• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Bi arkadaşım daha yaşadı bu sıkıntıyı bende hiç olmadı. İsterseniz bi iletişime geçin
Öyle her seferinde çıkmıyor. Hızlı çevirdim baktım çıktı. Daha sonra elimle çektiğimde çıkabildiğini gördüm. Sizde de aynı durum var mı?

Türk kahvesi için üretici 1-5 klik ayarını önermiş ama 15 klik öğütümşe yaptığım öğütümde bile krema gibi bir telve oluşuyor. 1-5 klikte öğütümü düşünmek bile istemiyorum. G50 için verilen öğütüm aralıklarının genel olarak çok ince çekim öğüttüğünü düşünüyorum.
20 klik öğütümle yaptığım Türk kahvesini çok seviyorum. Bence çok daha lezzetli oluyor.

Türk kahvesi için üretici 1-5 klik ayarını önermiş ama 15 klik öğütümşe yaptığım öğütümde bile krema gibi bir telve oluşuyor. 1-5 klikte öğütümü düşünmek bile istemiyorum. G50 için verilen öğütüm aralıklarının genel olarak çok ince çekim öğüttüğünü düşünüyorum.
20 klik öğütümle yaptığım Türk kahvesini çok seviyorum. Bence çok daha lezzetli oluyor.
Türk kahvesi için 1-2 klik kullanıyorum ben. Gayet başarılı ve pudra gibi öğütüm elde edebiliyorum

Selamlar,

Belki yeri burası değil ve ben 1ZPresso kullanıcısıyım.Eğer nitelikli bir çekirdek kullanıyorsan klasik türk kahvesi öğütüm derecesi tabiri olan pudra şekeri inceliğinde öğütmenize ihtiyaç yok.

Türk kahvesi için 1-2 klik kullanıyorum ben. Gayet başarılı ve pudra gibi öğütüm elde edebiliyorum
15 klik öğütümde kahve alışkın olduğumuz Mehmet Efendi kahvesi ayarında oldu. Dediğim gibi bence 1-2 klikler bence aşırı ince olur, ama deneyeceğim.

Selamlar,

Belki yeri burası değil ve ben 1ZPresso kullanıcısıyım.Eğer nitelikli bir çekirdek kullanıyorsan klasik türk kahvesi öğütüm derecesi tabiri olan pudra şekeri inceliğinde öğütmenize ihtiyaç yok.
Merhaba, Türk kahvesi konusunda size katılıyorum. Pudra kıvamı öğütümle yapılan Türk kahvesi elbette acı oluyor. Üreticisinin 1-5 klik öğütüm önerdiği değirmende 15 klik öğütüm bile bana ince geldi, 20 klikte o acılık olmuyor.
Bu iş elbette damak tadı, o "acı kahve" tadı elbette genlerimize ve damağımıza işlenmiş gibi.

Merhaba, Türk kahvesi konusunda size katılıyorum. Pudra kıvamı öğütümle yapılan Türk kahvesi elbette acı oluyor. Üreticisinin 1-5 klik öğütüm önerdiği değirmende 15 klik öğütüm bile bana ince geldi, 20 klikte o acılık olmuyor.
Bu iş elbette damak tadı, o "acı kahve" tadı elbette genlerimize ve damağımıza işlenmiş gibi.

Selamlar @Haggard

Lakin daha iyisine ulaşmak,daha doğru öğütümler ile daha doğru demleme teknikleri ile ve daha nitelikli çekirdekler ile güzel sonuçlar elde ederek insanlardaki "bu acı kahvenin nesini içiyorsun filitre kahve dururken bunun yüzüne kim bakar algısınıda değiştirmeniz lazım.

Geçtiğimiz aylarda "türk kahvesi hem çok acı hemde hiç bir lezzeti yok nasıl içiyorsunuz" diyen bir arkadaşıma kendi değirmenimde genel itibari ile kendi kullandığım espressoya yakın bir incelikte Guji Gigesa Natural demledim,en son telveyi yemek için çay kaşığı aradığını gördüm.O yüzden artık bu pudra şekeri inceliğini aramayı burakıp türk kahvesini daha lezzetli hale getirelim tabiii seninde dediğin gibi birazda kendi damak tadımızı ve beklentilerimizi işin içine katarak.

Selamlar @Asibazarcı

Pudra şekeri inceliğinde öğütüğün çekirdeğin demleme reçetesini paylaşırsan bizlerde deneyelim.

Öyle her seferinde çıkmıyor. Hızlı çevirdim baktım çıktı. Daha sonra elimle çektiğimde çıkabildiğini gördüm. Sizde de aynı durum var mı?
Normaldir. Sıkıntı yok. Zaten G50'nin en son seriden bir önceki serisinde (yuvarlak top şeklinde olmayan seri) o topuz kişiselleştirilebiliyordu. Sert bir şekilde çekince çıkacak şekildeydi. Natürel topuza niyet etmiştim bir ara hatta ama alamamıştım. Siyah değimen + natürel topuz çok güzel görünüyordu.

Değirmeni ağustostan beri kullanıyorum, sanki git gide daha iyi öğütüm performansı almaya başladım. Tabi bunda çekirdeklerin degassing süresine artık daha fazla riayet etmemin de etkisi var ama yine de kesici aksamın belli miktar öğütümden sonra optimum hale geldiğini düşünüyorum.

G50 yi sanırım ilk çıktığında alanlardanım. En ufak bir tereddütte, soruda İlhan bey bizzat arayıp ilgileniyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla ve güvenle kullanıyorum. Aldığım için iyi ki dediğim bir ürün oldu.

G50'yi alalı bir seneye yakın bir zaman oldu. Herkesin yazdığı gibi en ufak bir sorunda İlhan Bey çok yakından ilgileniyor.

Molent'imin kolu çıktı, kendisini aradım. Siz gönderin, hemen yeni piyasaya yeni sürdüğümüz yuvarlak kollardan takarız hiç problem değil dedi. Gönderdim, en ufak bir masraf talebi olmadı. Bunun üstüne kendisi 10000 bakımını da yapıp, tertemiz bir şekilde gönderdi.

Her üründe ufak tefek sorunlar karşımıza çıkabiliyor ama karşınızda böyle bir muhatap bulabilmek bence çok değerli. İlhan Bey'e de buradan teşekkürlerimi tekrar iletmiş olayım.

Molent g50 lelit makine için uygun mudur? Yoksa cunill gibi bambaşka bir tarz değirmen mi almam gerekir?

Espresso için g50 yeterli mi? İptal edeyim yoksa bütçeme en uygunuydu

molent g50 kullanıcısıyım. acaba clever dripper ve v60 için hangi ayarları kullanıyorsunuz? hani comandante gibi standart bir tarif cetveli gibi bir şey var mı acaba varsa da görmedim. Teşekkürler

Geri