Vesizkahve_kah
Barista
Kahvelerin cupping'lerini az önce yaptım ve Montag'i tebrik ediyorum. Çekirdek seçimleri çok iyi ve notalarda isabetli davranmışlar. Hani bazı kavrumhanelerin - söz meclisten dışarı asla (!) bu forumda bulunmuyor onlar
- nota vermekte cömert davranıp müzik notası misali dağıttıklarına çokça şahit olduktan, bazılarından da satın aldıktan ve bu tutarsızlığa maruz kaldıktan sonra kendimi birkaç kavurucuyla sınırlamıştım. Montag'den ilk alışverişim kahve değirmeni almazdan önceye dayandığı için pek verim alamamıştım ama şu an aralarında döneceğim kavuruculara eklendi diyebiliriz.
KIBA - Ethiopia
cup'taki en baskın nota siyah çaydı ve bu bitter bir siyah çay değil sanki kahveden ayrı bir şekilde demlenmiş kaliteli bir hint çayını ben bakmazken kaseye eklemişler -normalde içtiğimiz çaylar da böyle olsa keşke dedirtti-, soğudukça gelen asidite, narin-hafif çiçek notalarını takip etti. V60'da bunu yansıtan bir reçete çıkartamazsam paketin dibini görene kadar cupping metoduyla demlerim heheheh.
EL PUENTE - Colombia
kahve sıcakken pek haz etmedim, hatta sıradan sabah kahveleri kategorisine yerleştiriyordum ki soğudukça açtı kendini, ve resmen badem bitterliğini ve aftertaste'te de o kuruluğu hissettiriyor, biraz daha soğuyunca asiditesi de canlandı ve ön yargılarımı deldi geçti.
KIBA - Ethiopia
cup'taki en baskın nota siyah çaydı ve bu bitter bir siyah çay değil sanki kahveden ayrı bir şekilde demlenmiş kaliteli bir hint çayını ben bakmazken kaseye eklemişler -normalde içtiğimiz çaylar da böyle olsa keşke dedirtti-, soğudukça gelen asidite, narin-hafif çiçek notalarını takip etti. V60'da bunu yansıtan bir reçete çıkartamazsam paketin dibini görene kadar cupping metoduyla demlerim heheheh.
EL PUENTE - Colombia
kahve sıcakken pek haz etmedim, hatta sıradan sabah kahveleri kategorisine yerleştiriyordum ki soğudukça açtı kendini, ve resmen badem bitterliğini ve aftertaste'te de o kuruluğu hissettiriyor, biraz daha soğuyunca asiditesi de canlandı ve ön yargılarımı deldi geçti.