici bilgi alabildigim, işlerini iyi yapan arkadaşlar.... Dükkanlarda temas ettiğiniz arkadaşların bilgisi, yaklaşımı ve vizyonu işletmeyle ilgili ciddi bir fikir veriyor, en azından seviyeyi görüyorsunuz...

Kadıköye ilk açıldığı günden beri severek gittiğimiz bir yer. Yalnız şubeleştiği için malesef kadıköydeki yeni baristalar önümüze güzel kahve getiremiyor bazen. Bu yüzden riske girmemek için genelde çekirdek almaya ve cold brew almaya gidiyorum artık. Ayrıca Yeni Moda şubesinin iç dizaynı çok hoş.

Kadıköye ilk açıldığı günden beri severek gittiğimiz bir yer. Yalnız şubeleştiği için malesef kadıköydeki yeni baristalar önümüze güzel kahve getiremiyor bazen. Bu yüzden riske girmemek için genelde çekirdek almaya ve cold brew almaya gidiyorum artık. Ayrıca Yeni Moda şubesinin iç dizaynı çok hoş.
Kadıköy Montag a birkac kez gittim, açıkçası Bomonti şubesi çok daha minik olmasına rağmen buradaki arkadaşlar daha bilgili ve iyi kahve yapıyorlar... ki genelde sadece alıp almamaya karar vermek için tadarım, filtre dışında pek tercihim yok doğrusu... Bu arada Moda şubesinde manuel demleme için sadece delter kullanıyorlar :)

Kadıköy Montag a birkac kez gittim, açıkçası Bomonti şubesi çok daha minik olmasına rağmen buradaki arkadaşlar daha bilgili ve iyi kahve yapıyorlar... ki genelde sadece alıp almamaya karar vermek için tadarım, filtre dışında pek tercihim yok doğrusu... Bu arada Moda şubesinde manuel demleme için sadece delter kullanıyorlar :)
Bu bahsettiğim kadıköy çarşı şubesi içindi aslında. Moda şubesindeydim az önce çekirdek almak için, ordaki arkadaş bilgili ve iyi. Evet sadece Delter kullanıyor :)

Delter ın kendine kulvar açmasını girmek güzel, tabii... buna cesaret eden Montag Moda da öncü bir hamle yapmış haliyle :) bu arada Bomonti Montagdaki arkadaşlara söyleye söyleye nihayet internet sitelerinde kahve künyelerinin içeriğini derinlestirdiler :)

Eski Kalite yok hem çekirdeklerinin kavrumları sorunlu olmaya başladı son zamanlarda hemde şubesinde içtiginiz kahvelerde ciddi bir kalite düşüsü var.

Doğrudur, eski halini bilmediğim için kıyaslama şansım yok....
Bu arada Çekirdek satın alımlarında dikkat edin güzelce bakın arkadaşlardan birinde daha geçen hafta taş çıktı üzülerek söylüyorum :( görmese ögütücü gg

Bu arada Çekirdek satın alımlarında dikkat edin güzelce bakın arkadaşlardan birinde daha geçen hafta taş çıktı üzülerek söylüyorum :( görmese ögütücü gg

Az önce çekirdek aldım, evet eski kaliteleri yok ama Kadıköy'e yakın olan biri için yine de iyi bir seçenek. Taş şu ana kadar hiç çıkmadı bana. Bugün aldığım çekirdeğin kavurumu 21 ocak dinlendirip 5 gün sonra açacağım. Kontrol edeceğim kesinlikle taş durumunu.

Bugün işim düştü ve Kadıköye gittim. Pour over macerasına yeni atıldığımdan, mihenk taşı belirlemek için bildiğim bir kahvecide içmek istedim. Seçimim Montagtan yanaydı. Wolichu wachu çekirdek ile V60 istedim. Sinüzit rahatsızlığımdan dolayı tad özürlü olmama rağmen meyveleri duyumsadım. Şubat ayı alımında neden bu kadar ısrar edildiğini de anlamış oldum :) . Kahvemi genç barista arkadaş demledi ve su blooming+geri kalan olarak iki seferde döktü. Biraz daha deneyimli olduğunu varsaydığım kişi ise suyu yedire yedire hazırladı başka siparişi. Belki onun elinden içsem diğer notaları da alabilirdim.

Ben dışarıda çoğunlukla espresso içen biriyim. Evde yakalayamadığımız bir şey bu çünkü; tutarlı, ayarlı, kalibrasyonlu bir makinadan aldığınız bir akışla hazırlanan espressonun yerini bence pek az şey tutabilir. Bir de elbette en önemlisi, single origin olmalı. Maalesef espresso kendi başına pek az tercih edilen bir içecek. İçine süt dökmeden rahat edemiyor insanımız :LOL: Bu yüzden cafeler maliyetlerini de göze alıp blend çekirdekler kullanıyorlar. Özellikle Ankara ziyaretlerimde single origin espresso içebilmek neredeyse imkansız. Ama İstanbul'da, işte Montag tam da bu yüzden bana çok hitap ediyor. Ben Modalı olduğum için Bademaltı'ndaki barlarına gidiyorum. Her zaman üç ayrı single origin çekirdek seçeneğimiz oluyor çünkü her çekirdek için üç ayrı, o çekirdeğe göre kalibre edilmiş ve gün içerisinde de kalibrasyonu sürekli kontrol edilip güncellenen değirmenleri var. Yani tam manasıyla tarzımı yansıtan bir espresso bar kendileri 😄 Bunun yanında, evet Delter kullanıyorlar filtre için yalnızca ve bu konuyla ilgili ufak ufak şikayet ediyor baristaları. Özellikle yoğun kullanım neticesinde yerinden çıkan contalar ve parçalar sinir bozucu hale gelmiş.. Eleştirim de var elbette Montag ile ilgili. Kahve poşetleri çok fena plastik/kimyasal bir kokuya sahip. Bunu patron Burak Bey'e de ilettim. Daha önce, yaklaşık 2 sene önce olması gerek, Probador'un da poşetlerinde aynı koku vardı. Sanırım onların eski üreticileri ile çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Eski Kalite yok hem çekirdeklerinin kavrumları sorunlu olmaya başladı son zamanlarda hemde şubesinde içtiginiz kahvelerde ciddi bir kalite düşüsü var.
Bu yoruma bende üzülerek katılıyorum.

Aslına bakarsak bir kahveciyi listemden çıkarmadan evvel belki bu sefer hata olmuştur diyorum 2. Hatta 3. deniyorum ama bakıyorum ki bu hata olmaktan çıkmış artık o halde rotayı değiştiriyorum.

Bu arada bana denk gelen sorunlarda taş yoktu ancak yanık çekirdeklerin olduğu tutarsız kavrum, künye ile eşleşmeyen tatlar gibi sıralayabilirim.

Kadıköy rıhtım taraflarındaki şubesine birkaç kere gitmiştim ve Guatemala Mujer çekirdeğini almıştım. Düşük asiditeli, yoğun gövdeli bir kahveydi. 250 gramını 52 liraya almıştım 2019 Eylül’ünde. Şimdi stoklarında yok sanırım.

Sonrasında Moda’daki şubelerini daha sevdim. O şubede eskiden Old Java vardı diye hatırlıyorum, içinin ferahlığını o zaman da seviyordum. Şimdiki dizaynı da keyifli olmuş. Espresso konseptli olması benim çeken şeydi. Asidite ve gövde özelliklerine göre üç çeşit çekirdek sunuyorlar. Ve dönemsel olarak değiştiriyorlar. Ben gittiğim süreçte altı farklı çekirdeğini denemiştim. Denediğim çekirdekleri ve yorumlarımı, kafedeki diğer yiyecekleri anlattığım vlogu izlemek isterseniz şuradan ulaşabilirsiniz:

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri