• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Bu sabah uyandım ve dün kenara ayırdığım molent ile yeni bir motivasyon ile 18 klikte bir öğütüm yaptım. 20 klik e göre daha tutarlı daha birbirine yakın parçalar çıktı. En önemlisi ise fincanda çok güzel tatlar yakaladım. Sanırım klik sayısı çoğaldıkça (2 klik bile olsa) tutarlılık baya fark ediyor. (yada bendeki değirmende sorun var) diğer arkadaşların geri bildirimi gelmedikçe buna emin olamayacağım.

Dün bazı arkadaşlar 500tl lik değirmenden ne bekliyorsunuz tarzı yazılar yazmışlar, haklılar da..
Ben değirmeni var olan incelemesini bile görmeden alanlardanim, amacım evdeki elektrikli değirmenin yanına çok seyahat ettiğim için ve belki sadece birde el değirmeni sahibi olmak için en önemlisi ise Molent in yerli üretim olmasından dolayı bu değirmeni ve bu markayı tercih ettim.

Türk kahvesi öğütümü var olan stock c2 den çok daha iyi, niye iyi?
1 öğütüm süresi çok daha kısa
2 pudra seviyesine çok rahat getiriyor

Değirmenin öğütüm süresi şaşırtıcı derecede kısa, yani 30sn içinde işinizi hallediyorsunuz. 18 klik istediğiniz demleme sürelerini yakalamak için ideal. Sonuçta bu değirmen evde demleme denemeleri yapmak için alınmadı (kendi ihtiyacım)
Ben değirmeni yolda veya otelde hızlıca demleme yapmak için aldım. Yolculuktayken aracımin torpidosunda duracak ve sıcak suyu bulduğum yerde çıkarıp öğütüm yapacağım. Bugün çıkarttığı fincan beni baya mutlu etti. Toz üretimi de 20 klike göre epey düşüktü.
Diyeceksiniz ki bunu nasıl anladın elinde elek yok?
Şöyle anlıyorum; demleme esnasında suyun akışından, demleme sonrası yatağın görüntüsünden ve demleme süresinden.
Sonuç itibariyle bugün bir video daha çeksem sesim dünkü videodaki gibi bozuk çıkmaz 😉
Ama hala bendeki değirmende bir sorun olabileceği kanısındayım ve kulüpten bir arkadaşımın deneyimini merakla bekliyorum.

Herkese iyi pazarlar.

Bu değirmenin tamamen söküldükten sonra gövdenin çeşmenin altında yıkanabilir olması baya bir avantaj kampçılar için. Bir iki deneme videosu gelse çok daka iyi anlaşılacak ama bence bu haliyle bile büyük bir hayal kırıklığı değil f/p olarak bakıldığında. Moralinizi bozmayın. Sırf türk kahvesi için bile almayı düşünür hale geldim :)

Bu sabah uyandım ve dün kenara ayırdığım molent ile yeni bir motivasyon ile 18 klikte bir öğütüm yaptım. 20 klik e göre daha tutarlı daha birbirine yakın parçalar çıktı. En önemlisi ise fincanda çok güzel tatlar yakaladım. Sanırım klik sayısı çoğaldıkça (2 klik bile olsa) tutarlılık baya fark ediyor. (yada bendeki değirmende sorun var) diğer arkadaşların geri bildirimi gelmedikçe buna emin olamayacağım.

Dün bazı arkadaşlar 500tl lik değirmenden ne bekliyorsunuz tarzı yazılar yazmışlar, haklılar da..
Ben değirmeni var olan incelemesini bile görmeden alanlardanim, amacım evdeki elektrikli değirmenin yanına çok seyahat ettiğim için ve belki sadece birde el değirmeni sahibi olmak için en önemlisi ise Molent in yerli üretim olmasından dolayı bu değirmeni ve bu markayı tercih ettim.

Türk kahvesi öğütümü var olan stock c2 den çok daha iyi, niye iyi?
1 öğütüm süresi çok daha kısa
2 pudra seviyesine çok rahat getiriyor

Değirmenin öğütüm süresi şaşırtıcı derecede kısa, yani 30sn içinde işinizi hallediyorsunuz. 18 klik istediğiniz demleme sürelerini yakalamak için ideal. Sonuçta bu değirmen evde demleme denemeleri yapmak için alınmadı (kendi ihtiyacım)
Ben değirmeni yolda veya otelde hızlıca demleme yapmak için aldım. Yolculuktayken aracımin torpidosunda duracak ve sıcak suyu bulduğum yerde çıkarıp öğütüm yapacağım. Bugün çıkarttığı fincan beni baya mutlu etti. Toz üretimi de 20 klike göre epey düşüktü.
Diyeceksiniz ki bunu nasıl anladın elinde elek yok?
Şöyle anlıyorum; demleme esnasında suyun akışından, demleme sonrası yatağın görüntüsünden ve demleme süresinden.
Sonuç itibariyle bugün bir video daha çeksem sesim dünkü videodaki gibi bozuk çıkmaz 😉
Ama hala bendeki değirmende bir sorun olabileceği kanısındayım ve kulüpten bir arkadaşımın deneyimini merakla bekliyorum.

Herkese iyi pazarlar.
Değirmenin ilk değerlendirme videosunda öğütümün tutarlı olduğu söylenmişti. Bahsettiğiniz click aralığına geldiğinde oluşan tutarsızlık alignment ile ilgili gibi duruyor. Umarım münferittir, zaten iletişime geçerseniz inceleyip dönüş yaparlar hızlıca.

Değirmenin ilk değerlendirme videosunda öğütümün tutarlı olduğu söylenmişti. Bahsettiğiniz click aralığına geldiğinde oluşan tutarsızlık alignment ile ilgili gibi duruyor. Umarım münferittir, zaten iletişime geçerseniz inceleyip dönüş yaparlar hızlıca.
Hala deneme aşamasındayım. 17 klikte öğütüm yaptım 2.50 demleme süresinde fincanda tam istediğim gibi kahve var. Şimdilik salt olarak benim beklentimi karşılıyor. Bununla espresso veya Türk kahvesi öğütmeyecegim yada cold brew yapmayacağım. Sadece 16-18 klik aralığında kullanacağım ve alma amacımı karşılayacak gibi. Kısaca molent ile temasa geçmek için erken. Girişimi hala destekliyorum ve bugün itibariyle aldığıma pişman değilim. Tabi bu yorum benim özelimde böyle, her öğütüm aralığında değirmeni alan diğer arkadaşlar memnun kalacakmı hepimize zaman gösterecektir.

Ben de pandemiden sonra eskisi gibi yollarda olacagim ve tam bahsettiginiz gibi v60 ve aeoropress disinda seyahat esnasinda bir beklentim yok. Bunun disinda pudra kivaminda TK ogutum yapabilmesini de merak ettim ilk testim TK olacak.

Hala deneme aşamasındayım. 17 klikte öğütüm yaptım 2.50 demleme süresinde fincanda tam istediğim gibi kahve var. Şimdilik salt olarak benim beklentimi karşılıyor. Bununla espresso veya Türk kahvesi öğütmeyecegim yada cold brew yapmayacağım. Sadece 16-18 klik aralığında kullanacağım ve alma amacımı karşılayacak gibi. Kısaca molent ile temasa geçmek için erken. Girişimi hala destekliyorum ve bugün itibariyle aldığıma pişman değilim. Tabi bu yorum benim özelimde böyle, her öğütüm aralığında değirmeni alan diğer arkadaşlar memnun kalacakmı hepimize zaman gösterecektir.

Ben de pandemiden sonra eskisi gibi yollarda olacagim ve tam bahsettiginiz gibi v60 ve aeoropress disinda seyahat esnasinda bir beklentim yok. Bunun disinda pudra kivaminda TK ogutum yapabilmesini de merak ettim ilk testim TK olacak.
Yapıyor gönlünüz rahat olsun. Çok iyi tk öğütüyor. Ama çekirdekler büyükse sorun olacak gibi de duruyor zira büyük çekirdekleri 20 klikte bile araya almakta zorlanıyor. Bugün yine son kalan çekirdeği ben fircanin sapıyla araya soktum.

@Lastdrip hocam 1-1 oldu yorumlarınız belirleyici bir video bekliyoruz .. malum S&P den de bir açıklama / video yok bugün videoya hasretiz !

Bence asıl sorun firmanın ürün için yaptığı lansmanın yetersiz olması. Molent markasını G50'den bildiği için birçok kişi gözü kapalı güvendi aldı. Firmanın ilk çıkaracağı bir ürün olsaydı ve lansman gene bu şekilde yapılsaydı eminim çoğu kişi tereddüt ederdi. Ne bir video var ne bir açıklama var adam akıllı. YouTube'daki inceleme videosu zaten başlı başına garip geldi bana. Bir heyecanla açtığım video biraz hayal kırıklığıyla bitti. Bir sesini ve öğütümünü bile göremeden bitti. En azından o video bari biraz detaylı olsaymış. Başlangıçta sağlam lansman ve inceleme videosu yapılsaydı birçok kişi daha ürün gelmeden iade düşünmezdi zaten. Hayırlısı olsun herkes için. En azından herkesin eline geçtikçe daha çok inceleme yapılır.

Arkadaşlar ben yaptığım yorumların ve değerlendirmelerin arkasındayım. Yorumlarimin da hepsinde benim değirmenim de bir sorun olabilme ihtimalini ekledim, video da da bunu hem yazdım hem söyledim. Değirmenden beklentimin de bana özel olduğunu ayriyeten belirttim. Asla ne değirmeni genel olarak ne beklentiyi genel olarak yorumlamadim. Farklı beklentisi olan insanları genel olarak bağlayıcı bu değirmen kötü veya bu değirmen iyi gibi bir yorumda da bulunmadım. Bende sizin gibi kahve sever birisiyim ve bu değirmeni ikinci değirmen olarak yol boyu ve otellerde kullanmak için aldım. Tekrar söylüyorum şu haliyle benim ihtiyacımı karşılayacak, ama nihai karar için alan diğer insanların yorumlarını bekliyorum.

Siz de mi sipariş verdiniz ? Lelit fred vardı bildiğim kadarıyla 🙂
Evet sipariş verdim bekliyorum. Leliti filtre için kullanıyorum moka pot ve Türk kahvesi için geçiş yapmak yoruyor ve kahve kaybı oluyor. Ayrıca seyahat için de istiyordum.
Ama karikatürü kendimden çok forumdaşlar için koydum. Paketi açmadan iade mi etsek muhabbetleri geldi. Yahu bu ne acele. Bence herkes sabretmeli, değirmenini bekleyip görmeli. Farklı kliklerde denemeler yapıp gerçek sözü söyleyen fincanına kulak vermeli. Olayı büyütmeye hiç gerek yok bence.

Bir karar verseniz artık

Firma yetkilisi foruma açıklama yapması lazım

Biraz agresifleşmişsiniz sanki. Değirmeni eline geçen arkadaşlarla iletişime geçmeniz, merak ettiğiniz soruları özelden sormanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Ya da değirmen elinize ulaşınca dener, beğenmezseniz iade edersiniz. @Lastdrip yardımcı olmak için video çekmiş, sonrasında yorumlara istinaden kendini iyi ifade edebilmek için 4-5 mesaj daha yazmak durumunda kalmış :)

Arkadaşlar benim değirmende elime ulaştı fakat bir sorun var. Hangi kademeye getirirsem getireyim değirmen tıkanıyor. Kol dönüyor ama kesiciler dönmüyor.
Galiba ürünlerde tutarsızlık mevcut, birbirini tutmuyor. Firmayla görüştünüz mü ?

Arkadaşlar benim değirmende elime ulaştı fakat bir sorun var. Hangi kademeye getirirsem getireyim değirmen tıkanıyor. Kol dönüyor ama kesiciler dönmüyor.
Bu çok ilginçmiş, mili elinizle döndürdüğünüzde kesici dönüyor mu?

Geri