• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Molent Pocket

Video için linke tıklayın.
#1722 benim değirmenim de şimdi kargoya verilmiş. Ali Bey biraz moraliniz bozulmuş gibiydi, haklısınız da. Ne yalan söyleyeyim benim de bozuldu. (Ümit ediyorum ki bütün değirmenlerde böyle bir sıkıntı olmasın.) Başka eline ulaşan arkadaşlar da bizi bilgilendirirse çok güzel olur. (İnşallah sizin değirmeniniz de en kısa zamanda düzeltilir.)

Son düzenleme:
Arkadaşlar değirmeni hiç elime almadım, inceleme videolarından da Cihanyumun söyleşisini dinledim sadece. Fakat değirmenin teknik çizimi ve burr çapını incelediğimde rahatlıkla söyleyebilirim ki büyük beklentilere girecek bir değirmen değil. Değirmen üreticisininde de böyle bir iddiası yok zaten (ben duymadım en azından). Burr çapı düşük olduğu için iç çap da düşük. Haliyle büyük hacimli çekirdeklerde, çekirdeğin dişli yuvasına girmesi zorlaşıyor. Hatta Türk kahvesi öğütümu çok iyi deniyor yorumlarda ama düşük klik sayılarında büyük taneli çekirdekler oldukça az girecektir. Öğütüm süresi çok uzayacaktır (timemore başlıklarında düşük burr çaplı modeller için bu konu oldukça fazla konuşuldu, tartışıldı, incelendi). Böyle bir durumda da çift öğütüme girmek gerekecektir.

Bu sebeplerden dolayı değirmene haddinden fazla misyon yüklemek sonrasında hayal kırıklığına ve sinir, strese sebebiyet verir. Firma bütçe dostu, seramik burr değirmenlerin kısa kullanım ömrü ve istikrar sorunlarına çözüm olmak istemiş ve fiyat olarak da - bence de - oldukça isabetli bir segmente oturmuş gözüküyor.

Farklı farklı çekirdeklerle, farklı farklı klik ayarlarında ve yine farklı ellerden çıkan sonuçlara (özellikle fincana yansıyan başarı ve başarısızlıklara) zaman tanımak en mantıklısı olacaktır diye düşünüyorum. Dediğim gibi fiziki olarak denemeden söylentilerle beklentiye girmek, sonrasında hüsran ve üzüntü doğuruyor. Merakla gelecek sonuçları bekliyorum, başlığı takip ediyorum.

Değirmen pek tutarlı sonuçlar vermiyorsa demek ki hedef kitle daha önce el değirmenine veya çelik kesicili bir değirmene sahip olmayan, hobiye yeni başlamış veya seramik dişli değirmenden yükseltme yapacak kişileri hedefliyor. Gerçi fiyat da bunu gösteriyordu ama boyutunun da küçük olması herkesin ilgisini çekti.

Evde üst düzey değirmeni olan kişilerin cebe atıp dışarıda kullanmalık bir üründen tatmin edici bir sonuç alması için timemore nano gibi aletlere yönelmesi daha mantıklı sanırım bu durumda....

C40 2700, kino 3 kusur bin, 1zprewso 2 küsür....molent pocket 500 tl ise benzer performans beklenmemesi gerekir.. illa ki f/p ürünü olacaktır diye düşünüyorum...

Arkadaşlar benim üründe kargoda ama biraz moraller bozuldu haliyle. Benim zaten hali hazırda Jx prom var. Pocketı ise kamplarda ve seyahatlerimde yanımda götürmek için tercih etmiştim. Normalde nano düşünüyordum ama pocket çıkınca almak istedim. Şimdi ne yapılmalı sizce? İdare eder mi kamp ve seyahatler için yoksa hiç açmadan iade edip Nano mu almalı?

Arkadaşlar benim üründe kargoda ama biraz moraller bozuldu haliyle. Benim zaten hali hazırda Jx prom var. Pocketı ise kamplarda ve seyahatlerimde yanımda götürmek için tercih etmiştim. Normalde nano düşünüyordum ama pocket çıkınca almak istedim. Şimdi ne yapılmalı sizce? İdare eder mi kamp ve seyahatler için yoksa hiç açmadan iade edip Nano mu almalı?
Nano ile pocket arasında 400 TL fark var. Elinizde nanodan daha iyi jxpro da varmış zaten. Kamp ve seyahatlerde de "çok iyi" kahve içmekten ziyade kahve içmek için pocket gayet işinizi görecektir diye düşünüyorum.

Çok heyecanlı bir şekilde beklerken olumsuz yorumları görmek benim biraz moralimi bozdu. C2 alsaydım daha mı iyi olurdu düşüncesiyle savaşıyorum artık

Nano ile pocket arasında 400 TL fark var. Elinizde nanodan daha iyi jxpro da varmış zaten. Kamp ve seyahatlerde de "çok iyi" kahve içmekten ziyade kahve içmek için pocket gayet işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Doğru dediniz ikna oldum 👍 400 tl fark azda değil. Sık sık kullanmayacağım için iş görür sanırım

Jx pro varsa hiç açmadan iade edip hiç bir şey almamak daha mantıklı bir opsiyon gibi geldi :)

Foruma ilk kaydolduğum zamanlar molent tartışması çıkarmıştım :D Ar-ge ve kalite hakkındaydı bu. Pocket'ın sorunsuz hali bu şekil öğütüyorsa yine çok tartışmalar olur gibi.

#1784 ile katıldım vallahi. Bu senenin Mart ayında gittiğimiz tatile Mignon Specialita öğütücümü götürmüş, hem alay konusu olmuş, hem de aleti oralarda bozarak İstanbul'a servise yollamak zorunda kalmıştım. Taşınabilir bir alet almak hep aklımdaydı ama nedense ilk kez bu öğütücü sindi içime.Bugün tam da yazlık terlik alacakken Molent Pocket aldım, iyi de yaptım bence.
Videoyu izledim de terlik alsaydım daha mı iyiydi diye düşündüm vallahi!

Yanınızda 780 gr ağırlığında kocaman bir değirmen gezdirin, ondan sonra tekrar konuşalım bu konuyu bence 😂
Hocam kamp dediğin kaç gün zaten :) evde öğüt güzel zipli poşete koy kampta içiver!! Seyehate değirmen gidecekse zaten o seyehatbseyehat değildir bayağı uzun kalmalı bir eventtir ..

Hocam kamp dediğin kaç gün zaten :) evde öğüt güzel zipli poşete koy kampta içiver!! Seyehate değirmen gidecekse zaten o seyehatbseyehat değildir bayağı uzun kalmalı bir eventtir ..
Bizimki bir nevi hobi kampı hocam. Sırt çantasına çadır, tulum, mat, powerbank, gerekli malzemeler vs derken çanta oluyor 12-15kg. O çantalarla 1 hafta yürüyoruz gittiğimiz yerlere kuruluyoruz. 780 gr diyip geçmeyin zaman geçtikte 7kg gibi gelmeye başlıyor o. Ne kadar ağırlık azaltsak o kadar iyi oluyor. O yüzden tam bir işkence. He birde tozun toprağın içinde bir oraya bir buraya savurmak istemem jx proyu 😂

Geri