• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Elkin Guzman Geisha damla sakızı notasıyla, belki de nane ferahlığı demek lazım, beni mest etmiş durumda. Özellikle soğumaya başlayınca çok keyifli bir kahve ve favorilerim arasına girdi. Şimdi yeni çıkan Volcan Azul'u de denemek istiyorum.
Afiyet olsun. Demleme parametreleriniz vs. nasıl ? Kavrum tarihi ve degas ne kadar beklediniz ?

Kavrum tarihi 6 şubat. 2. haftasında demlemeye başladım.

Plastik V60 kullanıyorum. 95 °C su (Uludağ Premium), Cmd 20 click, cafec traditional, 15/250 oran, 02:30'da bitirmeye çalışıyorum.
Soğuyunca içimi daha keyifli oluyor.

Kavrum tarihi 6 şubat. 2. haftasında demlemeye başladım.

Plastik V60 kullanıyorum. 95 °C su (Uludağ Premium), Cmd 20 click, cafec traditional, 15/250 oran, 02:30'da bitirmeye çalışıyorum.
Soğuyunca içimi daha keyifli oluyor.
Teşekkürler. Birkaç demleme yaptım henüz tam verim alamadım açıkçası. Kavrum 1 şubat 15 gün bekledim bende degas. 250gr almıştım kahvenin büyük bir kısmı vakumda. Çok yakın parametrelerimiz demlemelerde. Bir de Uludağ ile deneyeyim. Buzdağı ve Nestle ile demlemiştim.

El Mirador Tabi Laktik çok güzel bir çekirdek ve kavrum farklı reçeteleri tolere edebiliyor.Fermente tat sevenlere Hoffman Ultimate ince öğütüm,daha temiz,dengeli bir fincan arayanların ise genelde kullandığınız sıcaklık ve öğütüm parametreleriyle 4*60 denemesi naçizane önerimdir.

Montag indirimi ile volkan azul etiyopya dukamo ve elkin guzman 1550 tl ye geliyor. Kahveleri deneyen var mı ?

Kosta Rika Hacienda Sonora;
Meetlab : 504
Montag : 660
🤷🏻‍♂️

Montag indirimi ile volkan azul etiyopya dukamo ve elkin guzman 1550 tl ye geliyor. Kahveleri deneyen var mı ?

Dukamo’yu farklı bir kavurucuda denemiştim genel olarak etiyopya çekirdekleri size hitap ediyorsa güzel gelebilir floral ve (fazla değil) olips meyveli olan tatları var demlemesi biraz zor bir kahve toz potansiyelide biraz yüksek ve en ufak oynamalarda asidite ve acılık hemen değişebiliyor.

Daha önce 250 gr aldığım ve v60'da çok severek tükettiğim Pink Sunrise'ı Ocak sonu indiriminde tekrar aldım. Hatta @cakmabarista'ya da tavsiye ettim o dönem. Sonrasında kendisi farklı reçeteler denemesine rağmen verim alamadığını, dolayısıyla geri kalanı espressoda kullanmaya başladığını söylemişti. Ben ilk etapta adam edilebilir gibi düşünmüştüm fakat bir süre sonra ben de vazgeçtim filtrede denemekten ve espressoda kullandım çekirdeğin son 100-150 gramını . Buradan sevgili cakmabaristaya iade-i itibar yapmak isterim :D

Yalnız her ne kadar filtre amacıyla alıp önceki alımıma oranla koyu kavrumu nedeni ile hayal kırıklığı yaşasam da espressoda mükemmel oldu bu çekirdek. Hatta uzun zamandır aldığım en iyi çıktıları aldım. Yarın bir gün sırf espresso için tekrar almaya çok niyetlendim fakat bu sefer de açık kavrum gelir diye korkuyorum :D.

Acaba bu çekirdek özelinde espresso profili vb düşünür müsünüz sevgili @Montag Coffee Roasters ?

her ne kadar filtre amacıyla alıp önceki alımıma oranla koyu kavrumu nedeni ile hayal kırıklığı yaşasam
Büyük ihtimalle bunun başlığı hiç değil ama bir süredir ben bunu hemen hemen her kavurucuda yaşamaya başladım. Genel olarak profiller daha mediuma kaymaya başladı gibi geliyor. Eskiden hemen hemen her çekirdeği nerdeyse değirmeni kıracak gibi kavurucularda bile bi koyuya gitme durumu gözlemledim. Hitap etme meselesi mi yoksa gelen yeşilin kalitesi eskisi gibi olmadığından ya da bambaşka sebeplerden mi bilmiyorum ama oldukça canımı sıkan bir durum.

Büyük ihtimalle bunun başlığı hiç değil ama bir süredir ben bunu hemen hemen her kavurucuda yaşamaya başladım. Genel olarak profiller daha mediuma kaymaya başladı gibi geliyor. Eskiden hemen hemen her çekirdeği nerdeyse değirmeni kıracak gibi kavurucularda bile bi koyuya gitme durumu gözlemledim. Hitap etme meselesi mi yoksa gelen yeşilin kalitesi eskisi gibi olmadığından ya da bambaşka sebeplerden mi bilmiyorum ama oldukça canımı sıkan bir durum.
Bu yoruma bende katılıyorum ama hitap meselesi konusunda emin değilim. Aldığım son yıkanmış ve natural kahveler orta kavrum gözükmesine rağmen ince öğütüm ve 95 derece gibi yüksek sıcaklıklarda çözünüyorlar. Geçen yıl daha açık renkteki kavrumları bile 90-92 derecelerde çözebiliyordum. Üstelik bu aralar mineral seti de kullanıyorum.

Bu yoruma bende katılıyorum ama hitap meselesi konusunda emin değilim. Aldığım son yıkanmış ve natural kahveler orta kavrum gözükmesine rağmen ince öğütüm ve 95 derece gibi yüksek sıcaklıklarda çözünüyorlar. Geçen yıl daha açık renkteki kavrumları bile 90-92 derecelerde çözebiliyordum. Üstelik bu aralar mineral seti de kullanıyorum.
Ben de mineral kullanıyorum ama çözünmemeyi geçtim genelde çok da ajitasyona ve uzun orana gelmeyen kavrumlar denk geldiği için demleme alışkanlıklarımı ona göre ayarlamak zorunda kaldım biraz. Gövde sevmediğim ve clarity sevdiğim için V60 için sabit 1:17, bazen 1:18 hatta 1:18.3 falan giderken kendimi yer yer 1:16'larda hatta Aeropress'te 1:12-1:13'lerde görmeye başladım kavrumlardan dolayı. Grizzly gibi özellikle çok açık kavurduğu için favorim olan kavurucuda bile ortaya yakın kavrumlar görünce biraz bozuldum açıkçası(seçki fişek ve kahveler hala iyi orası ayrı).

Ben de mineral kullanıyorum ama çözünmemeyi geçtim genelde çok da ajitasyona ve uzun orana gelmeyen kavrumlar denk geldiği için demleme alışkanlıklarımı ona göre ayarlamak zorunda kaldım biraz. Gövde sevmediğim ve clarity sevdiğim için V60 için sabit 1:17, bazen 1:18 hatta 1:18.3 falan giderken kendimi yer yer 1:16'larda hatta Aeropress'te 1:12-1:13'lerde görmeye başladım kavrumlardan dolayı. Grizzly gibi özellikle çok açık kavurduğu için favorim olan kavurucuda bile ortaya yakın kavrumlar görünce biraz bozuldum açıkçası(seçki fişek ve kahveler hala iyi orası ayrı).
Geçen yıl bir kahve haricinde belki iki kahve olabilir 1/16’ya inmemişimdir. Spada kavrumlarında 1/18 demliyordum (bu yıl spada’dan almadım gerçi), diğer yerlerde de 1/16.6 demlerdim. Aeropress 11/200 hoffman tarifi ile bir kutu ap kağıdı bitirmiştim. Bu yıl 1/14 v60 bile demledim. Şu aralar 1/16 oranlar daha uygun oluyor.

Rodrigo reisin imzası Purple Caturra varyetesi Montag ile buluşmuş.
4 gün önce kavrulmuş kahveyi demledim.
İ N A N I L M A Z
2020-2021 hasadından bu yana oldukça mesafe kaydetmiş Monteblanco çiftliği.
Denediğim ilk hasattan fersah fersah ötede bir kahve.
Sitio Sao Pedro'ya daha kompleks bir rakip gelmiş.
Kahvenin yeşil çekirdek formunu fermente tatlardan dolayı az çok tahmin ediyorum ve kavrum buna rağmen gayet homojen olmuş.
Teşekkürler.

Rodrigo Sanchez'in şuan iki kahvesi var. Purple Punch ve Rodrigo Sanchez. İkisi arasında tercih yapıp natürel Purple Punch'ı sipariş etmiştim. Bahsettiğiniz yıkanmış olansa bir sonraki sefer için aklımda bulunsun.

Rodrigo Sanchez'in şuan iki kahvesi var. Purple Punch ve Rodrigo Sanchez. İkisi arasında tercih yapıp natürel Purple Punch'ı sipariş etmiştim. Bahsettiğiniz yıkanmış olansa bir sonraki sefer için aklımda bulunsun.
Daha önce hep aynı varyetenin natürel olanını içtiğim için kıyas yapmak maksadıyla bende sizin gibi natürel olanı tercih ettim ama belirtmeyi unutmuşum. Afiyet olsun.
Bu arada kahveyi biraz daha bekletip 6 gün sonra Türk kahvesi olarak deneyeceğim, büyük bir potansiyel görüyorum.

Ne fiyat algımız kaldı ne de kahve! Fiyatı zaten kestiremiyorum artık iyi mi yoksa kötü mü? Kahvelere uzak kaldık genelde anaerobik natural kahveler alıyorum.Frinsa edun un naturali iyiydi mesela.O tarzda şarabımsı ve tatlı meyvemsi kahve önerisi olan var mı? Hazir indirim varken..

Dukamodan verim alabilen var mı. Ben bir türlü alamadım. Düz tatlı bir çıktı alıyorum. Suyum 70 ppm.92 de demledim olmadı, 94 ve 96 denedim yine olmadı

Ethiopia Funky Berry almıştım ama bir türlü iyi bir demleme yapamadım v60'ta, öğütümü değiştirmeme rağmen hep tıkanma yapıyor maalesef hem cafec th-2'de hem de abaca'da.

Th-2 zaten tıkanmaya çok müsait bir kağıt keza abaca osmotic’te tıkanmaya hazır kağıtlar varsa th3 daha iyi bir alternatif olur ya da orea varsa süre açısından daha isabetli olabilir

Geri