• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Funky berry çok başarılı fakat ilk 3 hafta kendisini çok belli etmiyor, th3 kullanıyorum origami ile 1 e 1 demlemede oldukça başarılı sonuçlar veriyor

Ben Montag’ın 3 kahvesini denedim. Peru Alpaca, Colombia La Leona ve Brasil Rio Brilhante. Üçünden de çok memnun kaldım açıkçası. Özellikle Peru Alpaca’nın fiyatının diğerlerine göre düşük olması ve daha az tercih edilmesine karşın çok dengeli ve tatlı bir fincan sunuyordu. Diğer kahvelerini de denemeyi düşünüyorum.

Yaza veda indiriminden üç çekirdek aldım. Rio Brilhante, Pink Sunrise ve La Leona. Daha önce deneyenler var sanırsam. Deneyip iyi sonuç aldım dediğiniz reçeteler var mı bu üç kahveden herhangi birinden veya hepsinden? Buradan veya özelden paylaşabilirseniz ben de deneyimlerimi paylaşabilirim.

Yaza veda indiriminden üç çekirdek aldım. Rio Brilhante, Pink Sunrise ve La Leona. Daha önce deneyenler var sanırsam. Deneyip iyi sonuç aldım dediğiniz reçeteler var mı bu üç kahveden herhangi birinden veya hepsinden? Buradan veya özelden paylaşabilirseniz ben de deneyimlerimi paylaşabilirim.
Eğer yakın tarihde aldıysanız digest atması için 1 - 2 hafta beklemeniz güzel olabilir hocam. Tarifim yok ben de yaz indiriminden geçen hafta aldım. Biraz beklettikten sonra deneyeceğim :)

Yaza veda indiriminden üç çekirdek aldım. Rio Brilhante, Pink Sunrise ve La Leona. Daha önce deneyenler var sanırsam. Deneyip iyi sonuç aldım dediğiniz reçeteler var mı bu üç kahveden herhangi birinden veya hepsinden? Buradan veya özelden paylaşabilirseniz ben de deneyimlerimi paylaşabilirim
La Leona yakın zamanda denemiştim.Kahveyi çok bekletmeyin derim.1 ay dolmadan baya bayatlamaya başlamıştı.Brilhante, espresso da güzel sonuç vermişti.Pink i denemedim.Tavsiyem, demlemeye max 1. haftadan başlayın.Hatta 4.5. gün de denemelere başlayabilirsiniz.

La Leona yakın zamanda denemiştim.Kahveyi çok bekletmeyin derim.1 ay dolmadan baya bayatlamaya başlamıştı.Brilhante, espresso da güzel sonuç vermişti.Pink i denemedim.Tavsiyem, demlemeye max 1. haftadan başlayın.Hatta 4.5. gün de denemelere başlayabilirsiniz.
1 ayda bayatlıyorsa kötüymüş ben 1 ayı geçebilirim çünkü 😅 espresso deneme imkanım yok maalesef. Çok düşük ihtimal mokapotla demleyebilirim. Teşekkür ederim.

En az 10 gün beklerim degass için zaten. O zamana kadar belki varsa reçete kenarda tutarım denerken kolay olur diye sordum şimdiden teşekkür ederim.
IMG_1085.jpeg

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Montag Coffee Roasters
Çekirdek: Brasil Rio Brilhante - Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec TH-1 Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: R3/102 Klik
Su Detayları: 91° Erikli
Kahve Miktarı: 16 gr
Su Miktarı: 240 ml
Oran: 1/15
Demleme Basamakları: 40 ml su ile 40 saniye blooming sonrası 2. döküşü 90 ml ile 1.00’da tamamlıyorum. 1.20’de 110 ml dökmeye başlıyorum ve 1.50’de döküşü bitiriyorum. Demleme ise 2.50’de bitiyor.

Tadım Detayları: Açıkçası bir Brezilya kahvesinden beklemediğim derecede güzel bir tatlılık aldım. Özellikle bitter çikolata ve badem sanki birlikte harmanlanmış gibi bir aroma vardı. Soğudukça nektarinin notaları daha belirgin hale geldi. Cafec TH-1’in etkisi midir diye düşündüğüm için bir de Hario filtre kağıdı ile deneyip kıyaslayacağım.

IMG_1085.jpeg

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Montag Coffee Roasters
Çekirdek: Brasil Rio Brilhante - Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec TH-1 Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: R3/102 Klik
Su Detayları: 91° Erikli
Kahve Miktarı: 16 gr
Su Miktarı: 240 ml
Oran: 1/15
Demleme Basamakları: 40 ml su ile 40 saniye blooming sonrası 2. döküşü 90 ml ile 1.00’da tamamlıyorum. 1.20’de 110 ml dökmeye başlıyorum ve 1.50’de döküşü bitiriyorum. Demleme ise 2.50’de bitiyor.

Tadım Detayları: Açıkçası bir Brezilya kahvesinden beklemediğim derecede güzel bir tatlılık aldım. Özellikle bitter çikolata ve badem sanki birlikte harmanlanmış gibi bir aroma vardı. Soğudukça nektarinin notaları daha belirgin hale geldi. Cafec TH-1’in etkisi midir diye düşündüğüm için bir de Hario filtre kağıdı ile deneyip kıyaslayacağım.
Teşekkür ederim. Brilhante için bunu deneyeceğim. Bende Hario kağıt ve Kingrinder K6 var. R3le conversion bulursam benzer öğütümde denerim.

Merhaba. 23.08 kavrum tarihli el puente honey espresso için yaptığım denemelerde uygun süre/basınç/çıktı oranını yakalamama rağmen oldukça acı çıktılar aldım. Çekirdeği deneyenler veya reçete tavsiyesi olan var mı?

Ben son indirimden SL28 ve Martin Emilio almıştım. SL28 gerçekten ızgara zeytin gibi, yanına bira açasım geldi. Ama şöyle bir durum var, kahveler beklediğim kadar fermente bir karaktere sahip değil. Bunda ZP6'nın profilinin de etkisi vardır, daha Q2'yle deneyemedim, genelde fermente kahvelerde daha iyi çalıştığını düşünüyorum. Beğendim, tertemiz kahveler gerçekten ama insan biraz daha vurucu bi fermente karakter de aramıyor değil. Uzun süredir boozy fermente kahvelere denk gelmeyince arar oldum şu sıralar daha doğrusu.

Konuda aktif Montag temsilcisi var mı?

Alpaca - espresso geçti elime. İçinden kullanma kılavuzu çıkmadı.

Pakette 28.08.2024 yazıyor. Ne zaman kullanmaya başlamalıyım. Nasıl kullanmalıyım? Bir sürü çekirdeği en başta deneme yanılma yoluyla ziyan etmek istemiyorum. Başlangıçta baz alacağım üzerine artırıp azaltarak gideceğim, kendi denemelerinin sonucunu yansıtan, bir iki öneri beklerim tüm kavuruculardan.
Beklememeli miyim?

Konuda aktif Montag temsilcisi var mı?

Alpaca - espresso geçti elime. İçinden kullanma kılavuzu çıkmadı.

Pakette 28.08.2024 yazıyor. Ne zaman kullanmaya başlamalıyım. Nasıl kullanmalıyım? Bir sürü çekirdeği en başta deneme yanılma yoluyla ziyan etmek istemiyorum. Başlangıçta baz alacağım üzerine artırıp azaltarak gideceğim, kendi denemelerinin sonucunu yansıtan, bir iki öneri beklerim tüm kavuruculardan.
Beklememeli miyim?
Merhaba,

Müşteri hizmetlerimizden Roastery kısmına bağlanıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sevgiler,

Uğur.

Uğur Bey, ilginiz ve hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim🙏.

Geri