Instagram'da @kahvetrip hocamın hikayesinde gördüm. Özellikleri, fiyatı hakkında bilgi var mı?
900 lira altı tahmin ediliyor ama bence 700 altı olursa ancak rekabetçi olabilir... Timemore ile kıyaslama da lazım tabii. Eğer performans olarak yakın olursa ve 700 lira civarı olursa yedek parça avantajıyla birlikte Timemore beklemek istemeyen müşterileri çekebilirler. Ayrıca umarım daha uygun bi model de çıkartırlar. Hario artık o kalitesiz öğütücülerini 400 liraya satmasın...
İnceleme için teşekkürler. Molent gerçekten güzel bir yeniliğe imza atmış. En azından kasa kalitesi olarak aks ın sabitlenmesi olarak problemleri ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Umarım elek testleri ve fiyatı da makul olursa Çinli rakibi olan Timemore C1 e güçlü bir rakip olur. Çünkü 300-900 lira bandında Türkiye de bir değirmen açığı olduğu bariz bir gerçek.Firma G100'e getirilen eleştirilerin birçoğunu dikkate almış ve yeni bir model tasarlamış. Yakın zamanda da satışa çıkarmayı planlıyor. Sanırım sipariş üzerine montesi yapılacak ve tüketiciye gönderilecek, dolayısıyla tüm satın alma süreci yaklaşık 1 hafta sürecek muhtemelen. Kesin olmamakla birlikte 800-900 TL arası bantta bir fiyatlandırma olacağını sanıyorum. Değirmenin toplam ağırlığı 595gr. koyu renk 2 cam hazne çıkıyor paketten.
Ekli dosyayı görüntüle 1207
Gövdede gıda ile uygun kaplamalı alüminyum kullanılmış. Sanırım farklı renk seçenekleri de olacak. Benim incelediğim renk natürel olarak geçiyor, yani boyasız. Molent G50 yazısı zarif bir şekilde gövdeye işlenmiş. Kol topuzu masif ahşap, kol ise krom 316.
Ekli dosyayı görüntüle 1208
Bıçaklar konik burr ve özel alaşım paslanmaz çelikten. Molent G100'deki ile aynı burr kullanılmış. İç burr 32mm.
Ekli dosyayı görüntüle 1209
Ayar mekanizması polipropilen'den yapılmış. Bildiğim kadarıyla çok kalın ve işlemesi zor bir plastik bu. Paslanmaz bilyalı rulmanla ayar yapılıyor. Tam 1 tur 16 adıma (click) denk geliyor. 1 adım 0.07mm hassasiyette (her adım 70 mikron değiştiriyor). Fotoğrafta da görüleceği üzere statik sonucu daha çok çelik parçalar üzerinde partiküller kalıyor, polipropilen kısımda ciddi bir tutulma olmuyor. Statik makul düzeyde.
Ekli dosyayı görüntüle 1211
Değirmenin bir kapağı yok. Denemelerimde bir pop corn efektle karşılaşmadım. Hopper besleme kısmı yani değirmenin tepesi fotoğrafta gözüktüğü gibi. Cam kavanozda tartım yapıp direkt hopper'ın içine boşaltabiliyorsunuz sorunsuzca. Olur da çekirdekleri öğütmeden geri almak isterseniz (bunu niye yapasınız gerçi) biraz zorlanabilirsiniz. Değirmen çekirdeğin büyüklüğüne ve dansitesine bağlı olarak 28-36 gram arası kahve alıyor. 30'un üzerine çıkılmasını pek tavsiye etmem, kapak da olmadığı için öğütüm sırasında bazı çekirdekler dışarı gidebilir.
Şimdilik bu genel bilgileri vereyim. Öğütüm tutarlılığının fincandaki etkisini ayrıca deneyip, paylaşacağım.
Eğer sorunuz olursa bildiğim bir şeyse bakıp cevap vermeye çalışırım.
Evet, PR ve güven hissi çok önemli. Plastik konusunda olumsuz değilim sonuç olarak Comandante'de bile plastik parçalar var. Kendim de güncel Timemore C siparişi bekliyorum ama yerli bi rakibi olsaydı en azından malum şartlarda düşünebilirdim.
İnceleme taze taze geldi (ürün daha piyasaya çıkmadan):
Videodaki popcorn effect bariz. Üst kapak üretilmeli diye düşünüyorum. Onun haricinde mil yuvaya girerken sanki daha tatlı sert geçme olması gerekmiyor mu? Bir anda şak diye içeri giriyor, bu salınım konusunda bir problem yaratmaz mı? Partikül dağılımı videodaki kadarıyla başarılı olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki en sağlıklı sonuç elek vs. testlerinden sonra olacağını düşünüyorum.
Elek testi de kesinlikle farklı işlenmiş çekirdekler ile yapılmalı. Ama benim şahsi fikrim bu değirmen 500 tl altı bir fiyata çıkmalı daha fazla insana ulaşmalı ve kullanıcı yorumlarına bakılmalı. Hala daha izlenen videolara yazılan özelliklere görülen fotoğraflara rağmen eksiklikler var.öğütüm için elek testi olmadan ne desek boş. pop corn efectten dolayı rahat öğütülemiyor gibi duruyor. sanki eğmek istesen eğilmiyor hissiyatı var ki o da hızına etki ediyor.
@Burakata bariz bir salınım tespit etmedim açıkçası.
@deniz doğru bir gözlem. pop corn efekt zayıf olsa bile çekirdekler düşmesin diye sağa sola eğmekten kaçınıyorsunuz.
@NoDRaC anladığım kadarıyla birçok malzemeyi ithal etmek gerekmiş. bu bir tercih değil, zorunluluk olmuş. dolayısıyla fiyatlar kurla doğrudan bağlantılı ki o da uçmuş durumda. yoksa ben de fiyatın daha uygun olması gerektiği yönünde görüş bildirmiştim ama düşününce bu devirde ne ucuz ki? Bir paket kahveyi yeri geliyor 200 liraya alıyoruz.
Elek testinin de muteber görülmemesi için birçok gerekçe gösterilebilir. Oluşan statik, varyete, kavurma koyuluğu vb. birçok parametre var ve çok kontrollü olmadıkça elek testleri de yanıltıcı olabilir. Özellikle öğütüm kaliteleri arasındaki fark %10'ların altındaysa. Bu yüzden kör tadım ya da kullanıcı deneyimi daha önemli bence.
Şirket politikalarını bilemem ama bahsedilen fiyat aralığı ile çıkarlarsa piyasada tutunabileceklerini sanmıyorum. Öğütme dişlileri dışında herşey Türkiye’de bulunabilecek malzemeler. Tabi ki kaliteli alüminyum malzemeler yurtdışından ithal geliyor ona sözüm yok ama piyasada mevcutlar. Şahsi fikrim bu değirmen 500 tl üstü maliyeti olmadığı yönünde.
Örnek vermek gerekirse 15cm uzunluğunda 60mm genişliğinde çelik mil içi dolu 440M gibi özellikte bir malzeme fiyatı 250 tl civarı boru şeklinde içi boş bir tüp dahada ucuz olacaktır ki bu değirmende alüminyum kullanılmış. Cam kavanoz muhtemelen 5 tl civarıdır. Ahşap sap tanesi 10-15 tl den yaptırılabilir. Plastik malzemeler için kalıp ücreti 500 tl civarı. Basmaksa 5-10tl. Ön göremediğim sadece dişliler.
Aynen 3 Yada 7 Dolardı.Kesinlikle katılıyorum. Dişlilerin maliyetinin 3$ olduğu söylenmişti.
Şu an yaklaşık 400₺ fiyatla Timemore, 1700₺ fiyatla Comandante alabiliyorsunuz.
Bunların ikisi de kişinin kahveye ayırmak istediği bütçeye göre sınıfının en iyi değirmenleri.
Molent ise piyasadaki fiyat aralığını görüp “Ben bu aralıktaki boşluğu doldurayım.” diyip ürünün hakettiği fiyatı değil, tamamen piyasada fiyat aralığının ortasında bir fiyatla (850₺) satış yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Katılıp katılmamak herkesin kendi tercihi tabi ki ama uygun fiyatlı olması isteniyorsa Molentin yarı fiyatına çok daha kaliteli, çok daha premium bir hissiyat veren Timemore almak varken tamamen amatörce yapılmış bir dişli sistemi olan, derme çatma Molent satın almak bence hiçbir yönden mantıklı değil.
Baratza kullanıyorum pour over için gayet iyi ama espresso için alacaksanız tavsiye etmemMerhaba baratza ile g50 arasında gidip geliyorum öğütüm açısından hangisi daha tutarlı farklar nedir g50deki kahvenin fırlama olayı üzdü beni baya