• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
montag çok pahalı satıyodu, hala çok pahalı satıyo ama gramajlar düştü, bence montagın kahveleri de genelde düz oluyo, bi ara özel seri çıkarmışlardı yeşil kutulu o zaman bayağı bi paraya almıştım 3 çeşit, fena hayal kırıklığı çıkmıştı.

Selamlar, Lalesa Etiyopya'dan verim alabilen var mı? Her zaman denediğim yöntemler işe yaramadı, genelde bu yöntemlerle sıcaklık - su gibi ölçekleri değiştirip, iyi bi' verim alırım ama bu sefer ne denediysem nota vs. hak getire.

Kutsal dörtlemem şu şekildeydi:
V60: CMD 23 klik / 15-240 / 92 derece su / 50+100+100 döküş
Aeropress: CMD 20 kik / 14-200 / 94 derece su / ters metod
Clever: CMD 25 klik / 20-300 / 96 derece su / hızla karıştır / 2 dk'da hafifçe karıştır / 2.30'da bardağa
Moccamaster: CMD 24 klik / 30 - 450 / düğmeye bas.

Selamlar, Lalesa Etiyopya'dan verim alabilen var mı? Her zaman denediğim yöntemler işe yaramadı, genelde bu yöntemlerle sıcaklık - su gibi ölçekleri değiştirip, iyi bi' verim alırım ama bu sefer ne denediysem nota vs. hak getire.

Kutsal dörtlemem şu şekildeydi:
V60: CMD 23 klik / 15-240 / 92 derece su / 50+100+100 döküş
Aeropress: CMD 20 kik / 14-200 / 94 derece su / ters metod
Clever: CMD 25 klik / 20-300 / 96 derece su / hızla karıştır / 2 dk'da hafifçe karıştır / 2.30'da bardağa
Moccamaster: CMD 24 klik / 30 - 450 / düğmeye bas.
Öğütüm ve sıcaklık değerlerimiz benzer bence, kuzeyden su ile güzel sonuçlar aldım.

Origami'de 30gr kahve, 1:16 oran. TH3 filtre, kuzeyden 94-95 derece su, K-ultra ile 7-7,4 arası öğütümler, parçalı döküş. Bitiş 3:00 civarı

Deep 27'de 15gr kahve, 1:15,75 oran, bir tık daha ince, 6,8-7,1 gibi öğütüm, abaca filtre, parçalı döküş. 2:10-2:20 arası bitiş.

Öğütüm inceldikçe, ajitasyon arttıkça funky'lik artarken öğütüm kalınlaştıkça daha temiz katmanlı bir profille karşılaştım. İnceye gidip melodrip kullandığımda gövdede tatlılık bariz arttı.

Ekli dosyalar

• Comandante-C40 MK4-grind-size-chart.png
    Comandante-C40 MK4-grind-size-chart.png
    85.8 KB · Görüntüleme: 24
  • 1Zpresso-K-Ultra-grind-size-chart.png
    1Zpresso-K-Ultra-grind-size-chart.png
    113 KB · Görüntüleme: 24
Öğütüm ve sıcaklık değerlerimiz benzer bence, kuzeyden su ile güzel sonuçlar aldım.

Origami'de 30gr kahve, 1:16 oran. TH3 filtre, kuzeyden 94-95 derece su, K-ultra ile 7-7,4 arası öğütümler, parçalı döküş. Bitiş 3:00 civarı

Deep 27'de 15gr kahve, 1:15,75 oran, bir tık daha ince, 6,8-7,1 gibi öğütüm, abaca filtre, parçalı döküş. 2:10-2:20 arası bitiş.

Öğütüm inceldikçe, ajitasyon arttıkça funky'lik artarken öğütüm kalınlaştıkça daha temiz katmanlı bir profille karşılaştım. İnceye gidip melodrip kullandığımda gövdede tatlılık bariz arttı.
Teşekkürler, ben de bi Kuzeyden su ile deneyeceğim. Umarım güzel sonuçlar alırım.

Elimde kahve olmasına rağmen Luna siparişi geçtim. Daha önce deneyen oldu mu aramızda espresso için?
Eskiden çok içerdim. Klasik espresso olarak güzel olurdu.

Şu ara Lalesa espresso kavrum ve yeni Funky Berry deniyorum. Lalesa espressoda çok atlayıp zıplamıyor, fakaaat Funky Berry....Fena. Hem filtresi hem de espressosu. Etkin ile de denedim. Gayet güzel olmuş bu yenisi.

Funky Berry'de elbette biraz flow control'u de devreye sokmak gerekiyor. Açık kavrumundan ötürü sürekli 9 bar ile güzel bi flow ve tad yakalamak zorlaşıyor. 8 ile başlayıp 6 ve devamında 4 bar gibi bitirince meyve bombası oluyor.

Genelde kendilerinden pek kahve içmesem de senede bir funky berry ve matazanolarını deniyorum.

Funky berry bana çok uçan kaçan bir etiyopya gibi gelmedi açıkçası. Reçelsi bir yanı var. fermenteliğinin çoğu zaman şarapsı değil bence likörümsü veya rom gibi yorucu olduğunu söyleyebilirim. Bu sene anaerobik fermente çok iyi etiyopyalar içtim ilk üçüme girmez.

Matazano ise yüksek ppm sular ile üstündeki tadım notalarını verse de her seferinde aynı sonucu almak açıkçası zor. Dar bir aralıkta optimum ve keyifli sonuçları veren bir çekirdek. Geçen sene, yani 2024-25'deki matazano daha meyvemsi karakterli bir çekirdekti. Ayrıca Paketin dibindeki farketmediğim bir taşsa değirmeni kitledi bir miktar sıkıntı yarattı. Bu el jardin-Montecillos adı altında satılan natural çekirdeklere taş konusunda dikkat etmenizi öneririm. Tabii destoner şart. Kendileriyle görüştüm anlayışlı davrandılar fakat yine de son alışverişim oldu diyebilirim.

Carmo Sudan Rume ve Aricha Adorsi ikilisini almıştım, bir haftadır ikisini döndürüyorum demlemelerimde.
Sudam Rume için tatlılık, gövde çok yüksek. Kavurucunun 'Creamy' cup yorumuna katılabilirim ama bana ne 'Complex' geldi ne de kolaylıkla ayırt edilebilen meyvemsi notalara sahip. Bam bam tatlılık, fiyatının karşılığını veren bir kahve değil bence.
Aricha Adorsi'ye yenildim gibi hissediyorum. Çiçeksi notalar çok silik kalıyor, damakta kalan baskın tat siyah çay. Narin bir gövde, parlak bir asidite beklentim olmuştu bu yüzden mhw3-bomber'ın rain splitter'ını denedim. Bloom+ splitter ve bütün döküşleri splitter ile yaptığım farklı demlemelerde pek de umduğum sonuçları alamadım.

fiyatlar uçmuş bu ney her yer mi böyle bilmiyorum şöyle bi neler var diye gireyim dedim ama bir de ne göreyim :ROFLMAO:

kahve sever olmak da zor bu devirde

fiyatlar uçmuş bu ney her yer mi böyle bilmiyorum şöyle bi neler var diye gireyim dedim ama bir de ne göreyim :ROFLMAO:

kahve sever olmak da zor bu devirde
İndirimden indirime sipariş geçilebiliyor maalesef. Montag zaten iki haftada bir gelişine indirim tanımlıyor bir şeylere, çoğu 'büyük' ve 'pahalı' kavurucu(siyah beyaz kavurucu gözümüz üzerinde) da düzenli bir şekilde indirim adı altında bir şeyler yapıyor. Satışlarının orijinal fiyattan olan kısmın yüzdesi nedir acaba? 🤷‍♂️

Mosto Geisha'nın potansiyeli epey yüksek, ilk izlenimim çok olumlu, iyi bir demlemeyle muazzam bir lezzet ortaya çıkabilir. 91 derecede orta-ince öğütümde 60X4 demledim Nestle su ile ancak lezzet geride ve gövde de düşük kaldı.

Tarifinden memnun olan varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.

İndirimden indirime sipariş geçilebiliyor maalesef. Montag zaten iki haftada bir gelişine indirim tanımlıyor bir şeylere, çoğu 'büyük' ve 'pahalı' kavurucu(siyah beyaz kavurucu gözümüz üzerinde) da düzenli bir şekilde indirim adı altında bir şeyler yapıyor. Satışlarının orijinal fiyattan olan kısmın yüzdesi nedir acaba? 🤷‍♂️
Katılıyorum. Markasını güçlendirenler fiyat konusunda biraz acımasız olmaya başlıyor gibi geliyor bana da.

Carmo Sudan Rume'u ben de beğenmedim ama daha çok kavrumdan diye düşünüyorum.

Kahve taze olmasına rağmen dripper içindeki su hemen berraklaşıyor. Demleme çok uzun sürede bitiyor. Gövde eksikliği, ağız kuruluğu, yavan tatlar... Kısacası kahve çözünmüyor.

Geri