• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Favori kavurucularımdan Montag indirimini kaçıramazdım 😃
Elkin Guzman Geisha
Tabi Lactic
Purple Punch
Al Paca
San Pedro
Eminimki çok keyifli bardaklar beni bekliyor. Teşekkürler @Montag Coffee Roasters

Bu indirime dahil değildi sipariş verirken fark ettiğinizi umuyorum. ☹️😶‍🌫️Ne zaman bir indirim olsa Ikawa serisi buna dahil olmuyor ne yazık ki...🥲🤗
Evet maalesef telefonla da bilgi aldım. 250 gram alımında indirim var Montag üzmez diyerek bu şekilde aldım

Evet maalesef telefonla da bilgi aldım. 250 gram alımında indirim var Montag üzmez diyerek bu şekilde aldım
Ben de Tabi laktik tercih ettim,kutu dahi harika kokuyor beklentimi yukseltti acikcasi.Firmaya da tebrikler vallahi çok hızlılar,carsamba verdiğim siparis cuma günü elimdeydi 1 günlük kavrum olarak. Afiyetler olsun şimdiden keyifli fincanlar diliyorum sizlere 😊

Ben de Tabi laktik tercih ettim,kutu dahi harika kokuyor beklentimi yukseltti acikcasi.Firmaya da tebrikler vallahi çok hızlılar,carsamba verdiğim siparis cuma günü elimdeydi 1 günlük kavrum olarak. Afiyetler olsun şimdiden keyifli fincanlar diliyorum sizlere 😊
Çok teşekkür ederim size de afiyet olsun 🙂. Benimde bugün geldi kahveler, aynı şekilde kavrumları. İş degasa kaldı.

Festivalde deneyip bayılmıştım sonra indirimde kiloluk aldım. Çok çok güzel bir çekirdek yarısını vakumlayıp dondurmuştum 250 gr çok hızlı bitince keşke daha az vakumlasaydım dedim.

Festivalde deneyip bayılmıştım sonra indirimde kiloluk aldım. Çok çok güzel bir çekirdek yarısını vakumlayıp dondurmuştum 250 gr çok hızlı bitince keşke daha az vakumlasaydım dedim.
Siz böyle söyleyince devamını almak istedim ama 3kg stoğum beni sakinleştirdi 😂 Degass ve referans bir recete öneriniz var mı acaba 🤔?

Siz böyle söyleyince devamını almak istedim ama 3kg stoğum beni sakinleştirdi 😂 Degass ve referans bir recete öneriniz var mı acaba 🤔?
Degas 21-24 günden sonra tatların daha belirginleştiğini hissettim. Elimde kahve olunca Montag kahvelerini 3 ay yatırdığım bile oluyor. Ofiste dolapta unuttuğum paketi açılmamış 7 aylık Hobe vardı bu hafta onu demledim çekirdek gayet keyifliydi o yüzden degas olayı bazen bana tatlı kuruntu gibi geliyor😁

Tabi özelinde gövde ne kadar sevdiğinize bağlı. Daha çok 20/300 ya da 30/500 demledim. Demleme süresi 2:30 2:45 civarı bitince meyvemsi hatta lactik fermete olduğundan dolayı pina koladamsı. Çok inceye gidip 3:30 ve üstü likörümsü oluyor. İkisi de kötü değil hatta çekirdek fermente olmasına rağmen gayet esneme payı tanıyor ama bir tık düşük gövdeli daha çok hoşuma gitti.

Hobe vardı bu hafta onu demledim çekirdek gayet keyifliydi o yüzden degas olayı bazen bana tatlı kuruntu gibi geliyor😁
Kesinlikle katılıyorum elimde iki aylık olan ve ikinci ayını beklediğim kavrumlar var 😂
Degas 21-24 günden sonra tatların daha belirginleştiğini hissettim. Elimde kahve olunca Montag kahvelerini 3 ay yatırdığım bile oluyor.

Tabi özelinde gövde ne kadar sevdiğinize bağlı. Daha çok 20/300 ya da 30/500 demledim. Demleme süresi 2:30 2:45 civarı bitince meyvemsi hatta lactik fermete olduğundan dolayı pina koladamsı. Çok inceye gidip 3:30 ve üstü likörümsü oluyor. İkisi de kötü değil hatta çekirdek fermente olmasına rağmen gayet esneme payı tanıyor ama bir tık düşük gövdeli daha çok hoşuma gitti.
Kıymetli önerileriniz için çok teşekkür ederim, kahvenin esneklik sağlaması çok iyi haber,gövde konusunda esnek tercihlerim var açıkçası ama bu tarz varyetelerde benim de favorim düşük gövde oluyor.Mutlaka farklı farklı recetelerle deneyeceğim. 😊

Yakın zamanda funky bery ve tropic punc alıp deneyenlerden demleme tavsiyesi bekliyorum. Sıcaklık ve öğütüm özelinde parametreleriniz nelerdi?

Yakın zamanda funky bery ve tropic punc alıp deneyenlerden demleme tavsiyesi bekliyorum. Sıcaklık ve öğütüm özelinde parametreleriniz nelerdi? @Montag Coffee Roasters

Yakın zamanda funky bery ve tropic punc alıp deneyenlerden demleme tavsiyesi bekliyorum. Sıcaklık ve öğütüm özelinde parametreleriniz nelerdi?
Kasım kavrum vakumdan tüketiyorum Tropic Punch
Hario 02
Kuzeyden su 90°
K-max 76
Abaca filtre
20gr 320 su
60 blooming + 130×2
2.30 bitiş
Aroma, asidite gayet dengeli ve keyifli. Düşük sıcaklık bana göre bu kahvede daha iyi sonuç verdi diğer reçetelerime göre.

Slm.
Ikawa Series Elkin Guzman Geisha için reçete önerisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim 🙂 İlk demlemem pek tatmin edici olmadı açıkçası.
Firmanın tavsiyesi üzerine 15 gün degas bekledim.

Elimde Elkin Guzman Yellow Fruits Nectar ve Elkin Guzman Geisha var. Yellow Fruits'te belli bir başarı yakalasam da Geisha'yı hakkıyla demleyemedim bir türlü. Daha önce bu kahveleri deneyenlerden tavsiyelerini bekliyorum.

Elimde Elkin Guzman Yellow Fruits Nectar ve Elkin Guzman Geisha var. Yellow Fruits'te belli bir başarı yakalasam da Geisha'yı hakkıyla demleyemedim bir türlü. Daha önce bu kahveleri deneyenlerden tavsiyelerini bekliyorum.
Bende de Ikawa Series Elkin Guzman Geisha var 250 gr alım yapmıştım. Degas 20. gün birkaç farklı dripper, su vs. demleme yaptım fakat istenileni alamadım.
Çok montag içtim, elimde de var, sevdiğim bir kavurucu ama nedense bu çekirdek şimdilik epey sönük kaldı. Montag'ın önerdiği şekilde de demleme yaptım.
Çekirdekte kuru koku neredeyse hiç yok. Öğütülünce gelmeye başlıyor.
1 Şubat kavrum tarihli geldi. Şu an için bende hayal kırıklığı açıkçası. Umarım fiyatını hakeden kupalar içebilirim bu çekirdekten.
Refraktometre, tds ölçümlerim normal. Çözünmeyle ilgili problem de yok.
Önerilere açığım @Montag Coffee Roasters tşkler...

Son düzenleme:
2 şubat kavrumlu brezilya rio brilhante'yi 18 şubat'ta denedim ilk. 1 hafta boyunca bu şahane kahve mest etti. ortak aldığım arkadaşım da kahveyi çok beğendi. bu yıl içtiğimiz en iyi 2 kahve var şimdilik, birisi bu çıktı.

v60 için bana göre geç demleniyor (4 dakika civarı). abaca filtrede nispeten daha hızlı demleniyor. daha önce 2 farklı kavurucudan denediğim, biri pulped natural, diğeri yıkanmış brezilya kahveleriyle aşağı yukarı benzer tatlara sahip; hafif karamelize bir tat, tatlılık çokça ön planda. öğütümü birazcık zor bir çekirdek.

guatemala san pedro ise yine aynı kavrum tarihli, ilk demlemeyi 25'inde yaptım. 2,5 dakika civarı demleniyor, hafif bir ekşilik mevcut.

Elkin Guzman Geisha damla sakızı notasıyla, belki de nane ferahlığı demek lazım, beni mest etmiş durumda. Özellikle soğumaya başlayınca çok keyifli bir kahve ve favorilerim arasına girdi. Şimdi yeni çıkan Volcan Azul'u de denemek istiyorum.

Geri